Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
usi,es isti nesapratu,ko Tu velies. 3 pieprasitos likumus es nosaucu.man liekas,ka viņi negativi iespaido Latvijas sabiedribas dzivi.un drosi vien sarezgi arzemju uznemeju darbibu.varbut ne tik daudz sie.bet ir daudz likumu nodoklu joma,kuri ir pretrunigi un ir visadam niansem.to pajauta pasiem uznemejiem.vini to visu pastastis precizak. par masu mediju lurinasanu.nu no kurienes tad mums smelties informaciju?pazistamu deputatu un ministru man nav.slepena personiga izlukdienesta ari man nav.viena tante teica?nu kaut ka isti neticas,ka tas bus istais informacijas avots. nu atliek tikai prese,radio,televizija,internets.nu visam uzreiz es ta isti neticu.tacu ja kadu notikumu atspogulo vairaki avoti ar visiem faktiem,nu nakas ticet.nu ja zinas ir pretrunigas,tad nakas gaidit kamēr kaut kas nosumesies.biezi vien patiesibu ta ari neuzzinam.paliek melnie un baltie plankumi.nu bet kaut ko jau izlobit var.jaa,es atzistu,ka visu noteikti nezinu.un uzzinat nevaru jo nav ticamas informacijas. tapec ,dargais usi,ja tu zini visu, tad apgaismo mus.izlej par mums savu parpilno zinasanu bikeri,lai mes varetu tuvoties idealam zinasanam.
22.novembris 2019, 16:54 | links
 
Man sieva strādā medicīnā(slimnīcā), un redz, kas un kā notiek. Nenormāli nelietderīgi tiek izniekota nauda-katram uz ielas savāktam bomzim tiek veiktas procedūras n-to simtu kopsummā, jaunais Stradiņu korpuss ir īsta naudas dedzinātava ar tūkstošiem nelietderīgu kvadrātmetru, utt, utjp, tamlīdzīgu piemēru esmu no viņas dzirdējis daudz. Protams, kāds no tā labi nopelna-tie paši sirds asinsvadu stentu tirgoņi, kurus bāž jebkuram bomzim bez maksas, terējot tūkstošus, neskatoties uz to, ka šis smēķē kā paravozs. Ja naudu tērētu ar prātu, visam un visiem pietiktu, tā ka tas ir ministra darbs to visu sakārtot. Bet neviens pat necenšas...
22.novembris 2019, 16:41 | links
 
 
Atkal tikai algām! Katastrofāli finansējums trūkst visai nozarei! Protams, svarīgākas bizāles un aprūsējušas plintes.
22.novembris 2019, 15:46 | links
 
Lūk, arī rezultāti, nemaz nav referendums jārīko... :))

https://www.delfi.lv/news/national/politics/attistibaipar-piedava-parskatit-budzeta-deficitu-un-rast-60-miljonus-mediku-algam.d?id=51659161

"60 miljoni ir 0,2% no IKP apjoma, un to var atrisināt ar dažādām metodēm. Tas nenozīmē, ka ir jāatver tikko pieņemtais budžeta likums, sacīja Pavļuts.

“Mēs esam ārkārtējos apstākļos un ārkārtējos apstākļos ir nepieciešami ārkārtēji risinājumi,” "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā pauda Viņķele, atzīstot, ka apvienībai jau ātrāk būtu bijis jāizvirza “ultimatīvas prasības” par mediķu algām."
22.novembris 2019, 15:20 | links
 
Jā tie tur augšā baigie nedod naudas vairāk. Sev tik!

mjuniors, 22.novembris 2019, 15:01


Tā bija pēdējā pile - Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā 7.5x palielinot valsts finansējumu partijā.

Suņi rej, karavāna iet tālāk. Portālā latvija.lv
jau parakstījušies 36 374 (7 dienās)! Ja tā turpināsies, vajadzīgo parakstu skaitu savāks mēneša laikā.
22.novembris 2019, 15:12 | links
 
Jā tie tur augšā baigie nedod naudas vairāk. Sev tik!
22.novembris 2019, 15:01 | links
 
Jā, tautieši! Skaisti dziedi lakstīgala! Patīkami lasīt. Ļoti labi jūs saprotu. Īsteni tautiskā stilā- kamēr manu pakaļu neskar ... .
Arī manu, pagaidām, ne. Bet, maigi sakot, cūcības Jēkaba ielā, pēdējā laikā, tiek ģenerētas.
Izmaiņas bezdarbnieku likumā. Izbrīna darba ņēmēju miers un klusēšana.
Uztrauc Finansējums medicīnai. Par šo gan mēdiji aktīvi zombē tautas prātus, stāstot par mediķu algu pielikumu un dakteru varenajām algām, nevis finansējumu visai nozarei. Tā jau ir, ka pat algām nav.
22.novembris 2019, 14:59 | links
 
Tā ir. Ministriem un ministru prezidentam nav jābūt no ievēlēto deputātu vidus, bet par tādu var kļūt jebkurš, kuru ievēlētie deputāti uzaicina, kaut Saakašvili :)

Praksē gan tas nestrādā, jo, ja deputāts kļūst par ministru, viņš uz laiku noliek mandātu un sāk ministrēt, bet par deputātu kļūst nākamais partijas sarakstā.
Tā ministram ir sava veida "apdrošināšana ", jo ja šādu ministru par kaitniecību atlaiž, viņš kļūst par deputātu, nevis bezdarbnieku...
22.novembris 2019, 13:54 | links
 
Bjorgvina kungs gan lielas ar spēju analizēt faktus, diemžēl faktu analīze aprobežojas ar publiski dzirdēto un analizatoram tīkamo punktu atreferēšanu. Un ne kripatas vairāk. Par Kariņu esot nobalsojuši vien 2% vēlētāju. Nu un? Vēlētāji taču vēlēšanās nebalsoja par valdības vadītāju? Vēlētāji pilnvaroja savā vietā to darīt ievēlētajiem deputātiem. Un deputāti, kas pārstāv lielāko daļu vēlētāju kā valdības vadītāju iebalsoja Kariņu. Viss pārējais ir patīk-nepatīk līmenī.
22.novembris 2019, 13:09 | links
 
Bjorgvin, izlasi lūdzu manu jautājumu, to, kas tiek ļurināts medijos, vari neatkārtot
:)
22.novembris 2019, 11:25 | links
 
nu vel nedaudz par tiem likumiem.biezi masu medijos izskan zinas,ka tiek lugts prezidentam neizsludinat vai atcelt Saeimas pienemtos likumus. tas neliecina,ka Saeima strada kvalitativi.vajadzetu tomēr pardomatak pieiet tai lietai.likumam jabut pietiekosi perfektam,lai pec tam nebutu kur piekasities. nu un pienemtie steidzamibas karta likumi noteikti neveicina kvalitati.kaut ka ta usi...
22.novembris 2019, 10:12 | links
 
godatais usi.mani nedaudz parsteidza Tavs jautajums.es protams atbildesu.es neesmu jurists. tacu es dzivoju Latvija.un sekoju tam,kas notiek informativaja telpa.man nav slepenu informaciju. es vados no ta kas ir publiski pieejams Latvijas medijos.atklati runajot, tur pietiek visa ka. par likumiem - tadu sasteigtu likumu,kurus pec tam ir janozelo noteikti ir daudz.nu Tu prasiji nosaukt 3. labi. 1. OIK.komentari vajadzigi,jeb tapat ir skaidrs? 2.Danas Reiznieces - Ozolas davana Latvijas 100 gadei.likums par neapliekamo minimumu un solidaro nodokli.tada putra,ka gramatvezi mekleja striki.a vairak ka puse Latvijas iedzivotaju palika ta negaiditi valstij parada. 3.nu un velesanu prieksvakara pienemtais populiskais likums par 20 % mediku algam.a zinaja,ka budzeta naudas nav un nebus.a mediki tagad trako.un tracina parejo publiku. ja vajag vel kadu piemeru tad laipni ludzu.ja Tu,usi,uzskati,ka sie likumi ir vienkarsi lieliski.....nu tad es nezinu.
22.novembris 2019, 10:02 | links
 
Problēma jau ir tajā, ka pagājušajā rudenī nepieņēma budžetu, jo nebija valdības un aizgāja "tehniskais budžets" bez pielikumiem mediķiem u.c. Un tad saeima steigā pieņēma likumu, nemaz nepadomājot par realizāciju, ka palielinās nākamgad par 200 milj., bet tagad sagrabināja tikai 120 milj.
21.novembris 2019, 23:21 | links
 
Bjorgvin, man tev kā juristam jautājums- kādus 3 likumus izcepa, konkrēti kad sāka un beidza, un kā tie traucē ārzemnieku un vietējo biznesu, var īsi, bez lieliem burtiem un pieturzīmēm.
21.novembris 2019, 23:03 | links
 
mjaa,ar vadonibu mums nekas nesanaks.nav vadona.nav politika izteikta lidera kam tauta ticetu un sekotu.visi tie,kuri meginaja lideret ir izgazusies. un publika jutas piekakata un netices nevienam.pat vislabakajam ar vislabakajiem nodomiem.nu ta ir sanacis.un nav ari parliecinosas partijas.ir tikai nelielas grupinas kas darbojas savas vai kadas nelielas sabiedribas dalas intereses.isri vairs runat negribas.pagaidam pec bezcera izskatas. tapec pieversisos citai lietai,kura noteikti iespaido mūsu dzivi.nu ta bija sanacis,ka stradaju Grenlande.nu Grenlande ir unija ar Daniju.principa kolonija.nu lai veiksmigi kaut kur stradatu un nebutu problemas ar varas iestadem ir kaut cik jazin likumdosana.es nerunasu par visu.tikai par to ka tur ir ligumi un likumi no 14. un 15.gadsimta. un reali darbojas.musu Saeima cep likumus merkaka atruma.biezi nesakarigus un pretrunigus.un iedzen skumjas gan vietejos,gan arzemniekus,kuri velas sadarboties.tas pats ar reformam.vel iepriekseja reforma nav riktigi sakusies,kad jaunais reformators ir klat.nu ta esam visu nodeformejusi līdz klinkim.visi skrien ka apdirsusies a jega nav.varbut vajag sito vaveri riteni nobremzet un vismaz kaut ko izdarit līdz galam.un pildit toslikumus kas pienemti.nevis bezjega taisit jaunus.
21.novembris 2019, 22:54 | links
 
Nu jau RD arī pārmaiņas briest. Redzēs kā Bordāna partijai veiksies. Atslēdznieks tik viegli nepadosies.
21.novembris 2019, 22:21 | links
 
urmaas [21.11.19]: MJuniors
Sev labvēlīgus likumus deputāti izbīda pa pāris mēnešiem! Toties kautko darīt Tautas labā, 10 mēneši par īsu!
P. S
Es Nebalsoju par Saeimas atlaišanu.
Šādi visu nonivilējot līdz vienkāršibai varētu tā likties. Es personīgi neticu, ka nav pieņemti ari citi likumi, kas der visiem. Protams nebūsim arī lēttīcīgi, ka kaut kas netiek bīdīts savās interesēs, bet šobrīd neesmu dzirdējis ka kaut kas tāds būtu bijis.
Un medikiem deputāti tiešakie darba devēji. Viņu protesti saprotami. Bet atlaideju iegansts ka necel algas tas ir lielakais stulbums. Zelta nezudamibas likus. Kad kādam pieliek tad kādam arī ir jāatņem!
To man jau studiju laikā Kalvītis iemācija, kad studentiem pacela stipendijas! Super, 6 atņema septītajam piešķīra.
21.novembris 2019, 22:16 | links
 
MJuniors
Sev labvēlīgus likumus deputāti izbīda pa pāris mēnešiem! Toties kautko darīt Tautas labā, 10 mēneši par īsu!
P. S
Es Nebalsoju par Saeimas atlaišanu.
21.novembris 2019, 22:05 | links
 
Vispār šis apspriešanas temats ir aizgājis par *uijņu. Nevis ka nepareiza tēma, bet runāt par lietām kā cilvēkam jāuzTver pasaule, ko iemācas ar gadiem.
Tieši to pašu varu teikt par saimas atlaidējiem. Tā vispārīgā gadu no gada tēma, viņi nemainās vēli ko gribi. Es drizāk formulētu tā, ka balsotājs neizprot pats deputātu pienākumus un pilnvaras. Un mēģina sagaidīt supervaroņu gājienus no lieliskā simtnieka un tā arī nesagaidījis lolotās sev saprotamās cerības jūtas atkal no gada pievilts.
Jebšu, zemnieks nopērk bulli un gaida kad šis sāks dot pienu, bet kā piena nav tā nav. Nopērk citu atkal nav. Laikam pats visu izdzer. Nokaut!
21.novembris 2019, 21:56 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager