Juvera ezers (Juveris, Dzeerbenee)

Juveris ir smuks, taču izsmelts ar tīkliem. Tur kur apendiks pie viesu nama (mazā peldētava) - esmu redzējis ka stāv novilts ķīnietis šķērsām pāri.

Pavago labāk to ezeru kas Dzērbenē lejpus baznīcas vai arī to, kas aiz pagasta mājas.
30.maijs 2018, 09:59 | links
 
sveiki, sēžu juverī jau otro dienu, velcēju jau kopš pieciem rītā, pirmajā dienā kopš sešiem vakarā, bet zivis kā nav tā nav, izbraukāts viss ezers, drausmīgs ezers, nekas neķeras Juverī,
30.maijs 2018, 07:38 | links
 
sodien lidaka 2,49 kg.vel divas tuksas copes bija un divi zemmeri.kolegim 1,89 kg lidaks.asarisi ar mazie keras bet jamekle bija.ezera tik divus makskerniekus redzeju tapec laikam nav diez ko medigs tas ezers
17.janvāris 2015, 18:58 | links
 
Šodien 2-atā 4 zemmēra līdaciņas (turpina peldēt) un 4 pa pusei sakarīgi asari 100-200g. Viss uz vobleriem.
Drusku nomācošs vējš - dabūju trenažieri.
9.septembris 2012, 16:19 | links
 
Nu taa esmu paaradies no laukiem un varu padaliities ar saviem copes iespaidiem.

Juveris:

6dien pa dienu copeeshanas vietu nedaudz iebaroju ar unversaalo karpu/liinju/karuusu piebarojamo paiku. Vakarpusee biju copeet uz grunteni un paraleeli ar pludinju. 3 aakju gruntene ar barotavu (pildiita ar to pashu unversaalo piebarojamo) starp 1 un 2 aakji sliidoshaa, eesmaa: garnele, nakts taarps un parasto slieku chemurs. Pludinja copenei eesmaa parastaa slieka.
Uz grunteni aktiiva cope saakas ~23, copeet copeeja bet iisti neko izvilkt nevareeja. Tuvaak pusnaktij panjeema kas nopietnaaks un noraava monofiilo auklu 0.25 kaa diegu :) Uz pludinju paaris copes bija bet nekas praatiigs. Copeeju liidz kaadiem vieniem naktii.

1dien pa dienu pabraukaaju ar laivu, uz velci bija viena cope uz divdaljiigo liidakas vobleri bet noraavaas. Pameetaaju pie abaam salaam gan eenaa gan saulee ar dazhaadiem vizuljiem, pilniigs bezcops.

Asmenis:

1dien peecpusdienaa no krasta uz pludinja, eesmaa parastaa slieka, copeeja asari un raudas. Diezgan mazi izmeeraa, taapeec visi ielaisti maajas diikjii lai paaugas.

Citas vietas:

7dien peecpusdienaa biju Jaunpiebalgaa karjeraa un karuusu diikjii. Laika truukuma deelj karjeraa uz pludinju eesmaa slieka tikai nocopeeti divi asariishi, viens normaals plaukstas lieluma otrs mazs ~10cm. Karuusu diikjii 7'as ~6cm karuusinjas.

Maaciitaajmuizhas ezers:

Copeeju uz 7dien veelu vakaraa ~23. Copeeju uz dziivo eesmaa karuusinja. Copeeju 23-2;00 bet bez rezultaatiem. Pieljauju ka liidakas veel nav iznaarstojushas liidz ar to ir diezgan gausas njeemeejas.
5.maijs 2009, 15:35 | links
 
Angelz;Cik es esmu bijis Juveri,tad lielities ar lomu nevaru .Dzilumi izpetiti kaut cik pienemami,bet esmu uztrapijis uz tikliem metajot vizuli loti biezi.Pazina ir bijis vasaras karstuma ar akvalangu un ko secinajis,ka ezers pilns ar kinas kaprona tikliem kas pilni ar sapuvusam zivim.Ja pasvaldiba kaut ka reagetu uz visu to tad butu savadak.Jabrauc un japarbauda kas ir katram soma pie ezera ja ir ar laivu,jo savadak sos malikus kas mums trauce makskeret neizkert un pie zivim mums netikt.Parejos ari tas pats -esmu redzejis ka dienas laika sivere ar tikliem pa Dzerbenes ezeriem.Krievu laika bija savadak kad braukaja inspekcija un kera par katru lieko udu ko biji ielicis,bet kas tagad pilniga visatlautiba.Veiksmi Tev cope!!!!varesu izlasit5 ka Tev gaja pa garajam brivdienam.
30.aprīlis 2009, 18:05 | links
 
Es arii esmu dzirdeejis ka Juveris ir ljoti bagaats ar ziviim. Buus jaapakjemee arii blakus ezerinji, ja speeks un laiks atliks.

Gauja mani gaida vasaraa, laukos ;)
29.aprīlis 2009, 11:55 | links
 
Esmu pats paris reiz tur pabijis neko dizu nesmu dabujis,bet veči velk,un man pazistams ari juveri panema asuku 1,60 ja nemaldos!Ja bus labveliga dabas mate tad bus ari rezultats!Es gan labak,pa Gauju uz vimbinu kamer vel ir udens Gauja:)
29.aprīlis 2009, 11:40 | links
 
Jaacer ka kaads pieteiksies, kaut sasveicinaaties! ;)
29.aprīlis 2009, 11:36 | links
 
ceru uz to labako,atstasi vienu zuša asti:)
29.aprīlis 2009, 11:30 | links
 
Tieshi arii plaanoju buut Dzeerbenee sho nedeeljas nogali/sveetkus ~3dienas. Gribu pameegjinaat pakjert zushus grunteni uz vakaru/nakti vienaa interesantaa Juvera krastaa, eesmaa domaaju izmantot nakts taarpus un saldeetaas garneles. Bet no riita/dienu pameetaat spini no laivas uz pleeseejiem, cerams ka jamo var noiireet tuvaakajaa viesu namaa. Par rezultaatiem bildees/iespaidos 2dien zinjoshu te :)
29.aprīlis 2009, 11:26 | links
 
Ezers atrodas Cēsu rajonā, Dzērbenes administratīvajā teritorijā. Vidējais dziļums ir 8.5 metri, bet maksimālais dziļums - 20.2 metri. Ezeram ir vairākas (2 gab.) salas.

Šeit mīt līdaka, asaris, rauda, karūsa, plaudis, vēdzele, zutis, kā arī līnis


Ezeram labak piemerota būtu,laiva jo bez vinas tur nav ko darit!Ir zivis OK iekšā,bet ka vienmer kerās vakar un kersies rīt!Ja nesi vietējais,grūti būs tik pie normala loma,cimperligs ezers:)Tev janem 3 dienieks,ar nakšņošanu tad varsi izsecinat labak kur kas un ar ko,rita cope vakara cope un tam ta ram:)
29.aprīlis 2009, 11:09 | links
 
Vairaak nevienam nav bijusi dariishana ar Juveri?
29.aprīlis 2009, 10:30 | links
 
Paldies par info VitolArni! Buus shajaa weekenda briivdienaas jaapapeeta veel Juveris, Kaupeens un Asmenis.

Pats esi izpeetiijis Juveri, no kuras puses ir veerts meegjinaat pameetaat uz liidakaam/asariem? Es esmu izstaigaajis apaksheejo un dalju kreiso krastu gandriiz liidz salai, bet bez rezultaatiem.

Veel ir doma, atrast kaadu diikji/ezeru Dzeerbenee vai taas apkaimee kur vareetu sakjert mazaas karuusinjas vai kaadus citus siichus ko ielaist savaa diikjii.
28.aprīlis 2009, 15:15 | links
 
Angelzs ļoti labi un precīzi izstāstija par to, kā ezeru atrast.
Esmu vietējais un par to, ko tur var noķert - ezers ir bagāts ar zivīm, taču makšķerēšanu sarežģītu padara ezera daudzveidība - ļoti dažādi dziļumi, krastu slīpumi un dažāda grunts. Tādēļ krietni jāpiešaujas un jāpavada krietns laiks, izpētot ezeru.
Šeit pat dažu km attālumā ar iespēju piebraukt ir vēl 3 ezeri - Kaupēns, Asmenis un Vāržums. Tiem visiem gan no krasta ir tikai dažas normālas makšķerējamas vietas, pārējie krasti krietni mežaini, tādēļ laiva ļoti noderētu. Īpaši gribu izcelt Kaupēna ezeru - tā krastā ir labiekārtota publiskā atpūtas vieta, no kuras arīdzan var labi makšķerēt
28.aprīlis 2009, 13:54 | links
 
Liels paldies par info?
28.aprīlis 2009, 13:41 | links
 
Aizbraukt var diezgan vienkaarshi. Braucot pa taisno cauri Dzeerbenei no Taurenes paabraucot paar bijusho dzelzcelju pirmajaa pagriezienaa jaanogriezhas pa kreisi uz zemes celju. Buus arii noraade uz Juvera ezeru. Pabraucot pa to ~2km varees redzeet kreisajaa pusee ezeru un viesu maajas. Pirms viesu maajaam buus sliips pagreiziens pa kreisi pa kalnu lejaa. Uzbraucot pa kalnu augshaa labajaa pusee pie mezha var atstaat auto un taalaak doties ar kaajaam. Vai arii var pabraukt veel ~1km uzpriekshu un labajaa pusee pie pljavas buus maala uzbeerums pie kura var piestaat. Cauri uzbeerumam un pljavai cauri iet taka uz Juveri.

Otrs variants ir nenogriezhoties pa kreisi sliipajaa pagriezienaa bet braukt taalaak gar viesu namu un peec kaada gabala nogriesties pa kreisi mezhaa. Vieniigi to pagriezienu diezgan pagruuti pamaniit un celsh mezhaa ir diezgan shtruntiigs. Celja galaa ir pljava un sliipa nogaaze uz ezeru.

Te karte lai tev labaak rastos priekshstats par celju.
28.aprīlis 2009, 13:38 | links
 
Varb'ut var noderēt
http://www.ezeri.lv/database/1877/
28.aprīlis 2009, 13:29 | links
 
Kur pie šaa ezera var piebraukt, nevienu netraucējot, un nepaarkaapjot privātīpašnieku zemi?
28.aprīlis 2009, 12:48 | links
 
Sveicinaati, veeleetos uzzinaat juusu copes iespaidus/viedokljus shajaa ezeraa.

Es pagaajushaa gada augusta beigaas izmeegjinaaju pacopeet shajaa ezeraa. Vieta skaista, dazhviet ezeram ir feina juurmalas smilshu gultne. Ir vietas kur bebra nedarbi manaami, sagaasti koki/alas.

Uz spiningu man no krasta nebija neviena sitiena, izmeegjinaaju dazhaada veida voblerus un rotinjus. Uz grunteni, esmaa naktstaarpi, no 21 liidz 4triem riitaa klusums, viltus trauksmi radiija sikspaarnji pikjeejot gar krastu un aizkjerot auklu ;) Pa dienu uz pludinju, eesmaa parastaas sliekas un naktstaarpi, vieniigie kas pieteicaas bija 5-10cm asariishi.

Brienot pa ezeru maniiju diezgan daudz smilshainajaa ezera gultnee iipatnejas peedas no kaada chuuskveidiiga raapulja. Pieljauju ka tie vareetu buut zushi?
28.aprīlis 2009, 12:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager