Jaunības gados sliekas un motiļus, ja vajadzība spieda un lāpstas nebija pa rokai, Rīgā vienmēr varēja nopirkt uz leņķa starp Kārļa Marksa (tagad Ģertrūdes) un Avotu ielu. Tur pa lodziņu durvīs šos kārumus par mazām kapeiciņām tirgoja jau visagrākajās rīta stundās. Labu laiku pirms lodziņa atvēršanās veči jau stāvēja rindā. Tur varēja noklausīties, kur šodien ir vērts braukt copēt un citu noderīgu infu. Sociālais tīkls tā agrīnajā stadijā, teiktu dižais bārdainis.
Līņa galerts ir klasiska un garda zivju uzkoda gan svētkiem, gan ikdienai. Pagatavojiet – un neviens zivju cienītājs nepaliks vienaldzīgs. Sastāvdaļas: 400–600 g līņa 1 paciņa saldētu burkānu un zaļo zirnīšu (vai arī svaigus) 2–3 baltmaizes šķēles 2 šķēles sālīta speķa 2 olas Piens Lauru lapas Melnie un smaržīgie pipari Koriandra sēklas Burkāns Selerijas sakne Dilles Sīpols Pagatavošana: Līņiem gar muguras asaku nogriež abas filejas.
Dienā, kad Latvijā atzīmējam Lieldienas, noslēdzies Latvijas čempionāta amatieriem makšķerēšanā ar fīderi A līga 1. posms. Par to, kas šogad jauns A līgā, ekskluzīvi Copes Lietām pastāstīja līgas idejas autors, dibinātājs un organizators Eduards Burģelis: “Šogad svinam nelielu jubileju – šī ir A līgas 5. sezona. Tajā ir vairākas izmaiņas, ja salīdzinām ar iepriekšējo gadu. Saskaņā ar plānu, kas tapis vēl 5 gadus atpakaļ, šajā gadā līgai tiek mainīts formāts.
Ir tāds teiciens: kad Līgo tikko nosvinēti – tad jau tūlīt klāt arī Ziemassvētki. Man kaut kā līdzīgi, tikai otrādi. Nosvinēti Ziemassvētki, un tad jau drīz Līgo un kārtējais brauciens uz ziemeļiem – foreles un pālijas lūkoties. Var jau par to pasmieties, jo laika taču vēl daudz.
Kurš gan labprāt negribētu zināt atbildi uz šo jautājumu? Kāds apgalvos, ka visu nosaka tikai meistarība, un zivi var izvilkt jebkuros laika apstākļos, cits teiks, ka tieši tikai no laika apstākļiem ir atkarīga zivju ēstgriba, vēl kādam galvenais arguments būs konkrētās copes vietas laba pārzināšana. Iespējams, ka patiesība šim visam ir kaut kur pa vidu (un ja vien mēs zinātu, kur tas “vidus” ir).
« Iepriekšējā |
1.lapa |
Nākošā »