Sami

Veliks, paldies par noderīgu info!
21.augusts 2019, 09:35 | links
 
Ja nu kādu tas interesē, tad līmenis augšējā baseinā ir no vienas galējības pārgājis otrajā. Nu ir pilna lūpa un krasta copes vietas nopludinātas.
Vakar bija vērojama zivju kustība pa ūdens virspusi. Ne tā, ka stipri aktīva bet šur tur pa kādam plunkšķim varēja dzirdēt. Atliek cerēt, ka drīzumā viss nostāsies savās vietās.
21.augusts 2019, 09:13 | links
 
Vai Koknesē ir kāda vieta,kur var no krasta ar grunteni cerēt uz samu? Nekad nav tur būts,būšu pateicīgs par koordinātēm.

Šobrīd ieteiktu netērēt degvielu un laiku, jo augšējā baseinā ceļ augšā līmeni, tas nozīmē, ka vari nosēdēt un pat copi neredzēt. Patreiz nekustas praktiski nekas, pličus ieskaitot.
Vakar aizbraucu uz viss medīgāko vietu, kur ir gan lielie asari, gan zandarti, līdakas un dziļumā sēž sirmie brekši. No trijiem dienā līdz 21 00 piedzīvoju 4 copes un piesiet izdevās 2 knapmēra līdakas. Darbojos ar spiningu un mētāju gan bleķi, gan rotiņu, gan gumijas visādās krāsās un formās, gan pa augšu, gan pa grunti. Un ja tajā vietā zivju nav, tad citur sēdēt būs pavisam švaki.
Daugavā darbojas tāds jocīgs princips, ka divas dienas kaut kāda kustība notiek un tad kādas divas, trīs dienas pilnīgs tukšums. Protams arī brīvdienu (sestdienas, svētdienas) princips šeit strādā visai izteikti. Patreiz braukāju mēģinu izprast un noķert šo ritmu.
16.augusts 2019, 09:11 | links
 
Vai Koknesē ir kāda vieta,kur var no krasta ar grunteni cerēt uz samu? Nekad nav tur būts,būšu pateicīgs par koordinātēm.
15.augusts 2019, 22:20 | links
 
Ap Koknesi brekseni knābāja vakar un kaut kas vēl interesants ko nevareju apčakarēt.... tik āķi nolauza....
15.augusts 2019, 15:05 | links
 
Mana pieredze gan rāda, ka vislabākā cope ir tieši darba dienās, kad strādā HES. Brīvdienās nekad un neko tādu zīmīgu neesmu noķēris. Kad dīķis stāv, tad pamatā mazizmēra līdakas ķeras klāt, pa kādam mēra zandartam, līdakai līdz 3 kg, kāds nedaudz 60+ samelis.

Braukšu uz šīm brīvdienām, loloju cerību, ka ar ūdens līmeņa izmaiņām šajās brīvdienās HES tomēr strādās, man gan izskatās, ka savu šī gada samu normu esmu izvilcis un nedomāju, ka vēl kādi zīmīgi sami pieķersies. Brīvs laiks ir - jādarbojas :)

Augšā vēl ne pārāk sen bija tieši otrādi - kā ūdeni nomet, tā cope pavēras...

Malacis, ka mēģini un ziņo! Ne asakas!

daddy_j, 15.augusts 2019, 11:46
15.augusts 2019, 12:35 | links
 
Otrdien trīs copes ,viens neliels trīnieks uzķērās.Velik naktstārpus šogad totāli ignorē,pieliec pie paikas ko kaut cik ņem ,vairs neņem.
15.augusts 2019, 12:20 | links
 
Augšā vēl ne pārāk sen bija tieši otrādi - kā ūdeni nomet, tā cope pavēras...

Malacis, ka mēģini un ziņo! Ne asakas!
15.augusts 2019, 11:46 | links
 
Iepeldēju atkal uz samu piektdien vakarā, sestdien no rīta un vakarā, kā arī svētdienas rītā. Kopā 4 mēģinājumi. Bija normāla izmēra pliči, naktstārpi un cāļu aknas paikai. Sestdienas rītā sagaidīju vienu kandidātu. Uznāca samērā stīvi bet konkrēti nostājās pie paikas, pastāvēja un sāka krist lejā, uzšāvu vienu pokšķi ar kvoku, šis atkal atpakaļ, pastāv, pastāv un kā gāja lejā, tā vairs nenāca augšā. Paskrūvēju paiku uz augšu, kur vajadzēja būt medīgajam plicim, tur bija tikai auklas mudžeklis un tukši āķi klāt pie svina. Protams, ka plicis jēgu pārmīzis tur iet kā propellers, kad sams nāk tuvumā. Tā jau uztaisīju pavadu īsāku kā parasti bet arī tas nepalīdzēja. Savukārt naktstārps novizinājās visādos variantos un kombinācijās ar aknu un zivs filejas gabaliņiem, liku arī dažādus dziļumus, gan priekš sportistiem, gan slinkajiem, bet šoreiz atkal nekā.
Labā ziņa ir tā, ka Koknesē sāk celt līmeni augšā. Sliktā ziņa savukārt tā, ka kādu nedēļu vismaz varēs nebraukt arī uz pličiem sēdēt. Nupat ir tā, ka vispār nekas vairs neņem, ne pliči, ne zandarti. Šī ūdens cilāšana beidzot ir iespaidojusi arī augšējo baseinu. Parasti biju šo parādību novērojis Ķeguma baseinā, kā līmeni nomet, tā zivis pazūd pavisam. Bet nu ir klusums arī augšā.
15.augusts 2019, 11:04 | links
 
Vēl aizmirsāt pieminēt, ka jāķer uz mušiņmakšķeri ar viendienītes imitāciju, tas gan viņu masveida izlidošanas laikā. Ja nopietni,tad pagāšgad trāpijos Daugavas augšpusē tādā laikā, upes virsa bija nosēta no rīta ar šiem kukainīšiem, un noķertajiem samiem (kvoks, lielākais 8 kg) vēderi bija pilni ar šiem kukaiņiem,katram vairākas saujas, laikam kā vaļi peld pa aukšpusi rīdami viņus.
9.augusts 2019, 11:13 | links
 
Nav nekā labāka par kaltētiem kaķiem, vārītām vardēm un kūpinātiem baložiem :)
8.augusts 2019, 20:29 | links
 
Protams! Svilinãtu vãrnu un suni arí!

willijs, 8.augusts 2019, 17:20


+- no dažādiem avotiem.

Sams barojas ar dažādiem zemūdens tārpiem, kukaiņiem, vēžveidīgajiem un zivīm. Lielie sami medī arī vardes, peles, žurkas, putnus, pat pīles. Ļoti lieli eksemplāri var uzbrukt pat cilvēkam. Sams medī arī mazākus savas sugas indivīdus. Tomēr sama pamatbarība ir zivis. Sams barojas arī ar ūdenī iekritušiem lielākiem dzīvniekiem, kas ir beigti. Zvejnieki, lai noķertu lielu samu, par ēsmu mēdz izmantot trušu gaļu, aknas.

Cуществует заблуждение, что сом питается только падалью и подпорченными продуктами. На самом деле это не совсем так. Основной пищей сома на ранней стадии развития являются мелкие ракообразные, мальки и водные насекомые. В более зрелом возрасте, в зависимости от кормовой базы, предпочитает в рационе живую рыбу и других пресноводных животных и моллюсков. Также известны случаи нападения на водоплавающих птиц и мелких домашних животных.Описаны случаи нападения крупных особей на людей, особенно детей. В XVI-XVIII веках неоднократно фиксировались случаи поимки гигантских сомов в Дунае, в желудках которых находили человеческие тела или их части, при этом, однако, неясно, становились ли погибшие жертвами рыб при жизни, или же последние употребляли в пищу их трупы.

Bet katrs jau ķer uz to ko prot =)
P.s uz beigtu suni un svilinātu vārnu varētu nēģus labi saķert seklā upē =)
8.augusts 2019, 17:39 | links
 
Protams! Svilinãtu vãrnu un suni arí!
8.augusts 2019, 17:20 | links
 
Uz samiem liek dzīvu ēsmas zivtiņu vai tikai fileju?

Ashulis, 8.augusts 2019, 08:14


Sams ēdīs visu no filejas un dzīvās zivtiņas līdz vistas aknām . Zemūdens sanitārs , nedomāju ka ir vispār kaut kas ko viņš need.
8.augusts 2019, 09:34 | links
 
Uz samiem liek dzīvu ēsmas zivtiņu vai tikai fileju?
8.augusts 2019, 08:14 | links
 
Šonedēļ nogalē braukšu atkal bet kamēr nebūs normāla izmēra pliči ko likt uz āķiem, tikmēr nemaz laivu ūdenī nestumšu. Nav ko māžoties.

veliks, 7.augusts 2019, 15:00


Tā diemžēl sanāk, brauc, tipa, samos, bet faktiski mēģini noķert ēsmas plici...kaut kā nožēlojami...
7.augusts 2019, 17:55 | links
 
Trešdien un ceturdien biju atkal paganīt samus. Doma bija tāda, ka pasēdēšu no krasta, noķeršu kādu plici ko likt uz āķa un tad došos medībās. Sanāca tā, ka no krasta uz fīderi pa pusi dienas noķēru vienu breksi pāri kilogramam, tas drusku pa lielu. Tad paņēmu špinīti un mētāju uz asariem pa sēkli. Aizķēru vienu raudu un to pašu arī izmantoju. Uz vienas pātagas uzliku dzīvo un uz otras iekāru naktstārpu pušķi. Drusku jāpierod pie jauniem ūdens līmeņa apstākļiem. Koknesē tik zemu ūdens līmeni vēl nebiju piedzīvojis bet neko, copēt var. Vakaru nosēdēju laivā un sagaidīju vienu konkrētu uznācienu, izpildīja arī skaistu copi bet uzšāvu un pa tukšo. Zivi no āķi protams norāva un prieki beidzās. Uz nakststārpa vispār neviena piecope. No rīta nobraucu un vispār pa tukšo. Itkā skrien augšā bet vai nu meža vimbas, vai kas cits, paika kas uz āķiem tām neinteresē.
Šonedēļ nogalē braukšu atkal bet kamēr nebūs normāla izmēra pliči ko likt uz āķiem, tikmēr nemaz laivu ūdenī nestumšu. Nav ko māžoties.
7.augusts 2019, 15:00 | links
 
Diemžēl ka daudzviet stāv slakbaumi i vainīgi cukmeni un pohujisti ka tikai šodien labi a rīt kaut vai pasaules gals. Mēs kad agrak nemamies ar gumiju plaužus ķert spējām sarunāt ar saimniekiem ka ielaiž, un redzot ka ir savesta kārtiba, nekur nav piecūkots un pat zale nopļauta un niedres izpļautas teica droši brauciet ciemos. Bet kad ir pabijušas cūkas un maz tas ka piecuko un salauž kas tur bija sabuvets, ticiet man es pats tādus vairs nelaistu. Ar saimniekiem japrot sarunāt un nevajag visu piecūkot, tad ari slakbaumi nebūs problēma. Tikai jāatrod pieeja pie saimnieka. Nez kapēc mūs visur laida copet, bet daudzus pat tuvu ūdenstilpnēm laizt nevēlas. Tas pats Zolves ezers, kur lielakoties gumijnieki copē, tur tādas miskastes kaudzes ka šausmas, vai tad pašiem patik copēt tadā miskastē. Kur es ķeru tur es apkārt sev salasu visus mēslus, i man patikami i zemes saimniekam patikami mani ielaist. Protams ir ari tadi kas pat runat negrib, bet tadu maz, ja gribi visu var sarunat. Man pat ar leišiem un igauņiem nav problēmu sarunat. Kā saka esi viekārš un citi pret tevi ta pat attieksies.
2.augusts 2019, 15:32 | links
 
Nu kãdas vél napig slepenãs vietas? Kurkuli no krasta var nokert praktiski jebkurã vietã!
Karti lai papéta gruntene ar naktstãrpiem un uz priekšu! Nav nekãdu slepeno vietu! Nav!
2.augusts 2019, 12:52 | links
 
Ja runājam par Daugavu, tad vispār vietas kur piebraukt un no krasta maksķerēt ir dizgan maz.
Senāk bieži sanāca būt posmā Ķegums -Aizkraukle. vismaz no kreisajā krastā vietu ir maz, visur ir privātīpašumi,šlagbaumi, zīmes, un suņi, labas vietas uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt.
2.augusts 2019, 12:16 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager