Lādzēnu dīķi

Un kādu attieksmi jūs pret sevi cerat sagaidīt? Vienkārši nesaprotu, kur tādi rodas :((( zāle krīt nost, vējš izpūš laukā. Man nav grūti aiz jums savākt. Bet karmu jūs paši sev čakarējat :((( mans šodienas loms.
23.oktobris 2022, 18:55 | links
 

Asari ņēma kā dulli. Tikai tos atrast bija grūti. Izbraukāju visas vietas, kur pirms divām nedēļām bija copītes. No asariem nebija ne miņas. Toties atradu 3 jaunas vietas, kurās iepriekš nebija nekā. Ja asaris bija, tas ēda. Rija gumijas nost tā, ka ar visu 3 gramīgo atsvaru. Bija līdzi arī pludiņmakšķere. Mēģināju asarus iejūsmināt ar maili un karūsiņu. Bet nekā. Uz dzīvo ne copes. Toties gumiju gribēja. Vislabāk nostrādāja kaku krāsas vēzītis. Nu ja... Piezvejas atkal bija lielāka nekā mērķa zivs. Šodien bija fantastiska līdaku aktivitāte. Laivā pabija 18 gab. Izteikti mazas bija tikai divas. Lielākoties visi mēriņi vai tuvu tam. Viena bija arī biku lielāka. Bet visas smuki atbrīvoju un atlaidu. Bija vēl arī kādi aptuveni 10 iznācieni un grābieni, kurus nerealizēju. Zivis visas dikti aktīvas. Skrēja kā dullas un pretojās arī rokās. Līdz ar to pirksti saplēsti un ņemt no maiļu spaņņa laukā uz fotosesiju, negribējās. Tā, ka spainis jums studijā. Smuko bilžu nebūs.
23.oktobris 2022, 18:49 | links
 

Nezin kādēļ iedomājos, ka asari varētu būt izbadējušies. Aizskrēju pārbaudīt... Izrādījās, ka nē. Pirmā līdaka paņēma turpat pie laivām. Norija asariem domāto gumiju konkrēti. Tādēļ nomušīju. Cītīgi meklēju asarus, liekot lietā visu iztēli, cik jau nu man bija. Rezultāts gaužām bēdīgs. Asari bija, bet ņēma tik trūcīgi, ka nevarēju dabūt laukā. Viens sitiens, tikšķītis un viss. Trakākais, ka gribēja tikai vienu gumiju. 3 collīgo. Mazākas ignorēja, lielākas arī. Tāpat kā visu pārējo, kas griezās, vibrēja un šūpojās. Riktīgi nesapratu, kas par lietu. Pa kādam kaut kur izcēlu. Bet barus nesatracināju. Viens asaris no spota. Un viss. Kopā salasīju 10 asarīšus. 3 lielākie 26 cm. Līdaka 60 cm. Kopā bija kādas 11-12. No tām mēriņi kādi četri. Mājās tīrot asarus sapratu, kas par lietu. Asariem pilni vēderi. Mazajiem visādi kukaiņi, spāru kāpuri, lielajiem mazi asarīši un raudiņas. Bet tā, ka pierijušies tik traki, ka vēderi plīst pušu. Rijiens bija bijis vakar :))) kā vienmēr. Bet bija interesanti. Bija ko padomāt.
8.oktobris 2022, 21:27 | links
 

Hm
23.septembris 2022, 20:48 | links
 
Atkal bilde nokrita
23.septembris 2022, 20:40 | links
 
Nu fsjo... Nebraukšu vairs!!! Piebesījos. No servisa mašīnu dabūju plkst.15. kamēr sakravājos, kamēr aizbraucu. Ezerā reāli tiku tikai plkst.16. Divi copmaņi tieši nāca laukā - pa nullēm. Nopriecājos, ka līdakām mutes ciet un varēšu asarīšus patrenkāt. Ha!... Pirmajās piecās minūtēs uz asaru gumijas zemmērs. Fļac!... Sapratu, ka pa zāļainām vietām darīt nav ko... Maucu pa plikumiem. Vēja tikpat kā nebija. Paairē, uzmet, paairē uzmet... Un tad sākās ibio... Uzmetiens, līdaka, uzmetiens, līdaka. ZB... Ar lielu lūgšanos trīs asarīšus sakasīju. Līdakas neskaitīju vispār... Mēriņi bija vairāk nekā desmit. Ņemot vērā, ka rija kā dullas, noslaktēju trīs. Divas 52cm, viena 68 cm. Ķēru speciāli ar mazajiem mānekļiem, mikro voblerīši, mazie mepsiņi nr.1 un nr.2. gumijas 2 -3 collas. Rija iekšā tā, ka pavada rīklē. Rotiņam no rīkles tikai lapiņa torčī. No atlaistajām divas noteikti bija lielākas par 68 cm. Vārdu sakot, gaidīšu, kad līdakas pierīsies, sāks krist atskaites, ka ķeras nav, tad braukšu asaros. Visiem ne asakas... P.S. secinājums viens. Ja brauc ķert asarus, bet asari nenoķer, tātad copēt nejēdz!!
23.septembris 2022, 20:39 | links
 
Sveiki. Doma brīvdienās aizšaut uz tik aktīvu apspriesto vietu pirmoreiz. Ir kàdi ieteikumi līdakām, asariem kādās tehnikās ķeras vairāk? Līdakas gar zālēm meklēt? Kā ar dziļumiem, gultni? Vispārēji aizaudzis vai neaizaudzis? Mājaslapā lasīju, ka kopumā ir 6 dīķi. Man aizbraucot jāizlemj kurā copēšu vai kā tas notiek? Paldies!

aigarito, 20.septembris 2022, 21:01


Īss ieteikums - paņem seklo ezeru mānekļus, iebrauc dīķī pa labi un strādā gar malu pa zālēm un gar zālēm. Tukšā nepaliksi. Ja būs žors, atvilksies, ja būs necope, vismaz dažas zaļās dabūsi. Ir pilnīgi vienalga pa kuru malu strādāt. Ar asari grūtāk, tie kaut kā nobīdās visu laiku. Karstā laika točkas vairs vispār nestrādā. Pēdējā laikā visi mauc pa labi uz tiem diviem mazajiem placīšiem labajā pusē tālajā galā. Tur esot lielās dabūtas. Nezinu, es parasti tik tālu nemīcos. Kreisās puses dīķis ir sarežģīts, tur ir krūmu vagas perpendikulāri ezeram. Ja pacels par 20cm ūdens līmeni, tad būs dibuā, krūmus redzēt nevarēs un iestādīsi daudz mānekļu.
21.septembris 2022, 10:09 | links
 
Sveiki. Doma brīvdienās aizšaut uz tik aktīvu apspriesto vietu pirmoreiz. Ir kàdi ieteikumi līdakām, asariem kādās tehnikās ķeras vairāk? Līdakas gar zālēm meklēt? Kā ar dziļumiem, gultni? Vispārēji aizaudzis vai neaizaudzis? Mājaslapā lasīju, ka kopumā ir 6 dīķi. Man aizbraucot jāizlemj kurā copēšu vai kā tas notiek? Paldies!

aigarito, 20.septembris 2022, 21:01

Pirmajai reizei iespējams pietiek tik pirmo baseinu apbraukt.
Par vietām kur ķeras katreiz ir citādi. Kādreiz ir ņēmis turpat pie laivu piestātnes, citreiz otrā galā. Vispār visos baseinos zivis ir. :)
Ko ņem vai neņem arī katreiz savādāk. Roterītis mums bija rezultatīvs.
Pajautā pie laivu nomas Eināra kungam, viņš jau padalās ar ieteikumiem.
20.septembris 2022, 21:29 | links
 
Sveiki. Doma brīvdienās aizšaut uz tik aktīvu apspriesto vietu pirmoreiz. Ir kàdi ieteikumi līdakām, asariem kādās tehnikās ķeras vairāk? Līdakas gar zālēm meklēt? Kā ar dziļumiem, gultni? Vispārēji aizaudzis vai neaizaudzis? Mājaslapā lasīju, ka kopumā ir 6 dīķi. Man aizbraucot jāizlemj kurā copēšu vai kā tas notiek? Paldies!
20.septembris 2022, 21:01 | links
 
Man tas smalkums sākotnēji bija paredzēts citām vietām - Lielupei, Daugavai, kur līdakas asaru vietās ir daudz retāk un copēt var brīvākos ūdeņos, kur ķērāju ir mazāk. Katrā ziņā šitādi krūmu biezokņi kā Lādzēnos tur nav :D
20.septembris 2022, 20:05 | links
 
Mirtin labs raksts ! Pilnīgi vizualizēju ainiņu kā cīnījies ar lielo zivi ar 0.08 aukliņu. Es vēl pa vecam laižu. Mikrodžigam 0.06 . Jaunās tendences darboties ar resnākām. Nu labi, metiens par kapeiku tuvāks, bet ir cerības no zāļu kušķa vai siekstas izraut un ko lielāku pievarēt. Būtībā tā jau ir, asars nav līdaka, tālam iemetienam baigā nozīme nav.
19.septembris 2022, 20:28 | links
 

Šitāds gadījās tikai viens. Izskatās, ka ilgi zem ūdens dzīvojies.
19.septembris 2022, 16:24 | links
 

Šitādu svētdien bija maz.
19.septembris 2022, 16:23 | links
 

Šitādu svētdien bija daudz.
19.septembris 2022, 16:21 | links
 
Uztaisīšu nelielu turpinājumu. Pēc tam, kad krēsls tika izvilkts, es braucu iekšā. Ūdens līmenis pēc krēsla izvilkšanas vēl vairāk samazinājies, līdz ar to zivju koncentrācija vēl lielāka. Man ir uzlikts kaut kāds līdaku lāsts. Apskrēju savas asaru točkas, konstatēju, ka asaru nav, bet ir tikai līdaciņas. Braucu meklēt jaunas vietas. Ieliku sev GPSā kādas 5 točkas. Redzēs kā strādās. Bet situācija šausmīga. Asari bija, bet baigi kūtrie. Tikai pa bišķim knābāja. Man ir aizdomas, ka līdaku aktivitāte viņiem sita pa nervu. Kopsummā izvilku kādus 10 asarīšus. Septiņi lielākie atbrauca mājās. Bet tie lielākie bija tādi, kā citas reizes mazākie. Nu lielākais varbūt uz grami 250. Nemērīju un nesvēru. Toties līdakas atkal atvilkos. Pēc tam, kad pārgāja lietus, līdakas vienkārši uzsprāga. Labā ziņa - zemmēru bija maz. Tikai kādi pieci. Laivā iecēlu kādus 20 mēriņus. Viens atbrauca arī mājās. Tieva, slaida - 55cm. Noķēru arī šīs sezonas lielāko līdaku. Noķert noķēru, bet laukā nedabūju. Man vismaz labpatīk domāt, ka tā bija līdaka. Paņēma uz asaru spininga, mazo asaru māneklīti. Zinu precīzi, cik viņa mani vazāja apkārt. 10 minūtes. Jo viņa paņēma uzreiz pēc tam, kad piezvanīja sieva. Pēc tam paskatījos laiku. Cope bija absolūti neizteikta. Neliels knābiens, viena atšķirība, ka aukla mērķtiecīgi sāka slīdēt sānis. Kad es tai ietesu pa šmauli, sāka skriet uz krūmiem. Cik jau nu varēju ar 0,08 aukliņu to centos stūrēt prom. Šķita, ka tas arī izdodas. Aizstūrēju to reizes piecas vai pat septiņas prom no krūma. Tad tā pagriezās pret sauli... un tas bija liktenīgi. Tā kā pirms tam lija lietus, es saulesbrilles biju ielicis somā. Tagad pret sauli, lai kā miedzu acis, neredzēju no ūdens rēgojošos krūmu galus. Līdaka vienkārši izbrauca caur krūmu. Viņa gāja kā tanks. Aukla protams ilgi šito rīvēšanos nespēja izturēt. Tā nu es paliku "priecīgi" satraukts... Tā arī nezinu, kas tas bija. Kolēģis ņirdzot, saka ka ūdrs vai bebrs :DDD Bet nu pie kājas... mērķa zivs ir asaris. To neviens nav atcēlis :D Bet asari mani piesmēja. Šķiet, ka ūdens pamazām dziest un mostas arī lielās līdakas. Tas nav labi, jo tās terorizē asarus un čakarē copi. Nu ko, visiem ne asakas. Man ir doma vēl pa jaunajām točkām asarus pameklēt, lai ziemā var paslaktēt ar bļitku. Bet nu ir smaga aizdoma, ka šie baigi nobīdās. Nezinu, redzēs, kā būs ziemā.
19.septembris 2022, 16:14 | links
 
Šodien divatā ieskrējām no 10:00 līdz 13:00, kolēģim viens asaris un sešas līdakas, no kurām viena mēra. Bonusā pie pontona izmakšķerēts saliekamais krēsls, bet krēslā vēzis! :) Man viena nerealizēta cope! Gadās arī tādas reizes.
Kopsummā svaigs gaiss paelpots, ķeksis ievilkts!
18.septembris 2022, 21:18 | links
 

Svētdienas makšķernieka piezīmes: Ūdens auksts, gliemeži nosaluši, zivju nav, tikai līdakas. Es gan speciāli uztaisīju interesanto copi. Tad nu visu pēc kārtas. Savulaik, nu jau nelaiķis, kāds vecs copes biedrs man teica - nav nekāda lielā māksla noķert zivi vietā, kurā tu to proti izdarīt, ar rīkiem, ar kuriem to proti izdarīt, laikā, kad zivis ķeras. Izņemam vienu no šiem punktiem laukā - noliku malā visus ejošos mānekļus, atstāju līdz šim nestrādājušās asaru gumijas, līdaku gumiju kasti un vienu rotiņu. Vobleri, asaru rotiņi, vēzīši palika ārpus svītras. To, ka būs ziepes sapratu pirmajās piecās minūtēs, jo, izbraucot no bāzes, uzreiz pieķērās zemmērs. Vajadzēja griezt riņķī un braukt laukā. Taču baigi gribējās kaut ko noķert. Teikšu atklāti... Noķēru tikai sešus asarus. Lielākais 26 cm. Divus uz kaku krāsas gumijas, divus uz tumši zaļa zirnekļa un vienu uz 4 nr rotiņa. Tas viss līdz sāka stipri līt. Pēc tam tikai un vienīgi līdaciņas. Mazas, nekaunīgas, agresīvas. Zālēs, virs zālēm, pie salām, pie krūmiem, atklātas vietās... Visur. Vienubrīd bija tā, ka katrā trešajā metienā līdaciņa. No visas čupas varbūt divas bija mērā. Bet čupa bija liela... 40 vismaz, varbūt vairāk. Centos darīt tā, lai pašas nokabinās, bet liela daļa āķi rija iekšā līdz ūkai. Bija jāpiestrādā, lai uzmanīgi atbrīvotu. Beigās nospļāvos un braucu malā. Pilnīgs fiasko... Mērķa zivs ta bija asaris... Cope no pusdienlaika līdz kādiem plkst.18. Vārdu sakot, nav tur ko darīt... Domāju pie vainas ir nosalusie gliemeži, jo ūdens strauji dziest :DDD
12.septembris 2022, 11:34 | links
 

Biju cieti nolēmis aizbraukt uz Daugavu fīderēt. Pēdējā brīdī konstatēju, ka mušu kāpuri aizgājuši mušās. Līdz ar to atkal aizbraucu uz purvu. Ja atklāti, šoreiz bija nereāli interesanta cope. Sāku ap plkst.15. pirmās divas stundas pagāja bez copes. Vispār nekā. Pat nenāca līdzi. Sāku mētāties apkārt un darīt visādas muļķības. Tad sapratu, ka tā nebūs nekāda aršanas un nostājos vietā, kur pēdējā reizē trāpīju uz asariem un metodiski sāku strādāt centimetru pa centimetram, mainot mānekļus un to pasniegšanas veidu. Pirmais asaris atrādījās uz kaku krāsas vēzīša. Pēc tam klusums. Bet sapratu, ka viņi tur ir tikai galīgi neatsaucīgi. Izmēģinājis visu... Gumijas, voblerus, dažādu izmēru rotiņus, pat mazo šūpiņu un poperi... Tad uzliku vienu mānekli, kas nebija devis rezultātu purvā vispār. Pat copi nebiju redzējis. Mēģināts tika divas sezonas un nekā. Pēkšņi tieši šo mānekli asari gribēja. Visa fiška, ka vajadzēja agresīvu spēli un pa pašu grunti. Neteikšu, ka piekapāju daudz un lielus... Lielo nebija vispār. Lielākais ap 22cm. Un nebija kā no ložmetēja... Pa kādam šur un tur. Toties sīkas līdaķeles sitās virsū vienkārši lopā. Pilnīgi atklātas vietās, bez zālēm, bez čakārņiem. Skrēja un grāba. Beigās pamēģināju izspēlēt arī klasisko rotiņu. Ilgi mocījos, kamēr vienu ašuku izmocīju. Tas arī bija pēdējais. Mājās aizbrauca seši asari. Pārējie peld tālāk. Kopā varēja būt kādi 15-20.
3.septembris 2022, 22:06 | links
 
daddy_j - Ja tev tepat Jūdažu ezerā ķeras, tad vēl citu miljons ezeriņu apkārt. Tas pats Annas un vēl aiz katra kalna pa pļaņčkai. Nav tev ko rādīties sēļu purvā. Mums te ar ezeriem ir iztrūkums un izvārīti asari pa karjeriem un dīķiem jālasa... Bet ja nopietni, tad zivju pietiek visiem. Pat ja bieži brauc uz vienām un tām pašām vietām, pienāk brīdis, kad sajūta, ka brauc uz gastronomu, pamatīgi aplauž. Tieši tādās reizēs var kaut ko iemācīties. Pretējā gadījumā uz konkrēto purvu varētu braukt ar trim mānekļiem un izķert visas zivis. Man no visām reizēm, cik pa šo karstumu esmu bijis, katru reizi ir palīdzējis pie zivīm tikt kaut kas cits. Vienreiz mepps, vienreiz aizvēsturisks Rapalas voblerītis, vienreiz keitech gumija bet vēl vienu reizi, mānekļa īpašā pasniegšana. Tā, ka ... mainīšu peizāžu, lai nerastos sajūta, ka braucu pēc zivīm :DDDD Būs jāaizskrien līdz Jūdazim :DDDD
29.augusts 2022, 17:24 | links
 
Visiem ne asakas! Nebrauciet uz Lādzēniem, tur zivju nav!!!!

mirtins, 29.augusts 2022, 13:42


Nelecies, ja!! :)

Braucām un brauksim. Tieši peizāžas dēļ...un attieksmes, ka esam gaidīti! :)

Tādi pat asarīši tepat Jūdažu ezerā uz MJ ķerās. bet peizāža PAVISAM cita :)
29.augusts 2022, 14:26 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager