Dūņu pīkste jeb pīkstulis

Zivotāj! Tev vieta Rāznā! Ķīši, snetoks (ezersalaka), grunduļi, abi trīs stikla zuši no M kunga utt. Es par to, ka esi pazudis no mūsu, čangaļu, sadaļas.
21.septembris 2012, 01:21 | links
 
 
piikstulji nelasa kukainjus pa virsu,taa ir tipiska grunts zivs,taa ka edij taas buus kaadas citas zivteles
20.septembris 2012, 23:54 | links
 
Man gar māju tek grāvis. Un tajā grāvi vislik ņemās kautkādas zivis bet neuzkaa nekeras! tie varētu bū pīkstuļi jo kad iekr;it muša uzreiz kāda zivs to apeed! :)
20.septembris 2012, 20:56 | links
 
Pēc komentāriem saprotu, ka var mēģināt kaut ko sadabūt tumsā!? Jāteic, nav mēģināts...
20.septembris 2012, 20:40 | links
 
man gadi 5 atpaklaj apm 2,5 kg lidakjelei vedera bija taads apm cm 18 - 20 garuma.laikam tik tikko bija aprijusi jo sabijos kas tas par taarpukas shitaa vederaa kustas izradijas duunju piixte.
20.septembris 2012, 20:17 | links
 
Aha, naktī vēžojot ir gadījies šamējos lopiņus redzēt, vien izmērs nebija ne tuvu garāks par sprīdi. Domāju, ar ķeseli varētu pat sasmelt.
20.septembris 2012, 20:06 | links
 
Ruu,
paldies par info! :)
Bet vai tagad jau tādā rudenīgā laikā viņi ņems?
20.septembris 2012, 19:50 | links
 
Piikstulju ir daudz,tikai tos ir gruuti nokjert un nokjert ir gruuti deelj to mazaas mutiites:)Man ar reiz panjeema,domaaju no saakuma liinis,njeemaas,njeemaas un saaaka vilkt,piecirtu un izraadijaas shis,peec tam naktii shie pie krasta pienaaca un ar fanariku paveeroju sho izdariibas,metu galjeniekus un skatijos kaa shis kluup virsuu.Katraa zinjaa mikro aakjiitis un vilksi vienu pakalj otram.Manaa ezeraa shos pirmo reiz ieraudziju,pavasarii no ezera teceeja urga aaraa un tad shamie uz maija beigaam liida tur iekshaa,bet taa ir arii redzeeti naakam zivju ikrus paeesties seklumos:)Teevs staastija ka Lubaanas ezers kad nolaists,pa laamaama vechi spainjiem lasijushi,tad ar saali gljotu tiiriijushi nost un kuupinaajushi.Es intreses peec vienu nozhmuriju,galja tumshi sarkaniiga,taada pasiiksta un saldena
20.septembris 2012, 18:20 | links
 
Lieli mazo,tīro upju grunduļi ir ļoti garšīgi sviestā cepti ,kā sāmuškas Vecāmāte parasti govis ganot iesēja zirga astru pātagā un dzirdinot lopus saķēra Vakaros tad arī cepa Viss bija garšīgs -bet tas jau jaunības apceris -tolaik viss bija garšīgāks un kalni augstāki un koki zaļāki :DDD
20.septembris 2012, 18:12 | links
 
Nuu, par to, ka mazas būtu gan es negribētu sūdzēties, jo tā bija ap 35 cm garumā un ja tādas būtu, tad jau šmorēt varētu :)
Bet par to ķeršanu-varbūt kāds zina, kā efektīvāk var?
20.septembris 2012, 17:13 | links
 
Nav jau tā zivs tik reta, vienkārši lielākā daļa copē tur kur viņa parasti neuzturās.
Bet izmēra ziņā viņas ir mazas. Uz zoba tur ko likt īsti nebūs ;)
20.septembris 2012, 16:57 | links
 
daudz vinji Burtniekaa, Daugavaa ar ir, cmuka, neliela zivtinja, ko sami eed;)))
20.septembris 2012, 13:52 | links
 
Jā, par to, ka tā zivs ir gana pretīga, es piekrītu, jo čūsku atgādina ļoti :D
20.septembris 2012, 13:08 | links
 
Par izmēriem pilnīga taisnība, Latgales pusē pie katras kārtīgas lauku mājas arī ir kārtīgs dīķis un ja sagribās zivi, tad ar tīklu iekšā un dažos dīķos tie pīkstuļi bija tā neko. Man tikai bērnībā bija dikti bail no viņiem - lokās kā čūska un vēl dikti pīkst :) , bet garšoja labi. Un dzīvo viņi tieši vecos paaizaugušos dīķos. Vēl fāters stāstīja, ka bijuši nolaisti meloriācijas grāvji, tad veči esot viņus ar lāpstām rakuši.
20.septembris 2012, 13:03 | links
 
Izmērs šām var būt pat ievērojams. Reiz puišeļa gados Daugavpilī pie gāzes saimniecības nelielā dīķi joka pēc iemetām makšķeres cerībā uz karūsu kādu. Copes nebij, bet aizķērām murdu, kuru veiksmīgi dabūjām ārā - iekšā tas pīkstulis svarā ap 0,5kg - nu riktīgs tārps bija. Garšīgs ar :)
20.septembris 2012, 12:47 | links
 
Nu diez vai būs īstā zivs, ko likt uz zoba - tas izmērs ir nu tāds, tāds...
Man gan liekas, ka nemaz tāds retums jau ar nav, vienkārši nav īstā zivs, kas ar makšķeri mērķtiecīgi ķerama.
20.septembris 2012, 12:45 | links
 
Tā zivs man tam, ka gribu ielaist savos dīķos, lai pavairotu un, protams, kādu arī uz zoba uzlikt, jo tēvs stāstīja, ka viņa bērnībā to bijis daudz, bet tagad esot liels retums. Diemžēl... Negribas aizlaist zudībā šo zivi, jo dīķis, kurā viņas dzīvo, pamazām aizaug un kļūst zivīm nepiemērots. Bet noķert nevar!
20.septembris 2012, 12:34 | links
 
un kam tev taa zivs, ja vien neesi ihtiologs?
20.septembris 2012, 12:11 | links
 
Ir tāda lieta. Kādreiz aizeju pamakšķerēt uz vienu vecu dīķi karūsas. Bet! Vienreiz uzķērās tāda dīvaina zive, kuru uzreiz pat neatpazinu. Izrādījās, ka tā bija dūņu pīkste jeb, kā Latgalē pārsvarā sauc, pīkstulis.
Un problēma ir tā, ka kopš tās reizes nav gadījies noķert otru tādu zivi. Varbūt kāds ir zinošāks par mani šajā jautājumā? Kā to zivi varētu dabūt uz āķa, jo viņa pārsvarā rokas pa dūņām, kas labi ir redzams, jo daudzviet ūdens burbuļo tā, it kā riktīgi vārītos.
20.septembris 2012, 11:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager