Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Copes vieta | 24.novembris 2022, 22:16 | Komentēt | 2472 skatījumi

Dinamīts komercdīķī

Atpūtas un makšķerēšanas vieta Kalna Spuļļu dīķi atrodas Pierīgā, Upesciemā. Pēc saimnieka Jāņa teiktā, noķer&atlaid dīķī mīt ap 500 karpas un 40 no tām ir svarā no 7 līdz 13 kg. Tas nozīmē, ka veiksmes gadījumā daudziem ir iespēja labot savu personīgo rekordu!

Kalna Spuļļu komplekss sastāv no diviem dīķiem, no kuriem vienā ir jāievēro noķer&atlaid princips. Savukārt mazajā dīķī daļu loma drīkst paturēt.

Kā redzams no putna lidojuma, dīķi atrodas ģeogrāfiski ainaviskā vietā. Ja tevi kopābūšana ar ģimeni vai draugiem interesē vairāk un makšķerēšana ir sekundāra, tad arī šajā gadījumā Jānim ir ko piedāvāt. Ir iekārtotas atpūtas vietas ar galdiem un griliem, lapenes, pirtis, brīvdienu māja 6 personām, kubls jeb baļļa, volejbola laukums, rotaļu laukums, ugunskuru vietas, naktsmājas pirtsaugšā 10 personām, kā arī telts vietas.

Tāpat teritorijā ir neliels veikaliņš, kur iegādāties elementāras makšķerēšanas lietas, kafiju, bezalkoholiskos dzērienus un našķus. Nezinu, vai opcija ar siltā ēdiena piegādi sektorā ietilpst pamata vai ekstra pakā, bet mūsu mazajā ekspedīcijā tāda bija. Arī par tādu lietu ar Jāni ir iespējams runāt.

Pie trūkumiem gribētos minēt to, ka nemanīju iespēju pieslēgties pie elektrotīkla. Varbūt sektoros ar lapenēm tāda opcija ir.

Nekāda vērtējuma ne piecu, ne desmit ballu sistēmā no manis nebūs. Katram no mums prasības copei un komforta līmenim, kā arī pakalpojumu kvalitātei ir atšķirīgas.

Īsa ekspedīcija ar 24 stundu sesiju

Reiz kādā nelielā brīvdienu sarunā ar Aigaru Zumbergu (NgtLatvia) pasūkstos, ka vienos sīkmačos tiku apspēlēts ar fleta metodi. Pēc tā klausulē ielīst smieklu šalts un tūlīt arī aicinājums pirmdien doties uz Kalna Spullēm. Īsa pauze manā galā, un Aigars saņem apstiprinošu atbildi.

Pirmdienas rīts. Jau pirms veikala atvēršanas esmu Copes Namā, kur pēc veikalnieku ieteikumiem mans iepirkumu grozs pildās ar MainLine mikro ēsmām, Dynamite Baits barībām, kā arī Guru un Matrix plakanajām barotavām. Pāris vārdi ar veikalniekiem par globālām lietām, un triecos pie Aigara. Un atkal grozs pildās ar mikro lietām, uz kurām pirms piedzīvotā zāģa, visticamāk, nemaz nebūtu skatījies.

Bez liekas kavēšanās ap 11:00 esam jau Spullēs, kur mūs sagaida saimnieks Jānis ar platu smaidu sejā. Pieklājības frāzes, aptauja par situāciju pie dīķa, vizuāls novērtējums, un mūsu izvēle krīt uz sektoru Nr. 17. Ar Jāņa gādību tiekam pie mājas uz riteņiem. Riteņus mums nevajag, bet māja noderēs, jo plānā ir arī nakšņošana.

Ātra iekārtošanās un tūlīt arī izšķirošais sporta elements – velkam lozes. Kuram būs ūdens pa labi, bet kurš strādās pa kreiso pusi. Uzreiz pēc izlozes sākam burties gar pēdējo metru, barībām un ēsmām. Aigars ir uzticīgs klasiskajai karpu copes montāžai kombinācijā ar mikro ēsmām. Es savukārt nolemju praksē apgūt fletu – dinamisku copes veidu, kura pamatideja ir zivs meklēšana. Un atrašana.

Copes punkti tiek izvēlēti, balstoties uz loģiskiem pieņēmumiem un pieredzes, kas saka, ka zivs jāmeklē pie saliņām. Praktiski visās ūdenstilpēs, kur ir nācies makšķerēt, ap salām vienmēr ir cieta, tīra gultne. Kalna Spulles šajā ziņā nav izņēmums.

Pateicoties biežajiem pārmetieniem, uzķeram, ka zivs labāk atsaucas uz saldo ēsmu un iebarojamo. Es sākumā neveiksmīgi cīnos ar fletu. Indikācijas ir, bet zivs līdz uztveramajam nenonāk. Tikmēr Aigars jau ir iesmēlis pāris zivtiņas. Vēl pēc dažiem neveiksmīgiem mēģinājumiem piečakarēt zivi uz fleta nolemju pāriet uz klasiskajām karpu montāžām – slīdošās kombinācijā ar blow back rig un ronnie.

Tikmēr mums uz kafiju pievienojas Ingus no Boilie Lab komandas. Viņš varētu būt tas, kurš Spullēs copējot pavada visvairāk laika. Vietējais eksperts, tā teikt. Analizējošs, ziņkāres pilns Ingus skatiens pārslīd mūsu montāžām, pavadām, sagatavotajam iebarojamā spainim un vietām, kur krīt montāžas pēc pārmetiena. Skatienam seko apstiprinošs žests ar galvu, kas liecina par pareizu pieeju.

Kopumā īsajā sesijā tiek noķertas 14 zivis svarā no 2 līdz 9 kg. No barībām un ēsmām šoreiz zivis lielāku interesi izrāda par saldo. Līdz ar to barību veidojam uz Dynamite Baits Red Amo sērijas bāzes. Arī ēsmas ir produktīvākas tieši no šīs sērijas, strādā visas versijas. Uz kontrastu atsaucība ir, bet ne tik liela.

Ar ko mēs ķērām?

Iebarošanas barībai un PVA stikiem. Krašotas un ar pirkstiem saspiestas Dynamite Baits Red Amo sērijas boilas; Turbo peletes 6 mm izmērā – divi vienā: apelsīns ar šokolādi; piekrašoti vecie popapi (ar domu, ka spridzina PVA stiku un ātrāk piesaista zivs uzmanību). Pirms iemetiena stiks ar ēsmu papildus tika iemērkts Red Amo Hookbait dipā.

Ēsmas. Zivis lieliski atsaucās uz to pašu Dynamite Baits sēriju Red Amo, strādāja visas versijas – gan grimstošā (tā gan bija iedipota vēl no pērnās sezonas), gan vafteri, gan popapi.

Droši brauc, pārliecinies par Jāņa viesmīlību un izmēģini savu veiksmi!!!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager