Rūpnieciskās zvejas pilnīga aizliegša!

Rūpnieciskās zveejas apkarošana.
Horizonts [06.08.17]: Up
Nav nekadas jeegas maaksliigi uzturet so topiku augsaa. Cilveekiem laika bail kaapt uz varzhaciim zvejas mafijai, noraadot konkreetas vietas kur notiek nejeedziibas. Par kjisezera murdiem talak par noradem interneta neviens nav ticis. Reiz paris gadus atpakal bija gadijums kad chali bija pavasari murdu pacelusi ar beigtam zivim. Netaa bija visa infa. Viss kaut kaa aatri pieklusa. Murdi stav kur stavejusi.
6.augusts 2017, 16:32 | links
 
Up
6.augusts 2017, 13:33 | links
 
Tas, ko nekā nesaprotu es, tas ir:
1. Kā pēc netiek veikta kontrole, vai arī tiek veikta ļoti pavirši. Kā Daugavā var tik brīvi uzdarboties zveinieki ar kaudzi nelegālo tīklu/murdu!? Tā ir nolaidība vai apzināta acu pievēršana!?
2. Kas tā par herņu, ka man, kā makšķerniekam ir bargi sodi, ja paturētajai zivei pietrūks kāds cm vai arī būs par vienu vairāk, kā drīkst, bez zvejnieks drīkst smelt ārā no Daugavas visu kas tajā pieejams, un to pašu zandartu izmērs, ko piedāvā centralkā, no Daugavas zvejniekiem ir vnk krimināls!
Tas ir sviests pilnīgs. Tīkla licence nemaksā ne ko salīdzinot ar tiem zivju resursiem, kas tiek nosmelti! Un neviens to nekontrolē!
Tai pašā Burtniekā, sen jau runāja par to, ka, ja aizliegtu tīklus vispār, tad zivis pašvaldība vārītos uz makšķernieku licencēm, jo zivis tur būtu daudz un gribētāju copēt būtu milzīgi daudz. Un pašvaldības ieguvums no makšķerēšanas atļaujām būtu daudz lielāks, kā no tīklinikiem!
2.augusts 2017, 23:00 | links
 
Kādas izmaksas šobrīd tur sanāk zvejniekiem?

Šobrīd būs pāris eiro par tonnu. DĀĀĀRGI. Ne tā kā
agrāk pa lēto, nu, pirms tie makšķernieki visu Burtnieku izkāsa.
Pēcrinda: ja Jūrmalā svilina toksiskos atkritumus, Daugavā ir simtiem nelegālu murdu, tad ziniet, tie māņ. Čučiet mierīgi, jo Jūsu miegu sargā Koļegova, un biedrs "mazums ko tur kāds ir ierakstījis".
2.augusts 2017, 18:58 | links
 
Viennozīmīgi jāaizliedz! Pēc gadiem pieciem būs arī rezultāts - zivju resursu pieaugumā, Liepājas ezerā noteikti!
Citādi šobrīd ir situācija, ka tie paši murdi stāv nedēļām tukši bez nevienas zivis.
2.augusts 2017, 16:07 | links
 
Cik gan no makšķerniekiem būtu gatavi tirgot savus lomus veikalos un tirgū?

seeris, 2.augusts 2017, 14:08[/quote]


Tirgot veikalā vai tirgū nē , bet būtu super jā būtu kaut kas līdzīgs zivju vai lomu bankai . Piemēram es šodien nodevu 2 brekšus katrs pa 1 kg , tos paņem tas kurām šodien copē nepaveicas , bet es atnākšu kad man to zivi vajadzēs , samaksāju kādu eiro par pakalpojumu un ar svaigām zivīm eju mājās . Tas protams izklausās pēc fantastikas , bet būtu forši , jā tā būtu .
2.augusts 2017, 15:42 | links
 
ko jūs pīpē ???
2.augusts 2017, 14:27 | links
 
Ja briesmigi gribás tos zemmerus nopirkt,aizbrauc uz Mangaljsalu un dabuusi no zvejniekiem.
Nevajag laipot bet skaidri pateikt jaa vai nee.
Kas attiecas uz mani,tad esmu jau sen parakstijies par zvejas aizliegshanu ieksheejos udenjos.
Varu spriest pilniigi objektiivi,jo nodarbojos ar makshkereeshanu jau 51 gadu.
2.augusts 2017, 14:26 | links
 
Domāju pie mums ir pietiekami dīķsaimniecības lai nodrošinātu tirgu ar saldūdens zivīm. Un arī Rīgas līcī var zvejot gandrīz visas saldūdens zivju sugas. Un otrkārt, cik tad bieži tos pašus Lubāna zandartiņus veikalos redz latgalieši ? Mani lauku radi sūkstās ka pārsvarā veicī parādās saldētas reņģes, retāk kāds breksis, karpa. Un vēl jūs vispār apjēdzat kādos apjomos Rīgā centrāltirgū tiek izsviestas neizpārdotās zivis ? Tā ir kāda 1/3! Bet cenas tur augstas, īpaši zandartiem. Maitas pat nevar izpārdot pa puscenu mazāk svaigās, lai penšiem ar tiek kas vairāk par to renģ..
2.augusts 2017, 14:22 | links
 
Pirms pāris nedēļām Rīgas Centrāltirgū pie vairākiem pārdevējiem redzēju kaudzi ar zemmēra zandartiņiem, birkas vēstīja ka no Lubāna. Cik ilgi tāda kāšana var turpināties ?
Sulla, 1.augusts 2017, 18:02

Cūcīgi... :( Pēc noteikumiem zemmēra zandartus nedrīkst pārdot, pat, ja ķerti rūpnieciski.
2.augusts 2017, 14:14 | links
 
Nepiekritīšu, ka vajadzētu pavisam aizliegt - tomēr reizēm gribās kādu saldūdens zivi no Centrāltirgus pārnest, ja neķeras vai nav iedvesmas.

seeris, 1.augusts 2017, 17:32

Rekur atradām brakanjeru aizstāvis atradād.

Horizonts, 1.augusts 2017, 18:38


Cik nu aizstāvis... Vajag normāli zveju (un arī makšķerēšanu, protams) regulēt un kontrolēt, tad zivju pietiks visiem. Maluzvejniekiem pa ķobi vajag, tam piekrītu, tāpat arī tiem, kam zvejas licences ir, bet ar tām muhļās. Tomēr nebūtu godīgi, ja iekšējo ūdeņu zivis būtu pieejamas vien tiem, kuriem ir savas makšķeres vai vismaz pazīstams makšķernieks. Cik gan no makšķerniekiem būtu gatavi tirgot savus lomus veikalos un tirgū?
2.augusts 2017, 14:08 | links
 
Bet tur ir viss likumīgi. Viens murds reğistrěts uz sevi otrs uz sievu treśais uz kalpu un pūt tu iñam pakaļā. A ko paśvaldībā pasūdzěsies? Starp citu aiz tilta stāv nākośais murds. Jums vajadzětu redzět kādi sami bija salīduśi ,kad gāja uz nārstu. Un věl gribětu pajautāt tiem gudrajiem kas tos noteikumus sacer. KĀPĚC samam nav lieguma termiñś??????? Ar ko vińś atśķiras no līdakas zandarta un tā tālāk.
2.augusts 2017, 09:51 | links
 
Uz Riigu tas neattiecas. Riigaa saimnieko pashvaldiibas lobeets liels zvejnieku kantoris un vel dazhi mazaaki. Un ezerus apsaimniekot makskernieku interesees te nevienam neinteresee un arii nebuus ljauts.
Pashvaldibas policijai interesee vai makskernieka laivaa ir aptiecina un liekskere. Pashvaldibas policijai toties neinteresee ka Daugavaa uz katru "legaalo" murdu staav 5 nelegaalie, kurus liek tie pasi zvejnieki. Tepat neegju lieta. nesen atkal izcela paaris murdus no tiltapaksas. protams, makskernieki "nostuchiija". pashi tacu neko neredz un nedara.
2.augusts 2017, 08:20 | links
 
Pašvaldībām ir dotas visas iespējas būt saimniekiem savos novados. Mazāk runājiet-vairāk dariet.
2.augusts 2017, 08:07 | links
 
Varětu gan aizliegt tos murdus. Jěkabpilī zem zeļķu tilta viens p...s nosprostojis visu Daugavu viens vienā krastā otr otrā krastā treśais pa vidu. Aheret pāri visai Daugavai nu i kur lai zivs tiek uz augšu.
2.augusts 2017, 07:28 | links
 
Joprojām tiek likti tīkli.

Raiskuma ezers arī ir izsmelts ar tīkliem, tas nav normāli.

POMMERS, 2.augusts 2017, 00:11

POMMERS, 2.augusts 2017, 00:12


Tak visi no Latvijas brauc prom. Kāpēc?
Tapēc ka viss latvijă ir sūdīgi un mūsu invalīdi politiķi tik naudu slauc un raud kad cilvēki brauc prom.
2.augusts 2017, 05:31 | links
 
Joprojām tiek likti tīkli.

Raiskuma ezers arī ir izsmelts ar tīkliem, tas nav normāli.

POMMERS, 2.augusts 2017, 00:11
2.augusts 2017, 00:12 | links
 
Raiskuma ezers arī ir izsmelts ar tīkliem, tas nav normāli.
2.augusts 2017, 00:11 | links
 
Jāskatās kā sanāks ja viss būs čotka tad nākamnedēļ no daugavas pazudīs vairāki legālie tīkli!!
2.augusts 2017, 00:02 | links
 
https://manabalss.lv/par-rupnieciskas-zvejas-aizliegumu-latvijas-ieksejos-udenos/show

urmaas, 31.jūlijs 2017, 15:00


Itkā kliegšana liela, izklausās ka 90% makšķernieku pret, bet kapēc balsu skaits tik niecīgs?
1.augusts 2017, 20:37 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager