Āsteres ezers

Sveiki. Doma doties uz šo ezeru. Ir cerība kādu līni no krasta pierunāt, vai pat karpu?
29.maijs 2023, 13:37 | links
 
J_1978 [Vakar]: Kas tagad īsti notiek ar Āsteres ezeru? Brīvi pieejams ar valsts licenci vai privāts ar vietējo licenci?Tikai ar vietējo laivām drīkst. Licence jāpērk.

krl, 14.augusts 2019, 20:59


Atļauts makšķerēt no saskaņā ar MK 25.03.08. noteikumiem Nr. 213 „CSDD reģistrējamo kuģošanas līdzekļu reģistrācijas noteikumi” reģistrētām airu laivām, tai skaitā Āsteres ezera krastam pieguļošās zemes īpašniekiem piederošām laivām;
15.augusts 2019, 10:36 | links
 
J_1978 [14.08.19]: Kas tagad īsti notiek ar Āsteres ezeru? Brīvi pieejams ar valsts licenci vai privāts ar vietējo licenci?
Tikai ar vietējo laivām drīkst. Licence jāpērk.
14.augusts 2019, 20:59 | links
 
Kas tagad īsti notiek ar Āsteres ezeru? Brīvi pieejams ar valsts licenci vai privāts ar vietējo licenci?
14.augusts 2019, 20:27 | links
 
Brīvdienas pavadīju blakus Āsteres ezeram. Pacopēt izdevās, diemžēl, mazāk kā cerēts. Kopsummā varēja atrast ašuku punktus, taču ar pierunāšanu bija pagrūtāk; zemmēra līdaciņas šur un tur arī ņēma, mērs bija tikai viens.
Pārbaudīju Lielupē iegūtās zināšanas par zandartu copi tumšajā laikā. Tika atrasts perspektīvs sēklis, uz kura varētu iznākt zandarti. Divi zandartbērni ar 10 minūšu starplaiku tika dabūti brīdī, kad jau bija pavisam grūti redzēt spininga galu.
Sanāca arī nedaudz saslimdināt kādu jaunu makšķernieku ar džigošanu, kas deva treknu "+" zīmi braucienam.
Pārbaudīju Owner āķus, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem, bija krietni labāki. Zivis nost nedila.
Nākamajā reizē, kad sanāks aizbraukt, pacentīšos "spiest" uz zandartiem.

Ezers vēl aizvien man ļoti patīk. :)
26.jūnijs 2014, 20:51 | links
 
Par vakardienas copi.
Ledus stabils - 30 cm.
Copēju turpat, kur iepriekš, taču rezultāts gaužām bēdīgs. Kopsummā 7 mazbreksīši un kaudze ar pličukiem, un raudiņām. Iespējams, ka barošana divu dienu garumā bija tas svarīgākais faktors, kas iepriekšējo reizi nostrādāja.
Bija arī viena cope uz dzīvo, taču plēsējs aizgāja ar visu raudiņu.
Noskaidroju vairāk par forelēm - pirms divām nedēļām noķertā bija varavīksnene, kas man uzreiz lika domāt, ka viņas šajā ezerā vairojas, taču uz zemes atpakaļ nosēdināja informācija, ka kaut kad esot pārplūdis dīķis, no kura upelē varēja samukt varavīksnenes.
24.februāris 2014, 13:58 | links
 
Kādreiz. tur bija labas zivis bet urlas ar tīkliem izkasa to ezeru tur arī karpas bija bēdīgi nevar neko citu pateikt.
Man tur breksis bija ķerot raudinjas uz 1,5 kg. makšķerējot uz 0.15 auklinju ar bezspoles makšķeri uh kāds piedzīvojums bija.
9.februāris 2014, 22:30 | links
 
Agrāk foreles dzīvoja upītē, kas ietek ezerā, tāpēc pieļauju, ka kāda no tā strauta arī ieklīdusi ezerā. Pats zinu vēl vienu gadījumu, kad forele Āsteres ezerā bija noķerta, tad gan jau , ka vēl tā ir bijis :)
9.februāris 2014, 22:11 | links
 
Brīvdienu atskaite.
Mērķēju uz breksīti. Saimnieks ierādīja vietu, kur ir 6 m bedre. Tajā rajonā arī urbu, baroju ar Traper ziemas brekšu barību + motili. 6dien no kādiem 15:00 līdz tumsiņai kādas 15 mazbreksīšu galvas varēja saskaitīt. Pa tumsiņu jau baroju ar cerību, ka rītdien būs interesantāk. Mājās uzzināju, ka viens uz dzīvo (maza raudiņa) dabūjis foreli uz 700 g. Saimnieks pats redzēja. Tas man lika aizdomāties, ka viņas tomēr nārsto tur, jo foreles ezerā laistas 75. gadā.
Nākamajā rītā breksīts uz barību atsaucās gandrīz uzreiz. Baudīju laiku un vilku ne pārāk lielus, 80 - 500 g, breksīšus. Ap pusdienas laiku apetīte bija apmierināta, sagribējās kompāniju, tāpēc devos prom, lai gan zivis turpināja ķerties. Biju cerējis, ka pienāks kas prāvāks, bet sūdzēties nevaru. Beigās kādi 4-5 kg mazbreksīšu.
Līdakas karodziņu gan ne reizi nepacēla, lai gan mainīju vietas regulāri.
Paldies ezeram, atpūta lieliska.
9.februāris 2014, 20:56 | links
 
Mans bērnības ezeriņš:) CCCP laikos bija kompartijas veču(un Vosa tai skaitā) tusiņa vieta,kur mirstīgie rādīties nedrīkstēja. Vecos laikos bija ļoti daudz zandartu,bet ar katru gadu gāja mazumā. Brekšu bezjēgā. Trofeju nebija,bet pa naktīm nāca tādi ap kilogramu vidēji. Līaku bija ļoti daudz,bet interesanti,ka pa n-tajiem gadiem lielākā bija 3kg...
Tad ezeru sačakarēja ar slūžām. Nesaprotu īsti to iemeslu,bet kaut kas ar dīķiem saistīts. karoče-ezerā regulāri mainījās līmenis par metru šurp-turp. Un kas notiek? Ūdens augšā-sāk augt ūdenszāles,ūdens lejā-ūdenszāles sapūst. Ūdens augšā-visi tie puvekļi ūdenī iekšā. Dažu gadu laikā ūdens no kristāldzidra,kur varēja 2m redzēt cauri pat vasarā,pārvērtās zaļganbrrūnā zampā,kur pat iegremdējot airi,to vairs nevarēja redzēt. Un ar zivīm līdz ar to bija čušš... Tikai nesen saprata to iemeslu un aizliedza to slūžu padarīšanu. Nez cik gadus vajadzēs,lai viss atgrieztos savās vietās.Bet varbūt viss jau sakārtojies-ilgi neesmu tur bijis
27.oktobris 2013, 20:35 | links
 
Četru cilvēku kompānijā bijām šodien ezerā pirmo reizi un svešā ezerā uz dižiem lomiem necerējām un arī nekādas trofejas nesaķērām, bet ezers patika. Pēc pirmajām 4 stundām bijām piemānījuši 2 zemmērus ar rotiņiem, bet tad pamanījām ka vietējie (visamz 3 laivas) copē uz dzīvo, ēsmu metot tieši krasta niedrēs un ar apskaužamu regularitāti visi vilka lidaciņas, visas redzētās gan bija zemmēra, bet mums amats rokā - turpinājumā ar gumijām metām maksimāli tuvu niedrēm un rezultātā izmānījām 5 mēra līdakas. Lielākā varbūt ap 60cm, bet sportiņš labs.
Mšu ekipāžai 8 līdakas no kurām 5 mēra. Otrai ekipāžai, kas koncentrējās uz velcēšanu rezultāts nekāds.
Aprunājos ar vienu no večiem, kas uz dzīvo copēja - šim ap 20 līdakām, bet mēra tikai kādas divas :)
27.oktobris 2013, 19:56 | links
 
Brīvdienu atskaite.
Lai gan pa divām dienām laivā iecēlu tikai 5 ašukus ne lielākus par 150 gramiem, ar copi esmu apmierināts. Divas līdaciņas aizvilktas līdz laivai, lielākā uz pusotru izskatījās. Divas smukas zivis nodila, bet redzēt nedabūju. Pēdējā no tām bija iespaidīga izmēra. Normāls sitiens, kāts ripā, bremze sīc, bet ar to arī viss beidzās. Gumijā zobu nebija. Kas tas bija, nezinu, bet zvēram spēka bija DAUDZ. Pēc tam sirds klapēja pamatīgi un rokas ar bišku trīcēja. Man šķiet, ka es kā tirliņš piecērtu, tāpēc arī tik daudz dilst nost.
Kolēģiem katram pa līdaciņai. Šoreiz gan kompānija un atpūta bija svarīgāka. :)
Darbojos tiki ar gumijām. Par kaut kādām tendencēm, uz ko ņem, nepateikšu. Pēc pāris nedēļām tieku aicināts atkal ciemos.
Interesanti, ka ašukiem mutes cietas. Nav Lielupes migrējošie, kuriem lūpas vārgas.
Vienā reizē ezeru nevar atkost, bet gan jau nākamreiz tikšu pie normālas žuves laivā.
6.oktobris 2013, 23:00 | links
 
zivis ir daudz un lielas ,veči velk,ne asakas.
3.oktobris 2013, 22:29 | links
 
Piektdien laižu ciemos pie paziņām. Blakus Āsteres ezers. Vienu reizi esmu tajā nedaudz copējis ar pludu, brekšuki bija, bet šoreiz mērķis ir plēsīgās zivis ar džigu.
Varbūt kāds var padalīties ar informāciju par plēsīgo zivju copi šajā ezerā?
Informācija forumā diezgan paskopa. Dziļuma karte ir, iekrita acīs informācija no ezeri.lv, ka dažviet gultne akmeņaina.

3.oktobris 2013, 20:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager