kurš ievero visus likumus??

laix
Beidziet te visu vaļīt uz negodīgiem copmaņiem.Piemēri;vienu no garākajām Latvijas upēm Aivieksti,izčakarēja tagadējos laikos.Bija vajadzīga putnu ligzdošanas vieta,Eiropas mitrājs Lubānas ezers,dambja rezultātā upe palika par aizaugušu dīķi ar zilaļģēm,kur zivīm ir čau.Ogre-man līdz šim nav saprotams.kāpēc upe,salīdzinot ar krievu laikiem ir par metru seklāka.M.un L Jugla, un vēl daudzas pierīgas upes,būdas un ne tikai sabūvētas līdz pašam krastam,kur paliek sūdi,neviens nezin,zivīm čau.Pie Ķeguma hes licenzētā makšķerēšana.Zivju smelšana ar tīkliem upēs un jūrā arī nārsta laikā,paskatieties paši,cik pēc zvejniecības likuma maksā tonna zivju.Apnika uzskaitīt,bet manā skatījumā,tas ir galvenais iemesls zivju trūkumam,ko darīt,teikšu godīgi,nezinu.
20.aprīlis 2010, 19:18 | links
 
Tas ir labi ka atzinies - copes dievs piedos Tev Tavus grēkus :)
20.aprīlis 2010, 19:07 | links
 
Es buti aiz astes aizkeru - nelaidu vala , esmu baraks !
20.aprīlis 2010, 18:54 | links
 
Zacep
Par tukšiem ūdeņiem - agrāk nebija ne feiry, ne dosja un visa pārējā sadzīves ķīmija, tagad to lieto ļoti plaši un viss tas nonāk ūdenī. Ne jau tur vien vaina bet sava artava ir.
Negodīgie copmaņi tie paši badmiras vien ir
20.aprīlis 2010, 18:51 | links
 
Ta pričom tur varam vai nevaram izkontrolēt - jau rakstīju - Liela daļa no makšķerniekiem atlaiž tikai tās zivis ko nav noķēruši un pie tam tikai interneta komentāros. Diemžēl tā ir. Man personīgi līdaka neinteresē, es pēdējo līdaku 4,5 kg noķēru 2 gadus atpakaļ melnajā kolkā ķerot vimbas ar pludiņmakšķeri, vilkšana bija forša uz 0.16 mm pavadiņas - 45 minūtes.
20.aprīlis 2010, 18:48 | links
 
Tas,ka zivju ūdeņos kļūst arvien mazāk,nemaz nav apstrīdams.Stipri šaubos,ka pie tā vainīgi tikai negodīgi copmaņi,nenoliedzu -liela daļa atbildības jāuzveļ tiem badmirām.Tomēr,manuprāt, problēma ir arī iekš tā,ka daba stipri mainās nejau uz to labo pusi.Netālu no manas dzīves vietas tek Raķupe,Svīķupe-nelielas upītes,kurās manā bērnībā kūsāja dzīvība:nēģi,foreles,sapali,līdakas,asari un visādas citas radībiņas,bet tagad liekas kā izmirušas.Kautko jau noķert var,bet nav jau vairs tas.Nu lūk par šīm upītēm runājot,nedomāju ka par šādām izmaiņām vainīgi negodīgi copmaņi,daudzu gadu laikā,cik esmu tur copējis,neesmu tur nevienu saticis.Domāju,ka lielas ziepes dara pārāk savairojušies bebri(Bebrs sori, nedomāju Tevi,bet īstos),traucē normālu migrāciju un pied..š nārsta vietas.Ir doma mākslīgi savairot līdakas noslaucot kāda ezerā nārstojošās,inkubēt ikrus un ielaist kāpurus,tikai problēma tāda,ka likums to neļauj.Varbūt kāds var ieteikt,kā to var izdarīt likumīgi
20.aprīlis 2010, 18:46 | links
 
Ja nevaram izkontrolēt,tad aizliedzam...oriģināli..Visus,kas brauc šmigā arī nevar izkontrolēt.Varbūt aizliedzam braukt ar mašīnu?
20.aprīlis 2010, 18:45 | links
 
Ne jau konkrēti par Tevi runājot, neuztver personīgi, bet lielākā daļa spiningo ne jau asarus un foreles bet gan līdakas. Tā vij'š i. Nav mūsu sabiedrība izaugusi līdz tādam līmenim un vēl ilgi nebūs.
Ņemot vērā to ka inspektoru ir mazāk nevajadzēja atļaut pavasarī spiningot, vismaz pagaidām nē.
20.aprīlis 2010, 18:35 | links
 
Tas, kas to zivi gribēs noķert, noķers arī kad būs aizliegts, protams, to grūtāk būs paveikt! Bet kādēļ es piemēram nevarētu spiningot zivis, kurām nav liegums?
20.aprīlis 2010, 18:26 | links
 
Visa fiška ir tajā apstāklī ka ļoti retais ir spējigs tomēr atlaist to zivi. Dažas dienas atpakaļ biju palūrēt kā copmaņiem melnajā kolkā iet. Otrā pusē, metrus 150 zemāk vienam spinigotājam kas pieķērās - dabūja paiet gabalu pa straumi uz leju kamēr zivs tika pie krasta pievilkta. Pirms tam jau drošvien bija nofiksējis ka otrā pusē kontrolē makšķerniekus. Nu šis stāv krastā, zivs āķa galā, ūdenī, labu laiku runā pa talefonu, vislaik skatās uz manu pusi, es ar binokli pretī. Pē minūtēm 5 tomēr zivi - ap 2-3 kg līdaku izvilka, pacēla gaisā uz manu pusi un atlaida. Vai būtu atlaidis tāpat - kas to lai zin.
Nu neviens bez lašu tīkotājiem tagad ventā nespiningo nevienu citu zivi kā līdaku, asaru un citu zivju tīkotāji ir ļoti niecīgs izņēmums.
20.aprīlis 2010, 18:25 | links
 
protams, ka izšķirošais ir tas, kas katram galvā un sirdī ir, bet nenoliedzami vieglāk izkontrolēt (un cik tās kontroles ir mēs visi zinām) tomēr tad ja spiningošana un makšķerēšana uz dzīvo ir aizliegta pavisam. Domāju, ka būtu muļķīgi apgalvot, ka noķerto un paturēto līdaku skaits šogad ir kaut vai tāds pats kā gados, kad bija vispār aizliegts ķert viņas. Tomēr vairāk raustījās, kad bija aizliegts ķert, jo to, ka ķer, nevar tik viegli noslēpt kā noķertu zivi.. es laikam tomēr par vispārēju aizliegumu šajā laikā mūsu badakāšu valstī.. un tikai nedirsiet par krīzi un badu te, to ka noķert ir dārgāk, lielākoties, kā nopirkt mēs arī visi zinām un cik no tiem, kas brakaro tiešam cieš badu? domāju, ka smieklīgs %
20.aprīlis 2010, 17:58 | links
 
Tā diskusija par to,vai bija pareizi atļaut spiningot pirms 1. maija,manā skatījumā ir bezjēdzīga.Uzskatīt,ka katrs,kas pirms 1. maija ar spini rokās atrodas pie ūdeņiem,jau uzskatāms par brakaņjēru ir muļķīgi.Kādam jau vienmēr būs par maz.A davai ierosinam likumu visiem večiem apgriezt daiktus-nedo dies vēl sadomas kādu meiču izvarot.Nav jau svarīgi,kas tam vecim biksēs;vai piedošanu,kas rokās,spinis vai makšķere,svarīgi kas tam vecim galviņā darās,un tur jau nekādi likumi un aizliegumi neko nelīdzēs.Kārtīgs copmanis centīsies būt godīgs.
20.aprīlis 2010, 17:20 | links
 
Līdakas ātri un fiksi izskaldīs, ja ne dūrēji tad spiningotāji, lomi šogad, kad parasti ir liegums esot bijuši pat ļoti labi. Paldies var pateikt MN noteikumu grozīšanai ka pavasarī atļauts spiningot. Tik neatceros vairs kas to ierosināja - liekas ka LMSF, varbūt tomēr LMA. Liela daļa no makšķerniekiem atlaiž tikai tās zivis ko nav noķēruši un pie tam tikai interneta komentāros.
20.aprīlis 2010, 16:53 | links
 
dinits...Tavu zivi neviens cits nenoķers!Neķer kreņķi!
20.aprīlis 2010, 12:59 | links
 
kur skatās policija?dīleri pie mācību iestādēm vispār obnagļeļi!!!!!
20.aprīlis 2010, 12:34 | links
 
GB,pieļauju,ka tā arī mājās netieci...
;)))
20.aprīlis 2010, 11:52 | links
 
Man lidz vienmer ir 50 kg cukur maiss , kamer nav pilns majas neeju :D
20.aprīlis 2010, 11:36 | links
 
Njaa, kas par vljaaku? :D
Bet par likumu, nez vai tie dazji kas censhas izdziivot kriizes laikaa izkjers visas tavas lielaas zivis. :P Probleema ir tiiklos un elektro.
20.aprīlis 2010, 11:28 | links
 
dinits
izlasi tā kārtīgāk noteikumus,lai nerastos pārpratumi.
kas attiecas uz spiningošanu-tad drīkst spiningot visu gadu!tavu zivi tāpat neviens neizvilks,tā kā nav ko čīkstēt!:)
20.aprīlis 2010, 11:25 | links
 
Tagad jau var spiningot- tas nav pārkāpums! Tad, ja patur zivi, kuru nedrīkst paturēt- tas ir pārkāpums! Un tas jau gan ir uz katra paša godaprāta...
20.aprīlis 2010, 11:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager