Forums - CopesLietas.lv: 2023. gada karpu copes triloģijas (nosaukums izstrādes stadijā) pirmā posma nolikums. - Forums - CopesLietas.lv

Jump to content

 
+9°C
0 m/s ZR
760 mm
73%
+20°C
05:4620:56
 
 
1.lapa (1)
  • Jaunas tēmas veidošana Tev ir liegta
  • Reģistrējies, lai atbildētu

2023. gada karpu copes triloģijas (nosaukums izstrādes stadijā) pirmā posma nolikums.

#1 Lietotājs šobrīd nav portālā   4carpers 

  • Ziņojumi: 5
  • Reģistrējies: 25.oktobris 2022

Publicēts: 09.novembris 2022 - 10:40

2023. gada karpu copes triloģijas (nosaukums izstrādes stadijā) pirmā posma nolikums.

1. Sacensību mērķis.
1.1. Karpu makšķerēšanas sporta un filozofijas “ķer un atlaid” popularizēšana, kā arī veiksmīgāko karpu tvarstītāju noskaidrošana.
Makšķerēšana jāveic godbijīgi, ievērojot pasākuma garu un tradīcijas. Jebkura darbība, kas tiek uzskatīta par konkurences noteikumu pārkāpumu, vai tiek veikta traucējošā/necieņas pilnā veidā, pēc organizatoru ieskatiem var izraisīt diskvalifikāciju un aizliegumu piedalīties sacensībās. Kā arī organizatoriem ir tiesības apturēt komandas piedalīšanos sacensību laikā.

2. Laiks un vieta.
2.1. Sacensības notiek trijos posmos:
1. posms, Baļotes ezers, 01. - 04.06.2023.
2. posms, Pētera dīķis, 13. - 16.07.2023., (nolikums tiks publicēts atsevišķi).
3. posms, Valle, 10. - 13.08.2023., (nolikums tiks publicēts atsevišķi).
2.2. Pulcēšanās pie Baļotes ezera tiesnešu namiņa.
2.3. Ierašanās sacensību pirmajā dienā ne vēlāk kā līdz 07:00. Svinīgā atklāšana 7:30, sacensību sākums 11:00. Sacensību ilgums 72 stundas. Makšķerēšana notiek no krasta.
2.4. Sacensības organizē Copes Nams un 4Carpers, atbildīgās personas: Māris Nuķis ( mob. 29352931, e-pasta adrese: barakuda_m@inbox.lv un Artūrs Šteinburgs (mob. 25442863, e-pasta adrese: steinburgsarturs@gmail.com).
2.5. Sacensību organizatori ir tiesīgi bez paskaidrojuma atteikt dalību vienai vai otrai komandai.
2.6.. Sacensības notiek, ievērojot MK noteikumu Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu" (turpmāk - makšķerēšanas noteikumi), kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas.

3. Sacensību dalībnieki.
3.1. Sacensībās piedalās komandas, kuru sastāvā ir 2 vai 3 pilngadību sasnieguši sportisti.
3.2. Reģistrācija posmam notiek, sūtot pieteikumu uz barakuda_m@inbox.lv e-pasta adresi vai klātienē Copes Nama veikalos līdz 2023. gada 20. maijam. Pieteikumā jānorāda dalībnieku sastāvs, komandas nosaukums (ja tāds ir izveidots bet nav obligāti), komandas pārstāvja (kapteiņa) tālruņa numuru, e-pasta adresi.
3.3. Dalības maksa par pirmo posmu sastāda 150 EUR no komandas. Dalības maksa jāiemaksā līdz 20.05.2023. Dalības maksu var iemaksāt veikalā “Copes Nams”, Miera ielā 82 K-1-24, Rīgā pie Edvīna, Gāles iela 12A, Sigulda vai personīgi sacensību atbildīgajām personām.
3.4. Reģistrēti tiek tikai tie dalībnieki, kura ir nomaksājuši dalības maksu līdz norādītajam datumam punktā 3.2.
3.5. Izmaiņas komandas sastāvā var pieteikt reģistrējoties sacensību vietā līdz 01. jūnija plkst. 8:00.
3.6. Gadījumā, ja komanda atsauc savu dalību sacensībās – dalības maksa netiek atgriezta.

4. Vispārīgie noteikumi sacensību vietā.
4.1. Par sacensību dalībnieku personīgo mantu saglabāšanu atbild tikai pats dalībnieks. Katra sportista obligāts pienākums ir drošības noteikumu ievērošana makšķerēšanas sektorā (aizliegts kurināt ugunskurus tiem neparedzētās vietās un iepriekš par to nevienojoties ar sacensību galveno tiesnesi, lietot alkoholiskus dzērienus un atrasties alkoholisko dzērienu reibumā).
4.2. Atbildību par sacensību dalībnieku vainas dēļ notikušajiem nelaimes gadījumiem nes tikai paši sacensību dalībnieki.
4.3. Gadījumā, ja pirms sacensību sākuma vai sportistu sagatavošanās laikā negaidīti ir sācies negaiss, vai citas dabas stihijas, sacensību dalībniekiem ir aizliegts izvietoties savā sektorā vai savākt rīkus. Ja negaiss (dabas stihijas) ir sākušās sacensību laikā – pēc organizatoru signāla tās nekavējoši tiek pārtrauktas, un makšķernieki izvietojas drošā vietā.
4.4. Sacensību priekšlaicīgas piespiedu pārtraukšanas gadījumā tās tiek uzskatītas par notikušām, ja no sacensību sākuma brīža ir pagājušas ne mazāk kā 36 stundas. Ja meteoroloģiskie apstākļi atļauj, sacensības var turpināt. Lietus nevar būt par iemeslu sacensību pārtraukšanai.
4.5. Telšu izvietošana jāsaskaņo ar sacensību organizatoru atbildīgajām personām. Dalībnieku pienākums ir pēc sacensībām sakopt savu sektoru un radušos sadzīves atkritumus nogādāt līdz atkritumu tvertnēm. Ja dalībnieki pēc sacensību beigām atstāj sektorā atkritumus, tas var būt par iemeslu diskvalifikācijai no visām sacensībām, ko rīko LMSF līdz tekošā gada beigām.

5. Makšķerēšanas sektori un makšķerēšanas koridori.
5.1. Sacensībās dalībnieku izvietošanās sacensībām notiek stacionāri izveidotos un iezīmētos krasta sektoros. Par sektoru sagatavošanu un atbilstību sacensību noteikumiem atbild sacensību organizators.
5.2. Makšķerēšana notiek sektoros.
5.3. Maksimālais makšķerēšanas un iebarošanas attālums ūdenī netiek ierobežots.
5.4. Makšķerēšana atļauta tikai koridorā, kuru veido sektora malu iedomāts pagarinājums no krasta ūdenī.

6. Sacensību noteikumi.
6.1. Izlozi organizē sacensību organizatori, piedaloties dalībnieku pārstāvjiem.
6.2. Izloze notiek 2 posmos. Pirmajā posmā tiek izlozēts kārtas numurs, otrajā sektors.
6.3. Ieskaitītas tiek visu sugu karpas un amūri. Svērtas tiek tikai sacensību vietā noķertās zivis, dzīvas un tīras, bez izteiktām dalībnieku nodarītu bojājumu pazīmēm. Ieskaitītas tiek zivis svarā sākot no 1.5 kg. Sacensību organizatori var noteikt citu zivs ieskaites svaru, bet tas nevar būt mazāks par 1.5 kg, par to iepriekš brīdinot dalībniekus.
6.4. Pēc izlozes - dalībnieki ieņem savu sektoru un sāk sagatavošanos sacensībām. Telšu uzstādīšana ūdenskrātuves krastā ir atļauta tikai sacensību dalībniekiem.
6.5. Katram dalībniekam telts un rīki ir jānovieto sektoru robežās, ja tas nav iespējams, tad dalībnieki inventāru var novietot ārpus sektoru robežēm to saskaņojot ar tiesnešiem. Rezerves inventārs (makšķeres) drīkst atrasties uz speciālajiem statīviem un nedrīkst būt vērstas ūdens virzienā. Pārējos gadījumos – atbilstoši sacensību galvenā tiesneša norādēm.
6.6. Līdz sacensību startam ir atļauts uzstādīt ne vairāk kā 2 ( divus ) marķierus (tajā skaitā spīdošus) koridora robežu vai mešanas virziena atzīmēšanai;
6.7. Zivju iebarošana atļauta tikai pēc sacensību sākuma.
6.8. Katrai komandai atļauts izmantot (vienlaicīgi makšķerēt) 4 ( četras ) makšķeres, makšķerkātu garums nedrīkst pārsniegt 4.00 m, katrai makšķerei drīkst būt tikai viens āķis. Sacensībās drīkst izmantot visa veida modernās, sportiskās karpu makšķerēšanas montāžas. Montāžas sistēmai ir jābūt aprīkotai ar atsvaru vai svinu ne vieglāku par 40g. Izmantot pīto auklu kā pamata auklu ir aizliegts. Atļauts ir izmantot pīto auklu kā „shock leader” (“šoka līderi”), pieļaujamais garums līdz 10m.
6.9. Makšķeru spicēm ir jābūt redzamām virs ūdens, aizliegts tās iegremdēt ūdenī. Pēc tiesnešu pieprasījuma makšķerkāti ir jāpaceļ, lai varētu redzēt iemestās sistēmas un auklas virzienu.
6.10. Sacensībās ir atļauts visa veida “Zig-Rig” sistēmu izmantošana.
6.11. Atļauts izmantot mehāniskus un elektroniskus pieķeršanās signalizatorus, kuri nedrīkst traucēt blakus esošo dalībnieku darbībai.
6.12. Šķīstošo PVA materiālu izmantošana ir atļauta.
6.13. Iebarošanai atļauts izmantot tikai graudus (humusu, pupiņas, zirņus, prosu, kviešus, auzas, miežus, kukurūzu, kaņepes), boilas, peletes (kombinētā barība zivju barošanai) un tīģerriekstus.
6.14. Zivju iebarošana ar spombu vai raķeti var notikt tikai diennakts gaišajā laikā no plkst.8.00 līdz 20.00. Iebarošanas bumbu diametrs nedrīkst būt lielāks par 70 mm, bet izveidotās barības bumbas stiprībai ir jābūt tādai, lai saskaroties ar ūdens virsmu bumba izjuktu.
6.15. Iemešanu var veikt tikai pār galvu vai no pleca, tieši sev priekšā. Aprīkojums ir nogādājams makšķerēšanas punktā tikai ar makšķerkāta palīdzību. Makšķerkāta auklas pēc iemetiena nedrīkst iziet ārpus makšķerēšanas sektora nosacītajām robežām -koridora, kuru veido iedomātas līnijas – sektora sānu malu turpinājums ūdenī.
6.16. Dalībniekiem klāt var būt neierobežots rīku daudzums. Rezerves makšķerkātus nedrīkst izvietot uz paliktņiem, uz kuriem atrodas ķeršanai izmantotie makšķerkāti, tiem ir jāatrodas atsevišķi un tie nevar būt vērsti ūdens virzienā.
6.17. Katrai komandai jābūt vismaz 15 (piecpadsmit) zivju uzglabāšanas maisiem, zivju matracītim (gultiņai).
6.18. Līdz svēršanas brīdim zivis nepieciešams turēt ūdenī uzglabāšanas maisā – 1 zivs maisā.
6.19. Katrai komandai ir jābūt pieejamai aptieciņai zivs lūpas un ķermeņa dezinfekcijai. Pēc zivs atbrīvošanas no āķa zivs lūpa un redzamās ķermeņa brūces ir jāapstrādā ar speciālu dezinfekcijas līdzekli.
6.20. Visas ar zivju ķeršanu saistītās darbības (iemetieni, izvadīšana, piebarošana un citas darbības) jāveic tikai sava sektora robežās.
6.21. Komandas dalībnieks, kurš veic zivs uztveršanu, drīkst iebrist ūdenī līdz viņa kājas skar ūdenstilpes grunti (peldēt nedrīkst).
6.22. Dalībnieki krasta sektoru tā robežās var izmantot pēc saviem ieskatiem, tiek atļauta gaismas avotu izmantošana teltīs un sektorā. Sektoru tuvumā visiem jāpārvietojas bez lieka trokšņa. Ietinot makšķerauklu, sportistu pienākums ir atslēgt signalizatorus vai arī samazināt to skaņu līdz minimumam;
6.23. Sektorā pastāvīgi jāatrodas vienam sportistam. Ja sektors ir jāatstāj bez sportistiem, tas ir jāsaskaņo ar tiesnešiem un makšķerauklas nekavējoties jāiztin no ūdens.
6.24. Sacensību laikā sektorā drīkst atrasties tikai attiecīgās komandas locekļi, citām personām ieiet sektorā ir aizliegts, tai skaitā kaimiņu sektora komandas pārstāvim.
6.25. Sacensību laikā sektoros drīkst ieiet sekojošas personas – sacensību tiesneši, ēdināšanas uzņēmuma pārstāvis, kurš piegādā sportistiem ēdienu un pasākuma atbildīgās personas.
6.26. Ja komandai tiek piegādātas kādas papildus nepieciešamās lietas – boilas, auklas, vai kas cits, tas notiek sazinoties ar sacensību tiesnešiem un tiesnešiem klātesot. Viesim ieiet sektorā ir aizliegts. Viesiem atrasties sektoru tuvumā no plkst. 21:00 līdz plkst. 07:00 ir aizliegts.
6.27. Zivju svēršana:
a) svēršana notiek katru dienu laikā no 07:00 līdz 21:00,
b) svēršana ir veicama tikai ar testētiem svariem,
c) katra zivs ir jāsver organizatoru svēršanas somā. Pirms katras svēršanas tā ir jāsamitrina,
d) dalībnieki drīkst izņemt glabāšanas maisu un zivi no ūdens tikai tiesneša klātbūtnē. Zivi izņem un pārliek svēršanas somā dalībnieks. Pēc svēršanas zivs, ievērojot visus piesardzības pasākumus, jāatlaiž atpakaļ ūdenskrātuvē,
e) ierakstiem ar svēršanas rezultātiem ir jābūt skaidri salasāmiem un saprotamiem kā tiesnešiem, tā arī pašiem sportistiem. Nekādi protesti par noķertās zivs svaru pēc svēršanas, zivs palaišanas atpakaļ ūdenskrātuvē un protokola parakstīšanas netiek pieņemti. Visi ieraksti par zivju skaitu, svaru un svēršanas laiku tiek veikti 2 ( divos ) protokolos, no kuriem viens ir dalībniekiem, bet otrs – tiesnešiem. Ierakstus abos protokolos veic viens no tiesnešiem. Visi svēršanas dalībnieki apliecina ar savu parakstu ierakstīto informācijas patiesumu,
f) zivs, kas uzrādīta svēršanai ar bojājumu pēdām, kuri gūti klaji nevērīgas apiešanās rezultātā, kā arī mirusi zivs, netiek vērtēta un var būt par pamatu soda sankciju piemērošanai,
g) komandai, kura tiesnešiem svēršanai nodod zivi ar svaru līdz 1399 gramiem, tiek piemērots brīdinājums (dzeltenā kartīte). Pēc atkārtota pārkāpuma fiksēšanas, komandai tiek piemērota sarkanā kartiņa un komanda tiek diskvalificēta no sacensībām.

7. Vispārējie aizliegumi un ierobežojumi.
7.1. Aizliegts makšķeru auklai pēc iemetiena atrasties ārpus makšķerēšanas sektora nosacītajām robežām, kuras veido sektora sānu malas turpinošas iedomātas līnijas,
7.2. Aizliegts ūdeni apgaismot ar lukturiem un prožektoriem. Izvadot zivi, atļauts izmantot uz galvas nostiprinātu lukturīti,
7.3. Mušu kāpurus, jebkurus ūdenī dzīvojošus kukaiņus, vaboles un to kāpurus, kas ir miruši vai dzīvi, jebkurā to dzīves cikla posmā un visus to atvasinājumus.
Tārpus - visas zemes tārpu variācijas un visus to atvasinājumus. Visus jūras un saldūdens tārpus.
7.4. Aizliegts izmantot klasiskā fīdera, flet fīdera montāžas un to atvasinājumus.
7.5. Aizliegta mērķtiecīgu zivju aizciršanu.
7.6. Aizliegts skaļi ieslēgt mūziku, sarunāties un dziedāt.
7.7. Aizliegts pamest sacensību vietu bez tiesneša atļaujas.
7.8. Aizliegts pārmērīgā alkohola reibumā atrasties sektoros un sacensību rajonā.
7.9. Aizliegts saņemt vai nodot zivis citām personām.
7.10. Aizliegts patvaļīgi pārvietot mietiņu ar sektora numuru un pārspraust sektora robežas.
7.11. Aizliegts izmantot radio vadāmas ierīces un eholoti, kā arī jebkuras zivju ķeršanas ierīces, kuras tiek pārvietotas ar saspiestu gaisu, gāzi vai elektrību.
7.12. Par šajā sadaļā minēto aizliegumu neievērošanu komanda var tikt atstādināta no sacensībām, bet tās rezultāts tiek anulēts.
7.13. Jebkurus pārkāpumus fiksē sacensību tiesneši un dalībnieki saņem brīdinājumu . Brīdinājumi nekavējoties tiek fiksēti sacensību protokolos, kuros tiek norādīts brīdinājuma laiks, brīdinājuma devējs un saņēmējs, brīdinājuma iemesls. Dzeltenās kartītes var arī tikt piešķirtas par punktu 6.1. līdz 6.9. neievērošanu. Atkārtota minēto punktu neievērošana, seko dalībnieku diskvalifikācija - sarkanā kartīte. Par tiesnešu norādījumu neizpildi – dzeltenā kartīte, par atkārtotu norādījumu neizpildi - sarkanā kartīte un dalībnieka diskvalifikācija. Dalībniekiem, kuri ir izslēgti no sacensībām vai arī kādu pamatotu iemeslu dēļ nav pielaisti sacensībām, dalības maksa netiek atgriezta.
7.14. Saņemtie brīdinājumi (dzeltenā kartiņa) ir spēkā uz visiem turnīra posmiem.

8. Uzvarētāju noteikšana un apbalvošana.
8.1. Turnīra sacensības notiek komandu vērtējumā.
8.2. Komandu iegūtās vietas tiek aprēķinātas pēc sacensību laikā noķertā loma kopējā svara. Augstāko vietu izcīna komanda, kuras dalībnieki ir noķēruši lomu ar lielāko kopējo zivju svaru. Gadījumā, ja vairākām komandām ir vienāds loma svars, priekšroka tiek dota komandai, kuras lomā ir lielākais zivju skaits.
8.3. Katra posma pirmo trīs vietu ieguvēji un lielākas zivs autori tiek apbalvoti ar kausiem un atbalstītāju balvām.
8.4. 18 (astoņpadsmit) veiksmīgākās komandas no pirmā posma, kvalificējas otrajam posmam.
8.5. 12 (divpadsmit) veiksmīgākās komandas no otrā posma kvalificējas, trešajam posmam.
8.6. Par turnīra uzvarētājiem tiek atzīti dalībnieki, kuri sacensībās, 3 posmu summā, ieguvuši mazāko punktu summu. Ja šī punktu summa vairākām komandām ir vienāda, priekšroka tiek dota tai komandai, kurai ir lielākais noķerto zivju kopsvars. Ja sakrīt arī šis rādītājs, tad priekšroka tiek dota komandai, kura ir noķērusi lielāko zivju skaitu.

9. Īpašie noteikumi.
9.1. Piesakoties sacensībām, dalībnieks apņemas: ievērot, izpildīt organizatora prasības un norādījumus, tiesnešu kolēģijas lēmumus, šo nolikumu, Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus (22.12.2015 MK noteikumus Nr.800) kā arī citus likumus, normatīvos aktus un noteikumus, kas ir spēkā norises vietā un laikā.
9.2. Aizliegts sacensībās piedalīties manāmā alkohola reibumā (manāmu alkohola reibumu vienbalsīgi nosaka galvenais tiesnesis un šis lēmums nav apstrīdams).
9.3. Aizliegts lietot dopingu pirms sacensībām, sacensību laikā vai atteikties nodot analīzes dopinga pārbaudei.
9.4. Sacensību norises vietā un laikā lietot morālu rupjību vai fizisku spēku.
9.5. Aizliegts izrādīt vai demonstrēt klaju necieņu attiecībā uz citiem sacensību dalībniekiem, sportistiem, tiesnešiem, skatītājiem, organizatoriem.

10. Drošība, datu aizsardzība, filmēšanas un foto.
10.1. Piesakoties sacensībām dalībnieks apliecina, ka organizators drīkst izmantot viņa nodotos datus savām vajadzībām - sacensību organizēšanai un notikuma atspoguļošanai.
10.2. Reģistrējoties sacensībām dalībnieks, ar savu parakstu apliecina, ka:
10.2.1. par savu drošību, tai skaitā pie ūdens, pilnā mērā viņš ir atbildīgs personīgi,
10.2.2. ar savu rīcību apņemas neradīt apstākļus un izvairīsies no rīcības, kura rada citu drošības vai veselības apdraudējumu,
10.2.4. dalībnieks dod atļauju tiesnešiem un atbildīgajām personām sava vārda, uzvārda, kā arī sacensību protokolu, pasākuma foto un videomateriālu, kuros sportisti ir atpazīstami, publicēšanai presē un sociālajos tīklos,
10.2.5. apņemas ievērot sacensību nolikumu.

#2 Lietotājs šobrīd nav portālā   4carpers 

  • Ziņojumi: 5
  • Reģistrējies: 25.oktobris 2022

Publicēts: 09.novembris 2022 - 10:43

Tā pat, konkrēti uz pirmo posmu, ir sarunāts ēdināšanas pakalpojums, līdzīgi kā ir LČ. Ēdienkartes opcijas tiks prezentētas tuvāk sacensību norises laikam.
Bija arī jautājumi:"Ko darīt, ja nekvalificējamies otrajam vai trešajam posmam, sacensību gars ir, bet aktīvā copes sezona tikai pusē?"
Viens no variantiem ir pieteikties NGTLatvia.lv rikotajiem mačiem, kur uz finālu iespējams kvalificēties no četriem savstarpēji nesaistītiem atlases turnīriem!

Potenciālo dalībnieku saraksts:
1. KL Fishing Team
2. Komandas nosaukums izstrādes stadijā
3. Copes Nams
4. Rezervēts.
5. Rezervēts.
6. Rezervēts.
7. Rezervēts.
8. Rezervēts.
9. Rezervēts.

#3 Lietotājs šobrīd nav portālā   Pakijs 

  • Ziņojumi: 141
  • Reģistrējies: 15.decembris 2009

Publicēts: 11.novembris 2022 - 10:18

:D

1.lapa (1)
  • Jaunas tēmas veidošana Tev ir liegta
  • Reģistrējies, lai atbildētu