Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Salūts visiem copmaņiem! :)
Vai šodien kāds bij Babītē?Kas ar ledu???
5.februāris 2020, 18:01 | links
 
Apsveicu,varena cope Dairis jums padevusies! Laikam trāpījāt īstajā vietā un laikā.Feini, ka veiksmīgi copmaņi arī mēru zina.
4.februāris 2020, 09:43 | links
 
MT9 [04.02.20]: Dairis333 [16m]: Bet vakar, jā uz pēcpusdienu atvērās, man pašam vēl bez tā metra 2,75kg un 1,7kg tika, kolēģim laivā 5kg, 1,7kg un 2,2kg.Jums riktīgi laba cope izdevusies, 6 mēri laivā. Mani šoreiz standarta izmēra zivis ignorēja vai arī nemācēju tās sameklēt :) Neraksturīgi daudz laika šoreiz veltīju džerkam, var jau būt, ka arī tas savu lomu nospēlēja. Bet nākamreiz, ja laika apstākļi ļaus, pārbaudīšu arī jūsu punktu... :)
Mums ar džerks vakar līdaku neuzrunāja, pamatā visas uz "cūkām", gan lielajām, gan Jr.
4.februāris 2020, 08:16 | links
 
Dairis333 [04.02.20]: Bet vakar, jā uz pēcpusdienu atvērās, man pašam vēl bez tā metra 2,75kg un 1,7kg tika, kolēģim laivā 5kg, 1,7kg un 2,2kg.
Jums riktīgi laba cope izdevusies, 6 mēri laivā. Mani šoreiz standarta izmēra zivis ignorēja vai arī nemācēju tās sameklēt :) Neraksturīgi daudz laika šoreiz veltīju džerkam, var jau būt, ka arī tas savu lomu nospēlēja. Bet nākamreiz, ja laika apstākļi ļaus, pārbaudīšu arī jūsu punktu... :)
4.februāris 2020, 08:09 | links
 
MT9 [04.02.20]: Dairis333 [14m]: Kā vienmēr superīga atskaite un bildes!
Un prieks, ka vismaz divi vakardienas metri dzīvo tālāk, lai priecētu citus makšķerniekus un, iespējams, jau pēc kāda mēneša dotu ieguldījumu jaunajās līdaku paaudzēs! :)Pateicos par atskaites novērtēšanu! :) Man arī neviltots prieks par tavu pirmo metru, zinot cik uzcītīgi tu to medīji :) Nu būs maisam gals vaļā - ja jau februārī spēji pierunāt tik smuku zivi, tad gada siltajā periodā rekordi kritīs! Un nekautrējies ielikt bildi :P
Nu es jau ne tuvu neesmu tāds bilžu meitars kā Tu, ko nu ies te blamēties :) :) :)
Bet vakar, jā uz pēcpusdienu atvērās, man pašam vēl bez tā metra 2,75kg un 1,7kg tika, kolēģim laivā 5kg, 1,7kg un 2,2kg. Paņēmām divas, pārējās gatavojas nārstam :)
4.februāris 2020, 07:59 | links
 
Dairis333 [04.02.20]: Kā vienmēr superīga atskaite un bildes!
Un prieks, ka vismaz divi vakardienas metri dzīvo tālāk, lai priecētu citus makšķerniekus un, iespējams, jau pēc kāda mēneša dotu ieguldījumu jaunajās līdaku paaudzēs! :)
Pateicos par atskaites novērtēšanu! :) Man arī neviltots prieks par tavu pirmo metru, zinot cik uzcītīgi tu to medīji :) Nu būs maisam gals vaļā - ja jau februārī spēji pierunāt tik smuku zivi, tad gada siltajā periodā rekordi kritīs! Un nekautrējies ielikt bildi :P
4.februāris 2020, 07:49 | links
 
MT9 [03.02.20]: Sveiki, kanareiki! :) Februāris ir klāt, šonedēļ naktīs sola nelielu salu, tādēļ fiksi bija jāpaspēj uz ezeru pacopēt no laivas, jo drīzumā to vairs darīt nevarēs - vai nu ledus traucēs, vai liegums no marta līdz maijam ;) Tātad, šorīt devos uz savu iecienīto ezeru, pūta diezgan stiprs ZR vējš, tādēļ, ieairējot no Spuņciema bāzes sākumā devos maksimāli uz labo pusi, lai vēlāk dreifētu pa vējam Dālderu bāzes virzienā. Pirmie daži simti metru bija klusums, bet tad lielo silikona mānekli kāds strauji parāva, tomēr no āķiem izvairījās. Pēc neilga laiciņa nomainīju silikona zivteli uz lielo džerku ( Big Bandit) un drīz vien tam līdz pašai laivai sekoja prāva līdaka, varētu būt tuvu metram, tomēr lai arī centos pie laivas džerku dancināt, tā ieraudzīja mani un atsveicinoties pamāja ar plato asti :) Neliela škrobe jau bija, bet neko darīt, dreifēju tālāk un pēc metriem 200 smuks ņēmiens. Saprotu, ka spiningu rausta kaut kas lielāks par zemmēru. Kā izrādījās mans šī gada pirmais metrs (cerams ne pēdējais :D). Ieliku silē, dažas bildes par piemiņu un, labu vēlot, palaidu pļuņčāties tālāk :) Rezultātā 101 cm, svērt nesvēru, bet domāju aptuveni 7,5 kg. Uz silikona mānekli pie metra biju ticis, bet šī ir mana pirmā metra līdaka uz džerka. Līdz šim man džerkam uzbruka izteikti mazāki eksemplāri, salīdzinot ar gumiju... Sākums it kā labs, bet atlikušās stundas nomētāju pa tukšo. Tomēr nav pamata būt neapmierinātam, noķert tik smuku līdaku februārī no laivas bieži nesanāk :) Visiem jauku šo darba nedēļu un ar copmaņiem tiksimies pie ūdeņiem! ;)
Kā vienmēr superīga atskaite un bildes!
Un prieks, ka vismaz divi vakardienas metri dzīvo tālāk, lai priecētu citus makšķerniekus un, iespējams, jau pēc kāda mēneša dotu ieguldījumu jaunajās līdaku paaudzēs! :)
4.februāris 2020, 07:38 | links
 
Apsveicu!Eh, pats gandrīz šodien aizbraucu uz ezeru un ar BigBandit noteikti būtu arī sācis.Prieks, ka laba zivs īstās rokās trāpījās un dabūs iznārstot.

Friks, 3.februāris 2020, 19:02

Gan jau tiešām tu tiktu pie smukas līdakmammas, jo zinu vēl vienu kaislīgu makšķernieku, kurš arī šodien Babītē noķēra 1m+ zaļsvārci. Ņemot vērā, ka bija tikai 6 laivas, sanāk, ka vismaz katrā trešajā laivā pa metram :))
3.februāris 2020, 19:08 | links
 
Apsveicu!Eh, pats gandrīz šodien aizbraucu uz ezeru un ar BigBandit noteikti būtu arī sācis.Prieks, ka laba zivs īstās rokās trāpījās un dabūs iznārstot.
3.februāris 2020, 19:02 | links
 






Sveiki, kanareiki! :) Februāris ir klāt, šonedēļ naktīs sola nelielu salu, tādēļ fiksi bija jāpaspēj uz ezeru pacopēt no laivas, jo drīzumā to vairs darīt nevarēs - vai nu ledus traucēs, vai liegums no marta līdz maijam ;) Tātad, šorīt devos uz savu iecienīto ezeru, pūta diezgan stiprs ZR vējš, tādēļ, ieairējot no Spuņciema bāzes sākumā devos maksimāli uz labo pusi, lai vēlāk dreifētu pa vējam Dālderu bāzes virzienā. Pirmie daži simti metru bija klusums, bet tad lielo silikona mānekli kāds strauji parāva, tomēr no āķiem izvairījās. Pēc neilga laiciņa nomainīju silikona zivteli uz lielo džerku ( Big Bandit) un drīz vien tam līdz pašai laivai sekoja prāva līdaka, varētu būt tuvu metram, tomēr lai arī centos pie laivas džerku dancināt, tā ieraudzīja mani un atsveicinoties pamāja ar plato asti :) Neliela škrobe jau bija, bet neko darīt, dreifēju tālāk un pēc metriem 200 smuks ņēmiens. Saprotu, ka spiningu rausta kaut kas lielāks par zemmēru. Kā izrādījās mans šī gada pirmais metrs (cerams ne pēdējais :D). Ieliku silē, dažas bildes par piemiņu un, labu vēlot, palaidu pļuņčāties tālāk :) Rezultātā 101 cm, svērt nesvēru, bet domāju aptuveni 7,5 kg. Uz silikona mānekli pie metra biju ticis, bet šī ir mana pirmā metra līdaka uz džerka. Līdz šim man džerkam uzbruka izteikti mazāki eksemplāri, salīdzinot ar gumiju... Sākums it kā labs, bet atlikušās stundas nomētāju pa tukšo. Tomēr nav pamata būt neapmierinātam, noķert tik smuku līdaku februārī no laivas bieži nesanāk :) Visiem jauku šo darba nedēļu un ar copmaņiem tiksimies pie ūdeņiem! ;)
3.februāris 2020, 17:48 | links
 
Vakar laika apstākļi ezerā likās īstie, lai ķertos - brāzmains DR-R vējš, apmācies, viļņi.Tomēr līdakas manus piedāvātos mānekļus (15-17cm džerkus,silikonus 23-25cm) un spēli ignorēja . Darbojos klajumā no ezera Gātes gala līdz tornim.Viens knapmērs uzsita silikonam, bet otrs atpeldēja pakaļ džerkam līdz laivai.
Parastie spiningi arī līdzi, bet netika darbināti. Diena pavadīta, gaidot bliezienu džerka kātā. Jāmēģina šonedēļ būs atkal.
Laivas, salīdzinot ar pagājušo svētdienu, maz. Tālumā pie sarkanā jumta izskatījās, ka vienā laivā ilgi krāmējās galvas noliekuši, iespējams kaut kas labs bija noķerts. Bāzē 1 ekipāža izbrauca ar 3;2un 1.5kg, vēl kādam bijusi 4ce.
27.janvāris 2020, 16:52 | links
 
MT9 [24.01.20]: Kad sāk likties, ka sāc kaut ko saprast no copes, māte Daba tev saka, nolaid degunu, dēls! :D Atskaiti sāku ar šiem vārdiem, jo pirms šodienas copes bija pārliecība, ka zivs aktivitātei jābūt virs vidējā, bet rezultātā visu dienu izmētāts pa tukšo, no ezera neviena zivs tā arī netika izmānīta. Bija viena smukas līdakas cope, nedaudz to paturēju, bet ar to viss arī beidzās. Izmētāju 2/3 mānekļu, izbraukāju daudzas perspektīvas vietas, bet kaut kas tām zivīm pēdējā laikā liek badoties :) Laikam pārāk daudz to "cūku" (mānekļu) uz šo mazo placīti :) Braucot atpakaļ uz bāzi, lai nebūtu tik garlaicīgi airēt, iemetu uz velcīti silikona zivteli, kura pie pašas bāzes izmānīja vienu 72 cm palaidni. Sen pēc copes galva nebija sāpējusi, vairāk jautājumu, kā atbilžu... :))
Nja ...interesanti gan!un es visu dienu cepos ,ka šitādā laikā netiku uz copi!visu dienu perfekts laiks līdakām!!! Rit braukšu,bet liekas ka atkal sauļošos :)
24.janvāris 2020, 22:32 | links
 
Kad sāk likties, ka sāc kaut ko saprast no copes, māte Daba tev saka, nolaid degunu, dēls! :D Atskaiti sāku ar šiem vārdiem, jo pirms šodienas copes bija pārliecība, ka zivs aktivitātei jābūt virs vidējā, bet rezultātā visu dienu izmētāts pa tukšo, no ezera neviena zivs tā arī netika izmānīta. Bija viena smukas līdakas cope, nedaudz to paturēju, bet ar to viss arī beidzās. Izmētāju 2/3 mānekļu, izbraukāju daudzas perspektīvas vietas, bet kaut kas tām zivīm pēdējā laikā liek badoties :) Laikam pārāk daudz to "cūku" (mānekļu) uz šo mazo placīti :) Braucot atpakaļ uz bāzi, lai nebūtu tik garlaicīgi airēt, iemetu uz velcīti silikona zivteli, kura pie pašas bāzes izmānīja vienu 72 cm palaidni. Sen pēc copes galva nebija sāpējusi, vairāk jautājumu, kā atbilžu... :))





24.janvāris 2020, 21:26 | links
 
Šodien pabūts ezerā. Vispārīgais secinājums tāds, ka zivīm turpinās gavēnis. Vējš dienas pirmajā pusē pamatīgs un viļņi tā kā jūrā un pirmās 2h pa tukšo. Tad nomainu vietu un pamazām pa kādai mazajai piesakās. Dienas beigās līdz skaitlim 6 tiku + pusdienlaikā arī viena pieklājīga izmēra zivs 73cm. Visas bija ar dēlēm un pierunāt varēja tikai uz agresīvu džerka spēli.
21.janvāris 2020, 16:50 | links
 
Atskaite, kā vienmēr, pa skaisto! Un gan jau zivis atsāks baroties!

Sveiciens kungiem un dāmām darba nedēļas sākumā! :) Kamēr lielākā daļa pilda darba pienākumus, es kopā ar forumieti "sigi" (Edgaru) baudījām smuko laiciņu Babītes ezerā. Laiks patiešām brīnišķīgs, likās, ka arī zivtiņām būs ēstgriba, bet tās domāja savādāk - uz ekipāžu tikai viens mēriņš un tas pats uz robežas :) Es ierasti bombardēju ar lielajiem mānekļiem, Edgars peldināja mazākos brāļus. Uz lielajiem mānekļiem zivis reaģēja, bet gariem zobiem, pāris nāca līdzi līdz laivai un knāba sivēnam astē, savukārt, man par pārsteigumu, uz mazajiem nebija ne piesitiena, tikai viena maziņā paskrēja līdzi. Lai kā tur arī būtu, laiks superīgs, nācās gan no rīta, gan pēcpusdienā palauzt ledutiņu, pasauļojām pirksteļus, paelpojām svaigu gaisu, gaidīsim zivis atsākam baroties... ;)

MT9, 20.janvāris 2020, 15:58
20.janvāris 2020, 16:25 | links
 









Sveiciens kungiem un dāmām darba nedēļas sākumā! :) Kamēr lielākā daļa pilda darba pienākumus, es kopā ar forumieti "sigi" (Edgaru) baudījām smuko laiciņu Babītes ezerā. Laiks patiešām brīnišķīgs, likās, ka arī zivtiņām būs ēstgriba, bet tās domāja savādāk - uz ekipāžu tikai viens mēriņš un tas pats uz robežas :) Es ierasti bombardēju ar lielajiem mānekļiem, Edgars peldināja mazākos brāļus. Uz lielajiem mānekļiem zivis reaģēja, bet gariem zobiem, pāris nāca līdzi līdz laivai un knāba sivēnam astē, savukārt, man par pārsteigumu, uz mazajiem nebija ne piesitiena, tikai viena maziņā paskrēja līdzi. Lai kā tur arī būtu, laiks superīgs, nācās gan no rīta, gan pēcpusdienā palauzt ledutiņu, pasauļojām pirksteļus, paelpojām svaigu gaisu, gaidīsim zivis atsākam baroties... ;)
20.janvāris 2020, 15:58 | links
 
19.01 bijām iebraukuši no Spūņupes.
Sākums likās daudzsološs pirmajā punktā 3 zemmēri un viens knapmērs . Tālāk 4h pa ezeru , gar niedrēm , pa centru un tukšums. Vēl 2 zīmuļus ezera vidusdaļā sanāca pierunāt.
Tauta stāv gandrīz kā kolhozi uz zandartu Daugavā.
Vienu brīdi saskaitīju 12 laivas +- 300m x300m placītī tieši ezera vidusdaļā starp Sarkanajiem jumtiem un ūdenstorni. Man no liela daudzuma sportistu ir bail , tāpēc nebraucu interesēties kā tiem tur iet :)
20.janvāris 2020, 09:27 | links
 
Ta jau šamie atvērušies ? Biju nedēļas 3 atpakaļ, bāze bij ciet.

skutans, 19.janvāris 2020, 22:00

Atvērās pirms 2 dienām. Siltā ziema ievieš korekcijas... :)
19.janvāris 2020, 22:03 | links
 
Jā, sezonas atklāšana :) Vakar, aizvakar bija FB sludinājums, ka atkal vaļā.
19.janvāris 2020, 22:02 | links
 
Šodien bijām no Dūšeļu bāzes. Divatā 3 zemmēri. Līmenis nenormāli augsts. Mēģinājām visu ko - lielus, mazus, apaļus, kantainus, arī asari uz mazajām gumijām - nekā prātīga. Asari vispār kā izmiruši. Satikām vēl 2 laivas - tiem tas pats - kaut kādas sīkās dažas, ņemama nekā. Bet smuki braukāt ar laivu pa ezeru Janvāra vidū...

VilnisL, 19.janvāris 2020, 18:23



Ta jau šamie atvērušies ? Biju nedēļas 3 atpakaļ, bāze bij ciet.
19.janvāris 2020, 22:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager