atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Ķīšezers

falx 19.jūl
Vietā kur cilvēks piesmēla laivu, vispār ir diezgan interesanta, jo tur vēja laikā, viļņi atduras pret molu tad iet atpakaļ ezerā tiem pretim pūš vējš, ūdens kurš netiek ostā daļēji skalojas uz sāniem viļņi vispār iet krustu šķērsu ar īsu intervālu. Un Ja vēl tajā dabas kārtībā pievienojas liela kutera vilnis var visādi sakrist, sevišķi tuvumā pie krasta. Ar ''bassboat'' uc. zemajām laivām tur enkuroties ir bīstami.
L200 19.jūl
slipknot45 [18.jūl]: L200 [Vakar]: Dārgais draugs. Bet tu tak gandrīz aizgāji pa burbuli un tu tak šeit izteici savu sāpi. Es oponēju, jo zinu konkrēti kur un kā tas parasti notiek, ko arī uzrakstīju. Problēma ir nevis no ostas izbraukušajā kuterī, bet gan tavā izvēlētajā enkurošanās vietā. Tu biji rovna kuģu ceļā noenkurojies un dabūji šļakatnieku pēc nopelniem. Vienkārši nedari tā un problēma atkritīs.A tu kad ar mašīnu brauc pa ielu, priekšā peļķe un blakus pa ietvi iet cilvēks. Tad tu arī mauc cauri normālā ātrumā un poh vai nošļaksti cilvēku?
Protams ka es tā nedaru. Kādēļ tu salīdzini krānu ar pirkstu?

Sniegpārsliņām ar pārkrautiem bassboatiem ir pašiem jāsaprot, ka lielas laivas taisa lielus viļņus, īpaši jau izbraucot no ostas un uzsākot glisēšanu. Pats tak rakstīja, 100 metru attālums starpā bijis. Tas ir ļoti solids attālums. Ja tupele nespēj sagremot tos nabagus ko te sniegpārsliņas sauc pa viļņiem, varbūt vajag tad nomainīt uz terhi pastalu vulgaris, jo tām laivām nav tādu problēmu. :)
daddy_j 18.jūl
Kuha [18.jūl]: Gribu jau griezt virvi, bet enkura žēl. Piešķīlu mazo motoriņu, uzgriezu pilnu gāzi, un varonīgi rāvu pretējā virzienā. Borts nobrakšķēja, pats gandrīz iemaucos ūdenī, bet izglābu gan enkuru, gan sevi. Tagad uz Daugavas pusi tikai tad, ja JSVR mani uzaicina savā laivā.
Dulls... varēji uz mutes apraut... šitā reiz gāju pa Lielupi ar downrigeru...2m no grunts, bet kaut kur svars aizķērās, borts nobrakšķēja un downrigers ķuķū... ar sākumā žēl bija, bet tad sapratu, ka ļoti paveicās... būtu laiva uz mutes, tur pavisam citi zaudējumi...
svens76 18.jūl
ge-sportists [18.jūl]: Luudzu neabižot finvalistus, sportistus un izrādīšanās specialistus....
pakasi olu, iepis šņabi un ej pačuči:)))
Luudzu neabižot finvalistus, sportistus un izrādīšanās specialistus....
slipknot45 18.jūl
L200 [18.jūl]: Dārgais draugs. Bet tu tak gandrīz aizgāji pa burbuli un tu tak šeit izteici savu sāpi. Es oponēju, jo zinu konkrēti kur un kā tas parasti notiek, ko arī uzrakstīju. Problēma ir nevis no ostas izbraukušajā kuterī, bet gan tavā izvēlētajā enkurošanās vietā. Tu biji rovna kuģu ceļā noenkurojies un dabūji šļakatnieku pēc nopelniem. Vienkārši nedari tā un problēma atkritīs.
A tu kad ar mašīnu brauc pa ielu, priekšā peļķe un blakus pa ietvi iet cilvēks. Tad tu arī mauc cauri normālā ātrumā un poh vai nošļaksti cilvēku?
Kuha 18.jūl
Jums, čaļi, gan grūti ar tām smalkajām laivām, lieliem ūdeņiem un baigajiem viļņiem! Manās slepenajās vietās manai mazajai laiviņai nekas nedraud! :) Vienreiz pamēģināju, kur nevajag. Pie Kuģu remonta rūpnīcas biju smuki noenkurojies, un vilku pa kādam asarītim. Te, skatos, draudīgi tuvojas milzīgs kuģis. Protams, jābēg. Bet kur tu aizbēgsi, ja enkurs ieķēries, ktm! Rauju, cik spēka- nekā. Bet kuģis jau pavisam tuvu. Gribu jau griezt virvi, bet enkura žēl. Piešķīlu mazo motoriņu, uzgriezu pilnu gāzi, un varonīgi rāvu pretējā virzienā. Borts nobrakšķēja, pats gandrīz iemaucos ūdenī, bet izglābu gan enkuru, gan sevi. Tagad uz Daugavas pusi tikai tad, ja JSVR mani uzaicina savā laivā.
zaraza 18.jūl
nu loči-piloti protams ir žanra klasika :) Bet nu tiem darbs tāds.
kādreiz vēl īpaši izcēlās VVD kuģis un pāris tur ogļu buksieri. Nu mauc pilnā hodā virsū laivām un ārpus kuģu ceļa. Nevar saprast vai īpašs naids pret copmaņiem vai tiešām soļerkai finansējums tik mazs, ka katrs metrs jāekonomē.
daddy_j [18.jūl]: Daugavā loču kuteri TĀDUS viļņus reizēm saceļ, ka maz nelikas...
Oranžie Pilot kuteri "Dace" un pārējie, ja nenobrauc tuvāk par apm. 20 m, tad viļņi jā, ir lieli, bet lēzeni. Tāda pašūpāšanās vien sanāk, protams ja nesanāk tā kā Svenam, maucot nepamana.
Ja nobrauc tuvāk (ir gadījies), tad gan ir jautri. Bet, ja laba laiva, arī bez stresa.
Ja es, copejot pārsvarā Daugavas lejtecē, ņemtu galvā visus, kas pilnā ručkā nobrauc garām "rokas stiepiena" attālumā, sen jau būtu sācis lietot!:))) 100m tas jau ir pieklājīgs attālums. Daugavā kuteri iet arī 10 m attālumā, pie tā diemžēl jau ir pierasts un samierinājies! Sūuu vēl ar tiem svētdienas atpūtniekiem, bet tas, kas mani nepārstāj pārsteigt, tas ir tas, kā starp šiem dundukiem netrūkst arī pašu copmaņu. Sevišķi sportistu ar 100+ motoriem. Tiem ir klasika nobraukt Max tuvu lai palūrētu ko te dod, un tad pie pašas laivas iedot ručkā, vai vnk nomaukt gar airiem.
Bet, pie viesa jāpierod un jāiemācās sadzīvot. Tādi dunduki ir un diemžēl arī būs.
L200 18.jūl
Dārgais draugs. Bet tu tak gandrīz aizgāji pa burbuli un tu tak šeit izteici savu sāpi. Es oponēju, jo zinu konkrēti kur un kā tas parasti notiek, ko arī uzrakstīju. Problēma ir nevis no ostas izbraukušajā kuterī, bet gan tavā izvēlētajā enkurošanās vietā. Tu biji rovna kuģu ceļā noenkurojies un dabūji šļakatnieku pēc nopelniem. Vienkārši nedari tā un problēma atkritīs.
erudzi 18.jūl
L200 nevienā mirklī nevainoju nevienu, uzrakstīju, ka tā gadījās, ka jābūt vērīgākiem, jāseko akvatorijā notiekošam. Ostas iemītnieku godu un cieņu šoreiz nebija nolūks aizskart. Lasi uzmanīgi, pirms sāc kaut ko rakstīt, savādāk izskatās, ka visi, balstoties uz taviem neveselīgajiem pieņēmumiem, ir traucējoši mudaki, bet tu galvenais pieklājības un pareizas uzvedības uz ūdens neapstrīdams eksperts, domāju, ka tā nav:)
Usis
Meitai veste parastā mugurā, bet lādē stāvēja automātiskās ar tableti, tās izšāva.
usis 18.jūl
Meita pārbijās, vestes izšāva, laivā 20-25cm ūdens. Ko tādu nebiju īsti gaidījis.
var nedaudz par vestēm ?
svens76 18.jūl
daddy_j [18.jūl]: Daugavā loču kuteri TĀDUS viļņus reizēm saceļ, ka maz nelikas...
šitā daugavā reiz mačos maucām, nu baigi ātri jau nebij, kkur zem 70km/h, aizmuldējos ar Tiltiņu un nepamanīju vilni no velkoņa. vot tas ppc kur liels bija:) Tiltiņš gandrīz no amortizator benķa katapultējās no laivas:))laiva uzleca kad dzenskrūve kādu laiku gaudoja gaisā
daddy_j 18.jūl
Daugavā loču kuteri TĀDUS viļņus reizēm saceļ, ka maz nelikas...
svens76 18.jūl
zaraza [18.jūl]: Es izlasiju Intar 1x, man pielec ar 1x tici man. Bet ir tādi dunduki, kuri nostājas tieši starp mola galu un garāžām un uzskata ka tur mikrojigu paļurināt ir ta īstā vieta un man šķiet ka tieši šis būs tas gadījums.

L200, 18.jūlijs 2023, 10:28

Nu, ja izlasīji, vispār konkrētais cilvēks minēja par attālumu 100m un ka laiva basene 5m.
Bet šajā gadījumā es pat neko nesaku par to situāciju kā tādu, nu brauc tauta visādi un 100m attālumā nu točno nevar kontrolēt kam tu vilni uzgāzīsi vai nē. Atsaldeņi, kas ar lielajiem "kreiseriem" apzināti demonstratīvi pilnā hodā brauc cauri noenkurotu laivu koncentrācijai gan ir alternatīvi apdāvināti, bet nu ko Die's nav devis, to bodē nenopirksi, un zeme apaļa, karma ir baigā maita, gan savu baļki atradīs. A tā kaut kā jau visi sadzīvo.
100m pavisam ok distance. vilņi lieli, asi no tādas jahtas,piekrītu. bieži ar Finvalu hodā perpendikulāri tādam vilnim patīk uzlekt
zaraza 18.jūl
Es izlasiju Intar 1x, man pielec ar 1x tici man. Bet ir tādi dunduki, kuri nostājas tieši starp mola galu un garāžām un uzskata ka tur mikrojigu paļurināt ir ta īstā vieta un man šķiet ka tieši šis būs tas gadījums.

L200, 18.jūlijs 2023, 10:28


Nu, ja izlasīji, vispār konkrētais cilvēks minēja par attālumu 100m un ka laiva basene 5m.
Bet šajā gadījumā es pat neko nesaku par to situāciju kā tādu, nu brauc tauta visādi un 100m attālumā nu točno nevar kontrolēt kam tu vilni uzgāzīsi vai nē. Atsaldeņi, kas ar lielajiem "kreiseriem" apzināti demonstratīvi pilnā hodā brauc cauri noenkurotu laivu koncentrācijai gan ir alternatīvi apdāvināti, bet nu ko Die's nav devis, to bodē nenopirksi, un zeme apaļa, karma ir baigā maita, gan savu baļki atradīs. A tā kaut kā jau visi sadzīvo.
daddy_j 18.jūl
šoreiz piekritīšu L200 (lai gan ne tur biju, ne ko redzēju) - ja maza laiviņa, + sīči, nu jābūt piesardzīgākam - idiotu pasaulē pietiek, visus nepārmācīsi...

tas būt tas pats, kas ar velosipēdu vai moci "mācīt" fūri, kā "pareizi" jābrauc... izspiedīs zarniņas, ej pēc tam tiesājies...
svens76 18.jūl
L200 [18.jūl]: Es izlasiju Intar 1x, man pielec ar 1x tici man. Bet ir tādi dunduki, kuri nostājas tieši starp mola galu un garāžām un uzskata ka tur mikrojigu paļurināt ir ta īstā vieta un man šķiet ka tieši šis būs tas gadījums.Pēc tam nāk vaimanas ka redzi, viens ar lidmašīnu kundziņam patraucējis, citam kundziņam rekur laiva piesmeļās.

Ļoti labi, nākamreiz domās ar galvu, nevis ar to otru galu, īpaši ja mazi bērni vēl laivā.
bet mjigam neslikta vieta ja kas:)
L200 18.jūl
Es izlasiju Intar 1x, man pielec ar 1x tici man. Bet ir tādi dunduki, kuri nostājas tieši starp mola galu un garāžām un uzskata ka tur mikrojigu paļurināt ir ta īstā vieta un man šķiet ka tieši šis būs tas gadījums.Pēc tam nāk vaimanas ka redzi, viens ar lidmašīnu kundziņam patraucējis, citam kundziņam rekur laiva piesmeļās.

Ļoti labi, nākamreiz domās ar galvu, nevis ar to otru galu, īpaši ja mazi bērni vēl laivā.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs