Tas valodas jautājums ir sāpīgs un nav vienkāršs. Es domāju,ka ir jau labi ja krievvalodīgie runā un saprot latviski publiskā telpā.Panākt lai viņi ģimenē savā starpā runā latviski visticamāk nav iespējams. Un,ja Latvija sāks pārāk žmiegt,tad Latvijai pašai starptautiskās organizācijas aizžmiegs rīkli.Ir kaut kādas cilvēktiesību normas,kurām pāri iet nevar. Mazliet no nesenās vēstures.Es kādreiz mācījos mācību iestādē,kur viss bija tikai un vienīgi krieviski.Mācību iestāde bija ļoti populāra tajā laikā. tūkstošiem gribētāju mauca no visas PSRS.Konkurss maktens.No mana kursa no 90 kadetiem tikai 8 bija latvieši.Ja rīdzenieki un preilēnietis krieviski bebelēja OK,tad es Vidzemes augstienes aborigēns krieviski labi ja 5 vārdus zināju.Un tie paši lamu vārdi.. Pēc 8.klases kārtojot iestājeksāmenu matemātikā,man uzdeva papildjautājumu.Ar to pašu bija cauri.Es nekā nesapratu,ko no manis grib.Nu dabūju pēc gada stāties vēlreiz.Šoreiz izdevās visu perfekti uzlikt uz tāfeles,un dabūt teicami bez papildus jautājumiem.Nu tā sāku mācīties.Sākums bija drausms.Tieši valodas nezināšanas dēļ.Bet ne par to ir runa.Neviens neliedza letiņiem runāt savā starpā latviski. Un tas bija Drūmajā,nedemokrātiskajā,represīvajā PSRS.Nu protams,ka viņi noteikti vēlējās lai mēs to nedarītu.Bet sarkanajām līnijām pāri nekāpa. Un jūs te muldat par to,ka baisi demokrātiskā Latvija aizliegs krieviem savā starpā runāt krieviski?Nu vajag taču domāt reāli.
28.jūnijs 2024, 11:43 | links