Aiviekste

JermaX [03.06.19]: Ruu [16:12]: Samus sausā vasara neko daudz neiespaido,ūdeni tie mīl siltu hn nārsto tāpat bedrēs,vot cilvēks tā ir cita lieta.Ap Saikavu un Ļaudonu ar šņorēm pamatīgi samus izsit.Vienu gadu padevās pamatīgs nārsts,sameļu upē bija ka biezs,nodomāju,vot pēc pāris gadiem būs,a nebija...Es pats nav vietējais ... Man draudzenes vecāki no Madonas ... Kādas 1-2x mēnesī uz turieni brauc , un Aiviekstes krastos esmu tik cik esmu tur ... Dažviet gar krastu staigājot un pētot ... Karpas kādam smukas trāpas ... Pats neko dižu tur neesmu dabūjis 3 gadu laikā vispār ... Uz MJ dažreiz trāpas kāds smukāks asars , bet tā nekā ... Un braukāju vairāk uz Lubānas pusi . Labus asarus ik pa laikam var dabūt Meirānu kanālā (ja kādam interesē) bet nu vietējie ganjau visu tāpat zin ... Ir kas uz dzīvo velk arī smukus līdakus .
Lai cik jocīgi tas nebūtu,Aiviekstē lielāku asari par 500g neesmu redzējis,standartā līdz 300g
3.jūnijs 2019, 20:11 | links
 
Ruu [03.06.19]: Samus sausā vasara neko daudz neiespaido,ūdeni tie mīl siltu hn nārsto tāpat bedrēs,vot cilvēks tā ir cita lieta.Ap Saikavu un Ļaudonu ar šņorēm pamatīgi samus izsit.Vienu gadu padevās pamatīgs nārsts,sameļu upē bija ka biezs,nodomāju,vot pēc pāris gadiem būs,a nebija...
Es pats nav vietējais ... Man draudzenes vecāki no Madonas ... Kādas 1-2x mēnesī uz turieni brauc , un Aiviekstes krastos esmu tik cik esmu tur ... Dažviet gar krastu staigājot un pētot ... Karpas kādam smukas trāpas ... Pats neko dižu tur neesmu dabūjis 3 gadu laikā vispār ... Uz MJ dažreiz trāpas kāds smukāks asars , bet tā nekā ... Un braukāju vairāk uz Lubānas pusi . Labus asarus ik pa laikam var dabūt Meirānu kanālā (ja kādam interesē) bet nu vietējie ganjau visu tāpat zin ... Ir kas uz dzīvo velk arī smukus līdakus .
3.jūnijs 2019, 19:06 | links
 
Samus sausā vasara neko daudz neiespaido,ūdeni tie mīl siltu hn nārsto tāpat bedrēs,vot cilvēks tā ir cita lieta.Ap Saikavu un Ļaudonu ar šņorēm pamatīgi samus izsit.Vienu gadu padevās pamatīgs nārsts,sameļu upē bija ka biezs,nodomāju,vot pēc pāris gadiem būs,a nebija...
3.jūnijs 2019, 16:12 | links
 
Arī es no Aiviekstes krastiem.
Šāds vakums vēl upē nav bijis, pat elektriķi ap 2000. g. neko tādu nespēja nodarīt, ko nodarīja hesi un bezatbildīga lauksaimnicība. 5 izbraucieni sapalos ar spini - o, pat ne piesitiena. Maile arī tikai vietam normālā daudzumā palikusi.
Cik dzirdēts sami ar pēc pagājušās sausās vasaras ilgi neatkopsies. Pat durti pa naktīm bedrēs esot...
(Tas ap vidusteci)
3.jūnijs 2019, 15:35 | links
 
Aiviekstes apakšgalā vēl vajadzētu kaut kam būt.Pats esmu no Aiviekstes krastiem un redzu kā upe izmainās ar gadiem.Upē barības bāze it kā ir,tie sīkgliemeži ir barības bāze pamatā visām karpveidīgajām.Atceros bērnību,kad zivis migrēja vienkārši milzīgos daudzumos,upe bija dzīva.Bet hesi un Lubāna slūžas ar haotisko slūžu raustīšanu nedo zivīm Aiviekstē iznārstot un Lubāns no kura zivis ir nākušas Aiviekstē ir ar tīkliem vienkārši nosmacēts.Aiviekste ir palikusi par sapalu upi,tagad tie tur valda

Ruu, 3.jūnijs 2019, 14:31
3.jūnijs 2019, 15:23 | links
 
Aiviekstes apakšgalā vēl vajadzētu kaut kam būt.Pats esmu no Aiviekstes krastiem un redzu kā upe izmainās ar gadiem.Upē barības bāze it kā ir,tie sīkgliemeži ir barības bāze pamatā visām karpveidīgajām.Atceros bērnību,kad zivis migrēja vienkārši milzīgos daudzumos,upe bija dzīva.Bet hesi un Lubāna slūžas ar haotisko slūžu raustīšanu nedo zivīm Aiviekstē iznārstot un Lubāns no kura zivis ir nākušas Aiviekstē ir ar tīkliem vienkārši nosmacēts.Aiviekste ir palikusi par sapalu upi,tagad tie tur valda
3.jūnijs 2019, 14:31 | links
 
Ruu [02.06.19]: JermaX [Vakar]: Ruu [Vakar]: janonkulis [Vakar]: Labsvakars, ludzu iesakiet kadu konkretu vietu aiviekste Lubanas apkārtnē. Esmu atbraucis uz Rezeknes upi, bet seit no copes ne miņas, vajag atri parbazeties. kur varetu labak uz breksi pasedet? Esmu tālu atbraucis, tā ka vietas nezinu, jau iepriekš paldies.Pagājušo gad vispār brekša Aiviekstē nebija,arī šogad nav dzirdētsSūdīgi klausies ... Breksis tur vienmēr ir , kad zems līmens tad tikai bedres , tagad līmens augšā ... Vakar pie slūžām (pie iztekas) atstraumē iebaroju , sāka nākt 400-600g ... Lielāku nesagaidīju , odi nelika mieru . P.S uz aci teiktu , ka ūdens kādi 50cm augstāks , nekā parasti . Pāris dienas atpakaļ varēja būt arī +1m , viss krasts vienos dubļos .Lejpus slūžām varbūt kaut kas drudku arī ir.Bet ja nav pat Ļaudonas bedrēs, tas nozīmē ka viņa vienkārši nav
A kā ar upes posmu pie Pļaviņu apļa ? Itkā tur esot labas vietas ... Laikam 4.maijā biju Ļaudonā uz Aivieksti ... Tur tak vispār zivju nav ... Ne līdaka , ne asaris ... Pat mazās raudas pludu neaiztika ... Nedēļu vēlāk uz fīdera bedrē (~2m) dabūju pāris pličus . Uz pluda rezultatīvāka cope tajā mazajā upītē , kas ietek Aiviekstē ...
3.jūnijs 2019, 13:38 | links
 
Plaudis pazuda jau pagājušo vasar, arī piemāju barotājiem. Bet vispār Aiviekstē paskats diezgan skarbs. Pat vienmēr esošie sapali un meženes pazuduši no Švāna līdz Mūrniekiem, nemaz nerunājot par šķauni.

Aarmis, 2.jūnijs 2019, 10:34


Modernā laksaimniecība un raundaps rullē. Drīz upes būs sterilas no zivīm.
Ja PSRS laikos bira upē minerālmēsli kuru dēl tās strauji aizauga, tad tagad ar gruntsūdeņiem tur nonāk visāda cita lauksaimniecības ķīmija, kas iznīdē barības bāzi (visus sīkos kustoņus ko ēd zivis). Vēl jāizsaka "pateicība" un trīszvaigžņu ordenis hesu biznesam.
3.jūnijs 2019, 13:27 | links
 
Plaudis pazuda jau pagājušo vasar, arī piemāju barotājiem. Bet vispār Aiviekstē paskats diezgan skarbs. Pat vienmēr esošie sapali un meženes pazuduši no Švāna līdz Mūrniekiem, nemaz nerunājot par šķauni.
2.jūnijs 2019, 10:34 | links
 
JermaX [02.06.19]: Ruu [Vakar]: janonkulis [Vakar]: Labsvakars, ludzu iesakiet kadu konkretu vietu aiviekste Lubanas apkārtnē. Esmu atbraucis uz Rezeknes upi, bet seit no copes ne miņas, vajag atri parbazeties. kur varetu labak uz breksi pasedet? Esmu tālu atbraucis, tā ka vietas nezinu, jau iepriekš paldies.Pagājušo gad vispār brekša Aiviekstē nebija,arī šogad nav dzirdētsSūdīgi klausies ... Breksis tur vienmēr ir , kad zems līmens tad tikai bedres , tagad līmens augšā ... Vakar pie slūžām (pie iztekas) atstraumē iebaroju , sāka nākt 400-600g ... Lielāku nesagaidīju , odi nelika mieru . P.S uz aci teiktu , ka ūdens kādi 50cm augstāks , nekā parasti . Pāris dienas atpakaļ varēja būt arī +1m , viss krasts vienos dubļos .
Lejpus slūžām varbūt kaut kas drudku arī ir.Bet ja nav pat Ļaudonas bedrēs, tas nozīmē ka viņa vienkārši nav
2.jūnijs 2019, 09:26 | links
 
Ruu [01.06.19]: janonkulis [Vakar]: Labsvakars, ludzu iesakiet kadu konkretu vietu aiviekste Lubanas apkārtnē. Esmu atbraucis uz Rezeknes upi, bet seit no copes ne miņas, vajag atri parbazeties. kur varetu labak uz breksi pasedet? Esmu tālu atbraucis, tā ka vietas nezinu, jau iepriekš paldies.Pagājušo gad vispār brekša Aiviekstē nebija,arī šogad nav dzirdēts
Sūdīgi klausies ... Breksis tur vienmēr ir , kad zems līmens tad tikai bedres , tagad līmens augšā ... Vakar pie slūžām (pie iztekas) atstraumē iebaroju , sāka nākt 400-600g ... Lielāku nesagaidīju , odi nelika mieru . P.S uz aci teiktu , ka ūdens kādi 50cm augstāks , nekā parasti . Pāris dienas atpakaļ varēja būt arī +1m , viss krasts vienos dubļos .
2.jūnijs 2019, 07:39 | links
 
janonkulis [01.06.19]: Labsvakars, ludzu iesakiet kadu konkretu vietu aiviekste Lubanas apkārtnē. Esmu atbraucis uz Rezeknes upi, bet seit no copes ne miņas, vajag atri parbazeties. kur varetu labak uz breksi pasedet? Esmu tālu atbraucis, tā ka vietas nezinu, jau iepriekš paldies.
Pagājušo gad vispār brekša Aiviekstē nebija,arī šogad nav dzirdēts
1.jūnijs 2019, 23:37 | links
 
Labsvakars, ludzu iesakiet kadu konkretu vietu aiviekste Lubanas apkārtnē. Esmu atbraucis uz Rezeknes upi, bet seit no copes ne miņas, vajag atri parbazeties. kur varetu labak uz breksi pasedet? Esmu tālu atbraucis, tā ka vietas nezinu, jau iepriekš paldies.
1.jūnijs 2019, 18:04 | links
 
Šogad sams arī ļoti aktīvs un izmērs priecē
26.maijs 2019, 16:29 | links
 
Magicvision [26.05.19]: Mož kāds zin kas Aiviekstē ar līmeni tagad notiekās?

Ruu, 26.maijs 2019, 11:54


Principā vasaras līmenis, diezgan zems jau.

P.S. Līdakas kožas :)
Paldies
26.maijs 2019, 14:41 | links
 
Mož kāds zin kas Aiviekstē ar līmeni tagad notiekās?

Ruu, 26.maijs 2019, 11:54



Principā vasaras līmenis, diezgan zems jau.

P.S. Līdakas kožas :)
26.maijs 2019, 13:16 | links
 
Mož kāds zin kas Aiviekstē ar līmeni tagad notiekās?
26.maijs 2019, 11:54 | links
 
Magicvision [8:58]: Sveiciens copmaņiem!

Labdien,kura vietà Jûs kerat..pie śluzem?Vai tuvàk Daugavai?.)

Zandarts35, 2.maijs 2019, 14:34


Tālu gan no slūžām, gan no Daugavas, kaut kur pa vidu :)
2.maijs 2019, 21:50 | links
 
biju pa Lieldienām ar puikām līdz Aiviekstei aizbraukuši. Biju patīkami pārsteigts, ka pienāca inspektors un palūdza uzrādīt makšķerēšanas karti. Samulsināja viņa jautājums par to, vai uz spininga daudz esmu noķēris, lai gan man, gan puikām rokās bija bambusenes
2.maijs 2019, 15:25 | links
 
Magicvision [02.05.19]: Sveiciens copmaņiem!

Līdaku sezonas atklāšana notika Aiviekstes upē. Kopumā līdaku ļoti daudz. Uz diviem gandrīz 20 gab. laivā un vēl pārītis nerealizētu copju. Tomēr, ja kvantitātes ziņā sūdzēties nevar, tad izmērs gan diezgan nekāds. No visām tikai 3 gab. bija virs mēra, pārējās no 20 līdz 40 cm kaut kur. Viena ap 2,5 kg. aizbrauca mājās, pārējās, protams, peld.

Strādāja balta LJ Tioga un voblerītis LJ Anira (zili rozā). Kopumā upē ūdens līmenis ļoti labs, varētu pat teikt, ka netipiski zems priekš pavasara un parasti nav iespējas normāli atklāt līdaku sezonu šajā upē :) Visiem ne asakas!
Labdien,kura vietà Jûs kerat..pie śluzem?Vai tuvàk Daugavai?.)
2.maijs 2019, 14:34 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager