Raudas

Hey kolēģi!vai Loču kanālā kaut kas ķērās?
28.novembris 2022, 14:05 | links
 
Jautājums atklāts - Vai Lielupē rauda iet?

mirtins, 9.novembris 2022, 17:20


Vismaz līdz šim varēja smuki noķert uz kasteri (kūniņu), kad citi centās kaut ko izmānīt uz grūbām, baltajiem vai motiļiem.
Kā arī attiecīga barība un tās iemetamais daudzums.
10.novembris 2022, 17:04 | links
 
Jautājums atklāts - Vai Lielupē rauda iet?

mirtins, 9.novembris 2022, 17:20

uz raudas ir jāsēž, kā te puikas saka, tad arī viņa nāks, nevis ies... :)

daddy_j, 9.novembris 2022, 17:45


Būs jābrauc pie tevis uzsēsties uz Raudas... evaru izdomāt, vai braukt uz Lielupes, vai Daugavas raudu. Par otro vairāk jautājumu, nekā atbilžu :D
9.novembris 2022, 17:55 | links
 
Jautājums atklāts - Vai Lielupē rauda iet?

mirtins, 9.novembris 2022, 17:20


uz raudas ir jāsēž, kā te puikas saka, tad arī viņa nāks, nevis ies... :)
9.novembris 2022, 17:45 | links
 
Jautājums atklāts - Vai Lielupē rauda iet?
9.novembris 2022, 17:20 | links
 
Ronore [06.05.22]: Labvakar , tautieši!
Varbūt kāds ir bijis Ķekavā? Raudas upītē ķeras vai vēl ir jāpaciešas?
Paldies :)
Upītē bērni lasa nēģus. Viss pārējais nav nopietni. Tā bija 30 gadus atpakaļ.
6.maijs 2022, 18:14 | links
 
Latgalē pagaidām ņem tikai sīka raudiņa un ukļeika.
6.maijs 2022, 18:03 | links
 
Labvakar , tautieši!
Varbūt kāds ir bijis Ķekavā? Raudas upītē ķeras vai vēl ir jāpaciešas?
Paldies :)
6.maijs 2022, 16:56 | links
 
Sveiki,
Vai Raudas jau ņem ezeros un dīķos vai vēl pa agru?
27.aprīlis 2021, 08:43 | links
 
Ķekavā upitē tādas raudas ka vimbu sit pušu.Drīz lielās beigsies un mazās tikai paliks.
24.aprīlis 2021, 21:10 | links
 
Labdien,vai kāds nepateiktu kur te pierīgā varētu paķert raudas?
24.aprīlis 2021, 08:18 | links
 

Raudas ir vairumā 22.12.19
24.decembris 2019, 01:07 | links
 
Labdien, labdieniņ, šajā, sniegotajā, dziļedus ziemīgajā ziemā copTautieši ;-)))


Raud, raudas, ai, ai, raudas ;-)))))

Mīļa lieta man ziemā ( protams kad ir ledus, kā pašlaik;-))) ),pasēdēti uz raudām pie "siltā-aukstā kanāla" ķīšezerā .

Vietās kur es copēju, no laika.. kad mamma mani ar puikām no pagalma laida ārā... likties jau viņai nebija īsti kur, sācies bija 'suņu-skolas 'laiks ;-))))

Zināma uzVietasSēdoša haļava ir tajā priekā, kā man raudu cope ziemā.

Jau agrākos izgājienos, daudzi saurbti caurumi, kas tiek nedaudz ar vienkāršu barību piebaroti.

Bez piebarošanas, gan..... cope iraid daudz, daudz, švakāka.

Par 'apcirtējiem ' īpaši jāuztraucas nav, jo viņu tur vienkārši, pat tuvumā nav, un arī rauda copmaņu pamatMassas acīs, nez kapēc ir ļoti mazvērtīga zivs, un vairumam līdzi, arī nav raudu bendēšanai piemērotu copes rīku.

Copei parasta pagara maikstīte ar iebūvētu spolīti ( asaru balalaika, tomēr man liekas mazāk piemērota.. jedem das saine.. katram savs )

Aukliņa standarta, nedārga 0,10 ( ko vērtīgāku prastā rauda, man šķiet pelnijusi nav )

Pludiņs standarta, mazais putaplastiņs ar spičku vidū.

Sviniņs , atsvariņs pēc ieskatiem, mazākā dziļumā ( es parasti ķeru no apm. 0,5 līdz 1,5 metriem ) atsvariņs nav vajadzīgs, nedaudz lielākā dziļumā, ātrākai ēsmas nogremdēšanai nepieciešams.

Pavadiņas, gan ir ļoti fifīga lieta, kāds liek, kāds nje...es parasti nelieku ( mazāka sapīšanās iespēja ).

Bet .....īpašos gadijumos,pārvarot savu iedzimto slinkumu, lietoju mazu sviniņu, kas ļauj divas pavadiņas nogremdēt uz grunts. Tur gan ir cmuki jāpieregulē pludiņš miera stājā.

Ēsma 'baltais' kas samazina lieko 'čakaru"ar ēsmas mainīšanu, retāk parasta grūba. Svešākās vietās, gan ēsmu izvēlei gan jābūt lielākai.

Svarīgi gan būtu tomēr copēt ar vienu makšķerīti, novēršot blakus divu copenīšu savērpšanos, kad palielāka rauda (grami virs 120 ) uzmanīgi to velkot sāk veidot "zemledus goda apļus "

Kā otru copes rīku allaž izmantoju standarta ūdu, izmantojot turpat noķerto raudu, vai ruduli. Allaž laipni aizdodu noķerto ēsmas zivtiņu, citiem 'ūdotājiem '


Katrā ziņā man aktīva, atraktīva cope, izstaigājoties uz tuvējo, no bērnības pierasto, Ķīšezeru ( siltais, aukstais kanāls no Čiekurkalna 15-20 min gājienā )

Ij nekādas citu aborigēnu paniskas auļošana pa sniegoto ezeru, līdz pat Jaunciema-Sužu pusei, ar patiesi slapjām pierēm, copes pufaikām, miztiskā, teiksmainā asara meklējumos. Par asaru copi ziemā, gan senajie copes aksakali saka..."vis loms ievietojas spičkastītē ;-))))

Kapēc šo garstāstu uzrakstiju !!!!, komentāros iekrita acīs teiktais,ka "pavelk ēsmu uz sāniem ".. mani novērojumi liecina ka "uz sāniem ' ēsmu pavelk rudulis, kas arī raudu copē nav rets viesis.

Katrā ziņā, ,man patīkama pastaiga, ar gandrīz vienmēr vērā, līdzi ņemamu lomu, svarā 1 kg un uz augšu.Zivis,lai arī nosacīti sīkas, gandrīz pa 100 proc, tiek gastronomētas, bezatlikuma technoloģijā -voblās virs plīts ( kārtīgi zem tekoša ūdens sālītās zivis noskalojot no sālijuma, nekas nesmird ( ja vien zivis var smirdēt )

Ij ja jūsu cimperlīgā Frau, sūdzas par 'neciešamo smaku" virtuvē, droši vart teikt, ka viņai smako iedomās, nevis degunā ;-)))

P.S. Noteikts brīdinājums gočpendel ;-))))

Tā kā 'haļavnās "vārnas galīgi nav ar pirkstu taisītas, ij tas ka, sanāk no 'labu labajām " copes vietām attiet nedaudz tālāk, no pieredzes saku, saķertās zivtiņas salieciet līdzipaņemtajā plastmasas bundžā ar VĀKU, kas tālāk attejot noteikti ir jāaiztaisa, jo rijīgās vārnas labi saprot ka jūs uz ledus noteikti nesēņojat,nesauļojaties, un pie aliņģiem noteikti ir zivis.

Katrā ziņā speciāli pirkti, priekš raudošajām raudām, pirktiziemas fīderiti, ar visiem pričendāljiem būtu forši.... bet nje pirmās nepieciešamības lieta

Raudas, ruduļi ( izsēdēt lielāku plici, breksi , tas gan būtu cits, istāks, vairāk kā reāls, profi stāsts ) ir manuprāt faina lieta.

Ērti, vienkārši, interesanti.



Ēsma 'baltais' kas samazina lieko 'čakaru"ar ēsmas mainīšanu, retāk parasta grūba. Svešākās vietās, gan ēsmu izvēlei gan jābūt lielākai.

Svarīgi gan būtu tomēr copēt ar vienu makšķerīti, novēršot blakus divu copenīšu savērpšanos, kad palielāka rauda (grami virs 120 ) uzmanīgi to velkot sāk veidot "zemledus goda apļus "

Kā otru copes rīku allaž izmantoju standarta ūdu, izmantojot turpat noķerto raudu, vai ruduli. Allaž laipni aizdodu noķerto ēsmas zivtiņu, citiem 'ūdotājiem '

Ja kas goč pendel..... ;-)))) soriks par techniskajām teksta kļūdām

Čukša nje pisateļ... čukča citateļ ;-)))))
23.decembris 2019, 16:32 | links
 
Kā ar raudām, tagad var kaut ko izsēdēt uz pluda? Kāds ir bijis?

belijs23, 21.decembris 2019, 15:12


Neesmu mēģinājis šajā laikā pie upes sēdēt uz raudu, bet ezerā var noķert. Tikai gan tad, jāsēž kādā bezvēja stūrī, kur uz pluda redzams katrs zivs pieskāriens āķim, gandrīz tāpat kā tas ir ar ziemas makšķerīti. Ņēmieni ir tik tikko manāmi, bieži vien redzami tikai tad, kad pludu jau sāk vilkt sāņus.
21.decembris 2019, 16:14 | links
 
Kā ar raudām, tagad var kaut ko izsēdēt uz pluda? Kāds ir bijis?
21.decembris 2019, 15:12 | links
 
Brencis21 [10:31]: kutis [19m]: Vislētāk un vienkārši ir lietot zivju barības granulas ja strādā ar pludu. Grimstošās ik pa laikam pa saujai iešauj un lai būtu miers no vīķiem pa retam peldošās un visi sīkie būs augšā un bakstīs granulas. Visu laiku esmu tā Abavā un Ventā ķēris. Uz āķa kukurūza jeb makarons, dažreiz smaržīga rupmaize.Tik piebilde: granulas ir divu veidu Straumes peldošās un Dobeles grimstošās. :) kaut šai gadījumā tas nav aktuāli jo ,, gatavās barības,, pa dārgu vai glaunu.Vienkārši ar glaunajām un dārgajām barībām slikta pieredze.

Olcis, 5.jūlijs 2019, 10:38


Tā ir dažreiz kad ir necope. Baro ar ko gribi, neķeras.
5.jūlijs 2019, 13:14 | links
 
Brencis21 [05.07.19]: kutis [19m]: Vislētāk un vienkārši ir lietot zivju barības granulas ja strādā ar pludu. Grimstošās ik pa laikam pa saujai iešauj un lai būtu miers no vīķiem pa retam peldošās un visi sīkie būs augšā un bakstīs granulas. Visu laiku esmu tā Abavā un Ventā ķēris. Uz āķa kukurūza jeb makarons, dažreiz smaržīga rupmaize.Tik piebilde: granulas ir divu veidu Straumes peldošās un Dobeles grimstošās. :) kaut šai gadījumā tas nav aktuāli jo ,, gatavās barības,, pa dārgu vai glaunu.
Vienkārši ar glaunajām un dārgajām barībām slikta pieredze.
5.jūlijs 2019, 10:38 | links
 
kutis [05.07.19]: Vislētāk un vienkārši ir lietot zivju barības granulas ja strādā ar pludu. Grimstošās ik pa laikam pa saujai iešauj un lai būtu miers no vīķiem pa retam peldošās un visi sīkie būs augšā un bakstīs granulas. Visu laiku esmu tā Abavā un Ventā ķēris. Uz āķa kukurūza jeb makarons, dažreiz smaržīga rupmaize.
Tik piebilde: granulas ir divu veidu Straumes peldošās un Dobeles grimstošās. :) kaut šai gadījumā tas nav aktuāli jo ,, gatavās barības,, pa dārgu vai glaunu.
5.jūlijs 2019, 10:31 | links
 
Vislētāk un vienkārši ir lietot zivju barības granulas ja strādā ar pludu. Grimstošās ik pa laikam pa saujai iešauj un lai būtu miers no vīķiem pa retam peldošās un visi sīkie būs augšā un bakstīs granulas. Visu laiku esmu tā Abavā un Ventā ķēris. Uz āķa kukurūza jeb makarons, dažreiz smaržīga rupmaize.
5.jūlijs 2019, 10:18 | links
 
MV-F [05.07.19]: MV-F [57m]: Ko izmantot kā barību raudai ja negribas pirkt speciālo ???

Olcis, 4.jūlijs 2019, 15:22

Parastā rupjmaize, ķiegelītis. Klāt var pielikt arī sauso atraktoru raudām lai ātrāk atskrien, bet nav vēlams daudz.
Un ķer arī uz to pašu rupjmaizi, vismaz vīķes netraucē.
Bet uz kukurūzu ņem lielākas raudas (ja ir tuvumā)Ok. Paldies. Man vajadzīgs tavs viedoklis vai vaniļas sausiņi (sasmalcināti) kalpotu kā laba raudu barība ???

Olcis, 5.jūlijs 2019, 08:29

Varēt var, bet jāatjauc ar kaut ko rupjāku, lai no smalki sarīvētiem sausiņiem nesanāk klimpa, jo raudām labāk patīt lēni grinstoša irdena barība, nekā blīva klimpa kas uzreiz nogrimst.
Raudas iebaro mazām porcijām, tā lai pievilinātu, nedrīkst pārbarot. Vārdu sakot zivij jārada interese barības meklējumos, jo tad lielākas iespējas ka rauda atradīs uz āķa uzlikto ēsmu, nevis stāvēs miera stāja uz čupu parības un bolīs acis.
Un ar ko rupjāku varētu sajaukt ??? Varbūt ar rupjmaizi ???
5.jūlijs 2019, 09:17 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager