atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Inventārs 21.04.24
 

Kas jauns brienambikšu lauciņā

1 678

Tiem, kam patīk bradāt pa strautiem, upītēm, pavisam lielām upēm, arī ezeriem un varbūt pat pa jūru, brienambikses ir īpašs temats. Ne mazāk aktuāls kā, piemēram, laivotājiem laiva. Un reizēm pat finansiāli ietilpīgāks par vienu otru peldlīdzekli ar visu motoru. Tāpēc dažādām brienambikšu detaļām tiek pievērsts maksimums uzmanības un ļoti rūpīgi tiek apsvērts katrs jauns pirkums.

Ražotāji šogad copmaņiem neliek vilties un piedāvā jaunumus tur, kur, likās, viss jau sen ir izgudrots.

Vision izstrādāts rāvējslēdzējs dabisko vajadzību kārtošanai

Vision – viens no zināmākajiem mušiņcopes zīmoliem, kura sortimentā netrūkst kvalitatīva apģērba, apavu un arī brienambikšu. Šīs uzņēmums ir izpīpējis, kā večiem atvieglot atvieglošanos.

Jā, jā, brienambiksēm parastajām nekādu īpašu ekstru šai operācijai nav. Kad daba sauc, nākas vilkt nost jaku, pogāt vaļā bikšu lences un jostu, nolaist bikses pusmastā, un tad jau – kā nu sanāk. Smalkākiem ražotājiem, piemēram, Simms, Patagonia un Guideline, sortimentā ir brienambikses ar rāvējslēdzēju. Tas izvietots tieši tur, kur tam jābūt, turklāt ir īpaši ūdensizturīgs un slapjumu cauri nelaiž. Vismaz teorētiski un vismaz kamēr jauns.

Tad, lūk, Vision kā Somijas uzņēmums (bet šai valstī rudens un ziemas vakari mēdz būt pavisam tumši un radošas domas veicinoši) ir nolēmis mainīt simtiem gadu laikā iesakņojušos kārtību un intīmajam procesam domāto rāvējslēdzēju izšuvis nevis vertikāli, bet gan horizontāli. No ārpuses tas drīzāk izskatās pēc dīvainā vietā izveidotas kabatas, tomēr realitātē šī rāvējslēdzēja funkcija ir tieši tāda – padarīt atvieglošanos daudzkārt vienkāršāku. Nu ko, mums atliek vien cerēt, ka rāvējslēdzējs patiešām izrādīsies 100% ūdensdrošs, kā ražotājs sola.

Neoprēna brienAmbikses darbam aukstā ūdenī. Piemēram, Baltijas jūrā, ķerot butes

Tikmēr Patagonia, kas allaž izceļas ne tikai ar augstas kvalitātes inovācijām, bet arī ar izcili gādīgu attieksmi pret dabu visā pasaulē, izstrādājusi pāris jaunus brienambikšu modeļus, kurus ir vērts piefiksēt savā plānoto pirkumu kladītē.

Pirmais ir Swiftcurrent Ultralight Waders. Kā jau nosaukums liecina, šis modelis izceļas ar savu niecīgo svaru – vien 1000 grami. Turklāt iepakotā stāvoklī brienambikses somā aizņems ļoti maz vietas – tikai maza paciņa 20x33 cm izmērā. Lieki teikt, ka produktam nav analogu, jo īpaši, ņemot vērā, ka uz izturību nav taupīts. Protams, modelis ir paredzēts tiem, kas kājām vai helikopterā dodas uz savām slepenajām copes vietām un kam katrs grams somā ir izšķirošs.

Interesanti, ka šo brienambikšu zeķu konstrukcijā tradicionālais neoprēns ir aizstāts ar sintētisku gumiju. Šāds dabai draudzīgs risinājums izrādās arī krietni izturīgs un daudz vieglāks, turklāt šīs zeķes arī daudz labāk stiepjas nekā neoprēna analogi un līdz ar to padara valkāšanu komfortablāku.

Pašas bikses ir izgatavotas no izcili elpojoša 4-slāņu H2No™ Performance Standard Shell lamināta, kas apstrādāts ar DWR (durable water repellent).

Pieejami veseli 11 izmēra varianti visdažādākajiem augumiem un pēdām.

Otrs Patagonia jaunums šogad ir veltīts tikai un vienīgi sievietēm – Patagonia W’s Swiftcurrent Expedition Zip Waders RVGN. Tas ir aprīkots ar pilnībā ūdensizturīgu rāvējslēdzēju priekšpusē, kas ir pirmais tāds risinājums visā copes vēsturē. Šis ir ražotāja augstākā plaukta modelis, kurā ir iestrādāti visi jaunākie tehnoloģiju sasniegumi, nodrošinot maksimālu izturību un ilgmūžību, valkāšanas ērtību un kustību brīvību. Paredzēts visprasīgākajām makšķerniecēm.

Norfin Pilot brienambikses nu ir piejejamas plašākā izmēru klāstā. | Īpaši dāmām veidotas Patagonia W’s Swiftcurrent Expedition Zip brienambikses ar rāvējslēdzēju. | Patagonia Swiftcurrent Ultralight ir ne tikai vieglas, bet arī gana izturīgas vasarīgiem pārgājieniem.

Patīkamus pārsteigumus sarūpējis arī pašmāju zīmols Norfin. Lai arī ziema jau cauri, ūdens nebūt nav īpaši silts un šādos apstākļos, jo īpaši lašu copes tēmā bieži tiek izmantotas neoprēna brienambikses. Arī rudens bušu cienītajiem nereti siltā kombinezona vietā kājās ir tieši neoprēna brienambikses. Tam par pamatu ir spēja noturēt siltumu. Jaunās NORFIN SHADOW NEOPRENE BOOTFOOT izgatavotas no 4 mm bieza dubultā neoprēna. Zābaki ražoti no izturīgas gumijas, kas iekšpusē pārklāti ar neoprēna slāni, tādējādi nodrošinot papildu siltumu un komfortu. Brienambikses aprīkotas ar krūšu kabatu gan ārpusē, gan arī iekšpusē. Kā papildus aksesuāri nāk līdzi maiss uzglabāšanai un arī ūdensizturīgs telefona maciņš.

Foreļcopei upēs un upītēs un vasarīgiem izbraucieniem uz ziemeļzemju lašupēm būs piemērotas elpojošās brienambikses ar atsevišķi velkamiem zābakiem – NORFIN PILOT STOCKINGFOOT. Izgatavotas no augstas kvalitātes 4-slāņu materiāla, kas nodrošina ideālu līdzsvaru starp izturību un gaisa caurlaidību. Liela ārējā kabata, kur glabāt makšķerēšanas piederumus, un iekškabata ar rāvējslēdzēju. Ergonomiskas zeķes, kas izgatavotas no nodilumizturīgā neoprēna, biezums – 5 mm.. Kas īpaši svarīgi, Norfin šo modeli izstrādājis paplašinātā izmēru klāstā, tāpēc tagad sev piemērotu izmēru varēs atrast arī cilvēki ar nestandarta augumu. Komplektā nāk josta drošībai, ūdensizturīgs maciņš telefonam, remkomplekts un soma bikšu uzglabāšanai. Mitrumizturība – 18 000. Elpotspēja – 6000.

Nu ko, slapjiem piedzīvojumiem straujo upju ūdeņos gatavs?

 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Sanders

Gatavs! :)

22.apr Atbildēt | Ziņot 0

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs