Sami

Sami gan saveejos neaiztiek

Ruu, 15.augusts 2016, 17:24


Sami vēl kā aiztiek savējos. Cik reiz nav vēderā bijis paša sugas brālis.
15.augusts 2016, 19:54 | links
 
Viss zemāk minētais ir loģisks , taču absolūti neattiecas uz Ebro upi. Upes lejtecē, kur copējām, presinga nebija vispār- mūsu co bija praktiski vienīgā, kas tur ķēra samus. Turklāt runa iet par vienu mēnesi gadā. Otrkārt, copējām bez kvokošanas- tātad ar ignoranci ar nav nekāda sakara. Treškārt, pie ēsmas zivtiņas taču arī nevar "pierast".

raihs, 15.augusts 2016, 09:04


Tad jau noteikti ir kādi ķīmiski iemesli pie vainas. Un vai tikai Ebro arī nav no tām duļķainajām upēm, kurās dažkārt nevar saprast, kā tur vispār var kautkas dzīvot ?.
15.augusts 2016, 19:47 | links
 
Sami gan saveejos neaiztiek

Ruu, 15.augusts 2016, 17:24
Un kā vēl aiztiek! Cik reižu nav bijis, ka velkot 5nieku, uzklūp monstrs. Kā ēsmas zivs mazs samiņš gan nav tas labākais, tas gan...
Paldies par viedokļiem, man tāpat tā paliks mistika...

raihs, 15.augusts 2016, 19:15


Raihs nemet plinti krūmos , vienkārši kārtējais dabas cikls :) ! gadus piecus pacieties un daba saliks visu pa plauktiņiem , būs gan 50 kg , gan 150 kg :-) !
šobrīd Venta kautkas līdzīgs notiek ar karpam , un kazragiem , lielās karpas nani , bet kazragi biezā slānī :( !
runajot ar veciem copmaniem info sekojoša , vienreiz pa deviņiem gadiem sīkie lopi nāk narstot un sastāda VISU zivju pamat barības bāzi , divus , trīs gadus copej vienkārši vāks :( !
15.augusts 2016, 19:39 | links
 
Sami gan saveejos neaiztiek

Ruu, 15.augusts 2016, 17:24

Un kā vēl aiztiek! Cik reižu nav bijis, ka velkot 5nieku, uzklūp monstrs. Kā ēsmas zivs mazs samiņš gan nav tas labākais, tas gan...
Paldies par viedokļiem, man tāpat tā paliks mistika...
15.augusts 2016, 19:15 | links
 
Un kā ar ūdens piesārņojumu tajā ūdenskrātuvē. Sams tomēr ir barības ķēdes augšgalā, jo vecāks, jo vairāk labu mantu sevī uzkrājis, kas diez vai nāk par labu viņa veselībai. Un varbūt, ka ir kādi vēžveidīgie, kas tos līķus ātri vien aizvāc.
Asari ir vieni no tiem, kas apēd ikrus, kaut gan sams laikam, ka ir no tiem, kas savu nārsta vietu apsargā, vismaz tā ir rādīts TV, kaut gan varbūt, ka ne visām pasugām tas raksturīgs.
15.augusts 2016, 19:05 | links
 
Sami gan saveejos neaiztiek
15.augusts 2016, 17:24 | links
 
Un vel variants (piemers no lidakam) pec noteikta izmēra sasniegšanas lidakas paliek par kanibāliem !
Varbut tai rajonā (akvatorijā samu dzīves vietā) ir pāris desmitu vai simtu tādu virs 90 kg , bet viņi partiek tikai no saviem sugas brāļiem :) !
15.augusts 2016, 17:16 | links
 
Iespējams, ka viņi tur vnk izvirst kā suga. Cik saprotu, viņi tur ir kaut kad speciāl ielaisti, ne jau no plūdu laikiem dzīvo...

Otrs variants, ka tas C&R nav tik nevainīgs, ka viņu jau velkot samoka (jo lielāks, jo vairāk samoka), pēc tam fotosesija, žokļa laušana un tad viņš (sams) fiziski un morāli satriekts aizpeld nomirt...

visbeidzot - vai vav tur kāds austrumeiropietis zivju miltu fabriciņu uzbacājis??
15.augusts 2016, 17:14 | links
 
Paldies par pieklājību :) !
nu redzi ari barības bāzes pieaugums var nospēlēt savu lomu , nu un ka ar samu dabiskajiem ienaidniekiem un parazitiem :( lielā populacija sākas dabiskā cīņa par labāko vietu un migrācija var notikt piespiedu kārtā !
Plus variants ar dabisko zivs izmeru samazināšanos pieaugot zivju daudzumam ( piemēram karusam) ?
15.augusts 2016, 17:07 | links
 
Veel es esmu dzirdeejis par Poljiem,kas saalot tos samus mucaas un vedot maajaas
15.augusts 2016, 17:07 | links
 
barības bāzes samazināšanas+migrācija+iespējamā kāda slimiba !

plesigais, 15.augusts 2016, 16:47

Zivju tur paliek arvien vairāk-pēdējos gados iedzīvojiešies arī milzīgi asari un raudas,kuru agrāk nebija( tas ūdenskrātuvē)
Migrēt nav kur-vienā gadījumā-jo slēgta ūdenskrātuve, otrā gadījumā-lejtecē- robeža ir Vidusjūra-sami sāli necieš.
Slimība? Varbūt,kaut gan neticās-vāji vai beigti sami netika manīti
15.augusts 2016, 16:57 | links
 
Ja samiņš sver 90 kg, tad viņam gadā nepieciešams 90 kg barības!

sidla5, 15.augusts 2016, 12:19


Nopietni ?
Personīgi man liekās ka ar 90kg barības 90gk sams tiek galā mēneša laika , varbūt kļūdos :( !
Tāpēc varu piedāvāt savu (idiota) versiju :) ! Kompleksais pasākums , barības bāzes samazināšanas+migrācija+iespējamā kāda slimiba !
15.augusts 2016, 16:47 | links
 
Ja samiņš sver 90 kg, tad viņam gadā nepieciešams 90 kg barības!
15.augusts 2016, 12:19 | links
 
a spraagushi sami pa krastiem nebija maniiti?
15.augusts 2016, 11:51 | links
 
Gan samu mazāk, gan mazāki. Un nav viņiem kur doties- zemāk Vidusjūra:) Tieši šīs pašas tendences vērojamas ūdenskrātuvēs- sami mazāki un maz. Jau trešo gadu pēc kārtas. Mums lejtecē jau piecus gadus totāls regress. Protams, viss ir tikai minējumi, bet gribas saprast, kas par *uiņu notiek. Tur viņus neviens neķer, ja ķer.laiž atpakaļ. Kaut kāds globāls cikls? Arī šī teorija neder-iedomājieties,cik tādam 90niekam ir jāēd! Viņš taču nevar neēst!
15.augusts 2016, 11:43 | links
 
Es te domaaju par to ko raihs par samiem Ebro teica un man ir teorija,to samu bija savairojies tik daudz un tik lieli,ka vienkaarshi viss dziivais bija apriits un taakaa tur vairs nebija ko eest,tie vienkaarshi ir devushies prom, mekleet ko eest
15.augusts 2016, 11:20 | links
 
...uz vecumu rokas līkas paliek, tas jums neienāca prātā? :)
15.augusts 2016, 09:08 | links
 
Viss zemāk minētais ir loģisks , taču absolūti neattiecas uz Ebro upi. Upes lejtecē, kur copējām, presinga nebija vispār- mūsu co bija praktiski vienīgā, kas tur ķēra samus. Turklāt runa iet par vienu mēnesi gadā. Otrkārt, copējām bez kvokošanas- tātad ar ignoranci ar nav nekāda sakara. Treškārt, pie ēsmas zivtiņas taču arī nevar "pierast".
15.augusts 2016, 09:04 | links
 
Man domāt ka ja samu dikti presē- proti ķer vienā veidā tad tas lopiņš ar laiku iemācās neparakstīties uz zināmajām metodēm! Tādu kā aizsardzību ieslēdz? Neceļās uz kvoku, neņem dzīvo, neķer vobleri klasiskajā velcē! Tā pat kā līdaka ja visu laiku močī uz puļķīšvobleriem, twičo vienā ezerā tad ar laiku rezultāti sāk izteikti pasliktināties! Pietiek pamainīt mānekļus un stilu un viss notiek! Tāpat ir ar samu. Visi zvetē tā ka skujas birst-Skaļāk, vairāk, biežāk!))) Es jau sen Tā nestrādāju! Ja gadās pavērojat ko liels sams izpilda pie paikas, cik reizes aplūko no visām pusēm pirms ņemt? Vai arī aplūkojis piesit un aiziet lejā. Tam dzīvniekam (lielam) ir intelekts! Turpiniet vien tādā pat stilā - klopējat skaļāk, bez pauzēm un ne mazāk kā sešas , desmit reizes pēc kārtas un neaizmirstat pasūdzēties par švako copi, vai necopi! Uz priekšu ,, Zvetelmani,,!
P.S. Vakar pie Kokneses vienu pamatīgu lopiņu redzēju-nogriezās virspusē un pēc tam varēju pavērot viņa darbības ekrānā. Nu skrieniet un pamēģiniet viņu izzvetēt! D!
15.augusts 2016, 08:20 | links
 
Nu jau varu droši teikt, ka oficiāli ir noslēgusies mana 15 gadus garā Spānijas samu epopeja. Septembrī vedīsim laivas mājās(kas nav nozagtas). Stāsts garš un interesants, bet īsumā- pirmajos gados progress reāls- pirmajā gadā 20nieks-tas bija labi, tad jau 30nieks,40nieks,50nieks... Tad jau sākām dabūt purmos 80niekus, sākām gaidīt 90niekus... Super it kā... Un tad iestājās stop... Viss- ne vairs 80nieku, labi ja pa sezonu kāds dabūja kādu 70nieku... Zivju arvien mazāk un mazākas! Un galvenais neviens tās tur neizķēra! Mēs beigās izlēmām, ka tie sami vienkārši mirst- sasniedz zināmu vecumu, attiecīgi arī svaru ... un nomirst...Parastā, dabīgā nāvē. Citu izskaidrojumu mums vienkārši nav iemeslam, kur pazuda lielie sami. Un ne tikai mūsu komandā tādi novērojumi

raihs, 14.augusts 2016, 22:41


Protams, ka mirst arī sami, kā jau visas dzīvas būtnes. Bet ja mirst vecie un lielie, kur tad paliek drusku jaunākie ???
Šeit manuprāt ir drusku cits skaidrojums, viņi tiek saraustīti un tie izvēlas drusku citu barošanās taktiku. Protams, ka arī barošanās vietas tie maina. Vismaz šādu situāciju es šogad izbaudu mūsu pašu Daugavā.
Tur kur iepriekšējos gadus man bija (tā saucamās) testa vietas, šogad ir pilnīgs klusums.
Jābrauc tur kur Willijs ķer un japalīdz iztukšot tās vietas :)) Vai nu jāmeklē un jāatklāj jaunas vietas. Varbūt laika apstākļi nesakrīt, nezinu bet šogad liekas kautkā izcili štruntīgi ar samiem.
14.augusts 2016, 22:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager