Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Tikai atceramies no Varakļa kanāla Babīte nevar braukt iekšā - ja inspektori redzēs sods garantēts jo tur ir liegums visu sezonu!

Un kā ir ja no Varkaļa kanāla brauc pa kreiso kanāla pusi, kā tur, tur laivas arī ir redzētas ::)
21.augusts 2019, 13:34 | links
 
RMMB bāzē vēl ir slīps itkā tāds normāls
21.augusts 2019, 13:11 | links
 
Ieradumam stiprs spēks. Bioloģiskais faktors ir tikai formāls iemesls, bet pēc būtības šī norma ir lai vieglāk izķertu likumpārkāpējus, potenciālos tīkla licejus utml.
Norma pēc savas būtības ir novecojusi.

Normāla slipa babītē nav, vismaz es nezinu, bet esmu redzējis pagājušajā vai aizpagājušā gadā baseni babītē ar ipilot - nezinu kur viņi ielaidās!

Vecupeniekos slips ir pārāk stāvs, neesmu specs bet normāli laivu tur varētu būt problēma ielaist.

Ezerkrastos vieglu laivu ar vieglu piekabi var ielaist - bet to nevar nosaukt par slipu :)

Ar roku spēku babīte laivu var ielaist vēl citās vietās - pieminētajā Spuņciemā uc.

Tikai atceramies no Varakļa kanāla Babīte nevar braukt iekšā - ja inspektori redzēs sods garantēts jo tur ir liegums visu sezonu!
21.augusts 2019, 12:43 | links
 
Krievu laikos nedrīkstēja laizt iekšā laivu savu, ja ar viņu braukājis par citām upēm, jo pārnēsāja mikrobus. Man mājai blakus uz šķūņa bija pat uzraksts.

krievsss, 21.augusts 2019, 12:21


Kādu laiku atpakaļ cik atceros bija diezgan daudzās ūdenstilpnēs aizliegts ar savu laivu tieši šī iemesla dēļ. Bet ja runa tieši par Babi un patreiz esošo aizliegumu, tad mikrobiem šeit nebus sakara, drīzāk biznesa kultivēšana.
21.augusts 2019, 12:26 | links
 
Krievu laikos nedrīkstēja laizt iekšā laivu savu, ja ar viņu braukājis par citām upēm, jo pārnēsāja mikrobus. Man mājai blakus uz šķūņa bija pat uzraksts.
21.augusts 2019, 12:21 | links
 
Tāda sajūta, ka pusaudžu forumā komunicējam :) Visiem jauku dienu, šodien jābūt normālai copei :P
21.augusts 2019, 12:19 | links
 
Jeb kur var laist laivu ezerā kur vari piebraukt tur neviens par to nepiesienās. Es tur dzīvoju spuņciemā. Tur katru dienu vīri laiž iekša laivas no krastiem. Inspektori par to neko nesaka. Tas bāzēs tur varbūt čīkst tāpēc ka nauda garām paiet. :D man pašam ezermalā laiva stāv.
21.augusts 2019, 12:16 | links
 
MT9 [21.08.19]: Es gan esmu,un nereizi nav nekas teikts par laivu!

Kengurs24, 21.augusts 2019, 09:51
Un tādēļ tu izsecināji, ka tas ir atļauts?
Kad tev būs sava laiva domāsi savādāk...un neko izsecināt man pat prātā nenāk
21.augusts 2019, 11:57 | links
 
Draugi, ir spēkā esošs normatīvais akts (MK noteikumi) , kurā norādīts, ka iebraukšana ezerā atļauta tikai no piestātnēm un laivu bāzēm. Nekāds "pieraksts" nav vajadzīgs, nekādi inspektori nav jāpiemin...
21.augusts 2019, 11:30 | links
 
Uzglabāšanu pa ziemu un savu ;trubu:,kur pieslegt laivu.
21.augusts 2019, 11:13 | links
 
Tas pārnestā nozīmē.
21.augusts 2019, 11:08 | links
 
skubrags [21.08.19]: Babītē drīkst ar savu laivu,tikai viņai ir jābūt pierakstītai kādā no bāzēm.Cik zinu tad Dūšeļi un Dālderi pieņem savā ;paspārnē; arī privātās laivas.Pats Dālderos turu jau kādu 8 gadu.
"Pieņemt paspārnē" ir jauns juridisks termins? :)
21.augusts 2019, 10:52 | links
 
Babītē drīkst ar savu laivu,tikai viņai ir jābūt pierakstītai kādā no bāzēm.Cik zinu tad Dūšeļi un Dālderi pieņem savā ;paspārnē; arī privātās laivas.Pats Dālderos turu jau kādu 8 gadu.
21.augusts 2019, 10:34 | links
 
Par savām laivām runājot no Dalderiem var laisties ar savu ,maksā tas 5e -šogad pārbaudīta informācija.
Ja negrib maksāt un grib riskēt, tad aiz Vecupenieku bāzes tasini uz priekšu ir 3 vietas kur reguāli džeki laižas iekšā ar savām laivām. Inspektori neko nevienam par to īsti nedara , jo nevar pierādīt no kurienes esi iebraucis,ja nu vienīgi pieķer iebraukšanas brīdī.
Cik nu ētiski pareizi to darīt ,lai katrs spriež pats,bet es uzskatu , ka nav tas lielākais pārkāpums. Un no laivu bāzes laisties ar savu pa 5e, arī īsti nesaskatu jēgu, ja var braukt ar viņu laivu pa 8e, un iztikt bez stiepšanas vai pumpēšanas.
21.augusts 2019, 10:32 | links
 
Un kāds vispār ir pamatojums, šim likumam? Nu, ne tikai Babē, bet arī citos, kur nedrīkst braukt ar savu laivu. Nu, vai ielaisties, ne no piestātnes. Tupa biznesa lobēšana
21.augusts 2019, 10:23 | links
 
Piemēram Dālderos ir daudz privāto laivu,kā tad ar tām?

skubrags, 21.augusts 2019, 10:12

No piestātnēm un laivu bāzēm atļauts iebraukt.
21.augusts 2019, 10:15 | links
 
MT9 [21.08.19]: Kengurs24 [6:23]: Kādas muļķības!ir vairākas vietas kur jau gadiem visi mauc ar savām laivām aiz Varkaļa līdz SpuņciemamTas apstāklis, ka gadiem visi mauc, nenozīmē, ka tas ir atļauts. Iespējams, ka šis punkts netiek kontrolēts, jo to grūti realizēt - ej nu pārbaudi vai laiva iepeldējusi no piestātnes/laivu bāzes, vai no citas vietas:) Es savā copmaņa dzīvē Babītes ezerā inspektoru vēl neesmu manījis.
Iespējams tāpēc ka inspektoram vairs nav spēka. Visu laiku dusmojas. Bet dusmas esot vājuma pazīme...
21.augusts 2019, 10:15 | links
 
Pa visu laiku,ko Babītē spiningoju,esmu pārbaudīts 2x.Inspektoru interesēja tikai makšķernieka karte.Par laivas piederību un no kurienes iebraukts nebija ne jautājuma.Piemēram Dālderos ir daudz privāto laivu,kā tad ar tām?
21.augusts 2019, 10:12 | links
 
Es gan esmu,un nereizi nav nekas teikts par laivu!

Kengurs24, 21.augusts 2019, 09:51

Un tādēļ tu izsecināji, ka tas ir atļauts?
21.augusts 2019, 10:00 | links
 
Davis-Di [21.08.19]: Sinoptiķiem nevar ticēt tā pat kā politiķiem, no vakardienas pusdienlaika prognoze nomainījās piecas reizes, pat stundu pirms izbraukšanas prognoze solīja būt apmākušam laikam, tā varēja būt kaut kur uz Jelgavas pusi bet ne uz babītes.

Par to kā gāja:
Braucam iekšā diezgan laicīgi un pirms 16:00 jau esam vienā no pirmajām perspektīvajām vietām ... klusums, drusku pārbraucam jo vējš sak mainīties no rietumu jau uz ziemeļu, pēc laika cope, ir ... nekas dižs bet vismaz velku .. atšķirībā no citām copēm ... ātri atskaitei foto un nomēram 64cm peld tālāk. Vējš tā kā pieklust un mainās jau uz austrumiem, pāris vietas klusē, te pieslīdam vienas vietas finišam kur ir bijušas labas gan man gan citiem - saku puikam ka jāpārbrauc un tajā mirklī man pa 23cm uzšauj un atnāk pakaļ līdz laivai tādu nu ~70 , neko darīt pāris metieni vēl, paslīdot kādus 20m tālak puikam uz lielo Salmo slideri - mutulis un cope bet garam... neizskatījās nekas dīžs, mutulis kā krapmēram, bet ar nelielu vēdekļa metienu pametu uz to vietu un man atnāk līdz laivai maza torpēda nu hvz ~75-80, momenta izbrīns bet nekā ...
Neko pārbraucam un lēnām slīdam pārbaudot citas vietas atkal uz to pasu ar domu ka varbūt kaut kas notiksies vēlreiz, bet nekā, neko darīt maucam tālāk - baigie puņķu lauki un daudzas vietas nav lietojamas, puņķu lauki līdz augšai un trakāk kā pagājušajā piektdienā!
Piestāju kur pagājušajā reizē bija labāka cope bet nekā un puņķi vietu jau ir vairāk ieskāvuši un sāk iepūst mērens vējš, pārbraucam kur ir tīrāks - hops ilgi nav jāgaida cope uz 23cm, bet jau piecērtot jūtu ka galā ir kāds rakars, velkot liekās ka zemmērs, izvelkot ielieku silē - heh mērs 50cm - lai peld. Pēc laiciņa vēlviena cope uz 23cm, bet nost bet izskatījās kas līdzīgs, pēc maza brītiņa viena atnāk pakaļ līdz laivai, bet pat ar brillēm nesaskatīju cik liela jo saules leņķis liedza to, bet nekā diža tur nebija.
Saule jau iet uz leju un paliek tumšāks, copes nav, puika uz rotiņa iesit pāris zirgazobus.
Slīdam lēnām un brīžiem ar motora palīdzību uz vietu kur čomam nesen bija 1m+ , bet pirms tās vietas uz 26cm cope bet nu pēc izskata ka zemmērs neko strādājām tālāk, apbraucam puņus un mēģinām apstrādāt točku jo arī tur ir sapūsti puņķi, vieta jau gandrīz nomētāta un paliek pēdējie stūri un jau domas ir, ka jābrauc tālāk tajā mirklī BOOM, cirtiens ar saucienu ir , šļakatas , puika paskatās ievelk ātri auklu un jau saķer sečuku un tajā mirklī nost ... grr eh &%&%$%, sajūta jau zināma un sajūta jau pierasta - vismaz drusku pavilkt dabūju, bet neko... strādājam tālāk, vakars gan iet uz galu, puikam kaut kas uzsit uz mazo busteri bet nekā... galu galā puika atceras ka sunim vajag kādu asarēnu tā nu ar rotiņu ātri 2x noķer, var braukt mājās ... jo man vel jāpastradā - tā arī daram!

Bāzē izrādās, ka nemaz tik traki nav un ķērās vakar un ķersies rīt jo prognoze vēl sola mākoņainu... :)
Nekā personiska, bet nu jau izskatās kā ,, no viena grāvja otrā,, atskaites sāk līdzināties Minhauzena vai Upīša gara darbiem. Zelta vidusceļš ir kaut kur pa vidam.
Ne asakas.
21.augusts 2019, 09:56 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager