atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 16.05.24
 

LČ karpu makšķerēšanā (Teksta/Foto tiešraide)

Jauniešu izlase 3
0 821

Svētdiena 22.00. Noslēdzies Latvijas čempionāta karpu makšķerēšanā 1. posms.

Balva par lielāko zivi šoreiz komandai Carp Stalker, viņu 10,1 kg karpa noķerta 35. sektorā.

Labākie A zonā

A zonā uzvarēja Amigo Carp, Carp Stalker otrie, trešie Crazy Fish AikiBaits

Labākie B zonā

B zonā Jauniešu izlase 3 komanda izģērba visus pieaugušos pavisam plikus, uzvarot zonu ar visu dzeltenās kartiņas traci. Cerēsim uz ne mazāk dūšīgu neatlaidību un meistarību arī PČ. Otrie Kalna Spuļļu dīķi, trešie Saluds.

Labākie C zonā

Arī C zonā pēdējā nakts izmaiņas uz pjedestāla nenesa, uzvara Boilie Lab 3 komandai, otrie Jauniešu izlase 4, trešie Sakret.

Iepriekšējā gada čempioni Crazy Fish Aiki Baits noliek pilnvaras. Jaunos čempionus zināsim tikai pēc 3. posma.

Nākamais LČ karpu makšķerēšanā posms jau pavisam drīz, komandām iespējas izdarīt secinājumus un laicīgi sākt gatavoties, organizatoriem padomāt par iespējām padarīt pasākumu vēl krāšņāku, bet līdzjutējiem ieplānot iespēju aizbraukt uz Baļotes ezeru un draudzīgā atmosfērā atbalstīt savējos.

Sestdiena 23.00. No ezera ziņo Ēriks Tukišs:

"Īss info par šodienu.

Situācija uz ezera dienas laikā ir pasliktinājusies, jo zivis pieteicās mazāk nekā iepriekšējā dienā un nekā to bija plānojušas komandas.

Kāpēc? Uz šo jautājumu tā īsti atbildi no komandām nesaņēmu, dažas tik atkal ieminējās par nārstu.

Tikko atnācu no vakara apgaitas, un varu teikt, ka 50/50 ir komandas, kuras sutina, un kuras darbojas. Ja salīdzina ar pagājušās nakts apgaitu, tad šonakt guļ vairāk.

Jau arī kādā no LIVE pieminēju un pateicos komandām par godīgas spēles principa ievērošanu - neviena no komandām nemēģina atrast laimi ārpus sektora.

Protams, katram 24/7 klāt nevaru atrasties, bet tomēr uzskatu, ka tiesnešu biežā klātbūtne sektoros komandām liek ievērot noteikumus.

Kas attiecas uz gadījumu ar J3 komandu, tad domas un viedokļi ir diezgan atšķirīgi par tiesnešu pieņemto lēmumu, kur uz vietas ezerā esošās komandas ir stingrākas, savukārt līdzjutēji ir piekāpīgāki.

Droši vien ir jāpiemin, ka J3 komanda šeit nav tikai treniņā, bet startē kopā ar LČ komandām un cīnās par reitinga punktiem dalībai vīriešu PČ. Tādēļ tiesnešu pieņemtais lēmums nav skološanas nolūkam, bet gan nodrošināt visiem LČ vienādus noteikumus.

Patīkami bija vērot rezervistu nomaiņu divos sektoros, kur aprunājoties ar komandām secināju, ka to dara, lai tiešām uzlabotu komandas sniegumu, nevis, kā teikt, dotu iespēju trešajam komandas dalībniekam ari pamakšķerēt."

Sestdiena 22.00. Kaislībām ap izlekušo zivi pamazām norimstot, ir vakara svēršanas rezultāti.

A zonā Amigo Carp savu pārsvaru pār Carp Stalker palielinājuši līdz 85kg, kamēr Crazy Fish AikiBaits nav noķēruši pa dienu nevienu zivi, bet vēl saglabā 3. pozīciju.

B zonā Jauniešu izlase 3 ar visu dzelteno kartiņu ir turpinājuši strādāt vēl čaklāk un atkal izvirzījušies vadībā. Kalna spuļļu dīķi atpaliek par 8 kg, trešie Saluds.

C zonā Boilie Lab 3 ir minimālā vadībā pār Jauniešu izlase 4, komandas cieši cīnās par uzvaru. Trešie Sakret ar joprojām dzīvu cerību par iespēu iesaistīties cīņā par augstākām vietām.

Sestdiena 12.00. Pēc rīta svēršanas redzam, ka A zonā Amigo Carp turpina atrauties no sekotājiem, viņiem jau 136 kg tabulā. Carp Stalker atpaliek par 55 kg, Crazy Fish AikiBaits pagaidām vēl tikai 6 zivis un nemaz ne droša trešā vieta.

B zonā izrāvušies vadībā Kalna Spuļļu Dīķi, viņiem seko Saluds un Jauniešu izlase 3 novirzīta uz 3. pozīciju. Tiesa, atšķirības kopējā svarā ir mazas un te viss var vēl mainīties. Šeit paliela nelaime gadījās Jauniešu izlasei 3, karpa svēršanas laikā izleca no svēršanas somas uz zemes, kas stingras tiesāšanas rezultātā atzīmēta ar sarkano kartiņu. Pēc apelācijas sarkanā tika aizstāta ar dzelteno, vairākas nokertās zivis nav ieskaitītas. Skola maksā naudu, vai, kā runā Jēkabpilī - viss, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus.

C zonā Jauniešu izlase 4 tikai par 9 kg apsteidz Boile Lab 3, trešie Sakret, kas acīmredzami pa nakti ir atpūtušies.

Piektdiena 22.00 Šodiena jau bija karsta vārda tiešā nozīmē, ūdens iesilis virspusē līdz 17 grādiem un karpām prātos sāk iezagties doma par mīlas priekiem, bet acis vērties niedru virzienā. Līdz ar to dienas copju nebija daudz.

A zonā turpina no konkurentiem atrauties Amigo Arp, otrie joprojām Carp Stalker, trešie Crazy Fish AikiBaits

B zonā vadībā Jauniešu izlase 3, otrie Kalna Spuļļu dīķi, trešie Saluds.

C zonā vadībā Sakret, otrie Carp O Holics Krante.lv, trešie Jauniešu izlase 2.

Piektdiena 12.00 Noslēgusies rīta svēršana. A zonā pieredzējušie Amigo Carp puiši izmantojuši malējā sektora sniegtās priekšrocības un pa nakti čakli pastrādājuši. Viņiem šorīt klāt nākušas 14 karpas un pirmā vieta zonā. Carp Stalker otrie, esošie čempioni Crazy Fish AikiBaits trešie.

B zonā pa 6 zivīm ir Kalna spuļļu dīķu komandai un Jauniešu izlasei 3, bet pirmajiem karpas mazliet lielākas. Trešie pagaidām Saluds.

C zonā vadībā Jauniešu izlase 4, viņiem jau 9 zivis. Otrie šī gada NGT kausa ieguvēji tepat Baļotē Boilie Lab 3, bet trešie pieredzējušie Sakret komandas vīri.

Pilna rezultātu tabula šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/12Y4tp7fX_twzCQvEZ2XAckipc7m1JgceXyoUV-4x-A8/edit?pli=1#gid=1022103172

Ceturtdiena 23.00 Klāt jauna Latvijas čempionāta karpu makšķerēšanā sezona. Pēc pagājušā gada Crazy Fish FFA komandas uzvaras daudz bija domu un pārdomu par to, kā labāk organizēt pašmāju karpu copes sporta saimniecību. No vienas puses, pasaules čempionātos arvien biežāk redzam Latvijas vārdu vadošajā desmitniekā un vajadzētu spriest, ka viss virzās pareizā virzienā. No otras puses, vienmēr jau ir vēlme, lai lietas notiktos ātrāk un efektīvāk, no starptautiskiem mačiem tiktu vestas medaļas, bet dalībnieku skaits vietējos mačos augtu griezdamies. Dalībnieku skaits karpu makšķerēšanas sportā arī aug, taču vēl straujāk aug dažādu sacensību skaits. Līdz ar to dalībniekiem sadaloties pa dažāda ranga vietējiem un starptautiskiem pasākumiem, brīžiem nāk prātā vārds regress. Bet velti un nevietā. Šogad Latvijas čempionātā uz starta izgāja 19 komandas. To skaitā vairākas jauniešu blices, kam tūlīt tūlīt jau jāstartē PČ tepat Baļotes ezerā. Savukārt pieaugušo komandu vidū redzam tās, kas patiešām grib un var cīnīties par vietu izlasē. Tas nozīmē, ka LČ vairs nevar ielozēties situācijā, kad tev apkārt ir salīdzinoši vājas iesācēju komandas, kas dod krietnu priekšrocību galarezultāta nodrošināšanā. Tagad, plecu pie pleca cīnoties par katru copi, vēl objektīvām varēsim redzēt, kuras tad mums ir tās stiprākās blices. Šodien no rīta bija izloze, tad labā un draudzīgā noskaņojumā komandas devās iekārtot sektorus. Diena pagāja aktīvi strādājot, barojot un meklējot perspektīvos punktus. Tiesa, Baļotes karpas ne sevišķi raiti gribēja atsaukties uz pašiem pirmajiem kārumu piedāvājumiem, tādēļ pēc pirmās svēršanas tabulā mums ir tikai 8 zivis. Nekas, vēl divas ar pusi diennaktis priekšā. Kā ierasts, ezers sadalīts 3 zonās, un katrai no komandām kādā no 3 etapiem būs iespēja startēt katrā no tām. Kopvērtējuma rezultātam ir svarīgi izcīnīt pēc iespējas labu vietu savā zonā visos 3 etapos, bet viena posma ietvaros zonas savā starpā nekonkurē. Tāda situācija tādēļ, lai mazinātu vēja un citu blakusfaktoru ietekmi uz kopējo rezultātu un padarītu mačus objektīvākus. Pēc 1. svēršanas šovakar vadībā A zonā ir Carp Stalker, B zonā Jauniešu izlase 3, bet C zonā Massive Baits.

Rezultātu tabula.

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs