Vienkārši runājam par visu ko!

Tas, kas nav citās tēmās!
Es reizēm arī copēju darba laikā - labi, ka neesmu policists. :)

https://www.tvnet.lv/7299073/pasvaldibas-policists-sanem-rajienu-par-makskeresanu-darba-laika
23.jūlijs 2021, 10:41 | links
 
Willy [22.07.21]: Pravietis [Vakar]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?

Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
Pareizi nokūpināta vējazivs ir pat ļoti ok. Nerunājot jau par to baudu, ko šī zivs sagādā to copējot! Tāpēc pilnībā Tev piekrītu... plici ar vējazivi likt vienā maisā nav korekti ne no viena aspekta!
23.jūlijs 2021, 07:46 | links
 
Mierīgs atbrauc mājās , kaķis tikai nez kāpēc smējās.....
22.jūlijs 2021, 23:51 | links
 
Sešas stundas sēdi... Un sešus pličus noķer !
22.jūlijs 2021, 23:50 | links
 
Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:).. un makšķerēšana vispār ļoooti nomierina!
22.jūlijs 2021, 23:49 | links
 
Pravietis [22.07.21]: Pravietis [27m]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?

Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??

Willy, 22.jūlijs 2021, 22:25
Katram mums ir savas zivis kuras garšo. Es viņas nelietoju, jo varu noķert labākas..... Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:)..
Pliči lai aug abavniekam!:D
22.jūlijs 2021, 22:47 | links
 
Pravietis [27m]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?

Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??

Willy, 22.jūlijs 2021, 22:25

Katram mums ir savas zivis kuras garšo. Es viņas nelietoju, jo varu noķert labākas..... Pliči tā vispār ir sērga, cik tukša darba un pacietības viņi dzīvē atņēmuši...:)..
22.jūlijs 2021, 22:45 | links
 
Pravietis [22.07.21]: [quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?

Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....
Izklausās labi!bet, vai var vējazivi salidzināt ar plici!??
22.jūlijs 2021, 22:25 | links
 
[quote=653809]Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?

Nupat notiesājām cepeškrāsnī gatavotos līņus un karūsu. Manējie atkal sūta dežūrēt uz līņu ceļa. Par cik, nedēļā man ir divas ceturtdienas, dūņu garšu laikam nejūtu. Recepte. Uz katru zivi ņem vienu vidēju sīpolu, vienu vidēju ķiploka daivu, Uz trim zivīm vienu Francis majonēzes paciņu (kas vēlās var nedaudz piejaukt krējumu). Es nē. Daudz dārzā augušu diļļu. Apstrādātās zivis ierīvē ar sāli un ieber vēderā. Apkaisa ar maltu melno piparu un koriandu, tos ieber vēderā. Ar majonēzi apziež virspusi un iespiež vēderos. Apkaisa ar šķēlēs sagrieztu sīpolu un ieber vēderos, tāpat to dara ar smalki saspiestu un sagrieztu ķiploku un sasmalcinātām dillēm. Dažreiz apkaisu ar sarīvētu sieru. Cepeškŗāsnī cepu 190 C no 45 min līdz stundai, atkarībā no zivs lieluma. Cepešpanna obligāti jāņem ar restēm, lai zivis nepludotu. Pirms zivi liek pannā, ieliek cepampapīru, kuru aplej ar olīveļļu. Zem restes ielej pusi glāzes ūdens. Visu liek uzkarsētā krāsnī. Aptuveni piecpadsmit minūtes pirms gatavības apber ar varītiem kartupeļiem. Var apslacīt ar eļļu un visu atkal pārklāj ar cepampapīru. Ieliku recepti tādēļ, ka neatzīstu, ka labu zivju garšu nokauj ar n -tajām garšvielām. Izbaudīt labu zivju garšu tas taču super. Ir vēja zivis, pliči un citas mazvērtīgas un vēl saldētas zivis, kuras var vārīt kaut vai ketčupā līdz asakas izšķīst.....
22.jūlijs 2021, 22:02 | links
 
Zaceps82 [22.07.21]: Willy [16:38]: Zaceps82 [16:34]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!A ja cilvēks grib kūpināt!?Tad dāsni sakaisi timiānu (pirms kūpināšanas ļauj lai vismaz pāris h ievelkas tas timiāns)
Paldies!;)...gan noderēs!
22.jūlijs 2021, 19:31 | links
 
Willy [22.07.21]: Zaceps82 [16:34]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!A ja cilvēks grib kūpināt!?
Tad dāsni sakaisi timiānu (pirms kūpināšanas ļauj lai vismaz pāris h ievelkas tas timiāns)
22.jūlijs 2021, 19:10 | links
 
Zaceps82 [22.07.21]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!
Ok, paldies. Būs jāizmēģina!
22.jūlijs 2021, 18:46 | links
 
Zaceps82 [22.07.21]: nelietotaajs [13:38]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!
A ja cilvēks grib kūpināt!?
22.jūlijs 2021, 16:38 | links
 
nelietotaajs [22.07.21]: Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
Iztīrītus un jau sagrieztus gabaliņos ierīvē ar sāli un aplej ar pienu! ~ 10h paturi ledusskapī un tad noskalo ar ūdeni! Cepjot miltiem var pievienot maltu muskatriekstu!
22.jūlijs 2021, 16:34 | links
 
Vakar Babītē nosēdēju iepriekš iebarotā vietā uz līņiem, no laivas. Tiku pie trim smukiem līņiem... Bet stāsts ne par to.
Nu baigā dūņu garša tām skaistajām zivīm.
Var būt ir kāda pieredze, kā no tās tikt vaļā gatavošanas procesā vai kā citādi?
22.jūlijs 2021, 13:38 | links
 
Pateicos kungi. Apskaidrojāt. Ja tie ir tranzīta strazdi tad skaidrs, šamie virs Baltkrievijas nelido, tagad mani ķirši viņiem nav pa ceļam :)
20.jūlijs 2021, 15:02 | links
 
Pelēkie ir jaunie, melnie ir vecie strazdi. Neesmu redzējis, ka vecie ēstu ogas. Viņi arī šķiet, ka jau ir prom. Te pārsvarā tagad ir jaunie.
20.jūlijs 2021, 00:11 | links
 
Jautājums ārpus visiem kontekstiem. Šogad ievēroju neparastu skatu. Ķirši nogatavojušies melni. Parasti ( nu jau kādus 10gadus) tos ir apēduši strazdi vēl pusgatavus. Atlido milzīgs bars, divas stundas un ķiršu vairāk nav. Moš pārēdišies visus šos lidojošos mošķus, kā dundurus, to šogad ir īpaši daudz.
Nav tā , ka esmu baigais ornitologs, vienkārši gribas saprast apkārt notiekošos dabas procesus.

RaimisD, 19.jūlijs 2021, 19:36
Ir bijuši gadi, kad strazdu nav kādā vietā, bet toties ir citur bezjēgā.
Mūspusē arī bija kādi lieli bari, bet ķiršu vēl nebija, sīki, zaļi āboli tiem īpaši neinteresēja, tagad nav manīti, kaut kur citur aizlidojuši. Būtībā visa dzīvā radībā vadās pēc pieejamā barības daudzuma,dundurus parasti ķer bezdelīgas, čurkstes, svīres un arī lapsenes, ja kas. Bet strazdi vairāk pa zemi un kokiem meklējās - skrejvaboles,tārpi visādi, zirnekļi utt. dundurus viņiem noķert būs grūtāk.
Pie mums izperējušies strazdi tagad ēd ķiršus kaut kur apmēram Polijā, pie mums tagad barojoties Karēlijas- S-Pēterburgas pusē šķīlušies.

Domaataajs, 19.jūlijs 2021, 23:36


Vasarnīcā man jau otro gadu čomaks ir melnais strazds, nebaidās no zāles pļāvēja un staigāšanas garām 1,5 m attālumā, mazgājas zem laistītāja un meklē sliekas, kukaiņus, uz gataviem ķiršiem viņam dziļi piedrāzt. Bet rudenī, cik es novēroju, uz vīnogām pelēkie strazdi nāk.
19.jūlijs 2021, 23:49 | links
 
Jautājums ārpus visiem kontekstiem. Šogad ievēroju neparastu skatu. Ķirši nogatavojušies melni. Parasti ( nu jau kādus 10gadus) tos ir apēduši strazdi vēl pusgatavus. Atlido milzīgs bars, divas stundas un ķiršu vairāk nav. Moš pārēdišies visus šos lidojošos mošķus, kā dundurus, to šogad ir īpaši daudz.
Nav tā , ka esmu baigais ornitologs, vienkārši gribas saprast apkārt notiekošos dabas procesus.

RaimisD, 19.jūlijs 2021, 19:36

Ir bijuši gadi, kad strazdu nav kādā vietā, bet toties ir citur bezjēgā.
Mūspusē arī bija kādi lieli bari, bet ķiršu vēl nebija, sīki, zaļi āboli tiem īpaši neinteresēja, tagad nav manīti, kaut kur citur aizlidojuši. Būtībā visa dzīvā radībā vadās pēc pieejamā barības daudzuma,dundurus parasti ķer bezdelīgas, čurkstes, svīres un arī lapsenes, ja kas. Bet strazdi vairāk pa zemi un kokiem meklējās - skrejvaboles,tārpi visādi, zirnekļi utt. dundurus viņiem noķert būs grūtāk.
Pie mums izperējušies strazdi tagad ēd ķiršus kaut kur apmēram Polijā, pie mums tagad barojoties Karēlijas- S-Pēterburgas pusē šķīlušies.
19.jūlijs 2021, 23:36 | links
 
Jautājums ārpus visiem kontekstiem. Šogad ievēroju neparastu skatu. Ķirši nogatavojušies melni. Parasti ( nu jau kādus 10gadus) tos ir apēduši strazdi vēl pusgatavus. Atlido milzīgs bars, divas stundas un ķiršu vairāk nav. Moš pārēdišies visus šos lidojošos mošķus, kā dundurus, to šogad ir īpaši daudz.
Nav tā , ka esmu baigais ornitologs, vienkārši gribas saprast apkārt notiekošos dabas procesus.
19.jūlijs 2021, 19:36 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager