atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Atbildēja: 11.mai

Sveiki! Piemājas dīkos ir karūsas, domādams kur karūsas tur arī līnji, dīkji loti veci, ieteikums pavasara sākumā ar ēsmām? Iebarošanu? Vai vispār ir jēga meigināt ko atrast vai nogaidit siltāku ūdeni? Paldies par atbildi jau iepriekšs!:)

A Einārs Siliņš

Sveiks. Tas, ka piemājas dīķos ir karūsas nebūt nenozīmē, ka tur būs arī līņi.:))) Ar mēģinājumu pēc līņiem es nesteigtos, jo salīdzinoši ar upēm, kur līņus var noķert arī no ledus, stāvošos ūdeņos šajā brīdī līnis būs retums. Starp citu uznākot ziemas apstākļiem un pavasarī līnis neierokās kaut kur dūņās vai biezās zālēs un tādejādi nepārlaiž ziemu. Līnis visu laiku ir minimālā kustībā, bet pilnībā neaktīvs uz barošanos. Es tavā vietā nesteigtos un sagaidītu kad ūdens temperatūra sasniegs aptuveni 10 - 12 grādus plusā. Tad jau var mēģināt.

Atbildēja: 23.03.23

Lādzenos ar martu varēja jau nomāt laivu? Un maijā bija slēgts, ja?

A Einārs Siliņš

:))))

Ja ledus būs, tad martā turpināsies asaru un citu zivju cope no ledus, bet līdakām liegums. Savukārt sezonu no laivām sāksim tikai tad kad nomonitoringosim līdaku iznārstošanu + divas nedēļas un tad sākam gan no krasta, gan no laivām.

copeslietas.lv forumā Lādzēnu dīķi visa norise būs aprakstīta. Arī par vēžiem. Par pēdējiem pieraksts jau sācies.

Atbildēja: 16.02.23

Sveiks.
Šajās brīvdienās būs iespēja vēl tikt uz Lādzeniem?:)
Paldies

A Einārs Siliņš

Sveiks. Auto un pļavu ceļi noteikti nebūs slēgti. Vismaz man nav info par kādiem liegumiem.:))) Kas attiecas uz ledu Lādzēnu ūdenskrātuvē, tad viss notiek. Ne asakas.

Atbildēja: 12.01.23
J mions

Sveiks Eini,
Rītdien ir doma braukt uz Lādzēnu dīķi pirmo reizi. Varbūt vari ieteikt uz kuru pusi un cik tālu doties ezerā, lai kautko noķertu. Esmu bijis ar laivu, jau pasen, diezgan tukšā paliku!

A Einārs Siliņš

Sveiks. Brauc. Satiksi mani un tā kā dara visi tie kas grib ievākt sev informāciju, tad jautā. Es esmu atvērts visiem pozitīviem ļaudīm, bet esmu ļoti negants, pret tiem kas neievēro noteikumus. Patiesībā, nu jau būs pāris gadu kad viņi tikai “klepo” internetā, bet šeit ložņā no Stelpes puses.:)))))

Atbildēja: 22.12.22

VAI MAZAJA JUGLA VAR MEEGINAT COPET AR ZIEMAS FIDERI UN CIK GARA PAVADA JALIEK?

A Einārs Siliņš

Protams, ka var, bet šaubos vai tur ir drošs ledus. Daudz labāk un ierastāk ir pēc atmiņas atrast kādu klusu līcīti kuru šajā upē ir ļoti daudz un copēt ar mormišku. Ziemas fīderim pats esmu upē licis līdz 60 cm garu pavadiņu.

Atbildēja: 19.12.22

Sveiks meistar.Jautājums tāds- gribas gumijas laivu 360.Ar cieto grīdu svars 70 kg.Kādu un cik jaudīgu elektromotoru ieteiktu?Paldies

A Einārs Siliņš

Sveiks. Es pats sev tiko paņēmu šā gada jaunumu New Brand Thrust PowerXLT65 Outland. Esmu ļoti apmierināts gan ar jaudu, ātrumu un zemo elektrības patēriņu attiecībā uz akumulatoru. Jā cena mazliet kož, jo ir virs 400 eur, bet te arī tūlīt jārēķinās, ka kā jau visas lietas, tad kaut kad tev tas motors arī būs jāremontē! Outland gadījumā ir pilns servis Salmo darbnīcā kas savukārt nav iespējams piemēram, ar Minn Kota motoriem. Es tiešām iesaku!

Atbildēja: 28.09.22
J jeeska

Sveiks. Nekad neesmu bijis Jūsu dīķos. Jautājums...tikai elrktro motors vai drīkst arī ar mazu benzīna motoru2.5 vai 3.5. Cik Jums laiva uz īri maksā?

A Einārs Siliņš

Sveiks. Drīkst tikai ar elektromotoru. No vienas personas ir 5 eur licence un 10 eur laiva.

Atbildēja: 24.09.22

Sveiks. Kā tagad ar brekšiem Daugavā pie Pie Ogres? Daudz darba netieku uz copi,,Kādu barošanas stratēģiju tu izvēlētos, ja tev būtu ierobežots copes laiks No deviņiem rītā līdz pieciem vaksrā???kāda barības un zemes attiecība?vieta klusa tur kāds copē ļoti reti

A Einārs Siliņš

Sveiks. Nekādu īpašu izmaiņu salīdzinoši ar iebarošanu vasarā patreiz nevajag darīt. Vienīgais, kas jāņem vērā, ir tas, ka, jo tuvāk ziemai, jo baltās zivis pulcējas vienkopus lielos baros. Tādejādi var sanākt, ka tavā vietā brekšu nemaz nav :)))). Varētu sanākt tā, ka iznāk pameklēties mainot vietu un ne jau pa desmit metriem. Tgad baltā zivs ņem visu gaišo dienas daļu un nav vajadzīgi agrie rīti vai vēlie vakari.

Atbildēja: 16.09.22

Sveiks Einār...Netālu no Dobelniekiem atradu vecu ugunsdzēsēju dīķi kur ķērās skaistas zelta un sudraba karūsas
......ar ēsmām viss skaidrs,bet kā ar iebarošanu,,barot ar tīru barību vai jaukt ar zemi,,dīķī ir daudz purva mailes un vīķes ,kā iebaro ,tā smalce klāt,,,Paldies par atbildēm!!!

A Einārs Siliņš

Sveiks. Pieķeršos pie vārda Neliels. Ja ir daufz sīču, tad iebarojot tu uzvārīsi katlu un kaut cik prāvāka zivs ēsmai klāt netiks. Tāpēc es nebarotu nemaz.

Atbildēja: 06.09.22

Sveiks Einār! Tev copes lietās ir profils,aizsūtīju tev vēstuli par vēžiem,ja sanāk laiks ,izlasi ,,,,,Kā ir ar Lorpio barībām,esi mēģinājis? Daudzi slavē ka labāks par Traper? Paldies par atbildēm.

A Einārs Siliņš

Sveiks. Sory, bet nav nekas par vēžiem….Kaut kas tev nebūs sanācis, jo līdz manīm nav info atnācis. Ar Lorpio barībām neesmu darbojies. Pat nezinu kas tās tādas ir un no kurienes. Painteresēšos tīri intereses pēc. Ja gribi kaut ko zināt bez citu komentāriem, tad raksti uz epastu. einis2@inbox.lv

Atbildēja: 27.08.22

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs