App Priekš telefoniem

Ezeri latvijā, kartes, un zivis Latvijā
Fishing Knots - laba aplikācija, ja gribas sasiet kādu retāk sietu mezglu, kas piemirsies.
Var jau protams youtube arī paskatīties, bet tad vienmēr jāatceras mezgla oficiālais nosaukums
26.oktobris 2017, 12:06 | links
 
Gribēju nedaudz atdzīvināt šo tēmu, jo man tā pēdējā laikā šķiet aktuāla, ņemot vērā straujo aplikāciju attīstību.

Vai varam katrs padalīties, kādas ar copi saistītas aplikācijas mēs izmantojam telefonos (nosaukumus) un kādēļ?

Gribas pašam saprast, kas ir tās populārākās un iespējams kāda tiešām ir patiešām vērtīga kā palīgs copē.

Pats šobrīd neizmantoju nevienu aplikāciju.
26.oktobris 2017, 11:48 | links
 
Ir arī tādi app'i, kas pēc bildes gps koordinātām aizved uz bildes uzņemšanas vietu. Var pat bildes virzienu noteikt.
31.jūlijs 2014, 15:42 | links
 
Aptuvenus punktus kartē iphonam var saglabāt arī vnk uzņemot bildi ar lomu un pēc tam vēlāk ielādējot iPhoto (Apple bilžugrāmatas programma MAC datoriem). Kartes režīmā Iphoto var pārskatāmi redzēt punktus kur bildes uzņemtas un, uzspiežot uz katra no punktiem, apskatīt savu lomu, tāpat datumu un laiku. Ja grib piesaistīt dziļuma kartēm, tad var vnk photošopā apple karti padarīt caurspīdīgu un uzlikt pa virsu kādai ezeri.lv dziļuma kartei. Vienīgais, pirms bildes uzņemšanas, vajag mazliet pagaidīt, lai GPS būtu precīzāks. Ja grib uz kādu vietu precīzi aizbraukt var arī tupi norakstīt gps koordinātas.
31.jūlijs 2014, 15:34 | links
 
redzi pēc dziļumiem (sēkļi, bedres, kantes) makšķernieki atrod zivis.Ta ir daudzkārt svarīgāk nekā zināt konkrētas zivju sugas, kuras sastopamas/noķeramas ūdenstilpnē.

Pēc apraksta tas Fishing Points liekas tīri ok. Žēl, ka tikai androīdam. un kreisi, ka tikai ar google maps kartēm, kurās dziļuma nav.

Simbiānam bija/ir tāda aplikācija Track@way, kurā var ielādēt dziļumu kartes bilžu formātos, piesaistīt tās koordinātēm un tad pa viņām braukt (nu + tur punktus, maršrutus atzīmēt un vēl viskut ko). Ja tādu līdzīgu appu uztaisītu windows phoņiem un iphoņiem domāju, ka gribētāji būtu...
31.jūlijs 2014, 14:12 | links
 
Atbilde tiem kas raksta par zivīm un kādas var noķert.
Es pats neesmu nekāds copmans, bet kad tēvs piedāvāja aizbraukt uz copi gribēju pačekot kas un kā. Visiem kas par to raksta app nav domats tikai advancētiem copmaniem bet ari vienkarsam lietotajam. Man teiksim nebija ne mazaka sajega ka visiem interesē dziļumi.
Un piedodiet tad kad biju noairējies pa ezeru apmēram 10 km 32 grādu karstumā copēt vairs negribas.
Tapēc lūdzu iesakiet nevis kritizējiet
31.jūlijs 2014, 12:39 | links
 
Iesaku labu un vienkāršu progu priekš GPS punktu likšanas un maršrutu sastādīšanas. Nekas sarežģīts un advancēts, bet strādā! Saucas Fishing Points. ;)

xoct, 31.jūlijs 2014, 10:22



cik noprotu sis iet tikai uz ANDROIDIEM.... uz windows laikam ne vai ka?!?
31.jūlijs 2014, 11:34 | links
 
Locdog blietē tik augšā, jo tikai tā tu redzēsi savas lapas un App lietderību un lietotāju skaitu (pieaugumu), kuri lietos un ieteiks ko pielikt, ko noņemt. A gudrinieki kuri tik uz ķīšiem brauc ar eholoti - lai brauc :)
31.jūlijs 2014, 11:14 | links
 
Iesaku labu un vienkāršu progu priekš GPS punktu likšanas un maršrutu sastādīšanas. Nekas sarežģīts un advancēts, bet strādā! Saucas Fishing Points. ;)
31.jūlijs 2014, 10:22 | links
 
ezeri.lv lapas atjaunošanai nav nekāda sakara ar karšu vecumu. Lai uztaisītu svaigas dziļuma kartes kaut populārākajiem ezeriem (piem. ķīsim), baigos resursus vajag. A jēga kāda? kas reāli tur darbojas, tiem viss jau ir aparātos.

Un ir labas kartes (padomju topenes) arī netā pieejamas, tik bišķi pirkstiņi jāpakustina, lai tās aparātā dabūtu :)

Tādai aplikācijai jēgu neredzu. īpaši par pieejamajām zivīm. Kurš brauks, piemērm, uz Bābelīti, tāpēc, ka tur var noķert grunduli? (esmu dažus noķēris) :)
30.jūlijs 2014, 21:26 | links
 
Vēl ieteikums, ja ir doma par interešu klubiņu, parunāt ar zinātniekiem, kuri līdzekļu iespēju robežās veic ezeru apsekošanu. Te viens piemērs http://www.bior.gov.lv/uploads/files/zivju_resursi/Petijumi_ezeri_2012.pdf Par dziļuma karšu šārēšanu ir vērts padomāt par kaut cik vienotu metodiku, lai būtu drošība par datu ticamību. Klubiņu var izveidot kā NVO, tiem ik pa brīdim ir pieejami kādi Eiropas eur ...
30.jūlijs 2014, 20:31 | links
 
Katrā ziņā, manuprāt, zivju sugu saraksts ezerā ir diezgan bezjēdzīga lieta. Mums jau tie ezeri tādi diezgan līdzīgi un lielākajā daļā būs asaris, līdaka, rauda u.tml. Varbūt kādu var interesēt, ka ezerā ir, piemēram, karpas, bet jautājums - ko nozīmē zivs esamība ezerā? Ka tā tur teorētiski ir vai arī tiek bieži ķertas?
Protams, var norādīt, ka ezers N ir tāds, kurā visi ķer smukus līņus un karūsas vai atkal iziet uz milzu asariem, bet tad jau vajag kādu lietotāju balsojumu, bet lai tādam būtu jēga, savukārt vajag lielu lietotāju skaitu...
30.jūlijs 2014, 15:59 | links
 
Ļoti interesanti palasīt ko cilvēki domā. Ļoti interesanti likās par facebook un wazz. Nu es tādus sūdus nelietoju jo neredzu viņiem jēgu.
Cik paskatījos ezeri.lv lapa ir novecojusi, strādā tikai uz explorer, kartes vecas ja lapa netiek atjaunota tad vina ir norakstāma.
Paldies tiem kas raksta sakarīgus komentus.
Ceru ka būs ieteikumi un ja cilvēki būs atsaucīgi tad domāšu par mājaslapu un interešu klubiņiem
30.jūlijs 2014, 15:50 | links
 
Locdog - paskaties uz fishmap.eu
30.jūlijs 2014, 10:06 | links
 
Locdog ir tādas primitīvas prasības izvirzījis - ezeri.lv visu to var aptuveni atrast. Ar jebkuru telefonu, kurā ir internets (mūsdienās tādu ir lielākā daļa) var atrast.
Iepriekš minētās dziļumu kartes jau būtu aktuālākas. Pie tam teorētiski nav jau nemaz tik grūti arī izveidot. Ar to pašu Dr.Depth softu, eholoti, kompīti un laiviņu (vēlams ar motoru) dažu stundu laikā var lielu teritoriju nobraukāt un samērīt. Ezeri.lv kartes lielākoties der vien tam, lai nezinātājs APTUVENI nojaustu, kas par ezera tipu tas ir (sekls, dziļš) un tik vien.
30.jūlijs 2014, 10:02 | links
 
Domāju ka Peipis pagaidīs :)
Jāsāk ar Latvijā esošiem ezeriem - populārākajiem un pa visu LV, jo lielākai daļai Latgalei dikti neinteresē Rīgas ūdenskrātuves, bet lielai daļai Rīgas interesē Latgales ūdeņi :) Ja locdog sāks kko cept, tad domāju ka daudzi varētu palīdzēt tieši ar "interešu klubiņu" no kura varētu cilvēciņš ņemt info par ezeriem no pašiem copētājiem!
30.jūlijs 2014, 10:01 | links
 
Precīzai dziļumu kartei skenēšana vien izmaksās ohooo pat vienam ezeram - ar parasto laivu būs štruntīgi - jābūvē programmējams, peldošs skeneris, kuru darba laikā ir riktīgi jāuzmana, lai piem. Juglā vienk. nenobrauc kuteris :). Pieejas sistēma datiem gan jau iespējama tāda, lai nenokačā visu uzreiz...
Es sāktu ar Peipusu - tur ir tirgus. Reklāmā varētu veidot kādus zemūdens foto ar kantīm, akmeņiem utt. Tip ir karte bez gps piesaistes ar smukiem pacēlumiem - izvēlies kādu un pa naudiņām dabū koordinātes. Reāli tādu interesantu copes vietu Peipī būtu nu ļoti daudz. Skenēšana ar aizņemtu savu gadu...
30.jūlijs 2014, 09:49 | links
 
nu svoloči, norakāt biznesa ideju :DD puisis jau bija salasījies, ka facebuks wazzapu par 19 miljardjiem iepirka :DD
30.jūlijs 2014, 07:11 | links
 
Projekts var būt tikai un vienīgi nekomerciāls.
Komerciālās kartes ātri vien tiks nopiratētas, un ieguldītā nauda un laiks neatmaksāsies. Tā ka runa var būt tikai par "interešu klubiņu", kur interesenti apmainās ar savām elektriskajām, piesietajām kartēm. Kas protams zibenīgi izplatīsies arī visiem citiem, bet - nu un tad? Toties lieta uz priekšu ies. :)
29.jūlijs 2014, 23:45 | links
 
Ezeru kartes, to dziļumi pēc vecajiem arhīva materiāliem ir pieejams gps, eholotiem. Saliekot kopā ar ezeriem.lv datu bāzi, sanāk informācija arī par zivīm. Tomēr, kā te jau minēja, tas viss ir teorētiski. App var uztaisīt, paliek jautājums cik ticami būs dati. Man liekas, ka prātīgāk būtu izveidot interešu klubiņu no copmaņiem, kas draudzējas ar tehnoloģijām un varbsavstarpēji dalīties ar ezeru skenējumiem, novērojumiem. Tas nozīmē vietni internetā, kuras noteikumi ir - dod kopējai lietai un saņemsi pretī. Kaut gan skatoties citu kooperācijas ideju veiksmes Latvijā, esmu pesimistisks par šādu iespēju :) Jebkurā gadījumā, lai veicas tiem kas dara!
29.jūlijs 2014, 20:47 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager