atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 29.09.22
 

“Preiļi United” uzvar Latgales čempionātā

0 1290

Svētdien, 25. septembrī Rušonas ezera krastā viesu mājā "Silmalas" noslēdzās Latgales 2022. gada čempionāts. Divās sacensību dienās lielāko lomu (vairāk nekā 10 kg) noķēra komanda "Preiļu United", kurā bija apvienojušies Jānis Zarāns, Mārtiņš Zarāns, Oskars Volonts un Kārlis Andiņš. Turklāt Oskars Volonts un Kārlis Andiņš izcīnīja trešo godalgu ekipāžu grupā.

Oskaram Volontam (no kreisās), Kārlim Andiņam, Jānim Zarānam un Mārtiņam Zarānam šis ir trešais Latgales čempionu tituls pēdējos četros gados. Oskars pastāstīja uzvaras recepti: “Rušonas ezers ir mājas ezers, mēs to pazīstam ļoti labi. Tāpat ir ieguldīts liels treniņa darbs, un tās ir vismaz trīs dienas pirms sacensībām. Pie šāda sacensību formāta ir svarīgi iekļūt pirmajā desmitniekā, jo tiesneši katru dienu summē katras ekipāžas vietas un katras komandas vietas. Turklāt, kad zivis ķeras slikti, svarīgs ir veiksmes faktors. Mums paveicās, ka pēdējās divās trīs minūtēs noķērām labu zandartu.”

Komandu grupā otrā godalga piešķirta komandas “Berģi 1 Fishing team” kvartetam Agnim Nukam, Edmundam Leimanim, Tomam Karlsonam un Jānim Ķīkulim. Trešajā vietā ierindojās Kokneses komandas “Copes Pro-Formula 2” četrinieks Ainars Grieķers, Jānis Voitkunskis, Igors Dubovskis, Kalvis Vaivads. Abām komandām paveicās ar gandrīz astoņus kilogramus smagiem lomiem.

Apbalvotas vēl divas ekipāžas – neviena nepārspētie uzvarētāji Edijs Millers un Guntars Kacens (Rīgas komanda “ML Burunduki”) un otrās vietas ieguvēji Aigars Grantiņš un Gatis Ankalniņš (komanda “Staburaga bērni”).

Spēcīgāko komandu un ekipāžu dalībnieku kopbilde

Elgasts Dimants un Pēteris Bernāns dodas krastā

Lielākā zandarta īpašnieks Viesturs (no kreisās) ar komandas biedru Andri

Pārsteiguma balva vienīgajai dāmai Inesei Skudrai

Pirmo reizi sacensībās piedalījās ilūkstieši Dzintars (no labās) un Vladislavs

Sacensību tiesneši Elgasts Dimants un Žanna Kufina rēķina punktus

Bija pasniegtas speciālās balvas, proti, vienīgajai dāmai Inesei Skudrai un viņas dēliem Kristapam un Mārtiņam (komanda “Kokneses MIKJ”), kā arī lielākā asara (37,5 cm) īpašniekam Elmāram Veinbergam, lielākā zandarta (67 cm) saimniekam Viesturam Saulītim un Edijam Milleram, kurš noķēra lielāko līdaku (64,5 cm). Sponsori sarūpēja dāvanas gan ceturtās, piektās un sestās vietas, gan arī pēdējo divu vietu ieguvējiem.

Viesturs Saulītis teica, ka lielo zandartu, kurš svēra gandrīz piecus kilogramus, noķēris ar gumijas zivtiņu, turklāt zandarts esot ļāvies būt apmānīts ar šo mākslīgo ēsmu pēdējā brīdī – pusstundu pirms sacensību beigām. Izmērā mazāku zandartu noķēra viņa komandas biedrs Andris Sakss (abi pārstāvēja komandu “Kokneses sporta centrs/ Cope S Pro”). Viesturs uzsvēra, ka Andris esot lielāks makšķerēšanas meistars, savukārt Andris iebilda, ka tomēr Viesturs ir vislabākais makšķernieks.

Jau dažas dienas pirms sacensībām uz viesu māju “Silmalas”, kur makšķernieki varēja pārnakšņot un ielaist laivas ezerā, bija atbraukuši Dzintars un Vladislavs no Ilūkstes. Neesot paveicies ar lieliem lomiem, teica ilūkstieši, tomēr abi ir apņēmības pilni sacensībās piedalīties arī nākamgad.

Aptaujātie makšķernieki bija vienisprātis, ka pirmajā dienā vairāk ķērās mazās zivis un līdakas, bet otrā bija zandartu un asaru diena. Ekipāžu grupas līderi Edijs un Guntars pastāstīja, ka sacensību izskaņā bija devušies uz 17 km attālo Rušonas ezera nomali, kur noķēruši sešus asarus un divas līdakas. “Ir jau labi, jo varējām gan sacensties, gan arī atpūsties”, teica Guntars.

Interesanti, ka vairāki makšķernieki savus lomus palaida brīvībā turpat Rušonas ezerā.

Sacensības tiesāja Elgasts Dimants, Žanna Kufina un Laura Liepiņa, bet godalgas un sponsoru balvas pasniedza Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns. Viņš makšķerniekus aicināja ciemoties Preiļu novadā biežāk, jo tas ir ezeriem bagāts novads, un pašvaldība katru gadu publiskajos ūdeņos atjauno zivju resursus.

Jāpiebilst, ka Latgales 2022. gada čempionātu spiningošanā atbalstīja “Strice Pro”, “Boltic XL”, “Salmo”, “Silmalas”, “Sharks”, “Marlins”, “Post Outlet” Preiļos, žurnāls “Copes lietas” un Preiļu novada dome. Informatīvais atbalsts - “Vietējā Latgales Avīze” un “Copes LietaS”.

Egita Terēze Jonāne, “Vietējā Latgales Avīze”

Autores foto

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs