Ālandes upe

Jenotus nesatiku, laikam aliņam nav atlaides. Bet traukus gan daudz kur atstājuši, vakar nedaudz aplasīju, kur sanāca tuvāk pie auto un bija maiss līdzi. Laikam kādreiz jāiziet ar lielo mugursomu, varētu plostu uzbūvēt.. :D
26.maijs 2015, 15:25 | links
 
Pēdējā laikā sanāca gar upīti ar spiningu pastaigāt.. No Priedulājiem uz augšu un no vikingiem uz leju.. Tiku pie vienas apmēram mēra līdakas, bet ēst negribēju, tāpēc šī peld tālāk.. Vēl pāris piesitieni bija un viens labs kampiens, bet ārā neko nedabūju.. Bet vismaz ir.. Tur, kur nav pārrakts.. Vēl satiku 5 bebrus, stirnu buku un pārdesmit pīles..
Diez ir vērts paieties arī gar pārrakto posmu?

Uldish, 25.maijs 2015, 23:26


Pārraktajā posmā normālu zivju nav. Upe lēnām sāk atdzīvoties. Vienīgi posts ar tiem Grobiņas jenotiem, kas ņem visu pēc kārtas, nešķirojot mēra vai nemēra līdakas. Pamatā tie ir tipiņi, kam copējot blakus ir divlitrīgais Tip Top alus izstrādājums. Reāli arī smadzenes peld tajā šķidrumā, jo aizrādot tik tupas atbildes skan.
26.maijs 2015, 10:39 | links
 
Pēdējā laikā sanāca gar upīti ar spiningu pastaigāt.. No Priedulājiem uz augšu un no vikingiem uz leju.. Tiku pie vienas apmēram mēra līdakas, bet ēst negribēju, tāpēc šī peld tālāk.. Vēl pāris piesitieni bija un viens labs kampiens, bet ārā neko nedabūju.. Bet vismaz ir.. Tur, kur nav pārrakts.. Vēl satiku 5 bebrus, stirnu buku un pārdesmit pīles..
Diez ir vērts paieties arī gar pārrakto posmu?
25.maijs 2015, 23:26 | links
 
Ālandi Priedols, labu gribēdams, sačakarēja. Vainīgi gan ir visi citi. Cik zinu, tad firmu, kas izpildīja rakšanu, tagad velk uz zara.
Ja netiks nekas darīts (laisti zivju mazuļi), tad par makšķerēšanu varēs sākt domāt pēc gadiem pieciem līdz 10. Ja kaut ko salaidīs, tad pēc trīs līdz pieciem. Tas ar nosacījumu, ka pieskatīs un vietējiem jenotiem neļaus izkāst. To es tā spriežu pēc pieredzes no citiem dīķiem, kurus nolaida, izstūma un atkal uzpludināja, neko vēlāk iekšā nelaižot. Vienu tādu zinu, bet tur atkal ieviesās kaijas, kas piegānīja ūdeni tā, ka bija bīstami iebrist plikām kājām. Bet zivis pašas no sevis saauga labu labās - 400- 500g asari, līņi kilogramnieki, un arī līdakas bija neknapās - vienam manam voblerim āķi iztaisnoja, ka nemetās.
Skumīgi, ka neapjēdzot, ko īsti dara, vienkārši dara. Man nekādu pretenziju pret Priedolu un viņa vikingu plāniem līdz šim nebija, bet šis gan nebija gudri darīts.
28.aprīlis 2014, 14:39 | links
 
Labi, ka esmu pie tiesībām ticis, varēšu arī kur aizbraukt, nebūs jāiet uz dīķīti pie skolas ar visiem kopā ķert karūsiņas un vēžus.. :D
28.aprīlis 2014, 13:20 | links
 
Uldish,būs vien jāmeklē zivīgāki ūdeņi..
Kādreiz pats dzīvoju Grobiņā un laiku pa laikam aizstaigāju līdz dīķim,vai pasēdēju ar makšķeri pie upes.Lomi gan bija pieticīgi un zivju izmēri arī paknapi.
26.aprīlis 2014, 11:57 | links
 
3 gadu laikā tur kaut kas var atjaunoties? Pāris ūdenszāles ieaugs un uzradīsies kādas mailītes..
25.aprīlis 2014, 15:16 | links
 
raksts-liepajniekiem.lv
25.aprīlis 2014, 15:14 | links
 
Cik diez gadus man tagad būs jāgaida pēc upes tīrīšanas, lai varētu atkal pamakšķerēt (un kaut ko noķert)?
http://www.liepajniekiem.lv/zinas/novados/uznemumam-grobinas-hes-piemero-maksimalo-sodu-par-nesaskanotiem-raksanas-darbiem-alandes-upe-113577
25.aprīlis 2014, 15:12 | links
 
Vakar atceroties senos laikus, aizlaidu līdz Ālandei līdakas uz poperi pakacināt. Upītē ūdens duļķains, nedaudz straume sakarā ar to, ka HES dīķis nolaists. Dūša bija papēžos, bet tīrās atpūtas dēļ nolēmu pamētāt. Cilvēku piekļuves vietās pilnīgs klusums, bet tālāk no civilizācijas bija trīs copes. Viena aizrāva garām un nebija pierunājama uz atkārtotu iznācienu. Vienu zemmēru amnestēju un vienu 54cm paturēju, lai sieva mājās negrauž nost. Labi nobridos pa šīs un pērnās sezonas kūlu, trīsreiz pārbijos no pīļu pacelšanās no krasta apakšas pie pašām kājām un nezinu kā, bet stirnas buku pārbiedēju tā, ka šis riet sāka. :) Pa jautro! Jā, un vēl bebra alā iegāzos - šoreiz gan bez miesas bojājumiem un zaudējumiem inventārā.
Ne asakas!
16.septembris 2013, 12:50 | links
 
Vakar bija interesanti.. Pie angāra savilku asarus un raudas.. Vai raudiņas, jo 2 lielākās aizgāja..
Interesanti bija tas, ka copēja tikai tajos brīžos, kad čaļi pie slūžām lēkāja ūdenī un taisīja man 200m tālāk viļņus..
6.jūlijs 2012, 13:27 | links
 
Līnis jau var trāpīties jebkurā laikā, vienīgais - lielāka aktivitāte viņam ir nakts, rīta vai vakarpusē :)
12.jūnijs 2012, 11:20 | links
 
Tā runā, ka esot. Es katru gadu pa kādam vienam vai diviem noķeru.. Interesantāk likās, ka šo izcēlu pusdienlaikā, kas līņiem it kā neesot tik raksturīgi.. Vai es kļūdos?
12.jūnijs 2012, 10:57 | links
 
Ar Liepājas ezeru tur nekas nesavienojas - priekšā betona slūžas. Kādreiz jau cietokšņa kanālā bija daudz zivju, tad nāca 90ie ar tīklinieku uzdarbošanos, kuri tos kanālus pamatīgi iztīrīja. Kanālos zivis ir, tad jau arī jābūt pašā upītē.

Un par līņiem Dzirnavu dīķī nav ko brīnīties, viņi tur ir un daudz :)
11.jūnijs 2012, 13:15 | links
 
Sestdien ar sencīti pamakšķerējām dzirnavu dīķī pie tā vecā angāra. Raudiņas kaut kur pazudušas, bet nāca daudz asarīši, daži arī normālāka izmēra.. Un pusdienlaikā uz pēdējo iemetienu dabūju smuku līni.
Cerams, ka man vieta paliks.. :D
11.jūnijs 2012, 12:50 | links
 
Es tā kā neesmu sens Grobiņas iedzīvotājs, tādēļ nezinu visas tās peripētijas vietējo starpā. Gribēju apjautāties, vai lejpus hesa arī kaut kas ir noķerams. Kā nekā tā upīte ietek cietokšņa kanālos un tie savukārt ar Liepājas ezeru savienojas. Ir kāda pieredze?
5.jūnijs 2012, 07:44 | links
 
Gadus 2 atpakaļ Tev paveicās,jo Šukteru kalnā bija labs dīķis,saimnieks,lai iespītētu vietējiem zemniekiem to dīķi nolaida,100% visas zivis sagāja Ālandes upītē,pēctam grobiņas dīķī.....Kādreiz tajā upītē arī vēži dzīvoja,tagad tikai bebri .....
5.jūnijs 2012, 07:34 | links
 
Pēdējā laikā traki līst un tādēļ upītē nav ko darīt. Bet zivis tur ir un pie tam vēl normālas. To sakot, es domāju mēra līdakas. Iesaku kādreiz ar poperi pamēģināt aiz Grobiņas uz Rolavas pusi. Bebrs tur gan plosās, bet kaut kā jau uz priekšu tikt var. Mana labākā cope ir bijusi, kad 4 paņēmu un vēl kādu duci dabuju atlaist. Tas gan bija gadus 2 atpakaļ.
4.jūnijs 2012, 13:54 | links
 
Spininga sezonas atklāšanā atklāju, ka tajā upītē ir arī līdakas.. Tikai vēl par mazu - viena zemmērs, otra knaps mērs, bet abas peld tālāk, jo nākošajā dienā braucu komandējumā un nebūtu, kas ēd to zivi.. Bija vēl kaut kāds zvērs pieķēries, bet izspļāva gumijzivi un aizpeldēja dzīvē.. Likās jau lielāka, bet neatrādījās..
7.maijs 2012, 10:38 | links
 
To jau uz vietas izdarīju, kad izdomāju, ka man ambīcijas un āķi pārāk lieli.. Vismaz domāju, ka izdarīju - tos āķu numurus nezinu, bet liku mazākos, kas man bija līdzi.. :D
Drīzāk jau tās sīkās pārsvarā pie vainas, lai gan brīžiem likās, ka aizgāja arī kas lielāks..
19.aprīlis 2012, 12:12 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager