Kaņiera ezers

Mes 7.nov sestdienā bijām oltes raidijumu filmēt, 8laivas
ar fly vs jerk tematiku, 107cm izvilka bigbaita laiva un 95cm Olte uz šūpiņa dabuja. parejiem švakāk.
man bija viena uz džerka bet neliela..salīdzinoši švaka cope likās.
13.novembris 2020, 13:08 | links
 
6dien divas ekipazas paspiningojam Kanieri , laiks labs , apmacies un nedaudz vejins ideali prieks lidakas , copejam 8:00-14:00 un rezultati loti loti svaki man viena lidaka knapmera laivaa kolegim viena svaka cope pie lai as un ta pati nopurinajas... otra ekipaza meginaja purva kaut ko sameklet tacu taa ari neko neatrada.... vairs uz Kanieri nebrauksim
13.novembris 2020, 11:51 | links
 
https://www.youtube.com/watch?v=QjrPe14q_kM 3 mazizmēri no 10:00 līdz 15:00 Visus džekus ko satiku ceļā ar lomiem nevarēja palielīties-ruduļi ļoti daudz ....
16.septembris 2020, 20:54 | links
 
Zāles tā pat kā visur šogad ļoti daudz, bet zināmas vietās var pat uztvičot. Līdaka kā kuru reizi ņemot un kā kuram. Ir matadori, kas savelk mēra līdaku normu, a citiem ne copītes. Asaris gan aktīvs, tikai jāatrod bārs. Pagājušajā svētdienā pa 2 h kādus 30 asarus ieskaldiju, labāk ņem 2 nr rotiņu.
30.augusts 2020, 13:06 | links
 
Kāds var padalīties ar ziņām par Kaņieri? Kas ar ūdeni, zālēm, zivīm? Nākošo sestdienu dodamies uz sačiem, bet gadus 3 tur nav būts :(
29.augusts 2020, 21:30 | links
 
Nedēļas nogali nebiju īsti makšķerēt, bet ar ģimeni pavadījām pa Ventspili, Jūra, pilsēta, bērniem akvaparks ... tēvam plāns varbūt noķert kādu izdaudzināto Ventas asari, bet tā līdz tam arī netikām, atpakaļ braucot gar jūras krastu, caur Mērsragu bērni izteicās, ka vairāk pa jūru negribās, bet sievai gribējās ar sup dēli vēl pabraukt kādu 1-2h, tā nolēmām ka varētu Kaņierī meitas pavizināt ar laivu un sieva ar supu - domāts darīts. Tas nebūtu es, ja nebūtu kaut kas no copenēm, bet par cik ka tēmā bija domāts Ventas asaris tad pa lielam vieglie kāti, neko saliekam asara kātus līdz 5gr un pat pavada atrodas, puika mammai sāk štelēt supu - te nu man apgaismība nāk no laivas bāzes īpašnieka - sups = laiva un ar savu nedrīkst, nu neko izlīdzamies ar nomas, paldies Kaņiera laivas bāzes nomniekiem.
Neko braucam iekšā ar tādu loku pa pirmās zonas lielo pleķi, pavadot sievu/mammu – pirmie metieni pa tukšo un īsti nepatīk tas vieglais duļķis, meitas taisa trādarīdi ar laivas ķēdi – troksnis liels un prieki arī.

Ka jums liekas bula laikā, kad laivā ir tradi-rīdi - 1h laikā var ko noķert?

Ar nelielu loku pieairējam pie zināmas kants, kur kādreiz ir ķertas līdakas un arī asari – puika nomaina uz rotiņu un pirmajā metienā ir neliels asris … es atkal uzlieku mazāku gumiju un uzfīreju jaunāko meitu pie sievas uz supa .. tā arī nu laivā paliek klusāks un še viena cope nost, otra cope nost – tā es kādus 5x pasēju (asarus nebiju nu jau vairākus gadus un vieglais kāts figurē rokās kā spalviņa) bet pēc tam jau pirmais laivā, puikam ar - tā nu ātri šo to ielasām smalki jau bet sunim derēs (lielākajam pie 200+gr) un te mans jaunais anti rekords uz džiga, ja šķiltavas ir ~8cm tad asaris velk uz veseliem 5cm - dzīvē izskatījās uz 2cm, lieli smiekli , foto un ar meitas starpniecību nokļūst paaugties… te nu 1h pagājusi un braucam ārā …
Tā nu diena beidzas, ja neskaita mega korķi uz Ventspils šosejas starp Sloku un Jūrmalas šoseju, kura iemeslu tā arī nesapratu – izņemot, ka daudz vadītāji iespējams nemāk braukt intensīvā satiksmē!




9.augusts 2020, 23:39 | links
 
Ruduļu kā dubļu
4.augusts 2020, 11:18 | links
 
Tie, kas māk līņus un karūsas kaņierī ķert, veiksmīgi to dara visu vasaru, ja nav pārāk auksts ārā, par brekšiem nav dzirdēts,ka uz pludu būtu ķerti, tikai cemmers vai mj
4.augusts 2020, 11:17 | links
 
Kads cope uz pludinu? Ir verts tagad braukt uz kanieri (attiecigi sonedel) uz balto zivi? Interese rudulis, linis, breksis.
4.augusts 2020, 00:37 | links
 
Bet tāpat tas Kaņieris aug ciet.
buslis, 25.jūlijs 2020, 11:26


Ezeru aizaugšana jeb eitrofikācija ir dabisks process, jo seklāks jo ātrāk tas notiek. Visi mūsu ezeri ir jauni, maksimums 10000 gadu, tie pārsvarā ir ledāju izveidoti, pēc pēdējā ledus laikmeta. Tādi kā Drīdzis jau ir retums, subglaciālā izcelsme, mezotrofs, dziļš un viens no tīrākajiem Baltijā, tāds varētu pastāvēt vēl desmitiem tūkstošu gadu ja tik cilvēks nepiebeigs. Otri populārākie ir lagūnu ezeri, tie ir visi piejūras seklie, arī Kaņieris. Tie ir visjaunākie, 2-4 tūkstošu gadu veci, bet arī ar visīsāko mūžu, ātri aizaug ar niedrēm, pārpurvojas. Un cilvēks šo procesu tik veicina, pazemina vēl līmeni ar kanāliem uz jūru. Protams intensīvi pļaujot niedres, krastos izveidojot ganības ragulopiem un savvaļas zirgiem, var šo procesu palēnināt. Visjēdzīgākais būtu pacelt līmeni ar slūžām, bet tak vietējie iedzīvotāji protestēs. Bet lai vai kā Kaņieris tomēr pārsvarā aizaudzis ar mieturaļģēm hārām, bet tās lieliski attīra un dzidrina ūdeni, tāpēc Kaņierī pat aizaugušajas vietās ūdens ir kā asara. Tikai jautājums kā tās tiks galā ar tām kormorānu guano tonnām katru gadu, domāju netiks.
25.jūlijs 2020, 15:12 | links
 
elgreko [25.07.20]: Tiem draņķiem jāpielaiž covidu
Bet tāpat tas Kaņieris aug ciet. Kāda reālā ūdens virsmas platība. Dziļums nekāds. Būtu barga ziema vispār skuju taka visam. Reāli bēdīgi ar to ezeru.
25.jūlijs 2020, 11:26 | links
 
Tiem draņķiem jāpielaiž covidu
25.jūlijs 2020, 10:16 | links
 
Vispār kaut kā jocīgi, kāpēc tos kormorānus neķer tā lipīgā putnu gripa?
Vistas un visādi citi cīruļi gar zemi, bet šitiem hoķ bi h..
Vai nevar kaut kā tā palīdzēt?
24.jūlijs 2020, 22:45 | links
 
Pirms pāris dienām rīta agrumā biju Lapmežciemā, zvērīga puvušu olu smaka nāk no Kaņiera puses, agrāk tādu izjutu tikai Čaukciema pārpurvotajā galā kur vietām izplūst sērūdeņraža avoti. Bet ko var gribēt ja katru dienu tūkstošiem kormorānu guano nokļūst ūdenī..
20.jūlijs 2020, 16:52 | links
 
snitraM [18.07.20]: Man liekas ka galvenā problēma ir ezera aizaugšana, vietās kur kādreiz labi spiningojām nu ir totāls purvs kur pat izairēties nevar. Drīz no ezera lietojama būs 1/4 daļa, pārējais būs dēlēm un odoiem.
Pie tādām siltām ziemām un karstām vasarām tur ezeram būs brāļu kapi visai fiksi. Noteikti kad būs jau maksimālā dirsā, tad tiks izstrādāts kāds valdības ezera glabāšanas plāns kuram pretī būs zaļo lomiks - lai jau aug ciet un būs vismaz iespējas putniem kur ligzdot un dzīvot.
20.jūlijs 2020, 14:56 | links
 
Kādu laiku atpakaļ sadaļā par Enguri rakstīju ko vajadzētu darīt ar ezera aizaugšanu,to varētu attiecināt arī uz Kaņieri.Smēlējs ,kas to sapropeli sūktu laukā.lauksaimnieki domāju labprāt to pirktu,plus ezeru padziļināšana.bet vai tad kungiem to vajag

elgreko, 18.jūlijs 2020, 20:42


Jā ir sapropelis daudz Kaņierī, bet lielākoties Kņierī apakšā ir dolomīts un smilts, līdz ar to tas ir triviāli.
Otrām kārtām mēs zinām jau no padomju laikiem sapropeļa pumpēšana sabojā ezeru - piemērs tā pati Lobe.
19.jūlijs 2020, 01:23 | links
 
Kādu laiku atpakaļ sadaļā par Enguri rakstīju ko vajadzētu darīt ar ezera aizaugšanu,to varētu attiecināt arī uz Kaņieri.Smēlējs ,kas to sapropeli sūktu laukā.lauksaimnieki domāju labprāt to pirktu,plus ezeru padziļināšana.bet vai tad kungiem to vajag

elgreko, 18.jūlijs 2020, 20:42

Lauksaimnieki pirks tad, ja cena būs adekvāta sastāvam + vēl tas ir kaut kur jāaizved un jāiestrādā.
Un ja tas ir īstais sapropelis, nevis kaut kādas dūņas vai kūdra, tad tam ir jāizsalst.Daudzi purvi, kūdras raktuves reiz bija ezeri. Aizaugšanas process ir dabīgs.
18.jūlijs 2020, 23:24 | links
 
Kādu laiku atpakaļ sadaļā par Enguri rakstīju ko vajadzētu darīt ar ezera aizaugšanu,to varētu attiecināt arī uz Kaņieri.Smēlējs ,kas to sapropeli sūktu laukā.lauksaimnieki domāju labprāt to pirktu,plus ezeru padziļināšana.bet vai tad kungiem to vajag
18.jūlijs 2020, 20:42 | links
 
Man liekas ka galvenā problēma ir ezera aizaugšana, vietās kur kādreiz labi spiningojām nu ir totāls purvs kur pat izairēties nevar. Drīz no ezera lietojama būs 1/4 daļa, pārējais būs dēlēm un odoiem.
18.jūlijs 2020, 19:41 | links
 
Bet kā jau teicu, ja salīdzina 30 gadu griezumā tad zivju daudzums ir samazinājies dramatiski.....
30 gadus atpakaļ sūdīga cope uz līdakām ir tas kas tagad ļoti laba cope ... lai arī inventārs un meistarība augusi!
Davis-Di, 1.jūnijs 2020, 16:03


Jā skumji, 94. sāku tur spiningot. Tad no krasta bradājot ar gumijniekiem lomi bij labāki kā pašlaik no laivas. Lielākā kormorānu kolonija Latvijā to ezeru piebeigs pavisam.

Kā piemēram tie ruduļu bari kur simtiem ruduļu 1,5KG + bija nav vispār novēroti vairs, tajā laikā lielās līdakas ielenca viņus un uz 30 min bija dzīres...
Davis-Di, 1.jūnijs 2020, 16:03


Pēdējo reiz ko tādu manīju ja nemaldos 98.tajā Antiņciema galā. Tiesa ne 1.5 bet tādi bik zem kg ruduļi bailēs leca ārā no ūdens tādā lokālā niedru ieskautā līcītī kur dziļums tikai ap 1m. Un kroksis tos medījot stūma sev pa priekšu pamatīgu vilni!
17.jūlijs 2020, 20:35 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager