Līņi un to cope

Par to dūņu garšu...vai tik tas nebūs saistīts ar katra garšu kārpiņām un viss ir galvā .Vienugad viena no Dārgās māsām sajuta, manis žāvētam ,Babes līnim dūņu garšu...pārējie ~5 ļauži,neviens neko nesajuta.Šogad...vai nu viņai aizmirsies,vai nu kas cits pamainījies...tikai uzslavas !:)Es personīgi ,ne kamā nemērcēju un ar neko neapkaisu...izķidāju un žāvēju,pēc tam izturu sālsūdenī un vanckāju iekšā.:)Bet saskāries esmu ar dūņu piegaršu zivīm.Vienreiz Engures asari atdeva dūņu garšu...otrreiz Limbažu Dūņezera karūsas ( tās toč nebija ēdamas ),lai gan patstāvīgi tur viņas kāds velk.Par viss ir galvā...nu tikko salasoties, tā riktīgi iegaršoju, nesen pagatavoto Babes līni...nav nekādas piegaršas...urjā...ar galvu viss ok !:)Piekrītu ( seedoo)...majonēze un tomātu mērce visu izglābs !:)
19.jūnijs 2021, 16:48 | links
 
Bebrs sniedz recepti par bebriem :):). Sorry, nevarēju noturēties neierēcis.
19.jūnijs 2021, 14:18 | links
 
Man pat reiz zutis bija ar tādu dūnu piegaršu ka šausmas. Katra zive ja ir dūnains un smirdīga ūdenstilpne tad zivei būs dūnu piegarša.
Par kūpinājumiem. Man patīk visādi marinetas un kupinātas zives. Gan vienkārša marinade, gan ar sieru un zalumiem. Jo visu laiku ēst tikai vienā marinādē kupinatu zivi apniks. Par medijumu to vajag tikai izmercēt udenī bez visadām piedevām, lai izvilktu asins. Bebrus obligāti vajag mercēt lai samazinātu specifisko smaržu. Pienā izmercets zakis un izsautets kazanā ir vispār super.

swordfish216, 19.jūnijs 2021, 12:43

Ja medījumam gribi izvilkt ārā asinis, bik ir jāpiešauj klāt etiķis, bebra gaļu jāpatur gāzētā ūdenī. Pārējais kā kuram tīk, galvenais nepār(cept)kūpināt
19.jūnijs 2021, 13:39 | links
 
Man pat reiz zutis bija ar tādu dūnu piegaršu ka šausmas. Katra zive ja ir dūnains un smirdīga ūdenstilpne tad zivei būs dūnu piegarša.
Par kūpinājumiem. Man patīk visādi marinetas un kupinātas zives. Gan vienkārša marinade, gan ar sieru un zalumiem. Jo visu laiku ēst tikai vienā marinādē kupinatu zivi apniks. Par medijumu to vajag tikai izmercēt udenī bez visadām piedevām, lai izvilktu asins. Bebrus obligāti vajag mercēt lai samazinātu specifisko smaržu. Pienā izmercets zakis un izsautets kazanā ir vispār super.
19.jūnijs 2021, 12:43 | links
 
Arī šķiet dīvaini! tak loģiski, ka ir pļaņčkas, kur zivis pievelkas ar smakām,, ne tikai līņi un uz turieni, ja arī kāds brauc, tad tikai pavalkāt !! Tie paši Engures ruduļi !!
19.jūnijs 2021, 11:06 | links
 
Nu varbūt kādam aizskāršu sirdi, bet kada vēl dūņu garša. Tas pats ar karpām. Tā viņas garšo un tā ir gaumes lieta. Tas pats ar medījumu. Cilvēki mērcē kaut kādos ūdeņos, pienā, pilina ūdeņraža pārskābi klāt, sodu, pelnus ber. Debilisms. Ja grib prosta zivi bezgaršīgu, tad jāiet uz veikalu, un tas pats par medījumu. Jāpērk liellops vai cūkgaļa un uz priekšu.
Vispretīgāk ir turēt pienā un kārtīgi nenoskalot. Cik skaisti un pretīgi garšo un smaržo piededzis piens. Visu cieņu.

buslis, 19.jūnijs 2021, 10:54


Tomēr nav taisnība, jo dūņu garša ir, un var būt arī asarim. Par gatavošanu - es zivs pagatavošanā izmantoju tikai sāli, cukuru, ķiplokus, dažreiz citronu(grillam) un piparus. Tie "nomajonizētie" kūpinājumi, ko var brīžiem redzēt bildēs ir pilnīgs čau. Zivs jāgatavo pa vienkāršo, lai nenomāc pašās zivs konkrēto garšu.
19.jūnijs 2021, 11:03 | links
 
Dūņu garša ir līnim. Upēs nekad nav trāpijies, brīžiem, bet reti ir nelielos, aizaigušos dīķos. Parasti uz tādām vietām nebraucu, gadus padsmit tādi līņi nav trāpijušies. Interesanti, ka vienu gadu tajā pašā ūdenstilpnē var būt dūņu garša, citgad nē. Cope tagad pašā vakarā, pa nakti un agri no rīta.
19.jūnijs 2021, 10:57 | links
 
edzuss2 [19.06.21]: Nu nesaprotu kur un kādi līņi ir jāķer, lai viņiem būtu dūņu garša :))
Nekad neko tādu neesmu izjutis. Tas viss nav galvā un iedomās?
Tas pēdējais komentārs protams nebija Tev edzuss, bet tiem, kuriem vajag līni, kurš negaršo pēc līņa. Varbūt ir jāiemācās normāli gatavot ēdiens ar cieņu pret produktiem nevis pašam un citiem ir jāiestāsta, ka tā ir jābūt un jāgaršo,jo citu neko nemāku.
19.jūnijs 2021, 10:56 | links
 
edzuss2 [19.06.21]: Nu nesaprotu kur un kādi līņi ir jāķer, lai viņiem būtu dūņu garša :))
Nekad neko tādu neesmu izjutis. Tas viss nav galvā un iedomās?
Nu varbūt kādam aizskāršu sirdi, bet kada vēl dūņu garša. Tas pats ar karpām. Tā viņas garšo un tā ir gaumes lieta. Tas pats ar medījumu. Cilvēki mērcē kaut kādos ūdeņos, pienā, pilina ūdeņraža pārskābi klāt, sodu, pelnus ber. Debilisms. Ja grib prosta zivi bezgaršīgu, tad jāiet uz veikalu, un tas pats par medījumu. Jāpērk liellops vai cūkgaļa un uz priekšu.
Vispretīgāk ir turēt pienā un kārtīgi nenoskalot. Cik skaisti un pretīgi garšo un smaržo piededzis piens. Visu cieņu.
19.jūnijs 2021, 10:54 | links
 
Nu nesaprotu kur un kādi līņi ir jāķer, lai viņiem būtu dūņu garša :))
Nekad neko tādu neesmu izjutis. Tas viss nav galvā un iedomās?
19.jūnijs 2021, 10:26 | links
 
Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli

survival, 18.jūnijs 2021, 13:40
Es daru pa vienkaršo. Lai nebūtu duņu smakas un piegaršas marinēju sālī ar melniem pipariem uz stundu ledusskapī. Pec stundas izņemt, izskalot ar augsto ūdeni. Pēc tam ņemu foliju, tur biķin olīveļļu lai zivs nelipinas pie follijas. Zivi vēl drusciņ drusciņ sāls, vederā citrona gabaliņu, svaigu timiānu un pētersīļus vai diļļes. Ietinu follijā un 20 minūtēs cepeškrāsnī pie 200 gr. Pēc 20 min. atvērt, pārliecinājamies vai ir gatavs un aiziet...
Ļoti garšīgi sanāk

stonedrider, 19.jūnijs 2021, 08:34
Ketčups dara brīnumus.............

seedoo, 19.jūnijs 2021, 09:58


:). Pagājušo gadu viens bija ielicis recepti, ka vējenes vāra 5 stundas ketčupā kopā ar dārzeņiem.......:).
19.jūnijs 2021, 10:07 | links
 
Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli

survival, 18.jūnijs 2021, 13:40
Es daru pa vienkaršo. Lai nebūtu duņu smakas un piegaršas marinēju sālī ar melniem pipariem uz stundu ledusskapī. Pec stundas izņemt, izskalot ar augsto ūdeni. Pēc tam ņemu foliju, tur biķin olīveļļu lai zivs nelipinas pie follijas. Zivi vēl drusciņ drusciņ sāls, vederā citrona gabaliņu, svaigu timiānu un pētersīļus vai diļļes. Ietinu follijā un 20 minūtēs cepeškrāsnī pie 200 gr. Pēc 20 min. atvērt, pārliecinājamies vai ir gatavs un aiziet...
Ļoti garšīgi sanāk

stonedrider, 19.jūnijs 2021, 08:34

Ketčups dara brīnumus.............
19.jūnijs 2021, 09:58 | links
 
Vienmēr esmu brīnijies: kāpēc cilvēki cenšas ēst līni, ja viņiem nepatīk dūņu garša? Ēdiet karpas un nebūs jāmokās ar mērcēšanu un citiem brīnumiem...

Lauris74, 19.jūnijs 2021, 09:29


+++
19.jūnijs 2021, 09:47 | links
 
Vienmēr esmu brīnijies: kāpēc cilvēki cenšas ēst līni, ja viņiem nepatīk dūņu garša? Ēdiet karpas un nebūs jāmokās ar mērcēšanu un citiem brīnumiem...
19.jūnijs 2021, 09:29 | links
 
Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli

survival, 18.jūnijs 2021, 13:40
Lai nebūtu duņu smakas un piegaršas marinēju sālī ar melniem pipariem uz stundu ledusskapī..
Ļoti garšīgi sanāk

stonedrider, 19.jūnijs 2021, 08:34

Vēl var iemērcēt pienā uz 2 stundam. Tad arī smaka iet nost
19.jūnijs 2021, 08:36 | links
 
Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli

survival, 18.jūnijs 2021, 13:40

Es daru pa vienkaršo. Lai nebūtu duņu smakas un piegaršas marinēju sālī ar melniem pipariem uz stundu ledusskapī. Pec stundas izņemt, izskalot ar augsto ūdeni. Pēc tam ņemu foliju, tur biķin olīveļļu lai zivs nelipinas pie follijas. Zivi vēl drusciņ drusciņ sāls, vederā citrona gabaliņu, svaigu timiānu un pētersīļus vai diļļes. Ietinu follijā un 20 minūtēs cepeškrāsnī pie 200 gr. Pēc 20 min. atvērt, pārliecinājamies vai ir gatavs un aiziet...
Ļoti garšīgi sanāk
19.jūnijs 2021, 08:34 | links
 
Vispār kūpinātam to garšu ir grūtāk sajust.
18.jūnijs 2021, 23:55 | links
 
Man kaut kā nekad nav gadījusies tā dūņu/dubļu garša)) Es parasti burtiski uz divām sekundēm apleju ar verdošu ūdeni(līnim jābūt 100% beigtam- un nedrīkst ilgāk, citādi āda nonāks nost) un tad aukstā ūdenī- un nobrauku ar roku-gļotas nāk nost pa pirmo. Vienīgi- es dzīvoju dzīvoklī, tāpēc to daru atsevišķā bļodā un pēc tam to gļotūdeni podā, citādi var aizdambēt vannu/izlietni. Bet pati cepšana- kas un kā kuram patīk- var i sviestā cept, i dilles, ķiplokus, citronu, sutināt saldajā krējumā ar viskaut ko, un ko tik vēl ne. Kūpināt arī labi)

badapiicka, 18.jūnijs 2021, 17:28


Man ar nav nācies izbaudīt dūņu garšu, lai arī ķēris esmu gan babītē, gan purva ezeros.
Tā tīri smejoties, varbūt ķiploks ar citrona pipariem to garšu nosit?
18.jūnijs 2021, 22:40 | links
 
survival [18.06.21]: Vīri un sievas padalās kāds ar liņa recepti, 1 tik ir kūpiņš nebūs aktuāli

Sāls, dilles, ķiploki.
18.jūnijs 2021, 19:53 | links
 
Domaataajs [14:20]: Ko tur īpaši iespringt, noberzēt ar sāli gļotas, iekšas un žaunas ārā, apsālīt, sapiparot, olās , miltos apvārtīt un eļļā vai sviestā uz pannas. visu ar galvu, vai pa gabaliņam. Nu kādu ķiploku, dilli var tajā eļļa iemest, sīpolu apcept. Būs labi.
Vienīgi, ja pa dūņām ļoti dzīvojies, tad piegarša, bet tad dzīvs jāpatur tīrā ūdenī pāris dienas, ja ir aizdomas.
Viens brakaris bija rūtainajā pirms kādiem gadiem divus dabūjis, viens esot bijis labs, tīrs, otrs pēc dubļiem riktīgi garšojis.Paldies tad jau pa vanu jāpeld Ina tas pāris dienas un pašam izlietne jamazgājas

survival, 18.jūnijs 2021, 15:48

Nu ja bļodas mājā nav, tad jāpeldina vannā :)
Jā, karstā ūdenī arī var iemērkt uz īsu brīdi, bet katram savs.
18.jūnijs 2021, 18:06 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager