Priekšniek, es tevi sabradāšu! Pamuļķītis..

darba devējs -darba ņēmējs
Vai tataars pats saprata, kādu tēmu pacēlis ,nu Veciit tu laid, šauj prom ar ždanoci uz Ķīnu ,tur,varēsiet pārtikt ar šo tēmas demagoģiju:).Nav laika tērzēt,kādam pirms copes arī vēl jāpastrādā.
24.jūlijs 2015, 14:30 | links
 
Tataars tik nikns laikam palicis, ka atslēdzis internetu arī sev.. :))
24.jūlijs 2015, 14:01 | links
 
Pats esmu izgājis gan pasaules granda skolu gan mazo uzņēmumu "gimeniskumu".Tā ir, ka katrai struktūrai ir savi vajie punkti un neko labāku par Tevis pieminēto homo vulgaris nav izdomājis. Tā kā ķīnieši mūs apsteidz ;)
24.jūlijs 2015, 11:52 | links
 
Tas ir liberālisms,zaraza.Katram vadības modelim savi trūkumi un soc.tīklu fenomens ir mūsdienu homo vulgaris neatņemama sastāvdaļa,ja aizliegts-skrien uz tualeti katru pusstundu, ja atļauts, tad vismaz var novērtēt darba efektivitati uz vietas.

Copmann, 24.jūlijs 2015, 10:43


Vadības stili un modeļi ir dažādi no autoratīvā līdz koleģiālam un demokrātiskam, efektivitāte ir atkarīga no vadītāja prasmes un konkrētā darba specifikas, kā arī uzņēmuma hierahiskās struktūras. Lielās korporācijās iespējama praktiski tikai stingra vertikālā hierarhija, kura nebūt nav pati efektīvākā un traucē elstīgi reaģēt uz ārējās un iekšējās vides prasībām, taču tā vienīgā spēj saturēt kopā milzīgus konglomerātus. A mazākiem uzņēmumiem var strādāt arī visādi vertikāli-horizontālie kombinētie modēli vai matricu tipa hierarhiskās struktūras, kas nodrošinu augstāku ātrumu un elastību, bet pie noteikta apjoma sasniegšanas paliek pārāk haotiskas. Loģiski, ka ne katram darbam un uzdevumam var pielietot visu un arī motivācija sistēmas ir dažāds, uz rutīniem darbiem tipa "rakt grāvi no sētas līdz pusdienaslaikam" nekāda efektīvāka hiearhija un vadība par vagaru ar mietu nav izdomāta :)
24.jūlijs 2015, 11:29 | links
 
Ir atkarīgs no individualitātes un apziņas apmēra-katram tas ir savādāk, tāpat ienākumu gradācija ir dažāda. Tai pat laikā piemērs no dzīves-spinnex laikam firma saucās, toby kopija pa bijušo 0.95 lvl-viena no ķerīgākajām mantam no 90-tajiem Daugavas augštecē, man vēl šīs firmas kastmaster jau 8-to gadu velk trofejas meženes un sapalus ar asariem tad, kad mj, jig, vobleru nācija un rotiņu vintage klusē.
24.jūlijs 2015, 11:24 | links
 
A vispār jau oriģinālajā topikā, kas radīja šo mistisko tēmu, runa ta gāja pavisam par ko citu - respektīvi, vai var vai nevar sagaidīt kvalitāti no lētā gala (tieši "lētā gala" nevis budžeta price-performance klases, tās ir dažādas lietas!) izstrādājumiem. Mans uzskats ir viennozīmīgs - NEVAR! Ja iegādājies preces, kas savā kategorijā ir cenu līmenī stipri zem vidējā piedāvājuma tirgū, vienalga vai tā būtu mašīna vai telefons vai makšķere, jāapzinās ka Tu pērc sū..., un arī pārdevējam jāapzinās, ka viņš tirgo sū... . Te nu katram pašam jāizvēlas, vai tirgot vai netirgot, vai pirkt vai nepirkt, bet pilnīgi noteikti lielajos plaša patēriņa širpotreba tīklos jebkurā nozarē būs pilns ar tāda līmeņa preci, jo smieklīgākais jau tas, ka tirgus prasa sū..., lamājas, kāpj uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem n-tās reizes, bet tāpat pērk lētu sū... Es arī bieži pērku lētu sū..., apzinoties, ka tas ir neilgmūžīgs mēsls, bet dažreiz prasības arī ir lai izturētu tikai ļoti retu un vieglu lietošanu. Jebkuras preces, ko lieto regulāri un ilgtermiņā, es tomēr meklēju cenas/kvalitātes optimumu, dārgā gala preces ir cits stāsts, tās iegādājas tad, ja var atļauties un vairāk "priekš dvēseles". Brīnumu pasaulē nenotiek, cena parasti atbilst kvalitātei, vienīgā reālā fluktuācja ir "zīmola" cena, slavenas kompānijas un mazāk zināmas kompānijas vienas klases preces var būtiski atšķirties, taču tas arī ir pamatoti un sprotami.

Nobeigumā varu tikai ieteikt domāt ar savu galvu un neticēt brīnumiem, nepirkt preces ko nevar atļauties, neskaitīt naudu svešā kabatā, un nerunāt internetā lietas, ko nevar atkārtot aci pret aci.
24.jūlijs 2015, 11:08 | links
 
savukārt ja kādam nav ko darīt un rodas bezjēdzīgas dīkstāves, tad tā jau ir vadības problēma, nevis darbinieku.

zaraza, 24.jūlijs 2015, 10:31


Tieši tā, to tu pilnīgi pareizi pateici. Pēdējā piepilde šai sadaļai - ir viens mazs "sīkums", lielākā daļa sociālajiem tīkliem izmanto AR DARBA DEVĒJA nodrošināto tehniku.
24.jūlijs 2015, 10:51 | links
 
Tas ir liberālisms,zaraza.Katram vadības modelim savi trūkumi un soc.tīklu fenomens ir mūsdienu homo vulgaris neatņemama sastāvdaļa,ja aizliegts-skrien uz tualeti katru pusstundu, ja atļauts, tad vismaz var novērtēt darba efektivitati uz vietas.
24.jūlijs 2015, 10:43 | links
 
Nu par sociāliem tīkliem u.c. interneta lietošanu darba laikā pēc būtības tā ir tīri tehniska lieta un regulējas ar iekšējās kārtības noteikumiem, nogriezt pieeju da jebkam interneta pieslēguma ļimenī nav problēmu. Tikai priekš kam kaut ko aizliegt, ja tas netraucē darba procesam un rezultātam, cilvēki tak nav roboti un nevar visu laiku nodarboties ar rutīnām procedūrām. Personīgi man nav nekādu iebildumu, ja darbinieki dara da jebko, ja laikā ir izpildīti nepieciešamie darbi uzdotajā apjomā un laikā, savukārt ja kādam nav ko darīt un rodas bezjēdzīgas dīkstāves, tad tā jau ir vadības problēma, nevis darbinieku.
24.jūlijs 2015, 10:31 | links
 
trollis, ne pisnesmenis :)
24.jūlijs 2015, 10:21 | links
 
das ist fantastisch, tataar! Paldies!
24.jūlijs 2015, 10:11 | links
 
Pilnīgs BEZSAKARS! Un turpmāk pamatošu kāpēc: Neiedziļinoties sīkās niansēs un neiztirzājot katras profesijas specifiku -
Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz pārtraukumu darbā, ja viņa dienas darba laiks ir ilgāks par sešām stundām, un pārtraukumu piešķir ne vēlāk kā pēc četrām stundām no darba sākuma. Pārtraukums nedrīkst būt īsāks par 30 minūtēm un to neieskaita darba laikā. Pārtraukuma laikā darbiniekam ir tiesības atstāt savu darba vietu, ja darba līgumā, darba koplīgumā vai darba kārtības noteikumos nav noteikts citādi. Aizliegumam pārtraukuma laikā atstāt darba vietu jābūt pietiekami pamatotam. Ja darba rakstura dēļ pārtraukumu ēšanai nav iespējams noteikt, darba devējs nodrošina darbiniekam iespēju paēst darba laikā. Izņēmuma gadījumos pārtaukumu var sadalīt daļās, taču katra daļa nedrīkst būt īsāka par 15 minūtēm. Darba devējs piešķir papildu pārtraukumu darbiniekiem, kuri pakļauti īpašam riskam.
Papildus šim vēl daudzās darba vietās pastāv iekšējās kārtības noteikumi, kuros var tikt paredzēts, ka piemēram darbiniekam reizi 1,5h ir tiesības uz 15min. pārtraukumu.
Tas, kā es izmantoju savu brīvo laiku darba vietā ir mana brīva izvēle - eju pusdienās, sēžu forumos vai soc. tīkolos, eju izstaigāties, vai tualetē uz poda pagulēt....
Plus, pievienojos Vairis30 teiktajam, ja darbs necieš un tiek kvalitatīvi padarīts, tad manis pēc lai darbinieks kaut visu dienu copes lietās sēž.
P.S. tataars_ silti iesaku tev pastudēt darba likumdošanu reglamentējošos normatīvos aktus un palasīt daudz vērtīgas informācijas par šo tēmu VDI mājas lapā.
24.jūlijs 2015, 10:02 | links
 
tataar, bet Tev šodien ir brīvdiena? :D

martins_, 24.jūlijs 2015, 09:44

man darba diena,un sēžu sociālos tīklos un neko nepelnu ,man ir savs biznes un pelnu tik sev un savai ģimenei ,ja neko nestrādāju tad man nebūs ne cope ne jumts uz galvas ....
un kā Tev ir šodien ????
24.jūlijs 2015, 10:00 | links
 
Tā, ja vienam indivīdam sagādā erekciju apmeklētība, sākam spiest refresh visi kopā, palīdzēsim cilvim ;)DDD
24.jūlijs 2015, 09:55 | links
 
tataar, bet Tev šodien ir brīvdiena? :D

martins_, 24.jūlijs 2015, 09:44


protams, viņam jābrauc uz šrotu pēc slotiņām ;-D
24.jūlijs 2015, 09:55 | links
 
tataar, bet Tev šodien ir brīvdiena? :D
24.jūlijs 2015, 09:44 | links
 
Protams Tev var piekrist. Mana nostāja kādreiz (tiko kad parādījās "Draugi"), kad pakļautībā 30 darbinieki, bija šāda - ja spēj padarīt noteiktajā laikā uzdoto uzdevumu, nav problēmu, bet ja ķēru, tad uzreiz situ viņai (-am) pa kabatu un tas strādāja.

Vairis30, 24.jūlijs 2015, 09:17

40 minūtēs 160 skatījumi izsaka visu .....

tataars_, 24.jūlijs 2015, 09:39

Ko izsaka!? to, ka 10 skatījumi ir jau tavi!? :)) To, ka no 15 000 lietotājiem ieskatījās tikai 50 lietotāji!? Tas ir baigais skaits!?:)))
24.jūlijs 2015, 09:44 | links
 
Bet 100% nekd nevar atdoties darbam.. Un "pīpauzes" ir pīpmaņiem.. Nepīpmaņiem. Soc tīkli!? :))
24.jūlijs 2015, 09:41 | links
 
Protams Tev var piekrist. Mana nostāja kādreiz (tiko kad parādījās "Draugi"), kad pakļautībā 30 darbinieki, bija šāda - ja spēj padarīt noteiktajā laikā uzdoto uzdevumu, nav problēmu, bet ja ķēru, tad uzreiz situ viņai (-am) pa kabatu un tas strādāja.

Vairis30, 24.jūlijs 2015, 09:17


40 minūtēs 160 skatījumi izsaka visu .....
24.jūlijs 2015, 09:39 | links
 
Čīnā ar to ir vienkārši-visā valstī bloks uz soc. tīklu debīlismu gan valsts strūktūrās, gan arī priv.sektorā.Toties viņi ir tur,kur ir
24.jūlijs 2015, 09:32 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager