Mangaļsalas mols

īsi par un ap aktuālo šajā vietā
Žēl ka nevar tirgū nopirkt. Tur jau , parasti ar ''zivs smaku''.

MieraMika, 28.aprīlis 2020, 20:48


Nezinu par kādiem tirgiem iet runa, bet Centrāltirgū var, vakar pat paņēmu pāris kilo liemenīšus, izcili svaigas un maziņas, kā man patīk. Un galvenais nav jāķēpājas to smalci ķidājot, jo kad atminos kā puikas gados vedu mājās pārsimts asarēnus un raudeles un ķidāju tos līdz vēlai naktij, nu nah!
28.aprīlis 2020, 21:00 | links
 
No. Puse ''ķilavu'' izmēra.

MieraMika, 28.aprīlis 2020, 20:48


Vislabākais izmērs, sacep kraukšķīgā mīklā "čipsos" un ēd ar visām asakām, ideāla zacene :) Ja nevar apēst svaigas, tad tās pašas saceptās saliek "brāļu kapos" tomātu mērcē, vai etiķī, kā nu kuram patīk. Kūpināšanai gan prasās lielās.
28.aprīlis 2020, 20:54 | links
 
No rīta nemaz tik daudz tās tautas, nebija. Ķerties jau ķeras, tik izmērs nekāds . Puse ''ķilavu'' izmēra. Vēl , kas īpatnēji- tām zivīm, cieņā , bija sudrabainie āķi. Kāpēc tā saku?- kaimiņam ķērās, man ne pārāk. Pamainīju sistēmu no zeltainiem uz sudrabainiem un process aizgāja. Bet visā visumā forši-reizi gadā var paķerstīt. Svaiga reņģe ir izcili garšīga zivs. Žēl ka nevar tirgū nopirkt. Tur jau , parasti ar ''zivs smaku''. Vēl bija interesanti ka pie mola piebrauca ūdenslīdēji . Pa gabalu redzēju- nez ko šie tur darīja. Vai meklēja caurumu molā vai kādu reņģu makšķernieku, kas pazudis?
28.aprīlis 2020, 20:48 | links
 
Šodien razdāča, bet policija nesnauž , jo vietām 2m ievērot kļūst problemātiski.
28.aprīlis 2020, 13:36 | links
 
Kā dedzīgs makšķernieks, kurš kopš 2019 oktobra nav bijis pie ūdeņiem ar kātu rokā izteikšu savu viedokli.

Par inventāru reņģei. Pie visām gudrībām, kas jau aprakstītas- pieredze rāda, ka nozveja stabilāka ar mīkstāku kātu. Monofīls ne tikai palīdz amortizēt viņu purināšanos, bet arī stabilāk iztur apakšā esošo smilšpapīru. Auklas diametru var nebaidīties likt lielu, jo baigie tālmetieni nav vajadzīgi.
Kāta garums virs 3,5 m stipri spēs sarežģīt dzīvi pie zivju noāķēšanas un vairāk traucēs blakus (neaizmirstam 2m!) stāvošajiem. Tai pat laikā garāks kāts labāk palīdz apiet pie krasta esošos zacepus.
Čakarēšanās ar pušķīšiem un follijas gabaliem pie āķiem, gan manuprāt ir lieka. Labāk to laiku patērēt pie ūdens izdarot papildus 10 metienus.

Rezumē: Lai ar skaudību nebūtu jālūkojās tiesiskuma nihilistos, kas ķer ar 3m krellēm - vajag sabalansēt inventāru tā, lai ar 3 āķīšiem varētu operēt gana čakli un ātri.

Vēl viena lieta - nevajag baigos svina pļentakus likt. Tiem kas paši lej - svaigi dropšota svariņi ar pacmit gramiem ir samoje to. Uzgriežņi strādā tapē, ka smuki spīzd ūdenī, bet tas katram pašam jāvērtē ko viņš grib pa gaisu vicināt.
Skaidrs ir tas, ka šī cope galīgi nav tiem, kas raud par katru upē atstātu āķi.
28.aprīlis 2020, 10:02 | links
 
Farnirs: Iebildīšu AndrisL teiktajam, parasti copēju Mangaļos, bet te svētdien biju aizbraucis uz Bolderāju. Tā kā copes veikali ciet, mājās atradu tikai vienu sistēmu un to pašu diezgan ātri veiksmīgi norāvu. Palīdzēja apkārt stāvošie gan ar āķiem un uzgriežņiem, gan no vietējiem nopirku sistēmu, paldies! Prom ar spiningu neviens nedzīs, kāda gan starpība, rotiņš, vai sistēma un ķer gan ar spiningu kātiem gan fīderiem, pāris pannas salasīju, cope ne visai bija.
28.aprīlis 2020, 09:38 | links
 
Farnirs [27.04.20]: Vispār, ja tā padomā, es nekad reņģes neesmu ķēris, varētu arī pamēģināt intereses pēc. Kā tad viņas ķer ? Skatos, ka uz plikiem āķiem citi ķer, kur svins galā un 3 āķi zeltaini vai sudrabaini ? Kāda izmēra tikai ? Ja jau tā zivs tik stulba ir, tad jau nav vērts uz diametru auklai iespringt un vai to, vai flurokarbons vai parastā monofilā pavadai ?
Atrodi youtube Grabovska raidījumu par šo copi. Visu ļoti labi izstāsta un parāda.
28.aprīlis 2020, 08:58 | links
 
Viņi neiebildīs, ja es pa vidam tad mētāšu ? Nekad neesmu tik sabiezinātā cilvēku slānī makšķerējis, kāda tur tā ķīmija ar spiningotājiem un reņģu ķērājiem, ja ir biezs ?

Zini, cik redzēts, tad vietējie " Bolderājas matadori" pat neveiksmīgāku kaimiņa metienu uz savu pusi mēdz uztvert ar mātes valodas komentāru. Pieļauju, ka spiningotāju viņi vienkārši pasūtīs uz tiem diviem matemātiskajiem simboliem un krievu alfabēta burtu. Kad ir reņģu žors, tur stāv plecu pie pleca- tur tev ar spini vienkārši nebūs ko darīt. Iesaku maija otrā pusē, kad noskries reņģotāji- mēs ar čomu vairākas reizes tā darījām maija beigās - jūnijā- ar pludiņu un spini no mola asarus medījām.
28.aprīlis 2020, 08:26 | links
 
Auklas izmērs tāds, lai nepārtrūkst aizķeroties. Kērāju ir daudz.
28.aprīlis 2020, 08:03 | links
 
Vispār, ja tā padomā, es nekad reņģes neesmu ķēris, varētu arī pamēģināt intereses pēc. Kā tad viņas ķer ? Skatos, ka uz plikiem āķiem citi ķer, kur svins galā un 3 āķi zeltaini vai sudrabaini ? Kāda izmēra tikai ? Ja jau tā zivs tik stulba ir, tad jau nav vērts uz diametru auklai iespringt un vai to, vai flurokarbons vai parastā monofilā pavadai ?
27.aprīlis 2020, 23:05 | links
 
Farnirs:
Ja ir reņģe, tad biezs no saullēkta.

vits2, 27.aprīlis 2020, 21:44


Viņi neiebildīs, ja es pa vidam tad mētāšu ? Nekad neesmu tik sabiezinātā cilvēku slānī makšķerējis, kāda tur tā ķīmija ar spiningotājiem un reņģu ķērājiem, ja ir biezs ? Pēc idejas, tad jau asarim arī jābūt tuvumā, tikai jautājums, vai asaris jau nebūs tā atēdies, ka mānekli vairs neņems ?
27.aprīlis 2020, 22:28 | links
 
Farnirs:
Ja ir reņģe, tad biezs no saullēkta.
27.aprīlis 2020, 21:44 | links
 
Asaris tur arī uzturās ? Ir vērts iet spiningot starp reņģu ķērājiem ? Es domāju kaut kad sestdien, ap saullēktu tur aizbraukt, kādu asari pierunāt, tur tik agri arī ir biezs ar reņģu copmaņiem ?
27.aprīlis 2020, 20:33 | links
 
kkas. Paši nofilmējuši.

https://xn--80aab3ake6at1f.xn--p1ai/viewtopic.php?t=78&start=480
27.aprīlis 2020, 19:14 | links
 
Vakar biju no 17-18. Ķērās visiem. Pa 2, pa 3 metienā. Vietējie ar uzgriežņiem svina vietā un 10 āķiem vilka pa 5-6 metienā. Man bija kādi 5 tukši metieni tikai. Bet tad strauji sacēlās tāds vējš, ka šļakatas sāka uz mola lidot un tinos mājās. Kādi 2-3 kg pievilku. Redzēju municipāļus uz mola, kaut ko rakstīja savā mapītē. Bija arī policijas laiva ar bākugunīm, kaut ko skandināja skaļrunī, bet vējā nedzirdēju, ko tieši, laikam jau par 2 metriem. Tautas daudz, bet vietas pietika visiem. Atpūtnieki maršēja nepārtrauktā straumē, pirms katra iemetiena jāpagriež galvu paskatīties, vai neaizķersies āķi kādai žubītei aiz parūkas. Kaut kā tā.
27.aprīlis 2020, 17:01 | links
 
No laivas pie Mangaļsalas mola šo pēcpusdien bija ok. Izmērs tik tāds pašvaks. Tautas daudz, lai gan vietas bija diezgan, pus mols tukšs, bara instinkts, visi čupojas kopā.
Citiem liekas, jo tālāk met un vairāk āķu, jo vairāk malkas. Lai gan reņģe turpat pie kājām nārsto :)
Viens sportists Neste laivā un gramzda skaisti rādija kā nevajag darīt iekšpus mola. Sportists turklāt džigoja. Ja nofilmētu uz aizsūtītu uz federāciju, diskābeli dabūtu?
26.aprīlis 2020, 20:04 | links
 
vits2 [26.04.20]: No rīta līdz 9iem: cope reta. Līņā.vē
Copmaņu daudz? Kāds vējš? Nevaru izlemt starp mangaļiem un bolderāju.
26.aprīlis 2020, 11:18 | links
 
No rīta līdz 9iem: cope reta. Līņā.
26.aprīlis 2020, 10:15 | links
 
Biju aizbraucis līdz molam ap 19:00, liels vējš, pat nemēģināju mest, pārējie tāpat. Uz Bolderājas mola cilvēku bija daudz.
25.aprīlis 2020, 21:36 | links
 
No 9 līdz 14 ļoti švaki ķērās. Tik pašā galā kkas mazliet ķērās.
24.aprīlis 2020, 16:07 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager