atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Viss kas no Buma !

Tonis 09.02.12
Bumsi,kāpēc tām astēm obligāti jābūt uz leju?Šodien Bruņiniekos ievedu melno Moru,apskaties lūdzu to locījuma vietā.Rīt vakarā taka vajadzētu...
seedoo 09.02.12
Paldies pārkopēju un noglabāju:))
Nu moins kas par ņemšanos...es tev pavasara vimbas aizvedīšu novītināt:DDDDDDDD
Vairis30 09.02.12
Bumsim tiešām sanāca pāris vārods - SKAISTI!!!!!
bums 09.02.12
Es šo gara darbu savā sadaļā esmu licis vismaz 4 reizes šī būs PIEKTā ,man naf žēl .
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts
seedoo 09.02.12
Bums, šoziem pabeidzu pirti, sapratu, ka kaut kas pietrūkst, izrādās piekoda alum, Par to kā zvejo raudas neprasīšu, vai vari pāris vārdos pastāstīt lai nesačakarē produkciju apstrādes jomā. Kur tās kārt,sāls un citi knifi???
bums 09.02.12
Man tā tava kulīte pildās -kā jaunums tā iemetu iekšā Drīz pār plecu vajadzēs stiept :DDD nebraukšu kamēr tāds kalatuns un raudas vēl naf nobriedušas līdz kondīcijai
aiso_s 09.02.12
bums,
sestdien tiekamies Peipī? :)
bums 09.02.12
Slimais līkais arī gatavs :DD
bums 09.02.12
šovakar līdz Rīgai netikšu pašlaik esmu sabūvējis borus un 15 vīles/nav nobeigtas /rīt no rīta nobeigšu :D

Trīs paciņas šodien aizgāja adresātiem Liepāja Skrīveri Jaunjelgava Bija sarežģīa presēšaana 60 tonnīgā prese aukstumā negribēja funkcionēt Kā nekā 1932 gads Pašlaik tāpēc bļitkas kurām ir vairāk roku darbs
derexx 09.02.12
Nopērc jaunus nažus un miers;)))
janchuks 09.02.12
Bums, pasaki lūdzu kā lai uzasina tā urbim nažus tā lai griestu ledu. Urbis vecais krievinieks. Varbut tur vajag kādā speciālā leņķī asināt? Mēģināju visu, beigās tik un tā negriež. Vienreiz uzasināju un grieza labi ... :)
Vabolite 09.02.12
bums.
Klapē bez pārstājas šodien.Nesteidzinat meistaru...gan ievedīs.
gintsgg 09.02.12
Bums šodien vispār neko nav atvedis .
Andzy35 09.02.12
gintsgg - Bums tās grabošās bļatkas ar ir atvedis?
gintsgg 09.02.12
Mefisto , brauc droši , ko meistars būs atvedis , tas būs pieejams .
bums 09.02.12
Pamēģini gan vienā gan otrā žibulis pats parādīs kur labāk :DD
AndrisG 09.02.12
Bums ko domā par šādu formu un kurā galā labāk būtu likt āķi?
p.s šī forma ir norauta no pildspalvas:D
bums 09.02.12
Laikam šovakar savākšu
paiks 09.02.12
Rūda bļitkām nogādāta pie Ginta un gaida savu kalēju!

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs