Forums - CopesLietas.lv: 2018.gada karpu sacensību kalendārs - Forums - CopesLietas.lv

Jump to content

 
+9°C
0 m/s ZR
760 mm
73%
+20°C
05:4620:56
 
 
  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • Jaunas tēmas veidošana Tev ir liegta
  • Reģistrējies, lai atbildētu

2018.gada karpu sacensību kalendārs

#1 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 06.janvāris 2018 - 15:24

Sveiciens visiem karpiniekiem 2018.gadā!
Lai savlaicīgi varat plānot kādos mačos piedalīties, tad publicēju ar LMSF apstiprināto karpu sacensību kalendāru 2018.gadam.

17. - 20.maijs LV čempionāta 1.kārta (Baļotes ezers)
24. - 27.maijs Latvijas - Igaunijas draudzības kauss (Mālpils ūdenskrātuve)
14. – 17. jūnijs Copes Nama Kauss (Upesciems)
28.jūnijs - 1.jūlijs LV čempionāta 2.kārta (Baļotes ezers)
19. - 22.jūlijs LV čempionāta 3.kārta (fināls) (Upesciems)
26. - 29.jūlijs Baltijas kauss (Šogad ir igauņu kārta rīkot, bet plānojās ka mači notiks Baļotes ezerā)
9. - 12. augusts LV klubu kauss karpu makšķerēšanā no laivām (Baļotes ezers)
23. - 26.augusts Baļotes kauss 2018 (Baļotes ezers)

Par cik šogad karpu saimniecībā plānojās lielas izmaiņas (jauns vadonis, sacensību formāts utt), drīzumā nopublicēšu plānoto nolikumu un LV izlases komplektēšanas formātu.

#2 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 14.janvāris 2018 - 15:06

Šeit tad nu būs plāni kā dzīvosim tālāk :)

Pirmā lieta būtu sakārtot klubu un komandu sistēmu Latvijā.
Turpmāk, lai komanda piedalītos LSMF rīkotajās sacensībās, komandai jābūt kāda kluba, biedrības vai citas juridiskas personas pārstāvniecībai, kura savukārt ir LMSF biedrs, kas attiecīgi ir nomaksājis biedru naudu. Tādēļ līdz 1.martam visām komandām jāiesniedz LMSF karpu nodaļas vadībai sekojošu informāciju – komandas nosaukums, komandas dalībnieku vārdi un kādu biedrību, klubu vai citu juridisku personu tā pārstāv. Šo informāciju elektroniskā veidā jāiesniedz Edmundam Skalbergam pa e-pastu: edmundsskalbergs@inbox.lv.


LR izlases komplektēšana.

LR izlasi komplektēs izlases treneris, kuru iecels LMSF karpu nodaļas klubu kopsapulcē. Treneris būs atbildīgas par izlases nokomplektēšanu un uzrādīto rezultātu PČ.

Pamata principi, pēc kuriem tiks atlasīti kandidāti izlasei:
1. Pasaules čempionātā piedalās tikai LMSF biedri un to komandas.
2. Lai noteiktu kandidātus izlases sastāvam - tiek veidota LR čempionātu rezultātu kopsavilkuma tabula, kurā tiek uzskaitīti kandidātu tekošā gada LR čempionātu posmu rezultāti un tiek noteikts kandidātu reitings. Reitinga tabulā tiek vērtēti katra posma labākie dalībnieki un to komandas. Par pirmo vietu tiek rēķināts viens punkts, otro vietu – divi punkti, ...... utt. attiecīgi, punktus par tālākām vietām.
3. Katru gadu tiek organizēti ne mazāk kā divi LR čempionāta sacensību posmi.
4. Pēc LR čempionāta pēdējā posma – divu nedēļu laikā tiek uzsākta dalībnieku atlase dalībai tekošā un nākamā gada Pasaules čempionātam.
5. Dalībai Pasaules čempionātam kandidātu atlasē uzreiz kvalificējas pirmo piecu komandu dalībnieki pēc reitingu tabulā ieņemtās vietas.
6. Nākošais atlases solis ir kastings, kurš notiek četrās disciplīnās: metiens ar svinu (marķieris), metiens ar svinu un sistēmu, metiens ar uzpildītu “Spomb” barotavu, kā arī viens no svarīgākajiem metiens uz precizitāti. Katrai disciplīnai ir trīs mēģinājumi, ieskaite ir no 150 metriem. Ja 1.-7. vietu ieguvēji nevar izpildīt šos normatīvus – uz izlasi tiek uzaicināti nākošo vietu ieguvēji un izlases kapteiņa izvēlēti citu komandu dalībnieki
7. Karpu makšķerēšanas klubu kopsapulcē tiek iecelts komandas kapteinis, kurš komplektē LR izlasi un uzņemas atbildību par izlases startu pasaules čempionātā.
8. Izlases kandidātam jābūt gatavam nepieciešamības gadījumā nodrošināt pašfinansējumu, lai varētu piedalīties Pasaules čempionātā.
9. Izlases rezervistus izvēlas komandas kapteinis, konsultējoties ar LMSF valdes locekli, kurš atbildīgs par disciplīnu (karpu makšķerēšanas sportu), iepriekšējo Pasaules čempionātu dalībniekiem un izlases kandidātiem.
10. Izlases trenerim ir tiesības atkāpties no šeit aprakstītajiem nosacījumiem vienojoties par to ar LMSF karpu nodaļas vadību.
11. Izlases sastāvu apstiprina LMSF valde.

#3 Lietotājs šobrīd nav portālā   karpa 

  • Ziņojumi: 261
  • Reģistrējies: 23.septembris 2007

Publicēts: 16.janvāris 2018 - 12:40

Cik vispār mums ir tādu karpinieku ,kas var brīvi izpildīt 6 punktu.......????????.

#4 Lietotājs šobrīd nav portālā   automeistars 

  • Ziņojumi: 169
  • Reģistrējies: 10.oktobris 2008

Publicēts: 16.janvāris 2018 - 13:46

,,Par cik šogad karpu saimniecībā plānojās lielas izmaiņas (jauns vadonis, sacensību formāts utt), drīzumā nopublicēšu plānoto nolikumu un LV izlases komplektēšanas formātu.,,
Normunds,kāds ir tavs status-preses sekretārs vai ,,jauns vadonis,,?Kas ir šī e-pasta adresīte-pastkastīte ofšorā?LMSF mājas lapā viss pa vecam!Ar šiem paziņojumiem,,Šeit tad nu būs plāni kā dzīvosim tālāk,,jānāk atbildīgai personai no LMSF par karpu mkšķerēšanu!
,,Rīdzenē,, nebiju,netiku aicināts!Varētu sīkāk par šīm izmaiņām,kā tās tika veidotas un ar ko saskaņotas,konsultētas?
Neredzu nekur LMSF atbildīgās personas atbildību LR izlases komplektēšanā un rezultātu sasniegšanā!
Kastings-daļēji var piekrist,jo tas ir komandas darbs kurā tiek apvienotas vairākas prasmes,neviss tikai ,,tupa,, spombošana un tālmešana!
LMSF karpu nodaļas klubu kopsapulce-OK!

#5 Lietotājs šobrīd nav portālā   automeistars 

  • Ziņojumi: 169
  • Reģistrējies: 10.oktobris 2008

Publicēts: 16.janvāris 2018 - 14:11

View Postkarpa, 16.janvāris 2018 - 12:40, rakstīja:

Cik vispār mums ir tādu karpinieku ,kas var brīvi izpildīt 6 punktu.......????????.

Tieši tā!
Man jau liekas,ka čempja rīkošana ir lieka,pietiek ar 6 un 8 punkta izpildi!

#6 Lietotājs šobrīd nav portālā   Gashis 

  • Ziņojumi: 114
  • Reģistrējies: 01.jūnijs 2009

Publicēts: 16.janvāris 2018 - 21:55

Labdien,
Ja cilvēki uzdod jautājumus, tā tad nav vienalga, kas notiek :)/>

Cik zinu, tad valsts nepiešķir finansējumu makšķerēšanas sportam Latvijā, līdz ar to pašu finansējums ir saprotama lieta, bez tā pat līdz Pētera dīķim neaizbrauksi kur nu vēl līdz PČ norises vietai!

#7 Lietotājs šobrīd nav portālā   Pakijs 

  • Ziņojumi: 141
  • Reģistrējies: 15.decembris 2009

Publicēts: 17.janvāris 2018 - 12:04

Cik zinu iepriekšējais vadītājs atbildēj tikai uz privātiem epastiem,ja kādam rodas jautājumi rakstat privāti viņam par radušos situāciju.Bet par kastinga disciplīna kā noprotu,150 m,Jamet ar svinu,spomba pilna,marķieris un pavada+bolja? Vai katrai disciplinai ir savi atālumi un kādi ierobežojumi auklas diametra?

#8 Lietotājs šobrīd nav portālā   janiswww 

  • Ziņojumi: 111
  • Reģistrējies: 19.jūnijs 2007

Publicēts: 17.janvāris 2018 - 14:51

View Postkarpa, 16.janvāris 2018 - 12:40, rakstīja:

Cik vispār mums ir tādu karpinieku ,kas var brīvi izpildīt 6 punktu.......????????.

Vai tad Tu Janka nezināji, ka mums lielākā daļa zvērīgi met :D
Bet ja nopietni, tad šis faktors ir pat ļoti svarīgs, jo šāda mēroga sacensībās lielākais vairums zivju tiek vilktas no tālās distances. Šogad PČ to lieliski pierādīja mūsu c zonas pāris.... kaimiņos esoši Serbi vienkārši netika līdzi distancē :)

#9 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 17.janvāris 2018 - 16:24

View PostPakijs, 17.janvāris 2018 - 12:04, rakstīja:

Cik zinu iepriekšējais vadītājs atbildēj tikai uz privātiem epastiem,ja kādam rodas jautājumi rakstat privāti viņam par radušos situāciju.Bet par kastinga disciplīna kā noprotu,150 m,Jamet ar svinu,spomba pilna,marķieris un pavada+bolja? Vai katrai disciplinai ir savi atālu un kādi ierobežojumi auklas diametra?


Redzēs, par šo izspriedīsim nākamajā sapulcē, kādas disciplīnas būs kastingā.

#10 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 17.janvāris 2018 - 16:25

View Postjaniswww, 17.janvāris 2018 - 14:51, rakstīja:

Vai tad Tu Janka nezināji, ka mums lielākā daļa zvērīgi met


Te nu jāpiekrīt. Kad paklausās nostāstus, tad 170m iemet ne tikai ar pavadu un zeķi, bet ar visu galā piesietu 3kg girju.

#11 Lietotājs šobrīd nav portālā   2VSOPs 

  • Ziņojumi: 124
  • Reģistrējies: 16.jūnijs 2014

Publicēts: 18.janvāris 2018 - 16:53

Добрый вечер дорогие карпятники!
Многие из вас уже знают, что в нашей кухне произошли, или ещё происходят некоторые изменения, связанные с организацией нашего спорта!
Конечно у многих возникают вопросы, а как сейчас будет..., что-то улучшится или будет как раньше, кто такой Нормунд или Эдмунд, почему они пишут от лица LMSF?
На самом деле сейчас идёт большая работа по реструктуризации старой системы и это занимает очень много времени у тех, кто этим занимается. Поэтому подробно комментировать у них сейчас просто физически нет возможности. Я и некоторые из тех кто к этому причастен возьмём на себя инициативу по мере возможности сообщать о том что происходит, какие изменения, с чем они связаны и т.д.
Поэтому смело задавайте вопросы прямо здесь, не надо писать в личку, мы хотим чтобы все были в курсе происходящего. Будем стараться комментировать всё что связано с этой темой!
Сразу хочу сказать по поводу отбора в сборную на ЧМ. То что было опубликовано-это ещё очень сырой вариант, который может и будет корректироваться. Главная идея нового nolikumsa, состоит в том, что тот кто выигрывает ЛЧ, имеет право в этом же году учавствовать в ЧМ. Для этого сделали, чтобы ЛЧ заканчивался насколько это возможно пораньше, чтобы можно было полноценно провести тренировку на водоёме, где будет проходить ЧМ.Система рейтинга может быть как таковая, если кому-то интересны итоги последних лет ( например у FIPS есть такая таблица ),но этот рейтинг не влияет на то попадёт команда в сборную или нет. Влияет только то как команда выступает в текущем году.Мы считаем что это честно по отношению к новичкам и обьективно показывает уровень в данный момент.
Кастинг необходим однозначно, но его не стоит бояться, так как есть еще достаточно времени научиться бросать 150+. Есть те кто уже добился хороших результатов в этом, и они с удовольсьвием поделятся опытом и навыками..., но бросать далеко НУЖНО! Думаю что отдельно никаких турниров по кастингу устраиваться не будут, а возможно после финального этапа ЧЛ, после награждения, когда будут известны лучшие спортсмены этого года, прямо там на водоёме в присутствии судьи отклипсуют удочку и спод на 150 м., и будет просто зачёт или незачёт. Стукнул в клипсу - ОК. Это обьективно, потому что этот норматив должен сдаваться после трёх дневной гонки, когда уставший.
Поскольку все эти изменения идут через LMSF, одно из главных правил: те кто хочет попасть в сборную, должны быть членами юридической организации, которая зарегестрирована в LMSF.Будет вестись строгий учёт участников. Те кто не хочет в сборную, кто считает что ему ещё рано, могут участвовать как любители без регистрации в LMSF.
Это если коротко... Пишите, задавайте вопросы..., общаемся !! Только просьба: пожалуйста пусть всё будет в позитивном настрое, негатива больше не хочется.Надеемся что эти изменения и ваши предложения смогут опять поднять Латвию на верхние строчки мирового рейтинга!

#12 Lietotājs šobrīd nav portālā   Mr.Red 

  • Ziņojumi: 38
  • Reģistrējies: 18.janvāris 2014

Publicēts: 18.janvāris 2018 - 19:51

Paldies par skaidrības ieviešanu!

#13 Lietotājs šobrīd nav portālā   automeistars 

  • Ziņojumi: 169
  • Reģistrējies: 10.oktobris 2008

Publicēts: 18.janvāris 2018 - 20:42

" Те кто не хочет в сборную, кто считает что ему ещё рано, могут участвовать как любители без регистрации в LMSF."
Es pareizi sapratu,lai piedalītos LV čempī,nebūs obligāta prasība būt LMSF biedram?

#14 Lietotājs šobrīd nav portālā   Gashis 

  • Ziņojumi: 114
  • Reģistrējies: 01.jūnijs 2009

Publicēts: 18.janvāris 2018 - 21:30

View Postautomeistars, 18.janvāris 2018 - 20:42, rakstīja:

" Те кто не хочет в сборную, кто считает что ему ещё рано, могут участвовать как любители без регистрации в LMSF."
Es pareizi sapratu,lai piedalītos LV čempī,nebūs obligāta prasība būt LMSF biedram?



Cik zinu, tad līdz šim nevienam vēl nav bijusi atteikta dalība LČ. Šobrīd LMSF strādā pie tā, lai visi makšķernieki reģistrētos un tas attiecas ne tikai uz karpiniekiem. Tā pat tiks noteikts pārejas periods, lai cilvēkiem būtu laiks reģistrēties un vai izvēlēties sev piemērotāko klubu, brigādi, biedrību, SIA vai citu juridisko statusu, kas ir LMSF biedri.

#15 Lietotājs šobrīd nav portālā   2VSOPs 

  • Ziņojumi: 124
  • Reģistrējies: 16.jūnijs 2014

Publicēts: 18.janvāris 2018 - 22:49

View Postautomeistars, 18.janvāris 2018 - 20:42, rakstīja:

" Те кто не хочет в сборную, кто считает что ему ещё рано, могут участвовать как любители без регистрации в LMSF."
Es pareizi sapratu,lai piedalītos LV čempī,nebūs obligāta prasība būt LMSF biedram?

Чемпионат Латвии - открытый чемпионат. Заявиться в него могут любые, даже совсем новые команды. Это для того чтобы популизировать карпфишинг в Латвии в принципе. Было бы хорошо чтобы как можно больше было зарегестрировано в LMSF, это покажет наш масштаб по сравнению с другими спортивными рыбалками. Возможно в будущем это поспособствует тому, что LMSF будет выделять для нас больше денег из бюджета. Но не зарегестрированные тоже могут учавствовать в ЧЛ, просто они не смогут попасть в состав сборной, даже если выиграют. Поэтому мы всех побуждаем присоединяться к обществам, клубам или другим организациям, которые зарегестрированы.
Без проблем можно сделать свою биедрибу, но нужно помнить что делать это нужно сейчас потому что регистрация в LMSF процесс не быстрый, они должны собираться оргкомитетом чтобы рассматривать каждую просьбу о регистрации...

#16 Lietotājs šobrīd nav portālā   automeistars 

  • Ziņojumi: 169
  • Reģistrējies: 10.oktobris 2008

Publicēts: 19.janvāris 2018 - 12:11

View PostGashis, 18.janvāris 2018 - 21:30, rakstīja:

Cik zinu, tad līdz šim nevienam vēl nav bijusi atteikta dalība LČ. Šobrīd LMSF strādā pie tā, lai visi makšķernieki reģistrētos un tas attiecas ne tikai uz karpiniekiem. Tā pat tiks noteikts pārejas periods, lai cilvēkiem būtu laiks reģistrēties un vai izvēlēties sev piemērotāko klubu, brigādi, biedrību, SIA vai citu juridisko statusu, kas ir LMSF biedri.

Ne gluži tā!Ap 10 gadu tā bija problēma,pats ar to saskāros.Ja nemaldos,pat noteiktais komandu skaits,bija 3 komandas no kluba.Arī līdz šim,LMSF biedram,bija obligāta prasība,ko noformēja uz vietas.To reiz arī zāle bija zaļāka!
Klubi,biedrības-no savas puuses neredzu jēgu tādu dibināt,ja tā sastāvā būs 2 vai 3 biedri.Pievienoties kādam esošam,jā tas ir ticamāk.

#17 Lietotājs šobrīd nav portālā   Pakijs 

  • Ziņojumi: 141
  • Reģistrējies: 15.decembris 2009

Publicēts: 19.janvāris 2018 - 12:34

View Postautomeistars, 19.janvāris 2018 - 12:11, rakstīja:

Ne gluži tā!Ap 10 gadu tā bija problēma,pats ar to saskāros.Ja nemaldos,pat noteiktais komandu skaits,bija 3 komandas no kluba.Arī līdz šim,LMSF biedram,bija obligāta prasība,ko noformēja uz vietas.To reiz arī zāle bija zaļāka!
Klubi,biedrības-no savas puuses neredzu jēgu tādu dibināt,ja tā sastāvā būs 2 vai 3 biedri.Pievienoties kādam esošam,jā tas ir ticamāk.

Juridiska persona arī der,netikai biedrības!Bet izsti neredzu nekādu problemu,ja vienīgi biedru naudu neuzliek kosmisku!

#18 Lietotājs šobrīd nav portālā   2VSOPs 

  • Ziņojumi: 124
  • Reģistrējies: 16.jūnijs 2014

Publicēts: 19.janvāris 2018 - 13:18

View PostPakijs, 19.janvāris 2018 - 12:34, rakstīja:

Juridiska persona arī der,netikai biedrības!Bet izsti neredzu nekādu problemu,ja vienīgi biedru naudu neuzliek kosmisku!

Да, совершенно верно, может быть любая юридическая структура, даже SIA. Но она должна быть зарегестрирована в LMSF, потому что состав сборной в итоге утверждает LMSF, и все кто попадают в сборную должны уже быть у них в базе данных. Тогда получается с SIA немного сложнее чем с биедрибой, потому что тот кто в SIA, должен ведь платить большие налоги государству каждый месяц, хотябы с минималки... А в биедрибе - только biedru naudas, и то раз в год и кто сколько решит.... Это может быть чисто символически. Каждый выбирает сам, но ясно одно, должен быть наконец то порядок, понимание как всё функционирует, и тогда эта система принесёт плоды!

#19 Lietotājs šobrīd nav portālā   automeistars 

  • Ziņojumi: 169
  • Reģistrējies: 10.oktobris 2008

Publicēts: 19.janvāris 2018 - 15:15

View PostPakijs, 19.janvāris 2018 - 12:34, rakstīja:

Juridiska persona arī der,netikai biedrības!Bet izsti neredzu nekādu problemu,ja vienīgi biedru naudu neuzliek kosmisku!

Jebkura biedriba,dibinājums,SIA utt.līdzko reğistrēta valsts reğistrā ir juridiska persona!Fizisku personu var saslēgt roku dzelžos,bet juridisku nevar,tai ir citas atbildības formas.
Veidojot biedrības,katrai ir savi statūti,ar ko tā nodarbojas,peļņas,bezpeļņas utt.Es kā mājas apsaimniekotājs nevaru tik vienkārši iestāties LMSF-man to neļauj biedrības statūti!

#20 Lietotājs šobrīd nav portālā   Normunds__ 

  • Ziņojumi: 388
  • Reģistrējies: 07.jūnijs 2010

Publicēts: 19.janvāris 2018 - 17:04

View Postautomeistars, 19.janvāris 2018 - 15:15, rakstīja:

Jebkura biedriba,dibinājums,SIA utt.līdzko reğistrēta valsts reğistrā ir juridiska persona!Fizisku personu var saslēgt roku dzelžos,bet juridisku nevar,tai ir citas atbildības formas.
Veidojot biedrības,katrai ir savi statūti,ar ko tā nodarbojas,peļņas,bezpeļņas utt.Es kā mājas apsaimniekotājs nevaru tik vienkārši iestāties LMSF-man to neļauj biedrības statūti!


Tad varbūt ir vērts iestāties kādā copmaņu vai MMK biedrībā.

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • Jaunas tēmas veidošana Tev ir liegta
  • Reģistrējies, lai atbildētu