Dāvis....nu redz man 70gadi un viss abzinīgais mūžs pagājis karpu copē!Tagad copēju Rubenes dīķos jo nav ne spēka ne transporta ar ko braukt!Es te dzīvoju un man 10min līdz dīķiem.Tagad jau divas reizes nedēļā aizeju uz copi,nav švunka un nav jaunības azarta!Es vienmēr esmu turējis noslēpumā kā es to daru.Pāris cilvēkiem esu iemācijis un viņi ķer labi!Man nav pretenzijas pret grunteņotājiem profesionāļiem,ne asakas viņiem!Vienkārši tas ir baigi superīgs biznes.Man ļoti daudz profesionāļi ir rakstijuši ka jāpārdo tie traki dārgie rīki ,jo neķeras kā gribēts!Arī prasijuši koordinātes kur copēt,bet pēc pateikšanas pazūd!Būtu paldies pateikuši!Dāvi...Atbrauc uz Rubeni,Parādīšu ka cope karpas,kautgan es to copi saucu par mrdībām!Es piebraucu ar laivu vinai klāt un pielieku pie deguna,ja ņam tad pāris minūtēs,ja neņem,tad meklēju citu!Tā arī no krasta!Nupat pienācis tas vecums kad gribas kautko atstāt pē»c sevis!
orests, 19.jūnijs 2021, 23:52
Nu redz uz nakti paliek vēsāks un spējam komunicēt.
Ķert un izvilkt trofeju izmēra karpas uz pludiņu uzskatu ir augstākā pilotāža un cepuri nost tev (bet kā jau minēju tā ir cita disciplīna), tiesa tai pašā laikā ķert karpas uz dzīvo ēsmu vai ar ēsmu uz āķa ir bīstami karpai, jo viņa spēj ļoti ātri ierīt un ļoti dziļu un ja nav mērķis viņu apēst tad ieteiktu izvēlēties mata sistēmu, man laukos dīķī nav lielas - patreiz līdz 3kg un šogad jau vienu dabūjam cept, jo ierija momentāli, ka āķa gals krapi no rīkles radījās.
Man astoņdesmito gadu beigās ir trofeju izmēru karpas uz pludiņu un viss izaicinošākās bija uz peldošu maizes garozu, guļot zallē un ar korķa pludiņu, kas ar bērza tāsīm bija novēpināts melns. Pēc tiem laikiem uz pludu lielāka karpa par ~3kg arī nav bijusi, bet arī uz viņām ar pludu nēsmu tā mērķējis.
Manas top piecas karpas nāk no Ventas un citām nekomerciālam ūdenskrātuvēm (uz gruntenes), tā kā nevar saukt mani par dīķu cienītāju, lai arī zinu ka savu jaunu PB rekordu uztaisītu dīķī.
Bet paldies par piedāvājumu, nav man patreiz mērķī tas, un katrā ziņā man lielākā bauda ir pašam izkost, tāpēc daudz eksperimentēju, pētu, lai ar ko un ko copētu, un arī kad taisījām boilas tad Latvijā tas galīgi nebija populāri, bet tagad gandrīz katrs rullē.
Ne asakas.