atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Viss kas no Buma !

Vabolite 29.01.12
bums.ok.ja kas manīsies tad došu ziņu.
bums 29.01.12
Tu man sestdien piezvani uz privāto numuru Sarunāsim kur un kad ;DD
Vabolite 29.01.12
Bums uz lielās maģistrāles:)
bums 29.01.12
Vabuļa Ned beigās tiksimies Valmierā .Paldies par sveicienu :))
Vabolite 29.01.12
bums.Priekā.
Šodien liela diena tev,
Daudz daudz prieka gūsti sev.
Draugu sveikts un apčabots –
Lai tev vārdam šodien GODS!
bums 29.01.12
Bez problēmām Rīt ievedīsi vakarā saņemsi Visi beņķi ir ieregulēti :DD
Nissan2007 29.01.12
Sveiki ! Bumsi, vajadzētu 2-as Rapalas uzasināt. Galvas aizvest pie Ginta ? Līdz piektdienai paspēsi, lai varu sacaurumot Peipi ?
divrocis 29.01.12
:) ja nāk no sirds, tad jau vienmēr sanāk !!! :) Priekā !
bums 29.01.12
Divroci Tu talants :DD Pareizi ja cilvēks ir talantīgs tad visā :DD
bums 29.01.12



Visu laiku labākais Skaldnītis
divrocis 29.01.12
Diena Aivaram nu zīmē,
Gatavošanās un cienasts pīlē!
Sanāks draugi,bērni pats,
Atminēsies cik mums labs ir Paps !
Copmaņi vēl iebērs grozā,
Siltus vārdus, atmņas.
Godāts tiks šis cienīgs vīrs,
Kam tik ražens darbu pīrs.
Viņš ar barotavām nesīs,
Asus nažus,urbjus,spoles.
Bļitkas kaudzēm bērs iekš trauk'
Lai tik copmaniem būt jauk',
Vienā dejā,dziesma tīs,
Copmaņiem tos lomus pīs !

Sirsnīgi apsveicu Tavā dienā ! :)
bums 29.01.12
Tāpēc Polar nevilkšu gribu kaut ko papildus mērenāku .Peldošais kombinzons ir /bet jau ir par vēlu vilkt/tagad tikai uz pēdējo ļadu Polar lidz -40 bišķīt par šerpu vajadzētu vēl vienu vieglāku līdz -20-30 *
usis 29.01.12
bumsi, šodien, rīt, parīt, bet sasvīdis no salis:)
Bralitis 29.01.12
Tas Bumsi tev no manis :)))

bums 29.01.12
Usi kad strādāsi man laikam tomēr būs vajadzīgi 2x un 3x Baiļe ,ka Peipī nenosalstu un polars būs tomēr par siltu
usis 29.01.12
brusi, priekā, 10x70gr
:)
usis 29.01.12
bumsi, priekā, 2x50
:)
bums 29.01.12
Tev tā pat Priekā un prozt :DD
Bralitis 29.01.12
Viss skaidrs Bumsi par raudām .Jābrauc paprovēt ar aizkavēto Brengulīti :) Sveiciens vārda dienā :))
bums 29.01.12
Vispirms gribu teikt, ka raudas priekš vasaras ķeru un gatavoju ziemā ,kad tās nebarojas ar veģitāro maltīti ,bet lieto pārtikā visādus moluskus un vēžveidīgos un vēl ir pilnas ar ikriem
Vēl kas lai pagatavotu garšīgu un mazsālītu voblu ir pats laiks ,jo mušas un citi insekti iztrūkst tāpēc var izmantot mazāku sāls daudzumu.
Vienīgais trūkums ir apstāklī ka zivs pēc copes ir jāatlaidina no Peipi savādāk arī nevar atvest Tāpēc pēc Peipja raudas braucu kad ir atkušņi tuvāk pavasarim ,jo nesasaldēta rauda gastranomiskā ziņā ir labāka Atbraucot mājās noķert
ās raudas nemazgāju ,jo cenšos to nesasmērēt -lietoju cukura maisus ar plēvi iekšpusē Zivs sālīšanai izmantoju lielu trauku /25 litru plastmasas toveri/. Ziemas sālijumam izmantoju sāls un cukura maisījumu /uz 1kg saļs 2 ēdamkarotes cukura /tas dod patīkamu smeķi . Zivi lidz 1 kg nedrīkst ne ķidāt ne arī kā citādi apstrādāt tapēc ka tiek zaudēta zivju eļļa kura arī sastāda 90% no zivs garšas Trauka dibenu noklājam ar sagatavoto maisījumu/sāls +cukurs/ Liekam kārtu ar zivīm /kā siļķes mucā /Nokaisam ar sāli un liekam virsū nākamo kārtu līdz toveris ir pilns .Jācenšās zivis sašķirot tā lai rupjākās būtu apakšā bet smalkās augšpusē.Kad toveris ir piepildīts noberam augšējo kārtu pilnībā ar sāls cukura maisījumu.Toveri liekam vēsā -ne aukstā vietā .Vēl kas zivis toverī ir jānoslogo ar dēlīti un akmens slogu /vai arī kādu citu smagumu/ Zivs sālīšanai nav garšas veidošāna ,bet zivs atbrīvošana no mitruma. Pēc vairākām stundām izveidojas tuzluks tā ir pirmā pazīme laika skaitīšanai /no tā parādīšanās zivis jātur 3-4 dienas Ziemas zivis es turu 3 dienas Zivs gatavību nosaku pēc mugurām tām jābūt iekritušām un cietām.Kad esam konstatējuši zivs gatavību sākam nākamo procesa daļu.-mērcēšanu . Praktiski tas ir viens no svarīgākajiem ,ja maksimāli no zivs jādabū ārā sāls . Ir vairāki varianti kā to darīt
1.izmantot tekošu ūden/es tā daru/ar rēķinu cik dienas zivis bija sālījumā tik stundas tās jātur tekošā ūdenī to daru laukos jo tur ūdens daudzums ir neierobežots un bez skaitītāja ;DD
2.Turēt zivis svaigā ūdenī periodiski to nomainot , ūdeni šajā gadījumā ir jāmaina 5-6 reizes un zivis jānotur 12 stundas
3. ja zivis uzpeld virspusē tas norāda par zivs gatavību un mērcēšanu var beigt.
Gatavās žāvēšanai zivis veram uz auklas vai stieples un izkaram vēsā vietā -saules stari tās skārt nedrīkst .Kā karināt tā ir katra iedoma un funktieris tikai jāatceras vienu visām astēm jābūt uz leju un zivis savstarpēji nedrīkst saskārties!!!!, Tālākais jau ir laika un temperatūras varā parasti viss notiek no nedēļas līdz 3 nedēļām Personīgi es zivi ņemu nost kad tā vēl ir mīksta/nedaudz/
Vēl ļoti svarīgi - gatavās zivs uzglabāšana. To var glabāt tikai papīra maisos -nekādā gadījumā plēves maisiņos ,ja nav papīra kulītes tad to ir jāietin papīrā kaut vai avīzē .Vēl par vietu kur žāvēt Vienalga kur-uz bēniņiem pažobelē šķūnī pirtsaugšā -ka tik peles un žorķi nesaskādē.
Šādi gatavota vobla man vasaras mēnešos noēdās visa /atspaids ģimenes budžetā/Parasti jau jūnijā viss ir beidzies -kaut tonna būtu viss tiek apēsts

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs