atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 17.05.24
 

LČ spiningošanā no laivas (Teksta/Foto tiešraide)

0 1318

Svētdiena 18.00. Noslēdzies 1. posms Latvijas Čempionātam spiningošanā no laivām.

Spiningotāju pirmais mazais 3 dienu maratons noslēdzies. Laika apstākļi bija praktiski ideāli, lai sauļotos un līdakas laiski gulētu savās paslēptuvēs. Tomēr spininga meistari pamanījās visas trīs dienas daudzmaz stabili tikt pie līdaku lomiem, kuras Ķeguma HES ūdenskrātuvē rezultātos noteica toni. Bija arī ekipāžas, kuras piestrādāja pie asariem, tie netipiski šim gadalaikam arī piedalījās spēlē. Posma laikā tika noķerti daži nelieli sami un viena mežene.

Šis posms dalībnieku atmiņā paliks ne tikai kā ļoti sarežģīts, bet arī kā zemmēra līdaku karaļvalsts. Vairākām ekipāžām katru dienu pieķērās 20 – 40 zemmēra līdakas, ar mēriem bija daudz, daudz grūtāk.

Pirmā posma Big fish balva tika Unitika Team ekipāžai Uldis Pauliņš/Māris Krēpausis – līdaka 112 cm.

Trīs grūtas un saspringtas sacensību dienas sportistiem aiz muguras, rezultāti vietnē Mana Cope arī ir saskaitīti.

3.dienas labākie rezultāti ekipāžu vērtējumā:

  1. Mārtiņš Adrickis/Vitālijs Karpenkovs (Team Asakainie) – 21004 punkti;
  2. Uldis Pauliņš/Māris Krēpausis (Unitika Team) - 15717 punkti;
  3. Guntis Smaļķis/Kaspars Dukaļskis (Unitika Team) - 15697 punkti.

3.dienas labākās komandas:

  1. Unitika Team – 5 balles;
  2. Makšķerlietas. lv – 23 balles;
  3. GC Lady’s/ Laiks Copei – 24 balles.

Arī šogad no pirmās dienas līdz trešajai neviena ekipāža vai komanda nespēja uzrādīt vienādi stabilu sniegumu. Pirmo reizi bija 3 dienu sacensība, kad ir iespējams vienu neveiksmīgāku dienu kompensēt ar divām teicamām dienām. Beigās izrādījās, ka līderiem baļļu summa ir vienāda, tādēļ posma uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja vērtēt punktu summu par lomu.

Pirmā posma labākās ekipāžas

1.posma individuālā vērtējuma TOP 6:

  1. Pauliņš/Māris Krēpausis (Unitika Team) – 20 balles (37932 punkti);
  2. Oskars Dzelzkalējs/Mārcis Klepermanis (Makšķerlietas.lv) – 20 balles (33246 punkti);
  3. Mārtiņš Adrickis/Vitālijs Karpenkovs (Team Asakainie) – 25 balles;
  4. Guntis Smaļķis/Kaspars Dukaļskis (Unitika Team) – 27 balles (35768 punkti);
  1. Sergejs Bibicevs/Dmitrijs Apolonovs (S&D Fishing Team) – 27 balles (30511 punkti);
  2. Toms Klabis/Gatis Ernstsons (NGT) – 29 punkti.

1.posma komandu vērtējuma TOP 6:

  1. Unitika Team – 47 balles;
  2. eam Asakainie – 62,5 balles;
  3. Faccex Fishing Team – 64 balles;
  4. Lucky John - 74 balles;
  5. NGT – 86 balles;
  6. Makšķerlietas.lv – 87 balles

Sportistiem šis posms paliks atmiņā kā ļoti grūts un neprognozējams, jo vietās, kur ķērās tikai zemmēri, nākošajā dienā jau vērējā tikt pie mēriem un otrādi. Lai nu paliek atmiņas par šo posmu, jāsāk gatavoties Usmas posmam.

Paldies Laurai Liepiņai, ka uzņēmās rīkot šo posmu.

Rezultāti:

Paldies sacensību atbalstītājiem: Mana Cope, Makskeresanaskarte.lv, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Ratter Baits, Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija, Rocket bean, Cansportswear, Der Foto, Saules Cope, Bar-Be-Quick charcoal & grills, CopesLietas

Sestdiena 18.00

Aizvadīta LČ spiningošanā no laivas 1.posma 2.diena. Ķeguma HES ūdenskrātuve joprojām nedaudz pārsteidz.

Otrā sacensību dienā upe nedeva mega lomus. Cope ir ārkārtīgi sarežģīta, bet joprojām Daugava zivis dod nedaudz vairāk kā prognozēts. Jau pērn viena posma ietvaros bija lielas šūpoles, šogad šī tendence turpinās. Tiem, kam izdodas nostartēt stabili, pat neuzrādot dienas top 3 rezultātus, ir ļoti labas izredzes uz augstu rezultātu posmā. Šodien tikai viena ekipāža palika bez ieskaites zivīm.

Šodienas individuālā vērtējuma TOP 6:

  1. Mārtiņš Adrickis / Vitālijs Karpenkovs (Team Asakainie) – 17381 punkti;
  2. Oto Marinaki / Aleksis Švarnovičsa (Tēam Asakainie) – 15692 punkti;
  3. Vitalijs Vilcans / StaņislavsOsipovs (Lucky John) – 15542 punkti;
  4. Romans Astapovs / Marks Petunovs (Abu Garcia / C1) – 13325 punkti;
  5. ImantsTiltiņš / Svens Rubulis (Faccex Fishing team) – 12078 punkti;
  6. Toms Klabis / Gatis Ernstsons (NGT Latija) – 11892 punkti.

Komandu vērtējuma TOP 6:

  1. Team Asakainie – 3 punkti;
  2. Faccex Fishing team – 19 punkti;
  3. Lucky John - 21 punkti;
  4. NGT – 23 punkti;
  5. Unitika Team - 25 punkti;
  6. Spinergy – 31punkti.

Rezultāti

Piektdiena 18.00. Sācies Latvijas Čempionāts Spiningošanā no laivas. Šī gada čempionāta organizatoriskā puse iesākās trauksmaini. Neilgi pirms čempionāta sākuma no Latvijas sporta spiningošanas no laivas saimes vadības atteicās Kristaps Kotāns. Kristaps ir ieguldījis milzīgu darbu disciplīnas attīstībā, domāju, ka lielā laivu spiningotāju saime saka viņam lielu PALDIES par padarīto.

Čempionāta 1. un 2. posma organizēšanu uzņēmās Laura Liepiņa, federācijas vadība un dalībnieki pateicas viņai par drosmi uzņemties šī sarežģītā pasākuma vadīšanu.

Sacensību norisē ir dažas izmaiņas. Posms norisinās 3 dienās, tāpat kā PČ, kā arī sacensību diena ir palikusi par stundu garāka, tagad tā ir 7 stundas. Parējās izmaiņas nav tik būtiskas. Zivis tāpat kā pērn tiek bildētas un ar aplikācijas palīdzības pievienotas lomu uzskaites sistēmai. Šoreiz izmantota Mana Cope aplikācija, tur varēs arī iepazīties ar rezultātiem.

2024.gada čempionāts paredzēts 3.posmos:

  1. posms 17. – 19. maijs – Daugava, Ķeguma HES ūdenskrātuve, Puduri
  2. posms 14. – 16. jūnijs – Usmas ezers, Bukdangas
  3. posms 6. – 8. septembris – Alūksnes ezers, Pilssala

Dalībai pirmajā posmā kopumā pieteicās 30 laivu ekipāžas, kas veidoja 12 komandas, bet 6 bija individuālās ekipāžas.

Ķeguma HES ūdenskrātuvē čempionāta posms tiek organizēts pirmo reizi. Diezgan plaši ūdeņi. Domāju, vairumam sportistu šis posms pirms sacensībām bija pilnīgi nezināms un neizpētīts. Arī es šo posmu pārzinu vāji. Zinu, ka kādreiz Kaibalas zāļainie līči skaitījās lieliska vieta līdaku sezonas atklāšanai. Tomēr valdīja uzskats, ka šis posms plēsēju ziņā varētu būt vājākais Daugavas HES kaskādē. To, vai tur zivis ir vai nav, jānoskaidro sportistiem.

Treniņos ķērās arī lielas līdakas

Informācija par treniņiem no sportistiem nāca diezgan skopa. Dominēja ziņas par lielu skaitu ar zemmēra līdakām, ar mēriem neesot bijis tik labi vai pat ļoti vāji. Arī asari lomos nav bieži krituši. Tas arī saprotams, maija vidū nav strīpaino īstais laiks. Protams, ka bija sportisti, kuri teica, ka ar zivīm problēmu nav. Ir zināms par dažiem skaistiem līdaku bonusiem treniņos, kā arī daži ūsainie draugi ir iekrituši. Maija otrajā pusē, ja pieturās tik silts laiks, viss upē var strauji mainīties. Papildus vēl jāņem vērā arī HES darbība. Lielākās daļas sportistu prognozes bija ļoti piezemētas, dienas lomā paredzot 1-2 mēra līdakas un kādu asari. Netika arī izslēgta varbūtība palikt uz nulles.

Un sami.

Izaicinājumu sportistiem pirms mačiem netrūka - jauna vieta, straujas izmaiņas dabā, neprognozējama straume. Tiešām ar ļoti lielu interesi gaidīju, kā tad būs veicies čempionāta pirmajā dienā.

Matīs Lēnerts ar treniņu bonusu

Pirmās sacensību dienas rezultāti patīkami pārsteidza, tie bija labāki par iepriekš izteiktajām prognozēm. Piemēram, Ogres matadoriem Jurim Nagainim un Tomam Deinatam (Salmo) izdevās noķert 8 līdakas. Uldim Pauliņam un Mārim Krēpausim (Unitika Team) izdevās tikt pie 112 cm līdakas. Diemžēl pāris ekipāžas tā arī pie mēra zivtiņas netika. Dienas rezultāti tabulās un bildēs.

Paldies sacensību atbalstītājiem: Mana Cope, Makskeresanaskarte.lv, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Ratter Baits, Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija, Rocket bean, Cansportswear, Der Foto, Saules Cope, Bar-Be-Quick charcoal & grills, CopesLietas

Agris Rudzāns

Ernesta Dinkas un dalībnieku foto

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs