Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
FishMV, kas liedz pirkt zeltu? Tas jau nu gan lētāks nepaliks. Paskati tavex.lv, ieskaties makā, un uz priekšu...

brivkalns, 6.jūnijs 2023, 10:22


Sudrabs jāpērk. Tas būs vēlāk diezgan dārgāks. Zeltam šobrīd ahūnā cena.
6.jūnijs 2023, 14:54 | links
 
Krievu okupanti uzlaiduši gaisā Kahovkas HES. Vai kāds atceras, ka Lembergs savā laikā kritizēja Latvijas pievienošanos NATO? Tajā pat laikā (ne)regulāri atgādinu, ka Grabovskis (tāpat kā pārējie nodevēji) uzsakata, ka krievi ir "jauki cilvēki".

jurciks66, 6.jūnijs 2023, 10:11

Tie krievu urlas tak neko citu nemāk kā iznīcināt.Nu nekas tulīt sāksies laiks kad viņi sāks sajust sekas par visu šito terorismu Ukrainā.
6.jūnijs 2023, 12:12 | links
 
jurciks66 [6.jūn]: Krievu okupanti uzlaiduši gaisā Kahovkas HES. Vai kāds atceras, ka Lembergs savā laikā kritizēja Latvijas pievienošanos NATO? Tajā pat laikā (ne)regulāri atgādinu, ka Grabovskis (tāpat kā pārējie nodevēji) uzsakata, ka krievi ir "jauki cilvēki".
Lembim bija siltas jūtas pret vati tāpec ka pa trubu nāca nauda, kā nauda beidza nākt, tagad kažociņš ir uz otru pusi.
6.jūnijs 2023, 10:27 | links
 
FishMV, kas liedz pirkt zeltu? Tas jau nu gan lētāks nepaliks. Paskati tavex.lv, ieskaties makā, un uz priekšu...
6.jūnijs 2023, 10:22 | links
 
Krievu okupanti uzlaiduši gaisā Kahovkas HES. Vai kāds atceras, ka Lembergs savā laikā kritizēja Latvijas pievienošanos NATO? Tajā pat laikā (ne)regulāri atgādinu, ka Grabovskis (tāpat kā pārējie nodevēji) uzsakata, ka krievi ir "jauki cilvēki".
6.jūnijs 2023, 10:11 | links
 
Martins....B [20:27]: Davis-Di [15:44]: Ar tiem pensiju līmeņu pārvaldītājiem ir galīgā pakaļā un tur tāda sajūta, ka studenti apmācas, ja otrajā līmenī bankas vēl kaut cik spēj pieaudzēt, tad man ir iemaksas trešajā līmenī, ko veica Lattelecom Pirmajā slēgtajā pensiju fondā, tad tur kopš pametu LTC mans uzkrājums ir samazinājies divkārši, visvairāk gan 2008 gada krīzes dēļ!Es ar šo nesaprotu, kā visu laiku var atklāti melot, ka 2. pensiju līmenis ir pelnošs, ja gadā pat 1% nesanāk. 3. jau tikai, lai tos 20% atsistu atpakaļ. Bet tāpat dzīvības apdrošināšana ir daudz labāks rīks. Uzskatu no 45+ būtu jābūt iespējai tikt pie sava 2. pensiju līmeņa, kaut ar mistiskām regulām, ka nedrīkst nauda tikt notriekta patēriņā, bet, piemēram, kā kredītu segšanā, investīcija nekustamajā, kuru nedrīkst pēc tam 10 gadi pārdot vai iespēja pārvirzīt iegādei krājobligācijās uz 10 gadiem un atkal, iepriekš nedrīkst izņemt. Piemēram, tagad tie 4% gadā ir kaut kāds kosmoss salīdzinot ar 2. pensiju līmeņa sniegumu.Paga ko?! :)

Tu gribi iznemt samaksato pensiju? Bet ta nauda tak ir notērēta, viņas nav.

L200, 5.jūnijs 2023, 20:30


Savā bankā var pasktīties cik tad ir iekrājies, žēl ka nevar ofšoru akcijās ieguldīt vai zelta stieņos :D
5.jūnijs 2023, 21:47 | links
 
daddy_j [19:10]: diemžēl cilvēku labklājība neiet kopā ar vairošanos. Labklājībā cilvēki sāk baudīt dzīvi - šmiga, šaibas, "stingrāks" sex, kādi tur vairs bērni, tie taču tikai traucē baudai... pēc mums kaut ūdensplūdi, un būs...

nav vairs tie laiki, kad vajag bariņu bērnu, lai vispār izdzīvotu...katrs pats savas laimes-baudas kalējs!Maniem vienaudžiem visiem jau pir vai pari 40. Liela daļa vēl nav apbernojusies. Kaut gan ja ta padoma, tad tie kuri vel nav iesējuši nemaz nav tie turīgākie, tiesi otrādi, bez berniem ir vairak caurkrituši būvdarbu vadītāji

L200, 5.jūnijs 2023, 19:49


Tieši tā, visa dzīve darbam, darbam un darbam, (it kā darbam, a peļnas ta nav, tikai apgrozījums un džips uz firmas rēķina)

Bet par to šmigu, nuūū'te vēl jāpadiskutē, ir ģimenes ar kuplu bērnu puklu kur visi labi mācās un iet tālāk dzivē, un saimniecībā ir kārtība, bet ir arī ar 1-2 bērneļi, vai vipār nav, kur šmiga līst straumēm un cigaetes kūp kā lokomatīve, un lamā visus ka vainīgi, ka nav darba.
Bet tgd jau modernisms, jaunie pāri audzina kaķus un šuneļus :DD
5.jūnijs 2023, 21:44 | links
 
Martins....B [5.jūn]: L200 [20:30]: Tu gribi iznemt samaksato pensiju? Bet ta nauda tak ir notērēta, viņas nav.1. pensiju līmenis pieņemu, ka varētu būt tikai ilūzija, bet 2. domāju, ka vēl reāli pastāv, jo kopējā summa 6 miljardi nav kosmoss un ja komercbanka ir pārvaldītājs, tad jau vajadzētu būt apakšā digitāliem cipariem. Pirms kāda laika jau runāja, ka varētu 2. pensiju līmeni ļaut izņemt līdzīgi kā igauņiem. Daļa savu 2. pensiju līmeni ieguldīja Peipusa zemes gabalā, lielākā daļa notralināja. Ņemam vērā viņu kļūdas un ierobežojam notralināšanas iespējas. Bet problēma jau banku lobijs.
Tu neatceries kas notika ar swedbanku kadu laiku atpakal kad visi saka nemt ara naļiku. Bija tada lieta.
5.jūnijs 2023, 21:42 | links
 
L200 [5.jūn]: Tu gribi iznemt samaksato pensiju? Bet ta nauda tak ir notērēta, viņas nav.
1. pensiju līmenis pieņemu, ka varētu būt tikai ilūzija, bet 2. domāju, ka vēl reāli pastāv, jo kopējā summa 6 miljardi nav kosmoss un ja komercbanka ir pārvaldītājs, tad jau vajadzētu būt apakšā digitāliem cipariem. Pirms kāda laika jau runāja, ka varētu 2. pensiju līmeni ļaut izņemt līdzīgi kā igauņiem. Daļa savu 2. pensiju līmeni ieguldīja Peipusa zemes gabalā, lielākā daļa notralināja. Ņemam vērā viņu kļūdas un ierobežojam notralināšanas iespējas. Bet problēma jau banku lobijs.
5.jūnijs 2023, 21:39 | links
 
Martins....B [5.jūn]: Davis-Di [15:44]: Ar tiem pensiju līmeņu pārvaldītājiem ir galīgā pakaļā un tur tāda sajūta, ka studenti apmācas, ja otrajā līmenī bankas vēl kaut cik spēj pieaudzēt, tad man ir iemaksas trešajā līmenī, ko veica Lattelecom Pirmajā slēgtajā pensiju fondā, tad tur kopš pametu LTC mans uzkrājums ir samazinājies divkārši, visvairāk gan 2008 gada krīzes dēļ!Es ar šo nesaprotu, kā visu laiku var atklāti melot, ka 2. pensiju līmenis ir pelnošs, ja gadā pat 1% nesanāk. 3. jau tikai, lai tos 20% atsistu atpakaļ. Bet tāpat dzīvības apdrošināšana ir daudz labāks rīks. Uzskatu no 45+ būtu jābūt iespējai tikt pie sava 2. pensiju līmeņa, kaut ar mistiskām regulām, ka nedrīkst nauda tikt notriekta patēriņā, bet, piemēram, kā kredītu segšanā, investīcija nekustamajā, kuru nedrīkst pēc tam 10 gadi pārdot vai iespēja pārvirzīt iegādei krājobligācijās uz 10 gadiem un atkal, iepriekš nedrīkst izņemt. Piemēram, tagad tie 4% gadā ir kaut kāds kosmoss salīdzinot ar 2. pensiju līmeņa sniegumu.
Paga ko?! :)

Tu gribi iznemt samaksato pensiju? Bet ta nauda tak ir notērēta, viņas nav.
5.jūnijs 2023, 20:30 | links
 
Davis-Di [5.jūn]: Ar tiem pensiju līmeņu pārvaldītājiem ir galīgā pakaļā un tur tāda sajūta, ka studenti apmācas, ja otrajā līmenī bankas vēl kaut cik spēj pieaudzēt, tad man ir iemaksas trešajā līmenī, ko veica Lattelecom Pirmajā slēgtajā pensiju fondā, tad tur kopš pametu LTC mans uzkrājums ir samazinājies divkārši, visvairāk gan 2008 gada krīzes dēļ!
Es ar šo nesaprotu, kā visu laiku var atklāti melot, ka 2. pensiju līmenis ir pelnošs, ja gadā pat 1% nesanāk. 3. jau tikai, lai tos 20% atsistu atpakaļ. Bet tāpat dzīvības apdrošināšana ir daudz labāks rīks. Uzskatu no 45+ būtu jābūt iespējai tikt pie sava 2. pensiju līmeņa, kaut ar mistiskām regulām, ka nedrīkst nauda tikt notriekta patēriņā, bet, piemēram, kā kredītu segšanā, investīcija nekustamajā, kuru nedrīkst pēc tam 10 gadi pārdot vai iespēja pārvirzīt iegādei krājobligācijās uz 10 gadiem un atkal, iepriekš nedrīkst izņemt. Piemēram, tagad tie 4% gadā ir kaut kāds kosmoss salīdzinot ar 2. pensiju līmeņa sniegumu.
5.jūnijs 2023, 20:27 | links
 
daddy_j [5.jūn]: diemžēl cilvēku labklājība neiet kopā ar vairošanos. Labklājībā cilvēki sāk baudīt dzīvi - šmiga, šaibas, "stingrāks" sex, kādi tur vairs bērni, tie taču tikai traucē baudai... pēc mums kaut ūdensplūdi, un būs...

nav vairs tie laiki, kad vajag bariņu bērnu, lai vispār izdzīvotu...katrs pats savas laimes-baudas kalējs!
Maniem vienaudžiem visiem jau pir vai pari 40. Liela daļa vēl nav apbernojusies. Kaut gan ja ta padoma, tad tie kuri vel nav iesējuši nemaz nav tie turīgākie, tiesi otrādi, bez berniem ir vairak caurkrituši būvdarbu vadītāji
5.jūnijs 2023, 19:49 | links
 
diemžēl cilvēku labklājība neiet kopā ar vairošanos. Labklājībā cilvēki sāk baudīt dzīvi - šmiga, šaibas, "stingrāks" sex, kādi tur vairs bērni, tie taču tikai traucē baudai... pēc mums kaut ūdensplūdi, un būs...

nav vairs tie laiki, kad vajag bariņu bērnu, lai vispār izdzīvotu...katrs pats savas laimes-baudas kalējs!
5.jūnijs 2023, 19:10 | links
 
daddy_j, 4.jūnijs 2023, 14:24


Var arī ieppludināt jaunas darba rokas... domā rietumu welkamisti tā aiz cilvēkmīlestības dažus miljonus svaigu asiņu ielaida?? :)

daddy_j, 4.jūnijs 2023, 14:24[/quote]
Annalēna Berboka šodien aizlaida uz Brazīliju, runāšot par atvieglinātiem noteikumiem iegūt darba vīzas tās iedzīvotājiem. DE sociālajā aprūpē krahs, nav kas strādā. Turklāt atšķaidīs musulmaniskās nācijas Vācijā.

Inars, 5.jūnijs 2023, 11:09[/quote]

Kaut kas nav kārtībā te Eiropā. Tā vietā lai veeicinatu balto cilvēku labklājību un skaita pieeaugumu, tiek darīts viss lai tie pamazām izzustu, nav aju brīnums ka pēc kāda laika valdīs tikai dzeltenā rase.
savukart Indijā, Āfrīkā, neko nedara lia tur būtu mazāk cilvēku. Ā, nē, ķļūdījos, dara gan, lai tie tik mauc uz šejieni.
5.jūnijs 2023, 18:34 | links
 
Apskatījos pensija fonda stāvokli un ilgtermiņā samelojos, paņemu pārskatu no 2006, tad kopējais kapitāla pieaugums no ieguldījumiem - izmaksas sastāda 20% ir diezgan nenopietni!
5.jūnijs 2023, 15:58 | links
 
Ar tiem pensiju līmeņu pārvaldītājiem ir galīgā pakaļā un tur tāda sajūta, ka studenti apmācas, ja otrajā līmenī bankas vēl kaut cik spēj pieaudzēt, tad man ir iemaksas trešajā līmenī, ko veica Lattelecom Pirmajā slēgtajā pensiju fondā, tad tur kopš pametu LTC mans uzkrājums ir samazinājies divkārši, visvairāk gan 2008 gada krīzes dēļ!
5.jūnijs 2023, 15:44 | links
 
Tieši par to es runāju, ka ir "grāmatu" gudrības un ir - kā ECB to sauc - "non-standard monetary policy measures..."

Vispār jau tu pats varētu papētīt, piemēram, ka kopš 2014. gada ECB piedrukāja 3.2 triljonus eur https://www.ecb.europa.eu/mopo/implement/app/html/index.en.html

un Covid laikā piedrukāja vēl 1.8 triljonus https://www.ecb.europa.eu/mopo/implement/pepp/html/index.en.html

Ja tu izpētītu, kāds ir kopējais Eirosistēmas līdzekļu apjoms, tad varētu sarēķināt cik % naudas tika piedrukāts klāt... un varbūt tur ir meklējamas pašreizējās inflācijas root cause

daddy_j, 5.jūnijs 2023, 09:46


Vispār jau nav pareizi to saukt par naudas drukāšanu, jo obligāciju emisija, lai finansētu vērtspapīru un obligāciju iepirkšanu nav gluži bezseguma "naudas drukāšana".
5.jūnijs 2023, 14:08 | links
 
Covids jau tieši tāds bija - vecos ļaudis un tos ar hroniskām kaitēm krietni paputināja...
5.jūnijs 2023, 12:02 | links
 
Man pa lielam vienalga, kurš man pensijas naudu pelna - bāleliņi, viesstrādnieki, vai AI :))

daddy_j, 5.jūnijs 2023, 11:18


AI predefinēti jābūt racionālam un prgamatiskam, savukārt pensijas savā butībā ir neracionālas, emocionāli-humānistiskas... Tā kā varam sagaidīt, piemēram, vīrusu, kas kļūst nāvīgs selektīvi no kāda +/- 60 gadu vecuma :D Lai gan tas baigi sarežgīti, priekš kam vairot lietas, ja viss jau sen gadsimtos atstrādāts - karš arī labi tiek galā.
5.jūnijs 2023, 11:50 | links
 
Tur gan "aģitē" par AI, ka tas būšot īstais problēmu risinājums :D

zaraza, 5.jūnijs 2023, 10:56


Man pa lielam vienalga, kurš man pensijas naudu pelna - bāleliņi, viesstrādnieki, vai AI :))
5.jūnijs 2023, 11:18 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager