atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 06.05.24
 

Aizvadīts LČ spiningošānā no krasta 1. kārtas 1. posms

0 665

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā aizvadīts 1. kārtas 1. posms Latvijas Čempionāts spiningošanā no krasta ar mākslīgo mānekli. Šogad šīs sacensības solās būt interesantākas un mazāk prognozējāmas nekā iepriekšējos gados, kad LČ visi posmi norisinājās Braslā. Šogad par sacensību vietu ir izvēlēta Lielā Jugla pie Lantes muižas. Tas nozīmē, ka nospraustajā posmā sektori ir līdzīgāki savā starpā, kā rezultātā mazāka nozīme ir izlozei, bet lielāka – sportistu meistarībai. Vēl viena atšķirība no iepriekšējiem gadiem ir tā, ka upē pirms sacensībām tiek ielaistas nevis varavīksnes foreles, bet mums tuvāk saprotamās strautenes. Šāds risinājums ir organizatoriski sarežģītāks, jo audzētavā strauta foreles aug lēnāk nekā varavīksnenes, kas attiecīgi iespaido sacensību organizācijas kopējo budžetu. Toties tas dod iespēju pilnvērtīgāk sagatavoties dalībai starptautiskās sacensībās, tai skaitā Pasaules čempionātos. Pagājušajā gadā Bulgārijā tieši strauta foreļu nevis gaidīto varavīksneņu iesaistīšanās procesā nedaudz samulsināja mūsu valsts izlasi.

Šoreiz Lielajā Juglā zivis varēja noķert gandrīz katrā sektorā. Tas padarīja sacensību daudz sportiskāku. Sektoru izloze šoreiz tik spēcīgi neietekmēja sacensību rezultātus, sportisti varēja labi nostartēt pat ar neveiksmīgāku izlozes rezultātu. Zivis varēja noķert gandrīz visur un visi. Tādēļ pēc sacensībām sportisti palika ļoti apmierināti ar maču norisi.

Individuālajā vērtējumā pēc 1. kārtas 1. posma savu meistarību apliecināja un kopvērtējuma tabulas galvgalī iekārtojās Raimonds Kinerts (Golden Catch). Viņam pa divām dienām 42 noķertas zivis, 27 punkti un 4 balles. Tikpat balles un tikai par puspunktu vairāk Uģim Circenim (Kurbads), bet trešais ar 5 ballēm Aivars Gaters (MK Salmo).

Komandu vērtējumā vadībā KURBADS, otrie SALMO, trešie GOLDEN CATCH.

Kārtas otrais posms notiks tur pat Lielajā Juglā, Lentes muižas teritorijā, Ropažu novadā.

Sacensību galvenais sponsors: KURBADS

Sacensības atbalstītāji: Eholotes.eu, Salmo Fishing Latvija, Copes Lietas

Sacensības organizē: LMSF un MK Ādaži

Vēlies arī tu piedalīties makšķerēšanas sacensībās? Apskati plānoto pasākumu sarakstu šeit: https://www.copeslietas.lv/site/sacensibas/kalendars.htm?year=2024

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs