Varkaļu kanāls

viss par Varkaļu kanāls
Gadus desmit atpakaļ viens tur esot izvilcis 8 kg Žani uz džiga. Meženes arī trāpoties pie svajām. Esmu redzējis,kā tur ķer arī brekšus no tās sienas un izmanto 5m garu sačoku. Bet nu inspekcija tur regulāri iebrauc un ar spiningu vēl var aizlaisties prom,bet ar fideriem gan sods garantēts. Likums ir likums.
21.jūlijs 2022, 11:38 | links
 
raimondsL [21.07.22]: igis190 [24.jūn]: https://www.manacope.lv/waterbody/varkalu_kanalsBiju 1 no pārkāpējiem, kurš 6d vakarā aizbrauca pamētāt uz stundiņu. Bija interesanti iepazīt bedres un apkārtni. Apkārt dauzās meženes un skraida asari. Meženes neņem. Asari kā kuri. Aprunājos ar vietējiem krieviem, kuri jau divas nedēļas katru vakaru zem tilta mētā rotiņus (neviens nepārbauda) un cer dabūt Asari, Zandartu. Principā 99% makšķernieki aizliegtā zonā nav baigi pārticīgi. Ne viņiem zivis, ne viņiem principi. Vai man žēl, ka viņi tur copē? Vispār nē, jo varbūt viņiem to zivtiņu vajag vairāk nekā citiem. Varbūt viņi nevar atļauties labu feederi un iebarot uz breksi. Tāpēc staigā ar savu veco spini un balto #2 rotiņu. Uzskatu, ka aizliegtā zona strādā kā vajag! Tur vairs nav 20 cilvēku zem tilta, un iet tikai tie, kas grib "najebatj stranu" vai ir pie bada. Beigās 6d mēs tur neviens neko nenoķērām
Spēcīga loģika. Protams, nepārsteidz kontingents - vates tur bijušas vienmēr, vatēm vienmēr vajag darīt kaut ko, kas ir aizliegts. "Najebatj stranu" un kad uzliks sodu, tad atkal valsts pie visa būs vainīga?

Viens no lielākajiem iemesliem ir, ka tur zem tilta paskatoties tie kas mētā, ir ļoti tālu no kaut kādas saprašanas kā vispār kaut ko noķert.
21.jūlijs 2022, 08:05 | links
 
igis190 [24.06.22]: https://www.manacope.lv/waterbody/varkalu_kanals
Biju 1 no pārkāpējiem, kurš 6d vakarā aizbrauca pamētāt uz stundiņu. Bija interesanti iepazīt bedres un apkārtni. Apkārt dauzās meženes un skraida asari. Meženes neņem. Asari kā kuri. Aprunājos ar vietējiem krieviem, kuri jau divas nedēļas katru vakaru zem tilta mētā rotiņus (neviens nepārbauda) un cer dabūt Asari, Zandartu. Principā 99% makšķernieki aizliegtā zonā nav baigi pārticīgi. Ne viņiem zivis, ne viņiem principi. Vai man žēl, ka viņi tur copē? Vispār nē, jo varbūt viņiem to zivtiņu vajag vairāk nekā citiem. Varbūt viņi nevar atļauties labu feederi un iebarot uz breksi. Tāpēc staigā ar savu veco spini un balto #2 rotiņu. Uzskatu, ka aizliegtā zona strādā kā vajag! Tur vairs nav 20 cilvēku zem tilta, un iet tikai tie, kas grib "najebatj stranu" vai ir pie bada. Beigās 6d mēs tur neviens neko nenoķērām
21.jūlijs 2022, 07:52 | links
 
Ap 15.00 braucu garām. Censoņi ieņēmuši labākās vietas pie bedres. Kam negadās, arī zandarts. Laikam brekšu maratons ir sācies. Es vēl uz līni.
20.jūlijs 2022, 17:25 | links
 
fantoms [25.06.22]: https://www.manacope.lv/waterbody/varkalu_kanals

igis190, 24.jūnijs 2022, 16:48
Tavs info atgādina "zivju inspektora" attieksmi. Es dalos novērojumos, kas liecina, ka agresīvā makšķernieku trenkāšana " strīdus" kanāla posmā nav ieviesusi kārtību. Uz nopuvušā stenda varēja vismaz izrakstu no makšķerēšanas noteikumiem, kanālā pretim melnajam caurumam, piespraust. Vai atjaunojas vecās tradīcijas, ka inspektori piever acis. Nu tad novēlu labus lomus censoņiem turpmāk.
Praviets atkal ar mums?!
25.jūnijs 2022, 08:32 | links
 
https://www.manacope.lv/waterbody/varkalu_kanals

igis190, 24.jūnijs 2022, 16:48

Tavs info atgādina "zivju inspektora" attieksmi. Es dalos novērojumos, kas liecina, ka agresīvā makšķernieku trenkāšana " strīdus" kanāla posmā nav ieviesusi kārtību. Uz nopuvušā stenda varēja vismaz izrakstu no makšķerēšanas noteikumiem, kanālā pretim melnajam caurumam, piespraust. Vai atjaunojas vecās tradīcijas, ka inspektori piever acis. Nu tad novēlu labus lomus censoņiem turpmāk.
25.jūnijs 2022, 00:23 | links
 
 
fantoms [23.06.22]: Šodien Varkaļu kanāla pagrieziena posmā uz Babītes ezeru vismaz pieci makšķernieki, izliekoties neko nezinām, makšķerēja. Nekādas jaunas informatīvas zīmes nav uzstādītas. Noņemtas pat vecās par ko personīgi pārliecinājos. Informatīvais stends uz sapuvušiem dēļiem ir vienīgais avots, kas netieši norāda uz retām putnu sugām, bet nevis par kādu liegumu kanālā.

.
23.jūnijs 2022, 14:48 | links
 
Šodien Varkaļu kanāla pagrieziena posmā uz Babītes ezeru vismaz pieci makšķernieki, izliekoties neko nezinām, makšķerēja. Nekādas jaunas informatīvas zīmes nav uzstādītas. Noņemtas pat vecās par ko personīgi pārliecinājos. Informatīvais stends uz sapuvušiem dēļiem ir vienīgais avots, kas netieši norāda uz retām putnu sugām, bet nevis par kādu liegumu kanālā.
23.jūnijs 2022, 14:46 | links
 

Rīts.... Gandrīz puse no 12 litru spaiņa . Eksemplāri paliek mazāki un mazāki. Cope atkal beidzās ap 06.00.
23.septembris 2021, 08:36 | links
 

Vakars....
22.septembris 2021, 20:37 | links
 
Es savu spainīti salasīju laikā no 03.30 līdz 06.30. 3 gab. bija 700 - 800 gr. Jāstrādā ar ēsmu. Jaunedēļ pēdējo reizi mēģināšu.....
19.septembris 2021, 13:31 | links
 
Bijām šodien no 6 rītā līdz 12 dienā. Švaki uz 3 copmaņiem pa 3 breksēniem 200 ,300 gr . 1 assaris uz dropshota.
19.septembris 2021, 12:57 | links
 
whoops [17.09.21]: Slepens Loču kanāls?
:)
17.septembris 2021, 21:44 | links
 
Slepens Loču kanāls?
17.septembris 2021, 21:07 | links
 
Slepenajā vietā vimba pamukusi, tāpēc šodien plānā Varkaļu kanāls. Jāteic, ka gaužām bēdīgi. Copes švakas, zivju maz un tās pašas 400-600 gr breksēni. Ar to arī Varkaļu kanālam šosezon saku atā!
17.septembris 2021, 20:36 | links
 
Pravietis [51m]: No pieredzes smeļoties, Varkalis šogad izšāva tik uz pāris nedēļām, vasarā, kas man personīgi ir sliktākais rezultāts novērojumu vēsturē. Uz oktobri ne kādas cerības lolot nav pamata. Tas ir tas pats, kas mēnesi atpakaļ bija komentārs, ka viss vēl priekšā. Varkalī razdāča ja ir, tad ir no pus jūlija līdz augusta vidum...beigām. Šogad slikta sezona un viss tur ie pakaļā nevis priekšā. Pa kādam jau protams vēl dabūs. Bet tā, lai teiktu, ka būs, ka oktobrī jūrnieki būs, pamata neredzu. Pie kam Varkaļa "bedrēs" jau nu toč viņi nepulcējas. Upē...jā.

nelietotaajs, 10.septembris 2021, 18:19

Tev nedod maizi, bet mani pakritizēt. Tu neatteiksies no saldā ēdiena. Vai es teicu, ka nāks breksis iekšā un sēdēs Varkaļa bedrēs. Es skaidri pateicu, ka Lielupē ar domu, ka augstāk Babītei. Nesmu ihteologs un nepretendēju uz absolūto patiesību, bet Varkali esmu studējis visu dzīvi un šo to esmu mācījies. Tev taisnība. Šis ir viens no sūdīgākajiem gadiem kopš atceros, tur Tev taisnība. Mana versija. Karstā vasara ir atstājusi uz brekša uzvedību, iespaidu. Iespējams, tas skābekļa un zemā ūdens līmeņa trūkuma dēļ ātrāk ir aizmucis lejup uz dziļākiem ūdeņiem, kaut gan pēdējā copē ezerā divus portfeļveidīgos izcēlu. Visiem zināmas patiesības ir par jūras breksi un ezera breksi, viņu izskatu un migrāciju. Jūra ezera breksis arī ir. Vis ir nosacīti. Tāpat kā jūra vairs nav jūra, bet sālsūdens ezers, kurā dzīvo vairums ezera zivju. Nekas nav tik viennozīmīgi, ka visi brekši iekšā un visi ārā. Tāpat kā, nupat, pēdējā copē, kad breksis kardināli mainīja pieprasījumu pēc ēsmas 16 stundu laikā. Jūras breksis nedosies ziemot ne uz Varkaji, ne uz Babīti. Es oktobrī braukšu uz bedrēm augšup Varkaļa.Maizes man netrūkst un ne vienu nekritizēju. Tikai uzrakstīju komentāru no reālas pieredzes.
Piedod, bet Tavs garais iztirzājums mani nu galīgi neuzrunā un nav saistošs. Pat necentos tālāk par 4 rindu lasīt. Ja godīgi, tad vispār nav ne kas, kas mani ir uzrunājis no jeb kad Tevis rakstītā. To līmeni esmu pardzīvojis jau apm. 20 gadus atpakaļ, kad tikai sāku tā nopietni aizrauties ar copi.
Ne kā personīga un lai labi lomi!

nelietotaajs, 10.septembris 2021, 20:21

Paldies par to pašu mazumiņu, kaut gan tas ir priekš copes daudz. Visu parējo uztveru bez izbrīna kā "pašu par sevi saprotamu lietu" šajā forumā. Kas sunim asti cels, ja ne pats. Tas ir latviešu tautas sakāmvārs, un nekā personīgi, domāts par vārdu suns.
10.septembris 2021, 20:47 | links
 
Pravietis [10.09.21]: No pieredzes smeļoties, Varkalis šogad izšāva tik uz pāris nedēļām, vasarā, kas man personīgi ir sliktākais rezultāts novērojumu vēsturē. Uz oktobri ne kādas cerības lolot nav pamata. Tas ir tas pats, kas mēnesi atpakaļ bija komentārs, ka viss vēl priekšā. Varkalī razdāča ja ir, tad ir no pus jūlija līdz augusta vidum...beigām. Šogad slikta sezona un viss tur ie pakaļā nevis priekšā. Pa kādam jau protams vēl dabūs. Bet tā, lai teiktu, ka būs, ka oktobrī jūrnieki būs, pamata neredzu. Pie kam Varkaļa "bedrēs" jau nu toč viņi nepulcējas. Upē...jā.

nelietotaajs, 10.septembris 2021, 18:19

Tev nedod maizi, bet mani pakritizēt. Tu neatteiksies no saldā ēdiena. Vai es teicu, ka nāks breksis iekšā un sēdēs Varkaļa bedrēs. Es skaidri pateicu, ka Lielupē ar domu, ka augstāk Babītei. Nesmu ihteologs un nepretendēju uz absolūto patiesību, bet Varkali esmu studējis visu dzīvi un šo to esmu mācījies. Tev taisnība. Šis ir viens no sūdīgākajiem gadiem kopš atceros, tur Tev taisnība. Mana versija. Karstā vasara ir atstājusi uz brekša uzvedību, iespaidu. Iespējams, tas skābekļa un zemā ūdens līmeņa trūkuma dēļ ātrāk ir aizmucis lejup uz dziļākiem ūdeņiem, kaut gan pēdējā copē ezerā divus portfeļveidīgos izcēlu. Visiem zināmas patiesības ir par jūras breksi un ezera breksi, viņu izskatu un migrāciju. Jūra ezera breksis arī ir. Vis ir nosacīti. Tāpat kā jūra vairs nav jūra, bet sālsūdens ezers, kurā dzīvo vairums ezera zivju. Nekas nav tik viennozīmīgi, ka visi brekši iekšā un visi ārā. Tāpat kā, nupat, pēdējā copē, kad breksis kardināli mainīja pieprasījumu pēc ēsmas 16 stundu laikā. Jūras breksis nedosies ziemot ne uz Varkaji, ne uz Babīti. Es oktobrī braukšu uz bedrēm augšup Varkaļa.
Maizes man netrūkst un ne vienu nekritizēju. Tikai uzrakstīju komentāru no reālas pieredzes.
Piedod, bet Tavs garais iztirzājums mani nu galīgi neuzrunā un nav saistošs. Pat necentos tālāk par 4 rindu lasīt. Ja godīgi, tad vispār nav ne kas, kas mani ir uzrunājis no jeb kad Tevis rakstītā. To līmeni esmu pardzīvojis jau apm. 20 gadus atpakaļ, kad tikai sāku tā nopietni aizrauties ar copi.
Ne kā personīga un lai labi lomi!
10.septembris 2021, 20:21 | links
 
No pieredzes smeļoties, Varkalis šogad izšāva tik uz pāris nedēļām, vasarā, kas man personīgi ir sliktākais rezultāts novērojumu vēsturē. Uz oktobri ne kādas cerības lolot nav pamata. Tas ir tas pats, kas mēnesi atpakaļ bija komentārs, ka viss vēl priekšā. Varkalī razdāča ja ir, tad ir no pus jūlija līdz augusta vidum...beigām. Šogad slikta sezona un viss tur ie pakaļā nevis priekšā. Pa kādam jau protams vēl dabūs. Bet tā, lai teiktu, ka būs, ka oktobrī jūrnieki būs, pamata neredzu. Pie kam Varkaļa "bedrēs" jau nu toč viņi nepulcējas. Upē...jā.

nelietotaajs, 10.septembris 2021, 18:19


Tev nedod maizi, bet mani pakritizēt. Tu neatteiksies no saldā ēdiena. Vai es teicu, ka nāks breksis iekšā un sēdēs Varkaļa bedrēs. Es skaidri pateicu, ka Lielupē ar domu, ka augstāk Babītei. Nesmu ihteologs un nepretendēju uz absolūto patiesību, bet Varkali esmu studējis visu dzīvi un šo to esmu mācījies. Tev taisnība. Šis ir viens no sūdīgākajiem gadiem kopš atceros, tur Tev taisnība. Mana versija. Karstā vasara ir atstājusi uz brekša uzvedību, iespaidu. Iespējams, tas skābekļa un zemā ūdens līmeņa trūkuma dēļ ātrāk ir aizmucis lejup uz dziļākiem ūdeņiem, kaut gan pēdējā copē ezerā divus portfeļveidīgos izcēlu. Visiem zināmas patiesības ir par jūras breksi un ezera breksi, viņu izskatu un migrāciju. Jūra ezera breksis arī ir. Vis ir nosacīti. Tāpat kā jūra vairs nav jūra, bet sālsūdens ezers, kurā dzīvo vairums ezera zivju. Nekas nav tik viennozīmīgi, ka visi brekši iekšā un visi ārā. Tāpat kā, nupat, pēdējā copē, kad breksis kardināli mainīja pieprasījumu pēc ēsmas 16 stundu laikā. Jūras breksis nedosies ziemot ne uz Varkaji, ne uz Babīti. Es oktobrī braukšu uz bedrēm augšup Varkaļa.
10.septembris 2021, 19:42 | links
 
nelietotaajs [10.09.21]: No pieredzes smeļoties, Varkalis šogad izšāva tik uz pāris nedēļām, vasarā, kas man personīgi ir sliktākais rezultāts novērojumu vēsturē. Uz oktobri ne kādas cerības lolot nav pamata. Tas ir tas pats, kas mēnesi atpakaļ bija komentārs, ka viss vēl priekšā. Varkalī razdāča ja ir, tad ir no pus jūlija līdz augusta vidum...beigām. Šogad slikta sezona un viss tur ie pakaļā nevis priekšā. Pa kādam jau protams vēl dabūs. Bet tā, lai teiktu, ka būs, ka oktobrī jūrnieki būs, pamata neredzu. Pie kam Varkaļa "bedrēs" jau nu toč viņi nepulcējas. Upē...jā.
Nu ko nu Tu. Pirms mēneša pravietis teica, ka brekši nāks ārā no Babītes... Tagad brekši nāks iekšā no jūras. Ej nu saproti
10.septembris 2021, 18:35 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager