Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.

Atbildes

Jautā bbw

Sveiks!

2 jautājumi.

1) Vai Daugavā varētu teikt, ka ir sākusies aktīva brekšu cope? Biju Kalnciemā (Lielupē), visu nakti ne piesitiena :)
2) Brekšu cope Tavā pieredzē ir rezultatīvāka mazajā vai lielajā ezerā?

Ne asakas!

Atbild Normunds Grabovskis

  1. es to noteikti nevaru teikt, man cope nav sākusies, nevaru uztrāpīt īsti uz puikiem, pietam Daugava ir tāds plašs jēdziens, šogad upē liels ūdens, arī diezgan auksts, vēl pa Jāņiem trāpījās brekši ar ikriem, Rīgas teritorijā ir vietas, kur jaum viss notiekas ļoti labi kādu nedēļu, HESos arī šur tur dzirdf, ka viss sācies, bet kā jau vienmēr - jātrāpa īstā vietā īstā laikā :)))))
  2. Tu to par kuriem ezeriem :)))????

Atbildēts: 1.jūlijs 2022, 08:53 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Sveiks,
Gribu braukt uz liņiem un ķert no laivas. Pēc tavām domām kāds ir minimālais attālums starp laivu un pludiņu?

Atbild Normunds Grabovskis

ja polku nedejosi laivā, tad 5-7 metri jau ir ok, 10 jau ideāli :))))

Atbildēts: 30.jūnijs 2022, 14:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tinis

Sveiks Normund!

Vai varētu ieteikt kātu un spoli samu copei, pamatā uz grunteni Daugavā.
Paldies.

Atbild Normunds Grabovskis

nezinot ne paredzēto budžetu ne tavas prasmes es neriskēšu kaut ko konkrētu ieteikt :))

nekādus monstrus no krasta parasti neķer, līdz 5-10 kilogrami tādi trāpās un tie nav nekādi lielie cīnītāji, tik cik vajag pietiekoši jaudīgu kātu, lai vari droši stīvēt ūsaino augšā, iespējami maz dodot iespēju viņam trīties ap asajiem akmeņiem, tātad tie noteikti ir kāti ar testu virs 100 gramiem, tie var būt gan karpu kāti, gan jaudīgi fīdeir, gan surf (jūras kāti), cenas sākas no +- 25 eiro un uz augšu, attiecīgi jaudīgai jābūt arī spolei, es tomēr ietiektu spoli ar baitrunneri, lai vari droši sēdēt un sams neierauj makšķeri ūdenī, baitrunners (stāvbremze :))) ) ļauj zivij apēst ēsmu nesajūtot pretestību, spoli vajag palielu, ne mazāku par 5500-6000 izmēru, ar tādu varēsi vilkt zivi kā ar vinču, arī auklas ietilpība spoles kasetē būs lielāka, tomēr rezervi auklai vajag, ja nu tomēr piesakās VIŅŠ !!!

Atbildēts: 27.jūnijs 2022, 13:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā user1962

Sveiks ! Saprotu, ka par Salmo vairs negribi runāt, bet ... Man dāvanā ir nonākusi makšķere, kur pat ir uzrakstīts Tavs vārds un uzvārds. Extra Heawy Distance 3.60 150. Problēma - ar jebkuru savu fīderi pamazām karpu dabūju līdz krastam. Šis noķer, karpa nodilst vai nu pusceļā vai nedaudz pirms krasta. Brotava 100g, varbūt vajag smagāku. Pēdējā laikā izmantoju pretsavērpēju, kur galā ir gatava pavada. Gribas saprast, kāpēc tā notiek, ka karpa nodilst pusceļā vai pirms krasta.

Atbild Normunds Grabovskis

Tā gluži nav, ka par Salmo negribu runāt :))), grozi kā gribi mums ir kopīgi 18 gadi pavadīti un varu par kompāniju teikt tikai tos labākos vārdus, inventāru gan īpaši nekomentēju, jo vairs nezinu kas ir paredzēts jauns, kas ir uz vietas u.t.t.

konkrēti par tevis minēto kātu varu teikt, ka tas ir viens no maniem mīļākajiem kātiem, izcils kāts, lietoju to brekšojot, zivi sien ideāli, metu barotavas no 70 līdz 200 grami, tā ka vainot kātu pie tā, ka tev dilst zivis galīgi negribās, vaina ir vai nu nenoregulētā bremzē vai āķī, jo kāts viens pats ar labas zivs nomierināšanu un rāvienu amortizēšanu netiek galā, ja tev ir monofilā aukla, tad jāskatās uz āķiem, jo aukla arī amortizē labi, ja pītā aukla, tad vaina ir tajā, jo aukla nestiepjas ne gramu, attiecīgi vai nu griežas zivs lūpa vai liecas\amortizē āķis un tāpēc zivis dilst.

šis kāts ir vidējas akcijas un zivi sien ļoti labi

Atbildēts: 27.jūnijs 2022, 12:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā K._brizga

Sveiki meistar!
Es plānoju braukt uz karpu dīķi kur vēl nēsmu bijis ar fīderi. Kādu pavadiņu ieteiktu likt.

Atbild Normunds Grabovskis

smalkumus nevajag, ja doma ķert karpiņas, liec 0,22-0,25mm vismaz, vai pītās auklas pavadiņu, bet tad arī pašu sistēmu jāmaina, fīderis uz karpu tomēr atšķiras no fīdera uz citām zivīm

Atbildēts: 20.jūnijs 2022, 09:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lauris74

Sveiks! Ja nav noslēpums, kura vietā ir tas maksas dīķis, kurā Tu ķēri atskaitē Nr.175 sākumā. Iepriekš paldies par info.

Atbild Normunds Grabovskis

Tie ir Voldemāra dīķi Ķegumā (kreisajā krastā), ļoti sakopta un forša vieta copei, ir karūsu dīķis, ir foreļu dīķis un labs karpu dīķis, cik zinu, tad 5 eiro par copi un ja gribi zivi ņemt, tad maksa par kg, iesit Google un redzēsi kurt as ir :)

Atbildēts: 13.jūnijs 2022, 16:02 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jaanus

Vēl viens jautājums, vai šogad ir cerība redzēt kādu līņu copes raidījumu? Līņus sanāk labi ķert, bet gribētos iemācīties ko jaunu.
No taviem raidījumiem esmu daudz par copi. Paldies tev un tā tik turpināt.

Atbild Normunds Grabovskis

vairāk nē nekā jā :)), es pats īsti uz viņiem “nespiežu”, jā, smuks un spēcīgs, bet… kaut kā nav viņš mani “paņēmis”, manai dvēselei vajadzīgas copes un tomēr brekšuki, pat pusaudži, man ir krietni tuvāki :)), ļoti iespējams, ka tas vairāk saistīts ar to, ka es pamatā copēju pa dienu un nakts cope man ne īpaši patīk, reizēm var, bet ne pārāk bieži :))

Atbildēts: 13.jūnijs 2022, 09:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jaanus

Sveiks meistars.
Vēlos tuvākajās dienās aizbraukt uz Lielupi pamēģināt breksi noķert.
Cik saprotu, tagad iet vaļā nārsts, bet baigi gribu pie upes pasēdēt un kādu breksi noķert. Kur lielākā iespēja viņu tagad dabūt? Vairāk seklumā mēģināt, vai dziļākās vietās?
Doma par Lielupi Kalnciema tuvumā

Atbild Normunds Grabovskis

teikšu godīgi, es nemīlu Lielupi un ikdienā tur copēt nebraucu, man viņa asociējas ar lielu dīķi un tas sīkzivju daudzums “besī ārā” :))), tāpēc es tev nebūšu padomdevējs par Lielupes vietām, bet… vietas ir viens, tur to līkumu dziļo ir daudz un viss ok, bet ļoti iespējasm, ka breksis tur ir vēl nārstā, vai tikko pēc un viņam nebūs vēl liela noskaņojuma ēst, jo piemēram Gauijā un Daugavā tāda īsta cope vēl nav un ātrāk par Jāņiem +- arī nebūs, drošāk teb braukt brekšos jūlijā\augustā, kad puiki ir ikdienas ritmā un jau atgriežas savās kalsiskajās vietās, tagad viņi var būt netradicionāli seklās vietās, ja nārsto

Atbildēts: 13.jūnijs 2022, 09:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā K._brizga

Čau meistar!
Es braucu uz Daugavu pie Staburaga apkaimē barība laba, sliekas, baltie, bet nekā neķeras. Pārmetu bieži. Kur problēma zivs Daugava ir.

Atbild Normunds Grabovskis

Lielākā daļa zivju taisa dipadi dapadi ,breksis, āļants daudzviet jau ir iznārstojuši un tagad “atiet”, citur vēl nārsto pilnā sparā, pietam tagad ir pats vasaras sākums, pēc auksta un nesaprotama pavasara, vairums zivju ir siltumā un seklumā, tam pašam Staburagam pretējā krastā ir milzīgas nārsta pļavas, tur zivis pēc tam arī barojas un atgūstas, mani paziņas, kuri specializējas tieši uz brekšiem +- līdz Jāņiem nemaz nebrauc uz Daugavu vai Gauju, bija pavasara cope un tagad zivīm jāatiet :))) un tad viss notiksies

Atbildēts: 10.jūnijs 2022, 09:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ChiLLin

Sveiks. Tā kā šogad esmu sācis makšķerēt ar fīderi, gribas pamēģināt aizbraukt uz Gauju( Valmieras pusē)
Varbūt vari ko ieteikt? Ar kādam barotavām labāk, nu lieluma ziņā, un kādas vietas labāk makšķerēt - straumē vai atstraumē. Mērķa zivs protams ir breksis.

Atbild Normunds Grabovskis

Gauja ir ļoti sarežģīta upe, it kā paliela, bet patiesībā vietu, kur zivis uzturas ir amz, jo pati upe ir ļoti smilšaina un sekla, pašā Valmierā gan ir vietas, visiem zināmas, kur ir gan dziļumi, gan zivis, bet arī copmaņu +peldētāju un atpūtnieku tur pietiek :))), bet zivis ir

upēs tsraumes stiprums ļoti atkarīgs no lietiem, tā, ka vienā un tajā pašā vietā tu ar dažu dienu starpību vari copēt i ar 50-60 gramiem i ar 80-100+ gramiem, tāpēc arsenālā jābūt visādām barotavām, vsaras klasika 50-60-70

Gaujā breksis vienmēr ir straumē, bieži vien dziļumos\sēkļos ap metru pusotru, bet straumē, jo straume nes ēdamo, straumē ir skābeklis

Atbildēts: 9.jūnijs 2022, 09:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager