Lādzēnu dīķi

Atvainojos, ne tur ieliku
9.novembris 2021, 11:09 | links
 

Šorīt jūra mierīga, ne straume, ne zāle, bute tālāk no krasta.
9.novembris 2021, 11:08 | links
 
mirtins [09.11.21]: Domāju, ka paralēles salikt būs sarežģīti. Lādzēni dikti atšķiras no citiem seklajiem ezeriem. Esmu savulaik daudz copējis Lobē, Babītē, Engurē, Kaņierī un šie ezeri ir ļoti atšķirīgi. Lādzēni ir kādreiz izstrādāts kūdras purvs ar simetriskiem grāvjiem gar malām un pa vidu un applūdušām koku un krūmu rindām. Te nav izteiktas kantes, ne krastam, ne kādām baigām bedrēm vai augstiem sēkļiem. Iespējams ar mūsdienīgām palīgierīcēm varētu uzzīmēt precīzāku bildi. Izteiktas kantes, vai pareizāk stāvi krasti ir grāvjos. Līdakas stāv gan brīvajos plačos ar piesaisti kaut kādiem ķērājiem, gan zālēs seklumos. Grāvjos mazo līdaku ir pilns. Asaru pārvietošanos es pa trim gadiem neesmu varējis saprast. Vienbrīd likās, ka zinu, kur viņi krasta kokos sēž, bet nē... tas nav obligāti, viņu tur var arī nebūt. Ir divas versijas, kuras esmu dzirdējis - viņi lielos baros pārvietojas pa plačiem un ja izdodas baram iesēsties astē, tad var iet līdzi un skaldīt. Bet negribu ticēt šādai versijai. Otra - Asaru bari koncentrējas vietās, kur ir laba barības bāze un kad uznāk dullums, tad var trāpīt uz lielu lomu. Katrā ziņā man tas ezers šķiet interesants un vēl ir ko padomāt un meklēt un saprast :D
Pateicos par izsmeļošu atbildi. Jā, tieši tajā dīķī ir būts. Ziemā gan. Vasarā čoms ieteica nebraukt, esot zaceps uz zacepa. Atceros, tos grāvjus, tur arī meklējām. Uz ūdām ar tika mēģināts. Izmērs tur līdakai nu tāds, sportiskais, moš tagad paaugušās.
9.novembris 2021, 11:06 | links
 
Domāju, ka paralēles salikt būs sarežģīti. Lādzēni dikti atšķiras no citiem seklajiem ezeriem. Esmu savulaik daudz copējis Lobē, Babītē, Engurē, Kaņierī un šie ezeri ir ļoti atšķirīgi. Lādzēni ir kādreiz izstrādāts kūdras purvs ar simetriskiem grāvjiem gar malām un pa vidu un applūdušām koku un krūmu rindām. Te nav izteiktas kantes, ne krastam, ne kādām baigām bedrēm vai augstiem sēkļiem. Iespējams ar mūsdienīgām palīgierīcēm varētu uzzīmēt precīzāku bildi. Izteiktas kantes, vai pareizāk stāvi krasti ir grāvjos. Līdakas stāv gan brīvajos plačos ar piesaisti kaut kādiem ķērājiem, gan zālēs seklumos. Grāvjos mazo līdaku ir pilns. Asaru pārvietošanos es pa trim gadiem neesmu varējis saprast. Vienbrīd likās, ka zinu, kur viņi krasta kokos sēž, bet nē... tas nav obligāti, viņu tur var arī nebūt. Ir divas versijas, kuras esmu dzirdējis - viņi lielos baros pārvietojas pa plačiem un ja izdodas baram iesēsties astē, tad var iet līdzi un skaldīt. Bet negribu ticēt šādai versijai. Otra - Asaru bari koncentrējas vietās, kur ir laba barības bāze un kad uznāk dullums, tad var trāpīt uz lielu lomu. Katrā ziņā man tas ezers šķiet interesants un vēl ir ko padomāt un meklēt un saprast :D
9.novembris 2021, 10:35 | links
 
mirtins [08.11.21]: Nu un maucot pa vējam pa plačiem meklēju asarus, bet bija tikai līdaciņas.
Tātad, līdakas bija kādā vietā plato, bez izteiktas piesaistes pie reljefa.
Nedomā, ka tincinu tevi, lai Tavas vietas uzzinātu. Gribu savilkt paralēles ar saviem ezeriem ,kur parasti copēju.
8.novembris 2021, 18:39 | links
 
mirtins [16:36]: meklēju asari.Bišķi precizējošs jautājums. Tu meklēji asari uz pašas dziļuma kants, uz ,, pumpas,, dziļumā, bedrēs un tur ņēma mazās līdakas ?
Vai gar krastu siekstās ?

RaimisD, 8.novembris 2021, 17:38


Visur. Gar krastu, pa siekstām, pie Bērziem asaru nebija vispār, pat piesitiena nebija. Es gan vēlu tur aizbraucu, varbūt pa dienu bija pamatīgi iztramdīti, bet nu pilnīgs tumšums. Asaris atsaucās pa kreisi lielajā placī vienā punktā. Bet tur bija arī līdakas. Nu un maucot pa vējam pa plačiem meklēju asarus, bet bija tikai līdaciņas.
8.novembris 2021, 18:01 | links
 
mirtins [08.11.21]: meklēju asari.
Bišķi precizējošs jautājums. Tu meklēji asari uz pašas dziļuma kants, uz ,, pumpas,, dziļumā, bedrēs un tur ņēma mazās līdakas ?
Vai gar krastu siekstās ?
8.novembris 2021, 17:38 | links
 
Svētdien pūtienā pa maliņu padzīvojos. Atkal meklēju asari. Neatradu. No vecajām točkām tikai vienā asaris bija un tad dabūju izvilkt tikai vienu, bet četri pamuka. Savukārt līdacēni ņēma lopā. Izvilku pie 30. Ap 20to rēķini nojuka. Četras varēja būt mērā. Nezinu, nemēriju, nebija mērķa zivs. Līmenis nejēgā, pa grāvjiem grūti strādāt, visas malas applūdušas, zarus neredz. Paņēma arī viena lielā. Vienā no grāvjiem pašā vidū, kur koku daudz. Parasti tur nemēģinu, bet šoreiz dažas reizes uzmetu. Paņēma mazu dzeltenu voblerīti, maili. Stiepa kā traktors. Nedrīkstēja ļaut skriet, lai neielien kokos, bet to krokodilu noturēt nevarēja. Ielīda kokos un nost bija. Labi, ka vobleri izdevās atkabināt.
8.novembris 2021, 16:36 | links
 
Jā. 2. oktobris.
27.septembris 2021, 16:28 | links
 
2.oktobris?
27.septembris 2021, 13:59 | links
 
Atvainojos, runa iet par oktobra mēnesi.
27.septembris 2021, 13:25 | links
 
02.2021 Lādzēnu dīķos notiks konkrētas organizācijas iekšējie mači spiningošanā. Līdz ar to visas laivas, šajā dienā, līdz plkst. 16.00 būs aizņemtas.
27.septembris 2021, 13:22 | links
 
Nu nezinu ko var gāzties. Ezers līdaku copei perfekts, bez zivīm nekad neesmu palicis. Otrā lieta ir kaseklie purva ezeri ir specifiski un ir jāsaprot kur zivis uzturas. Zivis ir un daudz jāmāk noķert.
14.septembris 2021, 12:11 | links
 
MTZ99,
Baigi iepriecināt nevaru. Pirms nedēļas biju tur. Pusdienu principā bez līdakas piesitiena, tik cik mazie asarēni uz smalkajiem rīkiem. Tad it kā uz kādu pusstundu pavērās cope, jau taisoties mājās, bet tik viens mērs. Ūdens jau labs, bet līdzīgs stāsts kā Babītē. Pirmo reiz braucot bez pieredzes ir diezgan grūti uziet to zivi. Vēl iesaku arī uz vietas paprasīt kā tur navigēt pa kanāliem, lai pārbrauktu no dīķa uz dīķi. Savādāk var iebraukt diezgan pamatīgos, grūti izbraucamos džungļos :D
13.septembris 2021, 12:02 | links
 
Labdien,
Ir plāns izmēģināt šo vietu, varbūt kāds var padalīties ar informāciju kā gājis šajā vietā, vai ķeras kaut kas?
13.septembris 2021, 08:52 | links
 
Īsumā, kad saimniekoja pats Vasilijs Fjodarovs, es un mani draugi šajā mājiņā, esam nosvinējuši gan Jāņus, gan baudījuši ziemas peldi āliņģī! Šeit iet runa par saimnieka attieksmi, vasarā zālē vienmēr bija nopļauta, un ar auto varēja iebraukt līdz pat pēdējai mājiņai! Vienmēr viss bija sakopts un tīrs, un ja kaut kas bija salauzts, Saimnieks atveda kasti ar naglām, āmuru un visu nepieciešamo lsi salabotu, ko izdarījām paši atpūtnieki. Tāpēc jo biežāk braucām jo lojālāka attieksme bija no Saimnieka. 50 eiro, neatkarīgi no cilvēku skaita, plus laiva nāca bonusā un par licencēm bija jau atsevišķa saruna. Tātad Siliņa kungs, ja reiz esi nonācis tādā darba vietā, tad acerieis, ka Tavu Peipusu apmeklēs copmaņi ne tāpēc, ka Tu to slavini, bet tāpēc, ka tādas vietas, copmaņi izreklamē paši savā starpā. Šoreiz gan Tev nav par ko lepoties. Bet žēl....
29.jūnijs 2021, 01:31 | links
 
edzuss2 [28.06.21]: Willy [25m]: edzuss2 [11m]: Pat nezinu ko teikt...īsi sakot - biju citās domās par šo vietu. Godīgi, neesmu bijis, bet vnm k-kā uzrunāja, ka pie Eiņa tak jābūt labi, cilvēks savā vietā.
Ir vēl dzirdētas sliktas atsauksmes, bet laikam kamēr pats nepārbaudīsi, tikmēr komentēt nevaru.
Jāņem vērā atsauksmes :)
Bet klientu un klienta meistarību makšķerēšanā (lai kāda tā būtu) noniecināt gan nevajag.Visiem labi nebūs nekad,nekur!:)drusku kaitina tas,ka sezonu sāk aprīlī!Bildes arī aprīlī bij,tagad neesmu manījis!Bij, bij bildes no aprīļa - katru gadu sāk ātrāk. Ķipa jau iznārstojušas un pirmo krējumu smeļ no nepacietīgākajiem makšķerniekiem.
Bet nu 1.maijs paliek 1.maijs :))
Tieši tā!Līdaku mednieku svētki!:)...zirņus ar speķi ar var ēst uz Pēteriem!:D
28.jūnijs 2021, 21:25 | links
 
Willy [28.06.21]: edzuss2 [11m]: Pat nezinu ko teikt...īsi sakot - biju citās domās par šo vietu. Godīgi, neesmu bijis, bet vnm k-kā uzrunāja, ka pie Eiņa tak jābūt labi, cilvēks savā vietā.
Ir vēl dzirdētas sliktas atsauksmes, bet laikam kamēr pats nepārbaudīsi, tikmēr komentēt nevaru.
Jāņem vērā atsauksmes :)
Bet klientu un klienta meistarību makšķerēšanā (lai kāda tā būtu) noniecināt gan nevajag.Visiem labi nebūs nekad,nekur!:)drusku kaitina tas,ka sezonu sāk aprīlī!Bildes arī aprīlī bij,tagad neesmu manījis!
Bij, bij bildes no aprīļa - katru gadu sāk ātrāk. Ķipa jau iznārstojušas un pirmo krējumu smeļ no nepacietīgākajiem makšķerniekiem.
Bet nu 1.maijs paliek 1.maijs :))
28.jūnijs 2021, 21:03 | links
 
edzuss2 [28.06.21]: Pat nezinu ko teikt...īsi sakot - biju citās domās par šo vietu. Godīgi, neesmu bijis, bet vnm k-kā uzrunāja, ka pie Eiņa tak jābūt labi, cilvēks savā vietā.
Ir vēl dzirdētas sliktas atsauksmes, bet laikam kamēr pats nepārbaudīsi, tikmēr komentēt nevaru.
Jāņem vērā atsauksmes :)
Bet klientu un klienta meistarību makšķerēšanā (lai kāda tā būtu) noniecināt gan nevajag.
Visiem labi nebūs nekad,nekur!:)drusku kaitina tas,ka sezonu sāk aprīlī!Bildes arī aprīlī bij,tagad neesmu manījis!
28.jūnijs 2021, 21:00 | links
 
Pat nezinu ko teikt...īsi sakot - biju citās domās par šo vietu. Godīgi, neesmu bijis, bet vnm k-kā uzrunāja, ka pie Eiņa tak jābūt labi, cilvēks savā vietā.
Ir vēl dzirdētas sliktas atsauksmes, bet laikam kamēr pats nepārbaudīsi, tikmēr komentēt nevaru.
Jāņem vērā atsauksmes :)
Bet klientu un klienta meistarību makšķerēšanā (lai kāda tā būtu) noniecināt gan nevajag.
28.jūnijs 2021, 20:50 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager