Salaca

Dalieties pieredzē par Salacu.
Salacgriva no ledus briva? Ir jau jega tur braukt ar pludu fideri?

edvinsdainis, 5.marts 2021, 15:19

Vēl vakar braucu pār Salacgrīvas tiltu un varēja redzēt, ka upe vēl tajā vietā nebija atbrīvojusies no ledus pilnībā
7.marts 2021, 22:05 | links
 
Salacgriva no ledus briva? Ir jau jega tur braukt ar pludu fideri?
5.marts 2021, 15:19 | links
 
Sveiki! Kā izskatās Salaca? Nopirktas licenses uz 27.02. (B zona), bet ir nopietnas bažas vai upe maz būs copējama. Varbūt kāds var padalīties ar informāciju.
24.februāris 2021, 16:51 | links
 
Esmu līdzjūtīgs, tāpēc žēl, ja kādam ir licence, bet upe ciet. Bet, spriežot pēc ironijas, ne visus ir jāžēlo. Nojaušu, ka kaut kur vēl upe vaļā. :) Es biju tāds bailīgāks, izvēloties datumus, un sākšu tikai marta beigās. :)
4.februāris 2021, 22:00 | links
 
bet nav, kur iemest.

Kuha, 4.februāris 2021, 21:31

Var mājās iemest, zolīdi pie galda.
4.februāris 2021, 21:57 | links
 
Tu nezini, kā ar ledu, bet tev žēl... :)
4.februāris 2021, 21:48 | links
 
Sveiki, kungi! Kā Salacā ar ledu? Visās zonās upe ciet? Žēl to, kas nopirkuši licences februārī, bet nav, kur iemest.
4.februāris 2021, 21:31 | links
 
Varbūt stulbs jautājums, bet vai atļauts bļitkot no ledus ja ir parastā dienas licence?
4.februāris 2021, 19:10 | links
 
Lai LM ekonomiski spētu sevi uzturēt, veikt visu nepieciešamo ūdeņu izpētē, analīzē un aizsardzībā, domāju, licences cenai būtu būt ar 3 nullēm. Pagaidām tā ir acu aizmālēšana un muļķu ķeršana.
Tākā, par visu to mēs jau maksājam atspērušies nodokļu veidā! Labi, ka man tuvu Igaunija. Parādu inspektoram pensionāra apliecību un viss bumbās. Gan jau C19 uzveiksim, jeb viņš uzveiks mūs! Ja ne, sadzīvosim kā ar visām pārējām kaitēm. Tāpat arī Somijā. Tur pat, būdams pensionārs, 5lašveidīgās drīkstu lomā paturēt. Vienigi, liegums no 01.09.-30.11. Zivs tur tusē visu gadu.
Kuha minēja Norvēģiju. Priekš norvēģa 30€ tas pats, kas latviešu zēnam 30centi.
Somijā bija 5€
Bērni līdz 16, invalīda un pensionāri no 65 par brīvu!
Vienā pūlā, t.i. pie paša HES aizsprosta, no ekselenti aprikotām, apgaismotām laipām nakts cope 18€ Tur tad viss- kamīni, ledusskapji, zivu tīrāmie galdi, uzglabājamie sprosti un laipas ~1-1,5 km garumā.
17.janvāris 2021, 15:04 | links
 
Kas man reāli besī, no lašu LM.
Tas ir, ka puikam 11 gadi, lai viņš spiningotu līdzas jāpērk arī lašu licence, viņam iespēju noķert lasi ir stipri mazākas un viņš pat C&R veidā nedrīkst, papildus iegādāties viņam arī nav tik viegli.
Nav jau tā ka būtu nabags, bet viena diena licencēs, man kā daudz bērnu tēvam - Venta 30€ , Salaca 40€, Gauja 20€, ja vien zona, labi ka meitas aktīvi necopē, lai arī prasās!
17.janvāris 2021, 14:51 | links
 
Labs piemērs, kā organizēt LM, bija Copes Lietās. Rudzinskis aprakstīja, kā tas notiek Norvēģijā. Licences izlozē, limitēts skaits uz vienu personu utt. Mums varētu ieviest ko līdzīgu.

Kuha, 17.janvāris 2021, 13:48


Nu var i tā, ja interesē vienlīdzīgas iespējas un sociālais taisnīgums... A ja tiešām, lai būtu ekonomikska jēga valstij un zivju resursiem, tad var atklātu izsole ar augšupejošu soli un augstu minimālo cenu. Lai tad turīgie sitas ar maciņiem un baro savu ego, a ja par katru licenci varētu ielaist vismaz 1000 smoltu pusi tai ūdenī, pusi citos, tad tam ir jēga :D
17.janvāris 2021, 14:30 | links
 
Mūsu baltu tautas ir totāli nojūgušās uz copi. Domāju, lielākais skaitlis pasaulē (rēķinot uz iedzīvotāju skaitu, protams ).
raihs, 17.janvāris 2021, 14:09


Jā, ir daudz... Lai gan domāju, ka procentuāli varētu neatpalikt Japāna, Krievija,Ukraina - pa lielam tās arī ir valstis, kas dzen uz priekšu makšķernieku inventāra un copes tehniku progresu... USA tur stipri reģionāli, jāņem vērā, ka tā tomēr ir politiska, nevis nacionāli-tradicionāla valsts, pa lielam pat ne valsts, bet valstu-štatu savienība. Ir pāris štatu, kur copmaņu % varētu būt ne mazāks kā pie mums, a ir kur vispār praktiski nav.
17.janvāris 2021, 14:25 | links
 
Diemžēl tas arī ir iemesls, kādēļ pēdējos 8 gadus ziemās mūku prom no Latvijas. Vismaz 13000km attālumā nav latviešu un leišu :) Un nav arī bardaka... Mūsu baltu tautas ir totāli nojūgušās uz copi. Domāju, lielākais skaitlis pasaulē (rēķinot uz iedzīvotāju skaitu, protams ). Šogad gan nekur netieku visiem zināmu iemeslu dēļ...
17.janvāris 2021, 14:09 | links
 
Labs piemērs, kā organizēt LM, bija Copes Lietās. Rudzinskis aprakstīja, kā tas notiek Norvēģijā. Licences izlozē, limitēts skaits uz vienu personu utt. Mums varētu ieviest ko līdzīgu. Piemēram, Salacā katram max četras reizes sezonā, katrā zonā vienu reizi. Dienas licences cena- 30 EUR. Un nekādu sezonas licenču! Ja kādam ir baigie nopelni, lai pērk dienas licenci par puscenu.
Gaujā arī vajag izmaiņas. Stipri jāsamazina licenču skaits dienā katrā zonā, arī jāievieš max reižu skaits katram, piemēram, piecas. Un dienas licencei būtu jāmaksā 20 EUR. Paturēt drīkst vienu zivi, vienalga, ar spuru, vai bez. Citādi tie bari pie upes ir nenormāli.
17.janvāris 2021, 13:48 | links
 
Nenoliedzu LM, bet tam jābūt samērīgam ar pozitīvu rezultātu - nevis izredzēto monopols ar gandrīz 0 atbildību.

Davis-Di, 17.janvāris 2021, 13:30


bet tur jau tā nelaime... ja man kāds ar cipariem spētu pierādīt, ka no LM ir jēga - ekonomiska un/vai zivju resursu palielināšanā utml. tad es arī būtu par un pat piekristu ka var biki sociālo taisnīgumu piegriezt, ja jau ir reāla pragmatiska jēga valsts ekonomikai... Tikai padsmit gadu laikā to neviens nav spējis izdarīt, nav tādu ciparu... Nu nav neviena pozitīva labās prakses piemēra, ja nu vienīgi Burtnieks un arī tā stipri aiz testikulām pavilkti... LM ir spējīga tikai parazitēt uz esoša dabas resursa, līdzko tai būtu jāatliek atpakaļ vismaz tikpat cik paņem, tā visa jēga zūd... Tad priekš kam vairot tādas parazītiskas "prokladkas" ?! Lai valsts dara savu darbu - uz zinātniska pamata nosaka noteikumus un kontrolē to izpildi, viss vienkārši.
17.janvāris 2021, 13:44 | links
 
Es esmu psr LM, jo neredzu citu iespēju sakārtot copi. Pašreiz gan ir tā, ka pat ar LM to nevar lāgā panākt...

raihs, 17.janvāris 2021, 13:27


Nenoliedzu LM, bet tam jābūt samērīgam ar pozitīvu rezultātu - nevis izredzēto monopols ar gandrīz 0 atbildību.
17.janvāris 2021, 13:30 | links
 
Es esmu psr LM, jo neredzu citu iespēju sakārtot copi. Pašreiz gan ir tā, ka pat ar LM to nevar lāgā panākt...
17.janvāris 2021, 13:27 | links
 
Pēc būtības un absurda:
BIOR no MK naudas un Valsts naudas regulāri ielaiž lašu mazuļus Latvijas upēs.
Makšķernieks legāli bez papildus dārgas licences izņemot Daugavu un Jūru reāli nedrīkst noķert un paturēt, tai pašā laikā zvejnieki rudenī kāš uz nebēdu un bloķē tā upes ietekas ka pat netiek iekšā. Tad nāk LM censoņi, kas uzskrūvē licenču cenas un paši saņem gada atļaujas ar iespēju paturēt 10 lašus, kamēr ar katru inspektors viņus ir piefiksējis. Kā tiek iztērēta, izsaimniekota 80% licenču nauda ir pat cits stāsts.

Tad jautājums, kāpēc BIOR nauda lielākoties tiek tērēta lašveidīgo zivju pavairošanā, ko absolūtais vairākums nevar ķert, it sevišķi svaigo spožo. Kāpēc nauda netiek ieguldīta ar skatu ilgtermiņā, kā piemēram Latvenergo nauda netiek ieguldīta virs HESiem, lai attīstītu zivju populāciju un makšķerēšanas tūrismu (lai mums būtu pašiem sava Ebro), bet tiek baroti pāris kooperatīvi Daugavas lejtecē, līdz ar to atstāta novārtā ~9/10 no upes, utml.!
17.janvāris 2021, 13:25 | links
 
P.S.
Gaujas mērkaķošanos, pat, kauns pieminēt! Kauns par saviem novadniekiem, kauns par viņu lemtspēju!
17.janvāris 2021, 12:34 | links
 
LM Publiskajās ūdenstilpēs, ir ņirgāšanās par Valsti, tās resursiem un iedzīvotajiem. Daļa apsviedīgu tautiešu, pašvaldību paspārnē, radījuši sev patīkamu un arī ienesīgu nodarbi ar slēptas privatizācijas piegaršu. Jau tik tālu, ka tiek ignorētas gan Eiropas savienības cilvēktiesību normas un MK noteikumos paredzētie atvieglojumi dažādām iedzīvotāju sociālajām grupām.
Kliedzošs piemērs- LM nolikums Alūksnes ezerā! ALJAs runasvīri iedomājušies, ka viņi ezera īstenie saimnieki, ne VALSTS!
Par LM Salacā. Ja kādam interesētu populācijas nākotne, Mērnieku audzētava strādātu šo baltu dien.
Neesmu pret LM, bet esmu par civilizētu un VALSTISKU! Mēs, attiecībā pret vecās pasaules Rietumu valstīm, esam priviliģētā stāvoklī- mums, brīvi piejamas Valsts Publiskās ūdenstilpes! Un tāpēc tās jāapsaimnieko valstiski, veicot zinātnisku izpēti un izstrādājot ilgtermiņa projektu, gan ūdens kvalitātes, gan ihtiofaunas uzlabošanai un atjaunošanai, VVD uzraudzībā un kontrolē.
17.janvāris 2021, 12:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager