Latvijas meži

Par mežiem - smieklīgi , bet pat angļu experti liek galdā statistiku, Ulmaņa laikos to bija divreiz mazāk, tagad taisa kailcirtes, iepriekš piecu gadu cirtei, kas vētras laikā izgāz visu mežu. Par maz jau informācijas, bet cirsmas,ekonomiski izdevīgās, vietās sit dusmu. Bet ir stadītos mežos gailenes lasītas, līdz muguras līkumam...:) tagad jau karklus audzē, TECam :) Mums a būs , ja būs :)) Kaudzes sakrautas šķeldai:)
16.jūnijs 2011, 16:01 | links
 
Nē, es esmu reāla persona, kas cīnās par Latvijas dabu - ar spamu man nav nekāda sakara, vienkārši es vēl un vēl aicinu pamosties un parakstīties PAR LATVIJAS MEŽU GLĀBŠANU - kailciršu pārtraukšanu!!!
http://manabalss.lv/i/55


manabalss.lv
16.jūnijs 2011, 15:54 | links
 
Tas Edmundskance nav kaut kāds spam-bots, baigi vienveidīgi izsakās :D
15.jūnijs 2011, 16:08 | links
 
manabalss.lv
Glābsim mežus - parakstīsimies!!!
15.jūnijs 2011, 15:27 | links
 
Ar patiesu cieņu pret dabu!

manabalss.lv
PARAKSTĪSIMIES PAR LATVIJAS MEŽU GLĀBŠANU!
Un valsts mežus cērt ne jau trūkumcietēju interesēs, 90% peļņas aiziet tieši lielajiem, vienalga sauksim to par valdību, akcionāriem vai oligarhiem - būtība emainās...
Piedodiet, ka atkārtojos, bet meži tiešām ir briesmās - runa ir īpaši par valsts mežiem!!!
15.jūnijs 2011, 15:26 | links
 
ar džipiem sen vairs nevar kur un kā gribi braukāt :) bet bardaks tur biš ir. īstenībā tas bardaks arī ir nedaudz tāpēc lai būtu tie sertifikāti, kas prasa speciālistus ar šitādu un tādu izglītību, lai gan darbs elementārs un agrāk to darīja paši iecirkņa vadītāji ar palīgiem, tagad pieņemti vēl klāt.

Karoč, za ribalku, un nav tik traki ar tiem mežiem. :))
15.jūnijs 2011, 13:10 | links
 
Laukos zemnieks turējis mežu nebaltām dienām, tagad kokiem salīdzinoši laba cena un tās nebaltās dienas sen jau pienākušas. Kā arī mazpilsētās un laukos daudz veči iesastīti mežu darbos - zāģejot un zarus vācot kaut alga par to smieklīga. Ja tās darbavietas nolikvidēs tad dažam labam bezmaz virve un ziepes būs jāmeklē. Kurš tad ir tas oligarhs - zemnieks vai?
LVM vajadzētu tā kārtīgi reorganizēt, dzīvo pārāk zaļi, man kādreiz kaimiņos dzīvoja ģimene kur abi strādā LVM - katram savs privāts darba džips, brauc kur un kā gribi.
15.jūnijs 2011, 13:02 | links
 
nja, nu galig garam, kas tagad notiek mežos, brauc un skaties cirsma pie cirsmas.. un no smukuma meza ir kas maz palicis, ogu un senu viietas, izpostitas.. celi tapat, runaju par pagasta celiem, kur neatbild LVM.. protams pagastam naudas nav par ko taisit.. utt. medibu prieki ar izcakareti, kaa mednieki mes smejamies, ka cirsma pat ar karabini vairs nav ko darit :D.. Lai glabtu Latvijas ekonomiku ir nu patraki jau pagriezts.. un kaa pa tv izteicas taa ari tiesam notiek kaa burkanu lauka!!!Esmu beidzis augstako izglitibu meza nozare, un tapat man na skaidrs kas te notiek... un to kad ari teica un veel tagad saka ari seit klatesosie: "mežu izciršanu palielināja, lai meža nozare nenoiet pa burbul un labi ka tā. savlaicīgs lēmums, un daudzi palika pie darba." pa kadu burbuli te iet runa??? meza?? skaidrs ir tikai viens, Lai ekonomikas robus aizlapitu, bet nu ari tam es maz vairs ticu ka taa.. vairak sev kabatas.. un uz taa pasa pamata ari izzagusi mezus.. P.S. saka griezt meza apjomus lielakus tikai tad kad koksnes cena bij pati zemaka .. Aj, cau!:) saksim pasi ar sevi;)..
15.jūnijs 2011, 12:52 | links
 
Nevaru gan, nav man nekādas saistības ar līzingiem ;) Offtopic.
15.jūnijs 2011, 09:24 | links
 
janciigais, vari man izgādāt atvasinātu instrumentu BG100 līzingā uz gadu ? Ja jā rakstīšu privati
15.jūnijs 2011, 09:21 | links
 
Es ar neesmu ļoti tālu no mežiem. To drēbi pazīstu gan tā gan šitā. Ar mežiem viss ir OK, kokmateriālus visvairāk izmanto celtniecībā, ja tur plīst burbulis rauj līdzi arī mežus. Palielināja izcērtamo daudzumu un samazinājās cena, attiecīgi varēja labāk konkurēt. Ar mežiem viss ir OK
15.jūnijs 2011, 08:10 | links
 
Ar patiesu cieņu pret dabu!

manabalss.lv
PARAKSTĪSIMIES PAR LATVIJAS MEŽU GLĀBŠANU!
Un valsts mežus cērt ne jau trūkumcietēju interesēs, 90% peļņas aiziet tieši lielajiem, vienalga sauksim to par valdību, akcionāriem vai oligarhiem - būtība nemainās...
15.jūnijs 2011, 06:49 | links
 
manabalss.lv/i/55

Glābiet Latvijas mežus!!!
15.jūnijs 2011, 06:47 | links
 
paldies, Tev ar :)
14.jūnijs 2011, 23:17 | links
 
...nav jau arī tā ka mietpilsonis būtu aizgājis uz Bez Tabu un būtu izveidots kāds sižets par pāris nocirstiem kokiem! Bet atzinumi tieši no nozares ekspertiem, liek aizdomāties, ka kkas nav kārtībā!
Ja būtu labas iespējas privātajam, tad tāda problēma nebūtu, jo rindā vienmēr par izdevīgākiem noteikumies stāves Valsts kantori!
He neķeru personīgi, bet morālas vērtības uzskatu vērīgākas par nopirktu dārgu sūdu puļķīša galā! Esmu tā audzināts respektēt un cienīt dabu, jo daba ir vienīgā kas spēj dot visu un bez maksas! ;) Ne asakas un ne skabargas pirkstā! ;)
14.jūnijs 2011, 23:07 | links
 
Bet nu es tāpat esmu par to, ka ja koks ir izaudzis, tas ir jāizmanto, nevis pārsniedzot vecumu jāzāģē malkā, vai vēl ļaunāk, kalpos par mizgraužu un citu parazītu perēkli.
14.jūnijs 2011, 22:58 | links
 
Mana maize ir bankā, darbojos ar atvasinātiem finanšu instrumentiem :D bet tik drūmi kā saki nav, vairāk uztrauktos par to, kādus mežus atstāj privātie, ne VAS. Pats arī foreļoju un besī ieraugot izcirtumu :D

Neuztver personīgi, bet pa lielam tračus visbiežāk ceļ mietpilsoņi, kam par nozari vispār nav zināšanu... tas ar no pieredzes :)
14.jūnijs 2011, 22:56 | links
 
...nu pēc komentiem tas skaidrs! ;) Un tā ir tava maize un arī saprotu tavus uzskatus, jo tu kokus vērē kubos, bet es skaistos mirkļos medībās un copē foreļupēs! Bet piekritīsi, ka ir VM daudz pārkāpumu un ne velti tracis pacēlies! Mežsaimniecība ir ļoti labi izpētīta nozare un ir sen izveidoti modeļi efektīvai meža izstrādei, kapēc šaut pār strīpu - dabu neapmānīsi unnkoku ātrak neizaudzet tas ir konstants lielums ko VM ir aizmirsuši!
14.jūnijs 2011, 22:42 | links
 
Nesaku tikai kā copmanis, bet ģimenes uzņēmums nopietni šajā nozarē darbojas 17 gadus, kā arī VAS.
14.jūnijs 2011, 22:35 | links
 
....mežus izcērt neefektīvi un to ir atzinuši ļoti daudz šīs nozares speciālistu, bet copmanis jau gudrāks :)
Pabraukājot pa medību iecirkni - bēdu ieleja - spunguļi vien čupās stāv un nav jau runa par tiešām lietderīgu cirsmu un attiecīgi materiālu apsaimniekošanu! Uz laiku apturēta/piebremzēta ciršana viena un vienīga iemesla dēļ - Valsts Meži zaudējuši svarīgu sertifikātu, kas piešķir ļoti lielu nozīmi koksnes cenai ekporta valstīs! Eergli kopš kura laika VM ir bijuši uz burbuļa robežas??? Izveidoja monopolfirmu un privātajiem cenu nodempigoja un privātais galu galā pa grašiem atdeva savu mežu! Protams, subjektīvi un esmu arī kas ir pret šo dabas resursa izsaimniekošanu!
P.s Oligarhu kluci tak sadedzināja pietiks klaigāt, Vienmēr ir bijis uz ko lielās problēmas norakstīt, tad inflācija, tad dižķibele, tagad oligarhi utt..
14.jūnijs 2011, 22:31 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager