Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
https://youtu.be/VP-4OXH9TU8
27.jūnijs 2021, 01:01 | links
 
andreiko [27.06.21]: Lūsi tu nevari apēst (tas taču ir galvenais ieguvums medības un copē). Man, ja pieķeras mežene vai sapals, pēc cīniņa es saudzīgi to zivtiņu laižu vaļā. Jo uz pannas viņu likt negrasos, nobučoju, saku paldies par cīņu, un laižu viņu vaļā. Nošautu lūsi atdzīvināt un palaist vaļā nevar.
Tātad tā ir tikai stulba plātīšanās un krāniņa rādīšana (cik man dižs un pūkains) pat tad, ja to dara stulba bāba un mežzine.
Kur tu rāvi, kad nevar lūsi apēst? Vilkus nēed jā, bet lūsis ēdams. Lūsis ir trofeja, viltīgs dzīvnieks, jeb grūti nomedit. Medības nesastāv vien no ēdams vai needams. Notiek visadi sagatavošanās procesi. Medijums tiek ielenkts, jeb tiek apiets apkārt mežiem vairāki kilometri, pētits domāts kuru pusi dzit, viņš mēdz uzskriet koka, paslepties, aplenc mežu zvērs izgājis. Darbs vējā. Nu nav tik vienkarši. Es lusi lāga redzējis dzinējos neesmu redzejis. Nevis tapec, ka nav viņu..
27.jūnijs 2021, 01:00 | links
 
https://youtu.be/2NTBLF1L1VQ
27.jūnijs 2021, 01:00 | links
 
Andreiko, labāk iekrāmē kādu vidjiku, to trulumu riebj lasīt.
27.jūnijs 2021, 00:56 | links
 
Lūsi tu nevari apēst (tas taču ir galvenais ieguvums medības un copē). Man, ja pieķeras mežene vai sapals, pēc cīniņa es saudzīgi to zivtiņu laižu vaļā. Jo uz pannas viņu likt negrasos, nobučoju, saku paldies par cīņu, un laižu viņu vaļā. Nošautu lūsi atdzīvināt un palaist vaļā nevar.
Tātad tā ir tikai stulba plātīšanās un krāniņa rādīšana (cik man dižs un pūkains) pat tad, ja to dara stulba bāba un mežzine.
27.jūnijs 2021, 00:55 | links
 
Aizliegt, aizliegt un vēl aizliegt..
27.jūnijs 2021, 00:47 | links
 
andreiko [27.06.21]: Junior, man vienkārši kaķi un suņi patīk daudz vairāk nekā cilvēki. Tāpēc aicinājumu šaut lūšus lielos daudzumos uztveru diezgan personiski.
Mednieki lūšus nešauj vairāk!!!! Un neaicina šaut vēl vairāk, tie nav nedz tūkstoši. Simts +, un atkārtošos, ja tu dzirdi mani, medību procesā dzīvnieku populācija nav samazinājusies.....
Lai kā tev nepatiktu, bet dabā ja vide ir piemērota zvēri vairojas paši, neatkarīgi no mūsu centības. Bet stulbi ir liegt apsaimniekošanas iespējas, kadas mums te ir Latvijā.
Medni, slokas, jau atņēma, jeb notrulinās viss.. foreles un lašus ar vairs paturet nedrrikst, tagad vēl lielas lidakas ar...
27.jūnijs 2021, 00:45 | links
 
andreiko [27.06.21]: Un lūsis briedi nespēj pievarēt, ja nu vienīgi mazuli. Lūsis pilnīgi netraucē cilvēkam dzīvot. Nezin kāpēc lūšu medības Eiropā ir atļautas tikai Latvijā, Igaunījā un Zviedrijā (iespējams, vēl kādā skandināvu valstī). Visur šo skaisto kaķi saudzē, bet Latvietim Vulgarim vajag bliezt nost un ielikt bildīti feisbukā. Goda vārds, pēc tā gājiena es to MEŽZINI Bābu varētu pats mierīgi nomedīt un noskalpēt, kaut arī neesmu asinskārs.
Nu ko tu melo, mežā pat cauna sturnai virsū uzbrūk, un briežu mazulis nav briedis?
Kā eiropā viņi var medit ja viņu tur nav. Gluži tas pats, cepties par to, kāpēc spānijā nenotiek zemledus makšķerēšana.
Un izlasi pēdējo savu aizstāvēšanas tekstu, pats esi gatavs nogalināt cilvēku. Mednieks, nekad otram cilvēkam neko tādu neteiktu, bet dzīvnieku aizstāvji, paši neizprotot procesu, bļauj visskaļāk un gatavi līdzcilveku nogalināt. Tu vēl runā par morāli.
Par medībām lai runā mednieki, par makšķerēšanu, lai runā makšķernieki, par potešanos, lai runā mediki.
27.jūnijs 2021, 00:40 | links
 
Junior, man vienkārši kaķi un suņi patīk daudz vairāk nekā cilvēki. Tāpēc aicinājumu šaut lūšus lielos daudzumos uztveru diezgan personiski.
27.jūnijs 2021, 00:37 | links
 
Ar medībām esmu saskāries daudz vairāk, nekā tu domā. Mans patēvs reiz diezgan ilgi nostrādāja Medību inspekcijā (pa vidu ribnadzorā arī). Starp citu, man Gaujā kaimiņiene ir pirmā un ilgadējā Medību inspekcijas priekšnieka Vernera Troskas meita Laine, viņa pašreiz ir šeit dāčā, rakstot lūkojos uz viņas apgaismotajiem logiem. Verners viņai to mājeli atstāja, pats apprecējās un dzīvo Garciemā (vai Kalngalē, hvz).
27.jūnijs 2021, 00:34 | links
 
andreiko [27.06.21]: Junior, bet lūsēni taču bija? Un aizgāja bojā pēc šīm medībām, jebšu nosprāga badā!
Par tiem gēniem nerunā, tādi ir katram. Azarts, adreenalīns utt. Pats deviņdesmitajos, kad dzīvoju divus gadus Bauskas pusē, esmu ar nereģistrētu melkašku šāvis stirnas. Kādu laiku pēc tam ar tādu pašu stroķi nošāvu jenotsuni Kaķeniekos. Un pēc tam padomāju - priekš kam man tas? Un izlēmu nekad vairs dzīvē pret zvēriņu šaujamo necelt.
Bet morāli pret citu, jeb līdzcilvēku cel. Tas ir jābut gēnos. Neuzspiežu. Katram savs. Es morgā ar nestrādātu, bet kādam tas ir jādara. Arī kādam it jāmedij.
Vēl nēetiskāk ir žurkas indēt, kur kaķis, pūce apēd saindētu peli un auziet boja.. dabā visam jābut, sabalansētam.
Nekādi mazuļi bojā neaiziet, joptvai nav viņi mājdzivnieki! Izmet kaķēnu mežā, paskatīsimies..
Tās ir spekulācijas, medību likumā ir atrunāti medību termiņi, kad izaug mazuļi un kļūst spējīgi būt patstāvīgi izsniedz licenzes.
Ko nebļauj par lapsām, jenotiem kur nošauj mammas tagad, tak mazuļi aizies bojā!!
Uz Nelimitētiem morāle kāpēc tev pazūd?
27.jūnijs 2021, 00:34 | links
 
Un lūsis briedi nespēj pievarēt, ja nu vienīgi mazuli. Lūsis pilnīgi netraucē cilvēkam dzīvot. Nezin kāpēc lūšu medības Eiropā ir atļautas tikai Latvijā, Igaunījā un Zviedrijā (iespējams, vēl kādā skandināvu valstī). Visur šo skaisto kaķi saudzē, bet Latvietim Vulgarim vajag bliezt nost un ielikt bildīti feisbukā. Goda vārds, pēc tā gājiena es to MEŽZINI Bābu varētu pats mierīgi nomedīt un noskalpēt, kaut arī neesmu asinskārs.
27.jūnijs 2021, 00:30 | links
 
andreiko [27.06.21]: Lai taču tas lūsis lasa tās stirnas, ko ta šim citu darīt, skriet uz rimi pēc mednieku akniņām?
Cik esmu lasījis, tad stirnas pie mums ir savairojušās bezjēgā, nav jau nekādi staltbrieži, lai tik ēd nost.
Ko ta stirnai uz policiju skriet un rakstit iesniegumu?
Meža cūkas izrok kartupeļu lauku,lai jau.
Lācis apēd bišu stropus, ko ta viņam uz veikalu iet?
Jebal, cilvēks ir piramidas augšā un paliks. Gudrs cilvēks apsaimniekos, lai būtu līdzsvars.
Un mednieki bija pirmie tie, kas saprata to, jāmedij gudri un izveidoja dabas rezervātus.
Aizejiet reiz medibās un paskataties kā tas notiek.
27.jūnijs 2021, 00:27 | links
 
Junior, bet lūsēni taču bija? Un aizgāja bojā pēc šīm medībām, jebšu nosprāga badā!
Par tiem gēniem nerunā, tādi ir katram. Azarts, adreenalīns utt. Pats deviņdesmitajos, kad dzīvoju divus gadus Bauskas pusē, esmu ar nereģistrētu melkašku šāvis stirnas. Kādu laiku pēc tam ar tādu pašu stroķi nošāvu jenotsuni Kaķeniekos. Un pēc tam padomāju - priekš kam man tas? Un izlēmu nekad vairs dzīvē pret zvēriņu šaujamo necelt.
27.jūnijs 2021, 00:25 | links
 
andreiko [27.06.21]: Lai taču tas lūsis lasa tās stirnas, ko ta šim citu darīt, skriet uz rimi pēc mednieku akniņām?
Cik esmu lasījis, tad stirnas pie mums ir savairojušās bezjēgā, nav jau nekādi staltbrieži, lai tik ēd nost.
Kāpēc ēd, un kā vēl. Mēs ar ēdam stirnas, lūšus, cūkas, alņus, zaķus, briežus, vistas, cālus, zivis.
Un lūsis arī briežus ēd.
Vāverite ar smuks dzīvnieks, bet putnu ligzdas iztīra pa smuko.
Un kāda huja pēc tu pēc tukstošu gadiem tiek medīti šie lūši šodien tu pamosties un sāc dziedāt, ev zin es izdomāju, es nav mednieks un zin man nepatik, kad tu medij lūšus.
Zin, man nepatik ka tu ēd zivis, man pašam negaršo, bet tu ar neķersi.
Kur ir tava morāle, un tāda pēkšņa interese par to, ko citi dara, atkārtošos jau tūkstošiem gadu.
27.jūnijs 2021, 00:22 | links
 
andreiko [26.06.21]: Cik saprotu un zinu, tad mednieks (teorētiski, protams) ir cilvēks, kas ne tikai bliež ar kramenīcu, bet arī pilliem spēkiem rūpējas par dzīvo dabu un sargā to.
Ja tas tiešām tā būtu, tad mednieki šo mātīti paši sen būtu ķemertiņā noslīcinājuši. Kamēr tas tā nav noticis, rezervēju sev tiesības uzskatīt, ka mednieki ir stulbi lopi, kas sev atvēlētās tiesības izmanto brutāli, asinskāri, stulbi un saprātam neaptverami.

https://jauns.lv/raksts/zinas/3622-cilveki-sasutusi-cik-nozelojami-medniece-gunita-lepojas-ar-nosautu-lusu-mammu
Nu re, sākās.. tumsonība... Lūšu mamma, foreļu mamma, raudas mamma, cūkas mamma.. kāda mamma? Mamma ir tev mamma, dzīniekiem nav mammu vai vecāki, uz kādu te morāli grib uzspiest. Mednieki neslepkavo, bet medij. Slepkavo cilvēkus. Un šis raksts ir tipiski tā pasniegts, kur lūša vietā varētu rakstīt cilvēka vārdu sanāktu nenormāli, sadistiski, kropli. Par dzīvniekiem runā medījums utt. Žurnaļugas lieto vārdu savārstījumus, lai morāle izzustu. Jeb darītājs tiek nomelnots.
27.jūnijs 2021, 00:17 | links
 
Lai taču tas lūsis lasa tās stirnas, ko ta šim citu darīt, skriet uz rimi pēc mednieku akniņām?
Cik esmu lasījis, tad stirnas pie mums ir savairojušās bezjēgā, nav jau nekādi staltbrieži, lai tik ēd nost.
27.jūnijs 2021, 00:14 | links
 
Par trofejām. Medniekiem ir savi rituāli kā mēģina iemūžināt mirkli par medībām. Un veic izbāzeņus vai dīrā ādu utt. Ragus liek pie dēlīša utt..
To ir iespējams grūti iestāstīt otram, ja viņam tas nav ģēnos. Ciltīs katram pārstāvim bij savs pienākums. Un medības bij un ir eksistences galvenais rādītājs. Dabas likums, tu apēd vai tiksi pats apēsts.
27.jūnijs 2021, 00:09 | links
 
Uj, lai uz šo visu atbildētu ir sarakstītas grāmatas un biezas, lai viss būtu skaidrs.
Mēģināšu šo to pastāsti, bet saku nebūs pilnīga informācija.
Par medniekiem un dzīvnieku skaitu, Latvijā man nav zināms neviens dzīvnieks, kas būtu izzudis mednieku pēc. Dzīvnieku populāciju pa lielam nosaka vide, barības daudzums, klimats. Mūsu areālā dzīvnieki badu necieš! Ietekmē bargās ziemas ar dziļu sniegu. Zvēru katru gadu paliek vairāk. Paliek mazāk, kad uznāk slimības.
Bebriem šeit ir ideāls areāls, un mednieki pa lielam intensīv apmedij, ir teritorijas kur viņu mazāk paliek. Bet bebrs loti veiksmīgi migrē, ja izmedij kaut viņus simtprocentigi viņi atgriežas. Vajag ziņot mednieku kolektīviem par aizsprostiem utt. Mednieki izjauks. Mums kolektīvā ir pāris cilvēki, kas intensīvi liek slazdus. Diemžēl viņi būs serga visu laiku. Agrāk bij licenzēts bebrs, tagad var šaut cik grib un tā arī dara, bet kā teicu viņš ir lv labi iedzīvojies uz palikšanu.
Par vilkiem, lūšiem. Lai cik dīvaini neliktos, cilvēkam tas ir gēnos kā viņš uztver pasauli smuks- labi, nesmuks-slikti. Te tas pats, ja lūsis smuks medīt viņu nevajag, bet ja esi bebrs vai jenots tad.. nošaut.
Lūsi nomedīt nav viegli, kolektīvā nav zināms vai kāds ir nomedījis, tieši tas pats ar vilkiem. Pēdējos gadus nav sniega, bet pateicoties sniegam izdodas veiksmīgākas medības. Vilki ir savairojušies. Ja vilks, lūsis ienāk medību platībās zvēru skaits samazinās. Man medniekam nav protams labi, tas tā pat, ja tavā zivju dīķī lien ūdri, korvurani utt. Ūdrus ar nedrīkst medīt..
Mednieks neko drīz laikam nedrīkstēs medīt, tāpat kā šeit zivis drīkstēs tikai bučot.
P.s. lapsas mednieki šauj, jo pēc Zviedrijas pētījumiem, kad ir stirnu dzimšanas laiks lapsas var aplasīt līdz pat 50% stirnu mazuļu.
Viss notiekas, bet no malas liekas, medību procesi ir pārāk vienkārši, smukos atstāsim un resnos medniekus nošausim.
Mednieku paliek mazāk, diemžēl pilsētu instinkti izspiež medniecību kā nozari. Dārgs process, nav vienkāršss. Teikšu godīgi, man azarts ar ir krities. Eju reti medīt. Bet mežā zvēri turpina vairoties.
Tagad vēl lāči kā sērga nāk iekšā. Smukuļi šobrīd tie ir, bet biškopjiem nes zaudējumus. Bebru mums daudz un viņi tos ķer ar. MEdniekiem ar viņi nepatīk, kur ienāk lācis pie barotavām cukas pazud. Utt.
Skaistie lūši smuki nolasa stirnas, kad ir bieza sniega sega. Pat visas. Viņš nav kā vilks, kas notiesā visu stirnu, bet apēd tikai daļu no iekšām un ķer nākamo.. var te pielabot.
Plēsējs paliek plēsējs, un medniekam kam ir mednieka instikts, grib nomedīt to, kas ir grūti, sarežgīti. Nu gluži kā tev, neker katru pirmo bābu, kas pagadās, tomēr gribi to ko grūti
27.jūnijs 2021, 00:05 | links
 
Cik saprotu un zinu, tad mednieks (teorētiski, protams) ir cilvēks, kas ne tikai bliež ar kramenīcu, bet arī pilliem spēkiem rūpējas par dzīvo dabu un sargā to.
Ja tas tiešām tā būtu, tad mednieki šo mātīti paši sen būtu ķemertiņā noslīcinājuši. Kamēr tas tā nav noticis, rezervēju sev tiesības uzskatīt, ka mednieki ir stulbi lopi, kas sev atvēlētās tiesības izmanto brutāli, asinskāri, stulbi un saprātam neaptverami.

https://jauns.lv/raksts/zinas/3622-cilveki-sasutusi-cik-nozelojami-medniece-gunita-lepojas-ar-nosautu-lusu-mammu
26.jūnijs 2021, 23:59 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager