Virsdrēbes & Peldošās drēbes

par Norfin nezinu, ņiproboval....es ar savējo stundu pa ezeru neplunčājos (apnika), bet viņam iekšā ir kaukāds materiāls, kas celtspēju nezaudē es domāju arī pēc stundas...bet tad jau būs vienalga...tpu-tpu-tpu
30.septembris 2010, 13:23 | links
 
mēs testējot Norfin kombinezonus pa baseinu izplunčājāmies ilgi un pamatīgi, ja tu iekrīti ūdenī , kombinezons tevi reāli ceļ uz augšu, gan pats materiāls, gan gaiss , pat ja samērcē kombi no iekšpuses, tik un tā, tas uz leju nevelk, protams ja tu plunčāsies stundu, tad nogrimsi, bet tās 10-15-20 minūtes, kamēr nākas plunčāties, ja iekrīti ledū vai izkrīti no laivas, viss ir ok. Lielākais kombinezona pluss un to es saku no savas pieredzes, esmu lūzis reizes 3 vismaz, ir tas, ka tu ielūztot nepaej zem ūdens, nedabū to šoku, ir bijis pat tā, ka ielūzti, iegrimsti līdz pleciem un tad kad gaiss un kombinezons sāk spiest uz augšu, tad vienkārši "izlido" no ūdens, ja paveicās, tad ar pirmo uzreiz tiec atpakaļ uz ledus
30.septembris 2010, 13:14 | links
 
NG - manis piesauktas CE jau arī ir tevis minētais drošības standarts, kas ietver noteiktas prasības.

Tas, ka "brīnumzemē" katram jautājumam ir individuāla (inspektora traktējama) pieeja, tas jau nav nekāds pārsteigums...līdz kamēr kādam piegriežās un tad izrādās, ka auto piespiedu evakuācija ir nelikumīga, riteņu bloķēšana nelikumīga utt...
30.septembris 2010, 13:12 | links
 
arī skandināvijā, kur peldošie kombinezoni ir ļoti populāri, tie neskaitās kā vestes aizstējēji, ja vestēm ir noteiktas prasības un noteikti standarti, tad peldošie kombinezoni ir katra ražotāja individuālās fantāzijas auglis, jā liek tās tabulas, jo pareizi aiztaisot kominezonu cilvēks tiešām peld, bet inspektoram tu to nepierādīsi, vestei ir jābūt tik un tā
30.septembris 2010, 13:07 | links
 
automeistar - tu iesaki vilkt nevis komberi un zābakus, bet peldcepuri un pleznas, lai var ātrāk papeldēt? :)) nu nu...
30.septembris 2010, 13:07 | links
 
daddy,muļķim pat skaidrs,tas nav glābšanas līdzeklis - tas spēj tavus kg. noturēt uz ūdens kamēr sapūst,bet izglābties būs jāmēģina pašam!!!
30.septembris 2010, 13:01 | links
 
NG - nuka nuka, paskaidro sīkāk kāpēc peldošie komberi "neskaitās glābšanas līdzeklis"?

Zinu, ka uz bērnu peldrociņām un peldriņķiem ir rakstīts, ka tas nav glābšanas līdzeklis, bet rotaļlieta. Savukārt tam seafox iekšā ir ritīga tabula ar izmēriem un glābjamā kilogramiem un ir teikts, ka tas ir ritīgs sertificēts glābšanas līdzeklis (neko nereklamēju, vnk skaidroju). Viņam ir CE EN393 sertifikāts, kurš nozīmē, ka kostīms nodrošina 5kg celtspēju. Ir arī stiprāki CE, piem EN399, ar kuru jānodrošina 27.5kg celtspēja.

Tas, kas mūsu NA ir prasīts kā "glābšanas veste", tikpat labi var būt prasta veste ar tukšu blašķi kabatā, jo kaukādu celtspēju jau nodrošina. Ja kaut kur mūsu NA esi redzējis ar kādu serrtifikātu vai celtspēju un stiprinājumiem ir veste/glābšanas līdzeklis un ar kādu ne - padalies.
30.septembris 2010, 12:53 | links
 
peldošie kombinezoni ir ērti un silti, bet neskaitās kā glābšanas līdzeklis, Ukrainā ir savādāk, tāpēc uz spec pasūtījumu Norfin šogad ir komuflāžas peldošais kombinezons parādījies ..., vestes ražo arī Igaunijā un Latvijā, uz Siena āža kārno rumpīti normāla cena vestei būtu ap 18-20 latiem.
30.septembris 2010, 12:17 | links
 
Daddy, jo vairāk ieķeris, jo ātrāk atdziest, tas daudziem nezkāpēc šķiet otrādāk;)

asinsvadi paplašinās, asins iet straujāk un atdziest ātrāk no tā sīvā.
30.septembris 2010, 12:08 | links
 
piekrītu. ar katru gadiņu un kilogramiņu klāt risks aplikt laivu uz mutes palielinās.

a ja vēl kāda promile parādās, tad tas risks dubultojas, toties hipotermijas risks samazinās :))
30.septembris 2010, 12:03 | links
 
mirtin, tur jau tik reizīti vajag.

Pazīstami veči šitā aizgājuši pie Dieviem.

Pēdējie bija 2-3 g atpakaļ Liepājas ezerā, apgāzās laiva, viens noturējās uz laivas no aukstuma jau iemiga, atmodās, otrs jau bija noslīdējis un pagalam.

Visādi tak gadās, turklāt ar inspektoriem nebūs jādiskutē, cik zinu strāpis ar nav mazs.
30.septembris 2010, 11:59 | links
 
sienaazis - tu man paskai - cik bieži tu visu mūžu nodzīvojis pie Lielupes esi izkritis no laivas?
30.septembris 2010, 11:54 | links
 
šoreiz gribas paša drošībai, jo tik vēsā ūdenī arī peldēt prasme nepalīdz, 4 min hipotermija, paliec stīvs kā reņģe un kā cirvīts lejā pie pilnas samaņas, tā vismaz var tevi vēl kāds tuvāks copmanis izglābt, kāmēr veste tur.
30.septembris 2010, 11:50 | links
 
Ugunsdrošs lukturīs un takelāžas nazis:DDD
Un gl riņķis nedrīkst būt piesiets. Vot kur viņu 3m laivelē, divatā braucot lai liek? Vienīgi vienam jāmauc galvā:D
30.septembris 2010, 11:44 | links
 
mirtin - "Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos" paredz ka airu un motorlaivās jābūt glābšanas riņķim ar līni, lai izglābtu citus slīcējus un vestēm atbilstoši braucēju skaitam. tā ka vajag gan gan.

tāpat obligāti vajag "Spainis, liekšķere vai rokas ūdenssūknis" :)
30.septembris 2010, 11:39 | links
 
es uz somiju biju paņēmis savu pagājšgad pirkto seafox peldošo ziemas kostīmu. bišķi bažījos vai nebūs par spilgtu, bet nebija tik traki. Toties iekšā biju silts un sauss, lai gan brīžiem uznāca pretīgas vēja brāzmas un braucot pilnā hodā ūdens ritīgi šļācās virsū. turklāt viņš ir peldošs un tīri terorētiski vesti nevajag :) tā ka sanāk 3 vienā - siltas drēbes, lietus drēbes un glābšanas drēbes.
30.septembris 2010, 11:35 | links
 
Peldošais kostīms vestes vietā neder? :D
30.septembris 2010, 11:33 | links
 
sienaazis - iemet laivā riņķi un viss... man jau šķiet, ka ar to pietiek. Piemēram Kaņierī visās laivās stāv peldriņķi, riktīgi labi nostiprināti un diezinvai tos tik viegli var dabūt laukā :D Taču neviens nevienu negrasās sodīt. Varbūt ka ar to pietiek. Un pats nerēgosies spilgtas krāsās un putnus nebiedēsi :DD
30.septembris 2010, 11:31 | links
 
kur i kāda laba vestīte ko iepirkt ?
Nāk velcēšanas sezona, inspektori ar ganās.

Ieteiksiet kur ir sakarīgas vestes un cena.

p.s. Tikai ne spilgtas krāsas.
30.septembris 2010, 11:27 | links
 
Kādas atsauksmes par Rapalas X-ProTect brienamo? Varbūt ir kāds lietotājs? Svārstos starp Aqualex un X-ProTect ...
20.aprīlis 2010, 00:03 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager