Gaļenieki

Ja man saldētava pilna- atdošu kaimiņiem vai arī izmetīšu ārā.
Cilvēks ir mednieks. Mūsu asinīs ir nogalināšanas kāre, lai nodrošinātu pārtiku. Es, piemēram, esmu gaļinieks, jo es ņemu zivis mājās. Pārsvarā gan laižu vaļā, bet tomēr mēdzu ar koku iesist zivij pa galvu un to apēst. Šis mirklis ir īss - pasaku paldies zivij par to, ka sniedz man emocijas pārtiku, izrādu cieņu un ātri nositu. Un es labāk noķeru pats zivi, nevis nopērku veikalā, piedodiet, padlu, kas barota ar nezin ko un nezin cik ilgi stāvējusi veikalu plauktos. Un zivs noteikti nav tā sliktākā pārtika.
Ja mēs esam tik lieli pacifisti, kas nosoda tos, kas paņem zivis, vajadzētu aizdomāties, ko paši darām - ķeram zivis, lai gūtu baudu, adrenalīnu. Pamocām, paņurcām un tad atlaižam. No malas skatoties, to var uzskatīt par perversiju, jo gūstam baudu no citas radības ciešanām. Ja mēs tik ļoti uztraucamies par to, kāpēc tad vispār makšķerējam. Makšķeres sadedzinām un dabu baudām ar acīm! :) Godīgi sakot, vairāk cienu tos, kuri prot izrādīt cieņu zivīm un tās nogalina, tajā pašā laikā nepaņemot vairāk kā vajag, nevis tos, kas akli aizstāv "ķer un atlaid" principu.

Īsāk sakot, mēs aizmirstam, ka itin visi gūstam baudu no zivju mocīšanas, ka esam mednieki, ko vajadzētu atcerēties, kad nākamreiz nosodīsim tos, kas zivis mēdz arī nogalināt un apēst.
3.augusts 2013, 09:08 | links
 
Manuprāt gaļenieks ir tas kas slānī slānīšanas pēc!Nu tjipa pieslānīšu pilnu saldētavu,un pēc tam gan jau kautkad kautkā-varbūt apēdīšu,a varbūt miskastē?Bet to atļauto normu vienalga vajag,vajag vai nevajag,bet vajag!Ir taču atbraugts uz copi,benzīns,laivas noma utt!Tātad jāpieslāna!Paldies dievam lielākai daļai nesanāk,un labi ka tā!Un lielākā daļa TĀDI ir!Paklausoties ko runā pie ūdeņiem,copes bodēs-Kilogrami,centimetri,normas un skaits!Rodas sajūta ka no zivīm vien pārtiek!Nav jau slikti ka cilvēks ir noķēris to normu un godīgi notiesājis,ar ģimeni vai draugiem,bet ja tas ir palicis par ikdienas sagādes darbu,visus apgādāt ar zivīm,vai tirgošanai-TAD GAĻINIEKS!P.S Nesen noķēru sameli kurš tika godīgi noēsts-Tātad es ir gaļinieks!)))
3.augusts 2013, 09:06 | links
 
Slidiigs jocinsh Tonja izpildiijumaa....
Bet runaajot par galjiniekiem un paareejiem zveeriem.
Uzskatu ka zivis nav jaanogalina tikai taapeec ka peec likuma driikstam to dariit. Neizprotu tos kas pilnu laivu piekjer ar meers +1cm liidakaam. Un nereti no vinju muteem izskan, ka muusu uudenjos lielo liidaku paliek aizvien mazaak... Daaa!!!
Cik daudziem no jums griezhot zobus nav, peec garas copes dienas, rokas nokaarushaas paskatoties uz liikju kaudzi..... Kas veel jaatiira....
Bet padomaajiet, ka katrs acu paaris ir dziiviibinja kura netrauceeti buutu plunchaajusies upes otrajaa pusee........
Taads ir mans viedoklis, peace!
3.augusts 2013, 08:21 | links
 
Jāā,raihs,būs vien jāpiekrīt,-
tev ar to humora izjūtu tā ir, kā ir....:))
(šutka).
3.augusts 2013, 07:59 | links
 
degarzivs-šodien(nu jau vakar:) ) Liepājā tirgū vimbiņas 15max20 cm-a te s dokomentami vsjo porjadke,a onka šīs tēmas sākumā ,lai paēstu- gaļenieks ,enkuru tur, kur saule neiespīd u.t.t.,kaut kur šeit forumā viens bija karpu noēdis,arī izrādījās gaļenieks.Varbūt iemet kādu tabulu,pēc kā vadīties ?
3.augusts 2013, 01:24 | links
 
Tieši tā enkurs gaļeniekiem........



imations, 2.augusts 2013, 20:51

Vot nepatīk mums krievi,bet viena lieta,par ko es viņus apskaužu-fantastiska humora izjūta! Kā mūsu nācijai tik ļoti,ļoti trūkst...
2.augusts 2013, 23:42 | links
 
Imations, filma varbūt ar ir???:)
2.augusts 2013, 22:41 | links
 
Iekšējo ūdeņu zvejnieki ir apgreidoti gaļenieki. Vor v zakone.
2.augusts 2013, 21:23 | links
 
Labais.:))
2.augusts 2013, 21:05 | links
 
Tieši tā enkurs gaļeniekiem........

2.augusts 2013, 20:51 | links
 
Neprecīzi izteicos - manā uztverē gaļinieks ir tas, kurš stiepj mājā visu, ko noķer, pat nespējot to patērēt! Ja viss tiek ņemts likuma normās un pēc tam izlietots, nevis izmests, kāds tur gaļinieks? Neticu, ka lielāka daļa vispār no 50 reizēm kaut piecas spēj limitu noķert! Bet par tiem, kas stiepj maisiem un neskatoties izmērus, sugas u.t.t. - tiem gan prasītos enkuru tur, kur saule neiespīd!
2.augusts 2013, 20:20 | links
 
Paturētas,pieturētas,aizturētas?:)

avtt, 30.jūlijs 2013, 11:09

nesaturêtas,saturêtas,izturëtas,ieturêtas,noturêtas...DDD
31.jūlijs 2013, 21:07 | links
 
Ko jūs cepjaties, tā pat būs tie gaļinieki un maliķi, varu derēt ,ka te puse no saita ir tādi ,kas vāc gan maisiem zivis ,gan zem mērus un liek rūtainos!
31.jūlijs 2013, 20:38 | links
 
Skatos ka galjasviiru un esteetu bataalijas veel turpinaas. :)
30.jūlijs 2013, 22:00 | links
 
Iesaku visiem pareizajiem negaleniekiem , vai pareizajiem galeniekiem nolaisties pa Gauju liidz juurai ,kur vareetu piedaliities slalomaa ar laivu starp murdiem, tur vispaar pats zivs liidz Carnikavai nevar uzpeldeet.
30.jūlijs 2013, 21:13 | links
 
Paturētas,pieturētas,aizturētas?:)
30.jūlijs 2013, 11:09 | links
 
Ko jūs te var cepties ? Ejiet copēt ! Vakar biju forelēs , 22 gab , visas paturētas . Vo !
30.jūlijs 2013, 11:02 | links
 
Gaļenieki-Nagaļenieki,ko te cepas?Priekškam Jums rokas domātas..:D:D:D:D

nelietigais, 30.jūlijs 2013, 06:39

Sist pa klaviatūru :D
30.jūlijs 2013, 10:48 | links
 
Labs piemērs;

http://pietiek.com/raksti/ka_saprast_dombrovska_jaunako_skaidrojumu_par__liepajas_metalurgu_

,,uzņemums būs jānodrošina ar apgrozāmiem līdzekļiem 25 miljonu latu apmērā un vēl 10 miljoniem latu restrukturizēšanas gaitā iespējamiem neparedzamiem izdevumiem,,.
--------------------------------------------------
Latvijas ūdeņos tiek ielaistas zivis par 25 miljoniem un 10 miljoni tiek paredzēti inspektoriem.
30.jūlijs 2013, 10:26 | links
 
,,kas tas ir uz kopējā miljonu "izdiršanas" fona...,,
Precīzi,pievienojos.Nedaudz papildinot,vēl divas lietas.
1.Hesi maksā par katru zivi,atjaunošanu.[Piemērs.šā gada līņu, brekšu nārsts krastmalas dubļos].Un nekādi laši un nēģi,brekšu un līņu vietā.Un paklusējot par mazajiem hesiem.
2.MN,Zvejniecības likuma piedēklis.;)
Ja makšķerēšanas noteikumos ir noteikts,ka nedrīkst atstāt rīkus bez pieskatīšanas,tad tas attiecas arī uz LV iekšējo ūdeņu pašpatēriņa tīklu un murdu.[Ja jāsēž klāt, senās zvejnieku tradīcijas un tautas barošana varbūt kļūs mazsvarīga. ;)]
30.jūlijs 2013, 09:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager