Ar tomātu pastu arī jāuzmanās. Dažās sastāvā dažādas piedevas tikpat cik tomātu.
Pamēģiniet tomātu mērces vietā (autoklāvā) Pūres hrenovininu. Kā paziņa teica- man neko citu vairs nevajag.
p.s.
par gaumi jau nestrīdās- kam patīk, a kam nē.
Vilnis62, 9.maijs 2024, 12:34
Par "Pūres hrenovininu" var sīkāk? :), vislabāk linku uz produktu!!
Konserviem izmantoju tikai TOMĀTU PASTU (ķip tīra manta, bez sāls un etiķa)...
tomātu mērces, kečupi, lai paliek šašlikam...
Pamēģiniet tomātu mērces vietā (autoklāvā) Pūres hrenovininu. Kā paziņa teica- man neko citu vairs nevajag.
p.s.
par gaumi jau nestrīdās- kam patīk, a kam nē.
2vas reizes šogad paņèmu līdakas uz mājām un abas reizes vēderā līdakām bija lenteņi. 1nai pat viņi līda ārā pa anālo atveri...
Kruizers, 7.maijs 2024, 15:45
Es arī vienai līdakai ievēroju baltu tārpeli vēderā!!
Nu, par lenteni šo grūti nosaukt, drīzāk kāda nematode - agrāk tādas biju salaku vēderos novērojis lielā skaitā, bet tāpēc jau neviens zivi nemeta ārā, vajag normāli termiski apstrādāt un viss...
No mazsālīta Burtnieka zandarta, gan es izvairītos...
Kruizers [7.mai]: 2vas reizes šogad paņèmu līdakas uz mājām un abas reizes vēderā līdakām bija lenteņi. 1nai pat viņi līda ārā pa anālo atveri...tad
Tas Burtniekā. Tā kā prātīgi
2vas reizes šogad paņèmu līdakas uz mājām un abas reizes vēderā līdakām bija lenteņi. 1nai pat viņi līda ārā pa anālo atveri...
Tad jau no pretējiem krastiem saūjināsimies!
Paldies!! :)
Bijām uz Burtnieku 4. maijā ar znotu un mazdēliem.
Katram pa līdaku normai laivā... domāju - nu, beidzot līdaku ieburkošu! a nekā - pirmā vakarā 3 izcepām, otrajā vēl 3... dažas vēl palika, ko saldajā krējumā ietaisīt... :)
bet brauksim vēl - dažus pričendāļus aizmirsām savākt...
Tēvocīti jot, sliena kā pastalu aukla! Piesakies ar dievīgo brūķi, izcopināšu uz līdakām kā miesīgu dēlu!
Labs video, ne tikai par vākiem, paldies!
Daudz visādu ideju...
daddy_j, 6.aprīlis 2024, 10:18
Nu tā, bišķi pieredze ir, varu padalīties...
1. Vāciņi.
Vāciņi jāpērk jauni, kas paredzēti STERILIZĀCIJAI (Tara24.lv). Lietotie/nezināmie nav droši - gadās ieskrāpējums, vai plāns pārklājums un no sāls paliek melni punkti, neforši...
2. Tehnoloģija. Lai ko raksta/stāsta uz šo brīdi visērtākais ir:
a) sapilda "mantu" 0.5L burkās, atstājot 1-1.5cm līdz vākam.
b) aizgriež vākus
c) liek autoklāvā, zem ūdens, BEZ spiediena uz 95 grādi, ~uz stundu. doma - "manta" uzsilst un izspiež lieko gaisu.
d) dod spiedienu 2atm, un karsē uz 120 grādi (spiediens paceļas uz 4 atm) 40min - 1 stunda
e) ļauj atdzist, tad nolaiž spiedienu un ņem ārā
3. Receptes
a) Sautēta cūkgaļa. Cūkgaļa, 5% sīpolu, 1% sāls, laurlapa, 5 piparu maisījums
b) Makrele eļlā. Makrele, Saulespuķu eļla, lai nosedz, 1% sāls, laurlapa, smaržīgie pipari, melnie pipari. 1 zivs = 1 0.5L burciņa
c) Makrele tomātu mērcē. Makrele, tomātu pasta + ūdens, 1% sāls, laurlapa. 1 zivs = 1 0.5L burciņa
d) Makrele eļlā. Apcepta makrele, tomātu pasta + ūdens, 1% sāls, laurlapa. 1 zivs = 1 0.5L burciņa
BrunoL [8.apr]: Tēvicīti jot, Jūsu minētās, pašas par sevi garšīgas! Kāpēc jāpārvērš picā?
Nu tak jā!bites ar var svaigas ēst!;)
Tēvicīti jot, Jūsu minētās, pašas par sevi garšīgas! Kāpēc jāpārvērš picā?
Bruno, spēks ir dažādībā, vajag gan tunci, gan šprotes, gan mencu tomātos uzēst :)
par čiekuriem - labāk tādi "sūdi", nekā 3D printēts zirņu lasis mašīneļlā...
Gadījās būt vienas pārlieku darbīgas dāmas jubilejā. Galds bagātīgu klāts, bet starp tradicionālajām špeisēm šis tas latviski “ekzotisks”- medū mērcēti jaunie priežu čiekuri utt. Tad atskanēja meitas replika: Mammu, kāpēc tādi sūdi jāēd?
Es gan ķeru un ēdu tikai tādas zivis, kuru garša nav jāuzlabo un jācīnās ar asakām. Vienīgā garšviela sāls un dažām, nedaudz, melnie pipari!
Labu apetīti!
Autoklāvs ir ideāla manta lai sagatavotu garšīgas bet asakainas zivis. Nu var arī vis kaut ko citu. Piemēram es taisu marinētus gurķus. Nu tiem jau nevajag ''+120'', bet manam , elektriskajam , autoklāvam (Ukraiņu ražojums, kad pirku pirms kara, maksāja nieka summu) var precīzi iestādīt temperatūru un laiku. Salieku 2l, burkas , tvaika režīms, 82 gradi 5min un sanāk ideāli, kraukšķīgi marinēti gurķīši.
Zivis- apcepu, apcepti sīpoli un burkāni, tomātu pasta un ideāla manta. Pilns internets ar tām receptēm.
Ja bez autoklāva, tūlītējai lietošanai, tad to pašu ātri vārāmā katlā. Apcepam zivi, pievienojam apceptus sīpolus un burkānus samaisītus ar tomātu pastu. Ūdeni katlā lai nosedz zivi un tad tik pa virsu tomātu pastu ar sīpoliem un burkāniem. Ja sajauc ar ūdeni visā tilpumā uz reiz- piedeg. Sanāk vienkārši fantastiski. Arī tāda ''asaku bunte'' kā vimba. Lai gan vimba ir laba arī tik cepta, ja taisām visā garumā kādu 5mm attālumā iegriezumus. Tās sīkās asakas ''pazūd''.
Esa pa lielām šeibām iegādājos autoklāvu,lai zivis pagatavotu ilgstāvēšanai.Tagad pat, vārās kartupeļi un olas priekš zivju konservu ,,rosola".:)Kartupeļi,olas un sīpoli sagriezīsies...līņu fileju konservi,majonēze un visais.Pāris dienas var nepasūtīt Boltus,Woltus un nepirkt hoddogus,picas,lai būtu paēdis .:)Nauda ķešā vesela un uz copi prom !:)
Ta pliki tauki vai sacepti circenīši?
Vilnis62, 2.aprīlis 2024, 23:26
2.variants.
Tā, lai pašam patīkami ēst :)