Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sacensības | 28.maijs 2022, 20:49 | Komentēt | 2267 skatījumi

Alūksnē atklāts BTA LČ spiningošanā no laivas

Čempionāta dalībnieku saraksts liecina par to, ka šosezon būs jauni čempioni un jauna čempionvienība. Divu iepriekšējo sezonu čempionvienība Fishbon dažādu likstu vajāta pārtraukusi savu dalību čempionātā, kā arī pērnā gada čempioni Harijs Raciborskis un Raivis Bergs diemžēl vairs nav dalībnieku sarakstā. Toties čempionāta pirmajam posmam Alūksnes ezerā pieteikušās 41 laivu ekipāžas, 17 komandas. Pieteikušies diezgan daudz jaunu un ambiciozu sportistu, notikusi būtiska paaudžu maiņa, vēl jau kāds vecais mohikānis ir ierindā, bet skaitliski dominē jaunie. Jo interesantāk, kurš kuru, vecie vai jaunie?

Pirms mačiem protams interesējos par copes aktivitāti starta arēnā. Ziņas bija diezgan daudzsološas. Bija saprotams, ka Alūksnē pavasaris ir iestrēdzis, ezerā svaiga zaļuma pavisam nav, tik vien kā daži pērnie zāļu kušķi. Līdaku aktivitāti tas nemazināja, vietējie zinātāji ziņoja, ka ķeras labāk kā iepriekšējā sezonā. Arī metriņi nekur nebija pazuduši, labā dienā dažiem veiksminiekiem iekrita pat nepieklājīgi daudz. Kā parasti tas viss treniņos un labvēlīgos laika apstākļos. Tuvojoties maču dienai optimistiskas ziņas noplaka, bija jūtams, ka zivis ir krietni patrenkātas un palikušas pavisam kaprīzas. Presings Alūksnē jūtams izteiktāk, ezers nav tas lielākais, 40 laivas ātri pārmaļ katru perspektīvo stūri, reta vietiņa paliek nenomētāta, reta līdaka nesadurta.

Šoreiz pašam nācās startēt bez ierastā partnera, šis aizlaida celt kvalifikāciju lielajos Holandes ūdeņos, bet izdevās sarunāt labu vietējo copmani. Mums abiem hroniski pietrūka laika treniņiem, tik vien kā nedaudz pabraukājām pa ezeru un šur tur pamētājām. Pie lielas gudrības netikām, nolēmām improvizēt.

Lai gan man jau ir zināma rutīna, bet vienalga, sacensību rītā bija labu svētku sajūta, prieks redzēt visus vecos un jaunos dalībniekus. Kristaps Kotāns, LMSF valdes loceklis, atbildīgais par sporta spiningošanu no laivām, kā parasti parūpējies par labu atmosfēru. Laiciņš no rītā ar tāds saulains, pūta viegls vējš un taisījās uz lietu, zivīm vajadzētu ķerties.

Mēs startam izvēlējāmies sev tīkamas niedru maliņas, sapratām, ka tur nebūs tās lielākās un nebūs daudz, bet cerējām, ka kāda trāpīsies. Rīta cēliens pat sanāca tīri neko, pusotras stundas laikā tikām pie dienas rezultāta. Trāpījās 4 līdakas un viens zemmēriņš, divas labas līdakas neizdevās ievilkt uztveramajā tīklā. Atlikusī diena neko daudz vairāk nedeva, pāris tukšas copes, viens asaris un zemmēriņš. Ar tādu gatavošanos nebija nemaz slikti, pat būtu labi, ja kaut viena no nosprukušajam tiktu uz mērlentas.

Treniņu presings līdakām bija labi iespiedies atmiņā. Tikai sešām ekipāžām izdevās noķert vairāk par piecām līdakām. Pa visiem noķerti 3 metriņi, lielākais 114cm. Kā jau prognozēts, asari spēlē nepiedalījās, vairāk par 3 neizdevās noķert nevienam.

No pērnā gada pirmā posma saglabājusies laba tradīcija, pirmo dienu novinnēja turnīra debitanti: MĀRTIŅŠ ADRICKIS/ANDRIS ADRICKIS(MĒS - ZIVĪM/TEAM ASAKAINIE) – 47361 punkti, 10 zivis; otrais rezultāts RICARDAS SINKEVICIUS/ GATIS ARMANS(FACCEX FISHING TEAM) - 42065 punkti, 6 zivis; trešais rezultāts ALEKSANDRS ZARECKIS/RUSLANS BARANOVS (SALMO) - 36198 punkti, 11 zivis.

Komandu vērtējuma līderi: MĒS ZIVĪM/TEAM ASAKAINIE - 9punkti (70649 balles); otrā vietā SALMO - 9 punkti(64552); trešā vietā ULMUS MEDUS FISHING TEAM – 20 punkti. No pagājušā gada saglabājusies labā tradīcija, dienas labākajiem sportistiem un komandām tiek pasniegti atspirdzinoši dzērieni no alus darītavas Brālis.

Par čempionātā labo atmosfēru rūpējās: ģenerālsponsors BTA apdrošināšanas kompānija, galvenais sponsori - veikals eholotes.lv, SALMO un LUCKY JOHN.

Čempionāta atbalstītāji: Copes Lietas; Rocket Bean; King Kofee sevice; Mana Cope; Lielais Loms; Baltic XL; Alus darītava Brālis, aplikācija Spotrt Fishing.

Pirmā posma atbalstītāji: Alūksnes novada pašvaldība un aģentūra ALJA.

Rīt tiks noskaidroti pirmā posma uzvarētāji, būs arī posma noslēguma reportāža.

Rezultāti.

@Agris_Rudzāns

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager