Nē Man netālu no lauku mājām dzīvo Peļu klijāns-lietus putns Tas izdod savu garo svilpienu tikai tad kad tuvojas lietus .Kad es viesiem saku -ņemiet lietussargus vai mēteļus viņi smej Pēc 3-4 stundām visi galvas vien groza kā tas var būt.:DD
Bumsi: piesakos uz vabuļuku, bet te jāprasa autortieibas uz šedevra nosaukumu-vabolītei:)) Ir bijis, ka Peipī ašais ņem kā traks un zūd interese ar klasikām strādāt , tā arī gribās kaut ko tavas domas līdzīgu šim piedāvāt ko šis teiktu:)))
P.S. Tu ar barometru staigā:)))
Nu šitie žuki ir diezgan labi un ātri peldētāji, kad nerāpelē pa zemūdens augiem. Engurē reiz ar palielu strīmeri, kas šito mēģina imitēt, tikai fantāzij krāsās, milzonīgu skaitu pamatīgu ruduļu samāniju. Bet tas vasarā.
Kā svinam tādu dzīvelību izspēlēt...? Būs pagrūti. Pēc manas pieredzes, ar vizuāli, maksimāli realitātei pietuvinātiem mānekļiem extra panākumi nav novēroti. Moš kāds var ko interesantu pastāstīt no savas pieredzes. Drīzāk tā kustība, vibrācija ūdenī varētu būt noteicošā.
Jā , tieši šodien ar mums abiem pazīstamu kolēģi runājām , diez no kurienes Bums zin par tiem Kāļiem.. :D !!
Varbūt vectēvs gudrs bijis , mācējis Dabu vērot... :) !!
Kā tā vabuļa ūdenī darbojas?Ne jau tā.kā sānpelde(mormiš). Un kurā ūdenī tie kukaiņi ir pamata barība,tas ir baigi svarīgi.Ja vari to kustību atdarināt ar citu līdzīgu(forma,krāsa) mānekli tiem kukaiņiem-tad arī viņu droši ņem.
Bum atreferē beigās (ar bildīti), kas būs sanācis - man būs interesanti, kādu risinājumu Tu izvēlēsies. :)
Pareizi dari, ka kopēsi iegarenās formas kāpuru - tas ir peldošais, nevis kā tas stukalkā atveidotais, apaļais, kurš ierokās dūņās... Veiksmi meklējumos, man tie (fantāzijā) jau tiecās uz bezgalību, lai gan zinu, ka atrisinājums visātrāk ir gaužām vienkāršs...