Sabiedriskās domas aptauja par rūpniecisko zveju Buļļupē

Tīkliem-nē.Lielākus resursus inspektoriem,lai arī nelegālos tīkliniekus tvarstītu vairāk.Var jau būt ka pozīcija.
19.marts 2014, 11:07 | links
 
to Vairis
Diskusijās svarīgi ir apzināties, ka mērķis nav nostāties pozīcijā vai opozīcijā kādai no interešu grupām, bet gan atrast līdzsvaru starp visām iesaistītajām pusēm – tādējādi gan rūpējoties par zivju resursu saglabāšanu, gan nenodarot kaitējumu Buļļupes zvejniekiem un Rīgas pilsētas interesēm.
17.aprīlis 2013, 14:35 | links
+++++++++++++++++++= Doma interesanta, Divas savstarpēji izslēdzošas lietas! Kā tās var savienot? Ir puslīdz skaidrs, vai nu mazāk zvejojam un zivju resursi pieaug, vai zvejojam tāpat kā līdz šim un resursi samazinās. Nav saprotams, kā varētu citādi.
17.marts 2014, 23:10 | links
 
Aktuāls video CL par rūpniecisko zveju Buļļupē. Interesanti cik puvušas zivis murdos bus iekšā un kas par to atbildēs.
Murdu zveja Buļļupē
15.marts 2014, 14:36 | links
 
LM sakarā pagaidām jaunumi nav. Loģiskā darbību ķēde ir izstipeta zvejniecības ikuma sakarā.

Šobrīd strādājam pie jauno MN punktu diskusijām. Kad būs pabeigtas tās domas, kuras šobrīd tiek apspriestas - info būs publiski pieejams.

Paralēli - turpinās zvejniecības likuma "tjūnings" 3. lasījumā, kontroles jautājumu skatīšana, elektronisko datu jautājums un daudzas citas, mūsuprāt, svarīgas lietas.

Negatavās idejas pa netu nevazāsim, kas grib zināt un ir gatavi iesaistīties darbā - tie ir informēti.
18.aprīlis 2013, 11:20 | links
 
Gribēju tik uzjautāt Maksķernieku jumta organizācijas vadītājam, kā tad sokas ar interesantā produkta implementēšanu?

V.S.O.P. saprotu, bet nu jau sāk apnikt tās batālijas ka MOSPā viss ir slikti, VSOP ir slikts utt. Mums parastajiem makšķerniekiem ir pilnīgi po vai VSOP ir labs vai slikts, mūs intersē rezultāts. Tas ka LM pašreizējā izskatā ir sūdīga, tas ir skaidrs, bet citas alternatīvas pagaidām nav. Gaidām, kad MOSPā esošie izstrādās jaunu koncepciju, ņemot vērā visu idejas, un prezentēs mums jauno LM modeli un tad mēs redzēsim kurš ir labs un kurš ir slikts.

micuks, 11.marts 2013, 21:34


darāmā ir daudz, daudz laika tiek pazaudēts "neta batālijās" , bet nepatīk, kad tevi par muļķi pataisa...

Kad būs kas sabiedriski prezentējams - noteikti padalīsimies. Līdzšinējā darbība ir daudz saistīta ar kontaktiem, cilvēkiem un tur prezentācija ir drīzāk traucēklis. Tāda nu mums tā vide... rējēju daudz un cilvēki grib dzīvot mierīgi, neiepīties...

Pirmais interesantais produkts varētu būt pēc mēneša, pusotra...... bet tev taču nevajadzētu palikt malā... joprojām esi aicināts.

V.S.O.P., 11.marts 2013, 21:40
18.aprīlis 2013, 10:58 | links
 
Ledus sakustējies. Drīz sāksies pali.
17.aprīlis 2013, 15:30 | links
 
www.DELFI.lv | 17. aprīlis 2013 14:27

Foto: LETA Par Buļļupi jau ilgu laiku tiek lauzti šķēpi – sīvā, bet plašākas sabiedrības joprojām vēl nepamanītā cīņā, uzsver Rīgas domes deputāts Ēriks Škapars (V).
Šī ūdenstilpne ir nozīmīgs zivju nārstošanas ceļš un ziemošanas vieta, kas kardināli ietekmē zivju atražošanos visā Lielupē un tās pietekās. Kā zināms, šobrīd Buļļupē rūpnieciskā zveja, t.i. murdu likšana ir atļauta, kas, no vienas puses, ir likumisks zvejnieku peļņas avots, bet, no otras puses, rodas jautājums, kā šis arods ietekmē zivju resursu saglabāšanos, īpaši jau nārsta laikā! Tātad, diskurss ir par samērības principu: biznesa intereses pretstatā sabiedrības interesēm, šajā gadījumā – vides interesēm.

Patlaban Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā notiek likumprojektam "Grozījumi Zvejniecības likumā" iesniegto priekšlikumu izvērtēšana. Gluži loģiski viens no viskarstāk apspriestajiem tematiem ir priekšlikums par rūpnieciskās zvejas ierobežošanu vai aizliegšanu Buļļupē. Kopš tās uzsākšanas ir konstatēts, ka ar katru gadu mazinās zivju krājumi visā Lielupes baseinā, un tas nopietni satrauc attiecīgo teritoriju pašvaldības un tur dzīvojošos cilvēkus. Jācer, ka likumdevēji turpmāk rēķināsies ar šo plaši pārstāvēto viedokli.

Vairumam Latvijas makšķernieku un dabas draugu ir nopietna, ilggadēja un argumentēta nepatika pret murdu likšanu Buļļupē – zivju nārsta ceļā. To vēlreiz apliecināja arī aptauja, ko es organizēju makšķernieku populārākajās vietnēs, meklējot iespējamos risinājumus šai problēmai – piemēram, pārcelt zvejas rīkus no Buļļupes uz Daugavu. Šis viedokļu apkopojums atklāj, ka 80 procenti aptaujā piedalījušos makšķernieku uzskata – Buļļupē ir jāizbeidz rūpnieciskā zveja. Turklāt vēl vairāk respondentu – 87 procenti – atbalstītu Rīgas Domes lēmumu vairs neizsniegt licences rūpnieciskajai zvejai Buļļupē. Būtiski ir arī tas, ka 68 procenti aptaujas dalībnieku atbalsta priekšlikumu pēc rūpnieciskās zvejas izbeigšanas noteikt Buļļupē tādus pašus vai līdzīgus aizliegumus makšķerēšanai kā citos kanālos un caurtecēs.

No tā varam secināt, ka makšķernieku absolūts vairākums ļoti labi apzinās Buļļupes funkcionālo nozīmību Daugavas un Lielupes sateču baseiniem, arī Rīgas ezeriem. Aptauja atklāja, ka izteiktajiem priekšlikumiem piekrīt pat tie cilvēki, kurus šie liegumi visvairāk ietekmētu. Attiecībā uz citām ūdenstilpnēm – 84 procenti respondentu piekrīt, ka būtu nepieciešama zvejas rīku skaita samazināšana rūpnieciskajai zvejai Daugavā visā Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. (Aptauja tika veikta no 11. līdz 19. martam, interneta vidē aptaujājot 815 makšķerniekus.)

Buļļupes problēma ir dziļi ielaista un tāpēc jāatrisina pēc iespējas ātrāk. Turklāt Rīgai nav pacietīgi jāgaida likumdevēju balsojumi vai valdības lēmumi – pašvaldība pati lemj par rūpnieciskās zvejas licencēm. Par Buļļupē notiekošo Rīgas domē jau runāti skarbi vārdi, taču teiktajam nesekoja izlemīga rīcība. Protams, ir nopietni jādiskutē par zvejas rīku limita samazināšanu Daugavā no grīvas līdz Rīgas HES (kur tie vidēji ir ik uz 110 metriem), tomēr upes akvatorijā, kas atrodas pilsētas teritorijā, ir iespējams līdzsvarot gan zvejnieku aroda, gan makšķernieku un citu dabas draugu intereses.

Diskusijās svarīgi ir apzināties, ka mērķis nav nostāties pozīcijā vai opozīcijā kādai no interešu grupām, bet gan atrast līdzsvaru starp visām iesaistītajām pusēm – tādējādi gan rūpējoties par zivju resursu saglabāšanu, gan nenodarot kaitējumu Buļļupes zvejniekiem un Rīgas pilsētas interesēm.
17.aprīlis 2013, 14:35 | links
 
Katram savs bizness svarīgāks, un, ne katrs veikalnieks ies ampelēties ar lietām kur nevar nopelnīt. Arī zivis makšķerniekiem (normāliem) peļņu nenes, tikai kaifu. Kad paliec par biznesmeni, copē kaifs ir mazāk svarīgs, bet svarīgāk kā ar copi var taisīt biznesu.
5.aprīlis 2013, 17:55 | links
 
vēl jāņem vērā vai veikalnieki MK ņem uz parāda, un samaksā vēlāk tikai par pārdoto preci, vai pērk uzreiz etc.
Par MK jūs taču maksājat veikalniekam/izplatītājam nevis pa taisno budžetā, tāpēc arī nav operatīvo datu.

eerglis, 5.aprīlis 2013, 11:27


Vismaz pērn un aizpērn man vairāki veikalnieki apgalvoja, ka tās kartes viņiem nav tāpēc, ka šiem nauda jāiemaksā (pie karšu saņemšanas), cik pārdos - nav zināms un peļņas ar nekādas. Tāpēc jau lielākoties MK jāpērk pastā, mazajās copes bodītēs lielākoties to nav, pat, ja ir, tad tikai uz 3 mēnešiem (tā gan ir copmaņu atslaukšana).
5.aprīlis 2013, 17:28 | links
 
tā jau ir no zvaigznes līdz melnajam caurumam viens blīkšķis :)))
Būs vien Tev jātaisa viens raidījums par politiku, citād sāks mest gruntenes tavai auklai pāri :)))
5.aprīlis 2013, 16:38 | links
 
nezinu, neizturēju sarunu un vienu no onkām pasūtīju ..... :):), jo vairāk runājām, jo vainīgāks pie visa notiekošā es paliku :):):)
5.aprīlis 2013, 16:34 | links
 
kas bija autori/parakstu vācēji?
5.aprīlis 2013, 16:20 | links
 
pabiju izstādē, ir interesantas laivas, ir šis tas no copes, tauta kustās, pie viena no stendiem atkla tiek vākti kārtējie paraksti pret tīkliem ...., lieta jau laba, bet....mēģināju teikt, ka lai sazinās ar MOSP, arguments bija mēs paši savāksim 10 000 parakstus un piespiedīsiem valsti ....., mēģināju gan teikt, ka valsts esam gan es, gan tas onka, kurš ar putām uz lūpām kaut ko mēģināja man iestāstīt, bet nē, mēs neesot valsts, valsts esot tie tur....
bija jau arī labas domas tajā uzsaukumā, bet... tas viss izskatījās pēc emociju uzplūda, nevis pēc pārdomātas rīcības...., es neparakstījos, jo neredzu jēgu to darīt šādā veidā....
līdz šim likās, ka gribot atrast informāciju to var izdarīt dažās minūtēs, bet... šeit ieraudzīju pilnīgu "melno caurumu" , pat tik tālu, ka nabaga Stikutam piesien MK naudas vienpersonīgu dalīšanu :):) un līdzīgas lietas :):):)
Jebkura iniciatīva ir apsveicama, bet šājā gadījumā šāda akcija ir tikai un vienīgi kaitējoša citu, šoreiz MOSP, uzsākatajam darbam, atkal būs kārtējie "makšķernieku pārstāvji" kuri ies un visu toi stāstu sāks no gala, valstij ir pienākums, valstij ir jādara u.t.t., es pats neko, bet valstij ir jādara....
Veči un meitenes, ja reizēm arī sakrājās emocijas, pasēžam, iedzeram tēju, izelpojam , ļaujam ieslēgties arī smadzenēm un tikai tad pieņemam lēmumus....
5.aprīlis 2013, 16:13 | links
 
ko var ņemties, kāda starpība cik naudas ir 12.martā jeb 5. novembrī, gads ir kā atskaites punkts.nu ir sakrājies 250 vai 300000, nekādas globālas starpības.
svarīgāks gan liekas plānotais eirapopas atbalsts no nākošā gada iekšzemes zvejniekiem, tur ir ko zoles deldēt pa stāviem tekalējot.

usis, 5.aprīlis 2013, 14:01


No tā iekšzemei nekas netiek plānots, visu plāno novirzīt uz "no zvejniecības atkarīgiem reģioniem", kas nozīmē vai nu 15 km no krasta līnijas vai jūrai pieguļoss pagasts. Līdzekļus plāno infrastruktūrai, tās uzlabošanai. Izlemts vēl nav, bet iet uz to pusi.
5.aprīlis 2013, 14:11 | links
 
ko var ņemties, kāda starpība cik naudas ir 12.martā jeb 5. novembrī, gads ir kā atskaites punkts.nu ir sakrājies 250 vai 300000, nekādas globālas starpības.
svarīgāks gan liekas plānotais eirapopas atbalsts no nākošā gada iekšzemes zvejniekiem, tur ir ko zoles deldēt pa stāviem tekalējot.
5.aprīlis 2013, 14:01 | links
 
Ne tikai naudai par MK ir jāceļo, arī informācijai par termiņiem uz kontrolējosiem dienestiem. Vēl ZMZD ir "dzelžains arguments", ka Latvijā visiem nav internets un tāpēc nav vērts šo lietu datorizēt.
Ja kāds grib izgāzt žulti par MK organizēšanu, tad uz zemkopības ministrijas 14. stāvu. Īdēšana šeit neko nedos. Tas, ko šobrīd piedāvā ar licenzes iegādi internetā ir 10% no no nepieciešamā, jo sistēma ir tikai pārdevēju ērtībai, bet dati, pētījumi un pārējais ir pamests kā neinteresējošs blakusprodukts.
Ar žulti uz 1419. kabinetu :)
5.aprīlis 2013, 13:50 | links
 
vēl jāņem vērā vai veikalnieki MK ņem uz parāda, un samaksā vēlāk tikai par pārdoto preci, vai pērk uzreiz etc.
Par MK jūs taču maksājat veikalniekam/izplatītājam nevis pa taisno budžetā, tāpēc arī nav operatīvo datu.
5.aprīlis 2013, 11:27 | links
 
laiks, no kartes nonākšanas veikalā līdz naudas ienākšanai valsts kasē nav stunda, bet gan mēneši. Tāpēc operatīvos datus nevar iegūt.
5.aprīlis 2013, 11:24 | links
 
Pašlaik, izskatās, nav nekādas sistēmas MK uzskaitē un ar konta atvēršanu tur nekas nebūs līdzēts. Varbūt kāds ir vairāk informēts par MK uzskaiti Latvijā ? Welcome to the party.
5.aprīlis 2013, 09:43 | links
 
Paga,paga....pa ko jāmaksā? Lai atvēru kontu,kam ir pielaides tiesības un pateiktu-šorīt mums ir tik un tik naudas?Izskatās ka te visi veikalnieki/MK tirgotāji ar cara laika portfeļiem gada beigās brauc uz ministriju!!!!DD
5.aprīlis 2013, 09:30 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager