atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 16.05.24
 

Latvija PČ spiningošanā no krasta (Teksta/Foto tiešraide)

0 1963

22.00 Čempionāts ir noslēdzies, kausi un medaļas izdalītas, Italijas himna nodziedāta divreiz. Apsveicieni arī Bulgārijas un Čehijas izlasēm par ļoti cienījamo startu, kā arī mājnieku pārstāvim par izcīnīto vietu uz pjedestāla individuālajā ieskaitē.

Pieci labākie individuālajā ieskaitē

Nākamais čempionāts Itālijā, bet vēl pēc gada ar skaļu prezentāciju vakara gaitā uz čempionāta organizāciju piesakās Mongolija. Startējuši šeit vien pāris reizes un vairāk pa tabulas lejasgalu dzīvojušies, šie vīri pēc veiksmīgās zemledus makšķerēšanas čempionāta organizācijas ir apņēmības pilni dūšīgi popularizēt savu valsti un tās bagātības. Kas arī ir respektējami.

Pasaules čempioni Itālijas izlase

Pašā noslēgumā mūsu vīri vēl tiek pie dažiem ekskluzīviem mānekļiem, Nemo tiek pie Valentino krekla, un izlases kodolam jau ir pulka ideju veiksmīgākiem startiem nākotnē. To arī novēlēsim, potenciāls ir.

Latvijas izlase apbalvošanas ceremonijā

15.30. Itālija uzvar šajā Pasaules čempionātā! Otrie Bulgārija, bronza Čehijai. Latvija paliek 13. vietā.

Individuāli no mūsējiem Uģis Circenis 33. vietā, Rūdolfs Oto Egle 39. vietā, Nemo Olte 40. vietā.

Šodienas mūsējo gala rezultāti pa zonām: A zonā Uģis 6. vietā, B zonā Rūdis 11. vietā, C zonā Nemo 13. vietā, D zonā Ģirts 10. vietā. Laiks noslēguma apbalvošanias ceremonijai.

14.10 A zonā Uģim trešajā raundā 8 zivis dod 8 punktus, ceturtajā raundā 11 zivis un jau 3 punkti. Līdz ar to šodien zonā viņam 6. vieta.

14.15. A zonā Uģim trešajā iegājienā par 8 zivīm 8 punkti, bet ceturtajā par 11 zivīm 3 punkti. Kopumā šodien Uģis zonā 6. vietā.

14.05 Ģirtam D zonā labs pēdējais raunds, ar 9 zivīm 2 punkti. Rūdim B zonā ar 8 zivīm 12 punkti.

14.00 Rūdis pabeidz raundu ar 8 zivīm. Pēdējā atkal sekundi pirms finiša signāla sačokā.

13.50. Trešajā raundā Ģirtam 3 zivis un 14.5 punkti. Ceturtajā pagaidām 2 zivis. Rūdim ceturtajā 3 zivis pagaidām.

13.10 startē pēdējais sacensību raunds. Rūdim B zonā par trešo raundu saskaitīti 13 punkti.

13.05 B zona ir pilsētas Kiseljak teritorijā plūstošā Lepenica, kas iztaisnota un pārvērsta par kanālu, kurā krituma un straumes slāpēšanas izveidoti sliekšņi. Tie forelēniem pamatīgi ierobežo migrācijas iespējas.

13.00 B zona ir ļoti zivīga. Lai vinnētu pirmo raundu, bulgāru sportists saskaldīja 46 zivis 45 minūtēs!

12.50 Trešo iegājienu Uģis pabeidz ar 8 zivīm, kas ir labi. C zonā Nemo otrajā iegājienā 8 zivis un 12 punkti. B zonā Rūdim pirmajā iegājienā 17 zivis un 14 punkti, otrajā 19 zivis un 5.5 punkti, trešajā izdodas burtiski pēdējā sekundē uzsmelt 9. zivi. Māris stāsta, ka B zonā mūsu sektorā sacensību vidū iznirušas divi ūdri!

12.25 Uģis ar Kārli strādā pēc itāļu metodes. Kārlis skatās vizuāli zivis un diriģē, kā jāvada māneklis un kad jāpiecērt. Tas dod copes un vīriem jau 7 zivis.

12.08. Trešajā iegājienā Uģim jau trešā zivs. Lepenica šeit ir krietni šaurāka nekā Lašve, kas nozīmē copi tuvākā distancē.

11.50 A zonā Uģim ražīgāks pirmais raunds padevies, 21 zivs un 4 punkti. Otrajā viņam 9 zivis un 11.5 punkti.

11.00 Ģirtam ir trešā. Nemo pirmā iegājiena rezultāts ir 10 punkti. Ģirtam 13.5

10.50 D zonā otrajā iegājienā Ģirtam otrā zivs, Māris diriģē. Nemo C zonā ir 6 zivis, viņš ar diviem hoņukiem pa seklumiem kaut ko lasa.

10.25 Nemo pabeidz ar 19 zivīm, dažiem ir vairāk. D zonā Ģirtam 8 zivis, kas ir zem vidējā.

10.17. Ir Nemo jau 19 zivis, turpinam mainīt sektorus.

10.10. Blakus Nemo strādā itāļi, kas ir vadībā pēc vakardienas. Viņi ir vēl vairāk pastiprinājuši sastāvu, nu jau viņiem te ir 7 treneri vienā zonā. Kāds diriģē no augšas, kāds no sāniem, citi pārbauda brīvos sektorus. Rezultāts līdzīgs tam, kas ir Nemo - 15 zivis.

10.00 Nemo jau ir ceturto reizi mainījis sektoru un turpina lasīt zivtiņas. Nu jau ir 15.

9.52. Nemo turpina mainīt sektorus, cerībā iestāties kādā neaiztiktā.

9.50 Nemo ar 11 noķertām zivīm maina sektoru un diemžēl mazliet nokavē, nākas iestāties "lietotā" sektorā aiz mongoļa

9.45. Nemo ar 9. kārtas numuru izdevās nostāties vienā no labajiem sektoriem, kas turklāt ļauj vilkt zivis no dziļuma pie paša krasta lialā ātrumā. Blakus esošais serbs nostājas blakus un cenšas atņemt mums zivis.

9.40 Pirmajā raundā aizvadītas 10 minūtes, Nemo C zonā sācis raiti, ir jau 5 zivis.

9.00 Sagatavošanās, noskaņošanās un taktikas plānošana.

Sestdiena 7.30. Kapteiņu sapulcē notikusi izšķirošā izloze un ir zināma kārtība šodienas startam. A zonā atgriezīsies Uģis, ar labām sektoru zināšanām un iespēju reabilitēties par vakardienas brīvo lidojumu. Viņa iegājienu numuri ir 6, 12, 4, 14.

B zonā pilsētas teritorijā šodien Rūdis, viņ ies ar numuriem 7, 11, 16, 2

C zonā ies Nemo, viņam 9., 17., 3. un 7. kārtas numuri

D zonā pēc spēlētāju maiņas ies Ģirts Dombrovskis, viņam 15., 3., 5. un 13. kārtas numuri.

15.00 A zonā Uģis arī 10. vietā. Rūdim sarēķināta 12. vieta C zonā, bet Andim 17. vieta D zonā. Kopā tas Latvijai pēc pirmās dienas dod 13. vietu. Pirmie itāļi, otrā Bulgārija, trešā Rumānija. Lietuva 16. vietā. Pilna rezultātu tabula šeit.

14.30 B zonā Nemo aizcīnījies līdz 10. A vietai šodien.

13.45 C zonā Rūdis noslēdz ar 2 zivīm, D zonā Andim nulles gan 3, gan 4 raundā.

13.30 Rūdim ir divas, tepat netālu lēnajā ūdenī, strādā Valentīno ar lielu rozā tārpu. Viņam jau 8 un visas uz ļoti lēnu kūleņošanu pa grunti

12.55 Startē šodienas pēdējais raunds. C zonas situācija tabulā. Rūdis izvēlas straujāku un mazāk apmakšķerētu sektoru

12.40 Otrajā periodā Rūdim par 4 zivīm saskaitīti 15 punkti, kas ir daudz. Trešo periodu viņš noslēdz ar 5 zivīm, kas ir krietni labāk.

12.30 trešo iegājienu Andis noslēdz ar nevienu zivi. Arī apkārt konkurentiem ir paliels klusums un atrast aktīvāku zivi kļuvis pavisam sarežģīti.

12.20. Rūdim izdevies pretējā krastā atrast neskartu plauktiņu un no tā nocelt 3 zivis.

12.10. Pagaidām nav info no A un B. C zonā Rūdis otrajā raundā savāca 4, tagad sācies trešais raunds. Tajā Andim viena zivs un aktīvi tiek mainīti sektori.

11.50. Ja runājam par kaut kādām tendencēm, tad pagaidām tās nav ne mānekļos, ne animācijās un arī izteikti perspektīvāko sektoru nav. Drīzāk var teikt, ka strādā izmaiņas. izšauj sektori, kas kādu brīdi ir bijuši tukši, vai mānekļi, kas kādu laiku nav darbināti. Pietiekoši bieži redzam gan silikona dažādas variācijas, gan rotiņus.

11.30 D zonā noslēdzies otrais raunds, Andim 5 zivis un 5. vieta no beigām.

11.15 Rūdim jau trešā zivs. Starp citu, starp konkurentiem viņam ir arī mums labi zināmais Valentīno no Itālijas.

11.05 Pirmajā iegājienā Rūdim 5.5 punkti saskaitīti. Vispār ar rezultātu apkopošanu 11.05 Pirmajā iegājienā Rūdim 7 punkti saskaitīti. Vispār ar rezultātu apkopošanu iet gausi šeit iet gausi.

11.00 Rūdim tieši blakus serbs pieparko pavisam pieklājīgu kotleti.

10.55. Diemžēl Rūdim pagaidām tikai copes un nogājieni, līdz tīkliņa neizdodas dabūt.

10.45. Sākas otrais iegājiens. Kamēr gaidām rezultātus no pirmā, vēl padejosim Rūdim. Viņam pirmais numurs un izvēle krita uz 34. malējo sektoru, kur pirmajā iegājienā bija mongolis. Pagājušajā gadā Raimondam Kinertam līdzīgi izdevās sazīmēt perspektīvu sektoru, kuru pirms tam ne visai kvalitatīvi bija apstrādājis mongolis. Tas deva Raimim 1. vietu raundā. Tagad jācer, Rūdim izdosies atkārtot kaut ko līdzīgu.

10.40 Tikmēr D zonā Andim 7 zivis, kas dod otro vietu no beigām. Māris viņam palīgos, uzmundrinās.

10.15. Rūdim jau 14. zivs pāris sekundes pirms raunda finiša.

10.10 Rūdis maina sektorus, salasījis jau 13 zivis.

10.00 C zonā Rūdim jau 9 zivis, tas ir mazliet virs vidējā pagaidām. Vēl 15 min. Ukrainim labā sektorā ir 18.

9.40 Jau 10 minūtes kopš starta un vismaz C zonas lejā zivtiņas ķeras ļoti aktīvi. Šie izskatās pēc zonas labākajiem sektoriem un plānojam šeit ielikt Rūdi nākamajā iegājienā, kad viņam 1. numurs.

9.00 Lašvē notiek pirmsstarta sektoru apskate. Ūdens dzidrs un zivis var labi redzēt ar polarizētām brillēm. Tiesa, jau no rīta tās labprāt uzkož pa kukainim no virsmas. Spiningotājus tas varētu darīt uzmanīgus. Upē foreļu ir samērā plašs sortiments - pirms pāris nedēļām te jau notikušas sacensības, kad tika laistas zivis, plus vēl svaigi ielaistās. Un tad vēl arī vēl pa kādai vecākai. Reakcija uz mānekļiem tām nebūs vienāda.

Piektdiena: 8.30 Bosnijā ir pusdeviņi no rīta un sportisti pošas startam. Izloze mūsējos ir salikusi pa zonām sekojoši: Uģis A zonā, Nemo iet uz pilsētas teritorijā iekārtoto B zonu, C zonā būs Rūdis, bet D - Andis.

Vakardien treniņos izlase čakli pastrādājuši, neskatoties uz loģistikas izaicinājumiem - upes viena no otras atrodas pusstundas brauciena attālumā. Zivis ķērās, Andim pat pieteicās viens no vietējiem mamutiem. Raneri tikmēr analizēja sektorus, rūpīgi pierakstot visu pēc sev vien saprotamas sistēmas. Laiks ir sportam izcils, visu dienu solās būt silts un saulains.

Ceturtdiena, 22.00

Vakar, 15. maijā mežainu kalnu grēdu ieskautā pilsētiņā Kiseljak ar vērienīgu atklāšanas ceremoniju, gudrām runām un vietējo tautas mākslinieku priekšnesumiem atklāts nu jau 21. pēc kārtas Pasaules čempionāts spiningošanā no krasta ar mākslīgo mānekli. Tautā saukts par strīmu, šis makšķerēšanas sporta veids ir ar senām tradīcijām arī Latvijā. Galu galā upes mums ir un foreles tajās arī. Mūsu valsts ir bijusi pārstāvēta visos bez izņēmuma pasaules čempionātos šajā copes sporta disciplīnā, kas jau ir sasniegums pats par sevi. Kopējā pasaules reitingā esam 9. vietā.

Valstu reitings

Stiprākie klasiski ir itāļi, kam seko vairākas Austrumeiropas valstis. Vecā Eiropa šai disciplīnā ir pārstāvēta ļoti minimāli, kamēr Skandināvijas valstu nav vispār. Sanāk, ka Latvija ir visziemeļnieciskākā šajā disciplīnā pārstāvētā valsts, kaut gan par foreļupju paradīzi biežāk gan dēvējam tieši Lapzemes plašās āres.

Tādas pārstāvniecības dēļ arī sanāk, ka pasaules meistarsacīkstes šajā disciplīnā visbiežāk tiek rīkotas siltākās un kalnainākās zemēs, kuru upes ir visnotaļ atšķirīgas no tām, kurās foreles ķeram mājās. Pie visas šīs ģeogrāfijas tad nu arī ir sanācis, ka šogad PČ spiningošanā no krasta notiek valstī, uz kuru aiz laba prāta pavadīt atvaļinājumu, atpūsties vai smelties kādas kultūras vērtības diez vai kāds dotos – Bosnijā un Hercegovinā.

Pārdzīvojusi briesmīgu karadarbību vien pirms trīs desmitgadēm, kurā bojā gāja vairāk kā 100 tūkstoši šīs valsts iedzīvotāju, bet kuras rezultātā tika nostiprinātas tikko neatkarību atguvušās Bosnijas un Hercegovinas oficiālās robežas, šī musulmaņu valsts attīstās samērā lēni un tās iestāšanās ES vēl ir tikai dienaskārtībā.

Tādu arī to sastopam šodien – vietām modernu un sakoptu, vietām nolaistu un netīru. Kā apstiprinājums visam – skats, kādu iespējams redzēt laikam tikai Bosnijā - vietējais copmanis ar spiningu ķemmē A zonu visā garumā īsi pēc tam, kad te ielaistas foreles, bet līdz Pasaules meistarsacīkšu sākumam ir tikai 12 stundas.

Vietējais copmanis "parbauda" tikko ielaistās zivis

Rīt uz starta mūsējie dosies šādā sastāvā un ar šādiem iegājienu kārtas numuriem: Uģis Circenis (12, 6, 14, 4), Rūdols Oto Egle (9, 1, 15, 11), Nemo Olte (11, 7, 2, 16) un Andis Freivalds (3, 15, 13, 5).

Kopumā čempionātā šogad pārstāvētas 17 valstis. Pirmo reizi dalībnieku skaitā redzam Lietuvas izlasi. Jā, ir vēl disciplīnas, kurās kaimiņi no mums var kaut ko pamācīties. Otro gadu pēc kārtas ir arī Mongolija, ja runājam par tālākajiem viesiem. Pārējie jau visi vairāk vai mazāk pazīstami.

Upes šogad ir iesaistītas divas – Lepeņicā iekārtotas A un B zonas, bet Lašvē – C un D zonas. Katrā zonā pa 34 sektoriem, kas nozīmē, ka noskrieties puišiem iespēju būs bez gala – attālums no viena zonas gala līdz otram ir pamatīgs.

Šodien mūsējiem bija vienīgā treniņu diena, kas, protams, ir ļoti maz. Tiesa, komandā ir gana pieredzējušu sportistu un raneru. Minētajiem četriem rīt un parīt talkā dosies Māris Rublāns kā komandas kapteinis, Uģis Dombrovskis, Māris Olte, Kārlis Goldmans un Andris Egle. Priekšā sacensību izšķirošie starti, sekosim līdzi un turēsim īkšķus!

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs