Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Karlis_K [24.mai]: Brinos kapec piemeram brasla veljoprojam pec MN nevar ķert signālvēžus.
L200, 24.maijs 2023, 22:51

Viņus tur ķer visi kam nav slinkums, pērn vien 2 murdiņus aizķēru, stāvgrūdām pilni ar signālniekiem. Kontroles nekādas, pa 30+ gadiem ne reizi neesmu saticis inspektoru, pie Amatas vismaz 3 reizes.
Neesmu brasla metajis, ta upe ir diezgan mirusi mana uzskata kops upi piesavinajas licenču jeb nokauj par naudu bomzis no ligatnes. Amata ir ok. Ceru ka tada ari paliks.
24.maijs 2023, 23:20 | links
 
Brinos kapec piemeram brasla veljoprojam pec MN nevar ķert signālvēžus.
L200, 24.maijs 2023, 22:51


Viņus tur ķer visi kam nav slinkums, pērn vien 2 murdiņus aizķēru, stāvgrūdām pilni ar signālniekiem. Kontroles nekādas, pa 30+ gadiem ne reizi neesmu saticis inspektoru, pie Amatas vismaz 3 reizes.
24.maijs 2023, 23:14 | links
 
Aluksnē starp citu var pat savu kruto laivu piesiet pie dārgajām laipām un atstat uz pāris dienām, ja esi turists. Par velti. Ar kameru apsardzi. Tā kā būsim godīgi. Alūksne nebūs tas piemērs kuru nodirst. Tinot atpakaļ bijis visādi, ari biju pret pāris lietām bet rezultats ir ahujennais. Tapec beidz te daddy vaimanāt. Tu vispar esi Aluksne kad pedejo reizi bijis, gan jau sēzot divana youtubē :)
24.maijs 2023, 22:56 | links
 
daddy_j [24.mai]: Es par to, ka eksperiments "Alūksnes forele", nenesa cerēto peļņu, bet radīja vienus vienīgus zaudējumus, tāpēc tos cik tur tūkstošus varēja izlietot efektīvāk ezera labā.
Redzi kā ir. Kad naudas ir tik daudz kā nekad, tad dažiem ienak prata visādas gudras idejas. Es baigi nenosodu, ja godīgi. Tu man parādi vēl kādu ezeru pāķos kur ir pāris labi publiskie slipi. Sakartota piekraste pilsētā. Nu ta pa skaisto. Nav tādu. Vai reti. Tāka nav ko tur baigi stresot. Eksperiments izgāzās. Aizmirstam.
24.maijs 2023, 22:52 | links
 
Karlis_K [24.mai]: Daļa taisnības jau ir, ja tā stingri skatāmies un nevēlamies likumus pārkāpt, tad nesaskaņojot ar valsts institūcijam nedrīksti publiskos ūdeņos ielaist pat karūsiņu no sava dīķa ;) Bet visos copes mačos, ja paredzēta zivju ielaišana, saprotams viss ir saskaņots. Otrkārt varavīksnene jau sen ir Latvijas ihtiofaunas pārstāvis, vairāk kā 100 gadus, tāpat ka karpa savulaik atvesta un ielaista entajās upēs, ezeros, ūdenskrātuvēs un pati veiksmīgi turpina pamukt no dīķiem. Cita lieta ka vēl arvien nav pierādīts ka tā Baltijā vairotos dabiskā ceļā. Un tas pat labi, jo daudz agresīvāka, ātraudzīgāka un pret udens kvalitāti mazprasīgāka par mūsu strauta foreli. Ja vairotos tad visdrīzāk sen būtu mūsējo izspiedusi, kā Amerikas ūdele Eiropas ūdeli.
Agrak vareja aiziet uz upiti un noķert maizitem tas ielaistās. Nu a kas slikti bija? Un kir tad viņas ir? Nav vairs. Brinos kapec piemeram brasla veljoprojam pec MN nevar ķert signālvēžus.
24.maijs 2023, 22:51 | links
 
daddy_j [24.mai]: Varavīksnenes Alūksnē vai pālijas Kālā ir tieši tāda "šķembu bēršana uz bruģīša". Vienīgais labums ka kādam kas privāti kanatā ieslīd, cita labums tur nav, vieni riski.

Un neapsaukājies lūdzu
Nu tur es nevaru nepiekrist. Mans txt ir attiecinams uz privatu labdarību. Teret valsts jeb svesu naudu jau visi māk
24.maijs 2023, 22:49 | links
 
Es par to, ka eksperiments "Alūksnes forele", nenesa cerēto peļņu, bet radīja vienus vienīgus zaudējumus
daddy_j, 24.maijs 2023, 21:06


Jebkuru zivju audzēšana un ielaišana publiskos ūdeņos ir tikai zaudējumi nevis peļņa ;) bet vitāli nepieciešama copmaņu nopresingotos ūdeņos. Varētu lamāt ja Alūksnes ezerā būtu ielaistas tikai varavīksnenes, bet tā nu nav. Kāds jau viņas noķēra un bija laimīgs :)
24.maijs 2023, 21:11 | links
 
Es par to, ka eksperiments "Alūksnes forele", nenesa cerēto peļņu, bet radīja vienus vienīgus zaudējumus, tāpēc tos cik tur tūkstošus varēja izlietot efektīvāk ezera labā.
24.maijs 2023, 21:06 | links
 
Daļa taisnības jau ir, ja tā stingri skatāmies un nevēlamies likumus pārkāpt, tad nesaskaņojot ar valsts institūcijam nedrīksti publiskos ūdeņos ielaist pat karūsiņu no sava dīķa ;) Bet visos copes mačos, ja paredzēta zivju ielaišana, saprotams viss ir saskaņots. Otrkārt varavīksnene jau sen ir Latvijas ihtiofaunas pārstāvis, vairāk kā 100 gadus, tāpat ka karpa savulaik atvesta un ielaista entajās upēs, ezeros, ūdenskrātuvēs un pati veiksmīgi turpina pamukt no dīķiem. Cita lieta ka vēl arvien nav pierādīts ka tā Baltijā vairotos dabiskā ceļā. Un tas pat labi, jo daudz agresīvāka, ātraudzīgāka un pret udens kvalitāti mazprasīgāka par mūsu strauta foreli. Ja vairotos tad visdrīzāk sen būtu mūsējo izspiedusi, kā Amerikas ūdele Eiropas ūdeli.
24.maijs 2023, 20:55 | links
 
Varavīksnenes Alūksnē vai pālijas Kālā ir tieši tāda "šķembu bēršana uz bruģīša". Vienīgais labums ka kādam kas privāti kanatā ieslīd, cita labums tur nav, vieni riski.

Un neapsaukājies lūdzu
24.maijs 2023, 20:48 | links
 
daddy_j [24.mai]: Tieši otrādi - laist publiskos ūdeņos Latvijai neraksturīgas zivis - varavīksnes foreles u.c. ir NOZIEGUMS. Tāpat, ja publisku ceļu katrs sāks pārbūvēt, viens saliks bruģi, cits asfaltu, trešais dēlīšus, ceturtais iesēs zālīti, jo zaļi domā... psc būs
Paklau, vecais kraķi. Paskaties apkārt. Tu doma ka kads bērs šķembas uz bruģīša vai laidīs foreles karpu dīķī?

Tev ar galvu ir slikti. Un zini kādēļ? Jo dzimis audzis psrs, darbojies kā hes :)
24.maijs 2023, 20:35 | links
 
Tieši otrādi - laist publiskos ūdeņos Latvijai neraksturīgas zivis - varavīksnes foreles u.c. ir NOZIEGUMS. Tāpat, ja publisku ceļu katrs sāks pārbūvēt, viens saliks bruģi, cits asfaltu, trešais dēlīšus, ceturtais iesēs zālīti, jo zaļi domā... psc būs
24.maijs 2023, 20:16 | links
 
snipiens [24.mai]: Pirms nodarbojas ar foreļu ielaišanu kaut kādās upītēs, vispirms jāpaskatās vai tur dzīvo grunduļi, akmeņgrauži, strauta mailes un citi kustoņi kas nepieciešami lai tā forele vēlāk varētu šos ēst un baroties. Maziņa, ok, ēdkaut kādus odus, viendienītes un citus kukiņus, bet lielai vajag bišķi kaut ko vairāk. Ja tas nav forele vai ni aizlaižas pa straumi uz leju uz lielāku upi, vai arī pamazām nobeidzas bada nāvē.
Vēl viena lieta (es tā domāju), tagad uz urrā iet visādas mežu un purvu meliorācias, tiek būvēti ceļi un grāvji, lai nākotnē varētu tos krutos mežu pleķus notirgot sveštautiešiem, tad nu pa šiem grāvjiem plūst iekšā purva ūdens. Laukos, kur kādreiz dzīvoju, viena sāda upe uz šodienu ir palikusi bez grunduīem, akmeņgraužiem, sapaliem, teibām, raudām, ālantiem un citām straju straumi un dzidru ūdeni mīlošām zivēim, tikai tāpēc ka tika uzbūvēts Līvānu hess uz Dubnas upes, un tad nu kāds izdomāja ka vajadzētu dažas upes parakt tā lai ūdens ātrāk un vaiāk tecētu uz hesu, tad nu šai mazajai upei tika izstrādāts projekts palu ūdeņu samazināšanai, kā rezultātā upes gultne tika izrakta ar plato kausu, kam taisns nazis, upes gultne tika izveidota gluda kā galds, tas vēl būtu sīkums, ar laiku viss sakārtotos dabiski, bet trakākais ka no tuvumā esošā purva tika padziļināts gravis, pa kuru tad nu tek ūdens no ši purva ezera. Rezultāts ir tāds, ka jebkurā laika posmā redzmība ir 5-15 cm. Zivis ir tikai nedaudz upes ejtecē pie ietekas Dubnā. Pirms visa šī projekta grunduļus un strauta mailes tur varēja ķert spaiņiem (ja kāds gribēja), priekš asariem uz dzīvo 2 minūšu laikā varēja saķert šīs zivis. Zem jebkura akmens bija atrodami akmeņgrauži un platgalvji. Augštecē kur vairāk bija dolomīta akmens, pa krācēm 15-18 cm grundulis bija standatrs. Vasarā makšķerējot, staigājot pa krastu varēja straumēs vērot raudu un sapalu barus, tur pat copēt brīžiem aizmirsās vērojot kā zivis uzvedās, ko ēd, kā paŗvietojas gar straumē un atraumē. Tagad no tā nekas nav, viss ir sačakarēts.
Un tāds Līvānu hes, kas ieder vienam biezeklim no Līvāniem, nekam nav vajadzīgs, nekādu labumu tas nedod, tas tikai uztur īpašnieka kabatu. NOJAUKT un slūžas zem tilta izņemt. + vēl jāsakārto Dubnas ieteka Daugavā, tad atjaunosies zivju migrācija uz Sivera ezeru un pārējām Dubnas pietekām, kur vienā no ām pēdējo reizi forele tika noķerta 83 gadā.

MV-F.1, 24.maijs 2023, 12:21

Nelej vecīt čugunu :),kas tāds un LV...nevar būt.BIORS nekad neļautu :), tādus posta darbus.Te viss ir pa pareizo un skaisto.:)
Pilnīgas muļķības. Bioram nav nekada sakara ar to. Labdarība nekad nenāk par skādi. Pededzē Armands tas kurš foreļu audzētājs ari laida iekšā. Arī Aluksnes ezerā laida foreles un nekas sliktāk jau nepalika. Tapat ari tie kas organizē foreļu čempi ieber kaut ko upē un tas ir tikai atbalstāmi. Un nevienam nekas nav pretī. Nav ko piesieties, tas ir ta pat kā pirpisties kadam kurš pašvaldības ceļu sataisa. Stulbi un muļķīgi
24.maijs 2023, 18:46 | links
 
Pirms nodarbojas ar foreļu ielaišanu kaut kādās upītēs, vispirms jāpaskatās vai tur dzīvo grunduļi, akmeņgrauži, strauta mailes un citi kustoņi kas nepieciešami lai tā forele vēlāk varētu šos ēst un baroties. Maziņa, ok, ēdkaut kādus odus, viendienītes un citus kukiņus, bet lielai vajag bišķi kaut ko vairāk. Ja tas nav forele vai ni aizlaižas pa straumi uz leju uz lielāku upi, vai arī pamazām nobeidzas bada nāvē.
Vēl viena lieta (es tā domāju), tagad uz urrā iet visādas mežu un purvu meliorācias, tiek būvēti ceļi un grāvji, lai nākotnē varētu tos krutos mežu pleķus notirgot sveštautiešiem, tad nu pa šiem grāvjiem plūst iekšā purva ūdens. Laukos, kur kādreiz dzīvoju, viena sāda upe uz šodienu ir palikusi bez grunduīem, akmeņgraužiem, sapaliem, teibām, raudām, ālantiem un citām straju straumi un dzidru ūdeni mīlošām zivēim, tikai tāpēc ka tika uzbūvēts Līvānu hess uz Dubnas upes, un tad nu kāds izdomāja ka vajadzētu dažas upes parakt tā lai ūdens ātrāk un vaiāk tecētu uz hesu, tad nu šai mazajai upei tika izstrādāts projekts palu ūdeņu samazināšanai, kā rezultātā upes gultne tika izrakta ar plato kausu, kam taisns nazis, upes gultne tika izveidota gluda kā galds, tas vēl būtu sīkums, ar laiku viss sakārtotos dabiski, bet trakākais ka no tuvumā esošā purva tika padziļināts gravis, pa kuru tad nu tek ūdens no ši purva ezera. Rezultāts ir tāds, ka jebkurā laika posmā redzmība ir 5-15 cm. Zivis ir tikai nedaudz upes ejtecē pie ietekas Dubnā. Pirms visa šī projekta grunduļus un strauta mailes tur varēja ķert spaiņiem (ja kāds gribēja), priekš asariem uz dzīvo 2 minūšu laikā varēja saķert šīs zivis. Zem jebkura akmens bija atrodami akmeņgrauži un platgalvji. Augštecē kur vairāk bija dolomīta akmens, pa krācēm 15-18 cm grundulis bija standatrs. Vasarā makšķerējot, staigājot pa krastu varēja straumēs vērot raudu un sapalu barus, tur pat copēt brīžiem aizmirsās vērojot kā zivis uzvedās, ko ēd, kā paŗvietojas gar straumē un atraumē. Tagad no tā nekas nav, viss ir sačakarēts.
Un tāds Līvānu hes, kas ieder vienam biezeklim no Līvāniem, nekam nav vajadzīgs, nekādu labumu tas nedod, tas tikai uztur īpašnieka kabatu. NOJAUKT un slūžas zem tilta izņemt. + vēl jāsakārto Dubnas ieteka Daugavā, tad atjaunosies zivju migrācija uz Sivera ezeru un pārējām Dubnas pietekām, kur vienā no ām pēdējo reizi forele tika noķerta 83 gadā.

MV-F.1, 24.maijs 2023, 12:21


Nelej vecīt čugunu :),kas tāds un LV...nevar būt.BIORS nekad neļautu :), tādus posta darbus.Te viss ir pa pareizo un skaisto.:)
24.maijs 2023, 17:52 | links
 
Pirms nodarbojas ar foreļu ielaišanu kaut kādās upītēs, vispirms jāpaskatās vai tur dzīvo grunduļi, akmeņgrauži, strauta mailes un citi kustoņi kas nepieciešami lai tā forele vēlāk varētu šos ēst un baroties. Maziņa, ok, ēdkaut kādus odus, viendienītes un citus kukiņus, bet lielai vajag bišķi kaut ko vairāk. Ja tas nav forele vai ni aizlaižas pa straumi uz leju uz lielāku upi, vai arī pamazām nobeidzas bada nāvē.
Vēl viena lieta (es tā domāju), tagad uz urrā iet visādas mežu un purvu meliorācias, tiek būvēti ceļi un grāvji, lai nākotnē varētu tos krutos mežu pleķus notirgot sveštautiešiem, tad nu pa šiem grāvjiem plūst iekšā purva ūdens. Laukos, kur kādreiz dzīvoju, viena sāda upe uz šodienu ir palikusi bez grunduīem, akmeņgraužiem, sapaliem, teibām, raudām, ālantiem un citām straju straumi un dzidru ūdeni mīlošām zivēim, tikai tāpēc ka tika uzbūvēts Līvānu hess uz Dubnas upes, un tad nu kāds izdomāja ka vajadzētu dažas upes parakt tā lai ūdens ātrāk un vaiāk tecētu uz hesu, tad nu šai mazajai upei tika izstrādāts projekts palu ūdeņu samazināšanai, kā rezultātā upes gultne tika izrakta ar plato kausu, kam taisns nazis, upes gultne tika izveidota gluda kā galds, tas vēl būtu sīkums, ar laiku viss sakārtotos dabiski, bet trakākais ka no tuvumā esošā purva tika padziļināts gravis, pa kuru tad nu tek ūdens no ši purva ezera. Rezultāts ir tāds, ka jebkurā laika posmā redzmība ir 5-15 cm. Zivis ir tikai nedaudz upes ejtecē pie ietekas Dubnā. Pirms visa šī projekta grunduļus un strauta mailes tur varēja ķert spaiņiem (ja kāds gribēja), priekš asariem uz dzīvo 2 minūšu laikā varēja saķert šīs zivis. Zem jebkura akmens bija atrodami akmeņgrauži un platgalvji. Augštecē kur vairāk bija dolomīta akmens, pa krācēm 15-18 cm grundulis bija standatrs. Vasarā makšķerējot, staigājot pa krastu varēja straumēs vērot raudu un sapalu barus, tur pat copēt brīžiem aizmirsās vērojot kā zivis uzvedās, ko ēd, kā paŗvietojas gar straumē un atraumē. Tagad no tā nekas nav, viss ir sačakarēts.
Un tāds Līvānu hes, kas ieder vienam biezeklim no Līvāniem, nekam nav vajadzīgs, nekādu labumu tas nedod, tas tikai uztur īpašnieka kabatu. NOJAUKT un slūžas zem tilta izņemt. + vēl jāsakārto Dubnas ieteka Daugavā, tad atjaunosies zivju migrācija uz Sivera ezeru un pārējām Dubnas pietekām, kur vienā no ām pēdējo reizi forele tika noķerta 83 gadā.
24.maijs 2023, 12:21 | links
 
Miljons foreļu Latvijas upēm bija absolūti privāts darījums. Diemžēl neatceros to uzņēmēju vārdus. Ja kāds zin, tad būtu cienīgi tos nosaukt. Tā jau ir ar tiem zivju resursiem. To ietekmē tik daudzi faktori, gan zināmi, gan mums nezināmi. Maliķi, C&R, tāpat zivjēdāji makškernieki noteikti nav tas noteicošais. Jāpiekrīt teiktajam, ka galvenais ir ūdens kvalitāte (piemērotība). Manuprāt šo kvalitāti visvairāk sabojā konvenciālā lauksaimniecība un lielfermas. Protams, ka nocirsta kailcirte upes krastā arī lokāli visu sabojā. Tāpat aizsprosti, HES, u.t.t. Taču citreiz vis itkā ir štokos, bet uznāk piemēram lietavas un ikrus noklāj ar dūņām. Rezultātā tāpat čušs.

basks, 23.maijs 2023, 13:30

Jā, paldies Guntim Rāvim, Skonto būve - Būvnieku karteļa dalībniekam. Cik saprotu atdeve no pasākuma nebija ne tuvu no gaidītā. Vai ir kāds pētījums/atskaite, par cik palielinājās foreļu populācija pēc 1, 3, 5, 10 gadiem?
23.maijs 2023, 14:15 | links
 
Miljons foreļu Latvijas upēm bija absolūti privāts darījums. Diemžēl neatceros to uzņēmēju vārdus. Ja kāds zin, tad būtu cienīgi tos nosaukt. Tā jau ir ar tiem zivju resursiem. To ietekmē tik daudzi faktori, gan zināmi, gan mums nezināmi. Maliķi, C&R, tāpat zivjēdāji makškernieki noteikti nav tas noteicošais. Jāpiekrīt teiktajam, ka galvenais ir ūdens kvalitāte (piemērotība). Manuprāt šo kvalitāti visvairāk sabojā konvenciālā lauksaimniecība un lielfermas. Protams, ka nocirsta kailcirte upes krastā arī lokāli visu sabojā. Tāpat aizsprosti, HES, u.t.t. Taču citreiz vis itkā ir štokos, bet uznāk piemēram lietavas un ikrus noklāj ar dūņām. Rezultātā tāpat čušs.
23.maijs 2023, 13:30 | links
 
Bija pasākums miljons foreļu ielaišana 4 gadu laikā. Teorētiski dažās upēs bija jābūt foreļu pārbagātībai. Vai arī tā bija kārtējā izgāšanās LV stilā?
23.maijs 2023, 10:03 | links
 
Piemēram: ja spiningotājam vobleri, vizuļi, rotiņi un pārējie mānekli aprīkoti ar āķiem kuriem ir atskabargas, un tas laiž vaļā zivis, tad es to neuzkatu par C&R, jo jebkuram plēsējam parasti āķi ir dziļi mutē, nevis tikai lūpas malā. Izņemot šos atskabargainos āķus tiek pamatīgi traumēta zivs mutes iekša, kā arī žaunu gali. Kāda tur vairs zivs izdzīvošana, pāris dienas ja ne stundas.
Ne visi māk saaudzīgi atlaist, kā nu kurš to uzskata, cits paņemot līdaku aiz acīm, izraujot ar plaķenēm trijžuburi, arī uzskata ka tā bija saaudzīga atlaišana, jo zivi taču atlaida.
Piemērs pāris gadi atpakaļ, Kaņierī, kad tika atrasta beigta apm..7-9kg līdaka, (Māra Oltes filmā kaut kur ir tas sižets), tur arī puikas runāja ka esot nepareizi atlaista, saspiesta, vai par ilgu vazāta tīklīņā. Atcerējos, tas bija tas konkurss "atlaid mammu", es to sauktu par "nobeidz mammu", man besī šitais, noķer, mērā, žnurģa, fočē dažādās pozās, ..... stulbums. Kaņieris - tā ir peļke ar vienu bedri, kur tad nu visi ar eholotiem cenšas katru dienu medīt vienu un to pašu līdaku. Tas nav Lubāns, Rāzna, vai Burtnieks, tā ir pļančka, ar vienu bedri kur vasaras karstumā paslēpušās pārīs lielās līdakas, un viņas tiek katru dienu močītas, kā nu kurš to māk, vertikāli paceltas un turētas, kamēr kāds uztaisīs kruto bildi. Tas līdzinās kā Angļi savos dīķos ker karpas, tur neviena zivs nav ar normālu seju, visām mutes ir briesmīgi kroplīgas, bet skaitās C&R.

MV-F.1, 23.maijs 2023, 09:39


Dīvāna eksperta cienīgs komentārs!

Davis-Di, 23.maijs 2023, 09:44


Varbūt arī tā .... ko lai dara ka visiem nav dīvāni.
23.maijs 2023, 09:50 | links
 
Piemēram: ja spiningotājam vobleri, vizuļi, rotiņi un pārējie mānekli aprīkoti ar āķiem kuriem ir atskabargas, un tas laiž vaļā zivis, tad es to neuzkatu par C&R, jo jebkuram plēsējam parasti āķi ir dziļi mutē, nevis tikai lūpas malā. Izņemot šos atskabargainos āķus tiek pamatīgi traumēta zivs mutes iekša, kā arī žaunu gali. Kāda tur vairs zivs izdzīvošana, pāris dienas ja ne stundas.
Ne visi māk saaudzīgi atlaist, kā nu kurš to uzskata, cits paņemot līdaku aiz acīm, izraujot ar plaķenēm trijžuburi, arī uzskata ka tā bija saaudzīga atlaišana, jo zivi taču atlaida.
Piemērs pāris gadi atpakaļ, Kaņierī, kad tika atrasta beigta apm..7-9kg līdaka, (Māra Oltes filmā kaut kur ir tas sižets), tur arī puikas runāja ka esot nepareizi atlaista, saspiesta, vai par ilgu vazāta tīklīņā. Atcerējos, tas bija tas konkurss "atlaid mammu", es to sauktu par "nobeidz mammu", man besī šitais, noķer, mērā, žnurģa, fočē dažādās pozās, ..... stulbums. Kaņieris - tā ir peļke ar vienu bedri, kur tad nu visi ar eholotiem cenšas katru dienu medīt vienu un to pašu līdaku. Tas nav Lubāns, Rāzna, vai Burtnieks, tā ir pļančka, ar vienu bedri kur vasaras karstumā paslēpušās pārīs lielās līdakas, un viņas tiek katru dienu močītas, kā nu kurš to māk, vertikāli paceltas un turētas, kamēr kāds uztaisīs kruto bildi. Tas līdzinās kā Angļi savos dīķos ker karpas, tur neviena zivs nav ar normālu seju, visām mutes ir briesmīgi kroplīgas, bet skaitās C&R.

MV-F.1, 23.maijs 2023, 09:39



Dīvāna eksperta cienīgs komentārs!
23.maijs 2023, 09:44 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager